WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Dahua IP - Camerabewaking Artificial Intelligence (AI)

Kun je AI definiëren? Hoe zit het met deep learning en machine learning? Deze woorden worden de laatste tijd veel gebruikt en ze kunnen verwarrend zijn. Hier geven we een overzicht van wat elk van deze termen betekent en hoe ze worden gebruikt in videobewaking.

 

Kunstmatige intelligentie (AI)
Het concept van kunstmatige intelligentie bestaat al tientallen jaren. Het woord “kunstmatig” betekent “niet natuurlijk; door mensen gemaakt ‘en’ intelligentie ‘betekent het vermogen om te denken of te begrijpen. AI is een technologie waarmee een machine, zoals een videobewakingssysteem, taken kan uitvoeren waarvoor traditioneel menselijke intelligentie nodig is. Het doel van AI is om technologie te trainen om dingen te doen die mensen momenteel beter kunnen doen.

Camerainstallatie.nl

AI is geen systeem op zich: het is iets dat in een systeem is geïmplementeerd. Ter vergelijking: je zou niet zeggen dat infraroodtechnologie een soort videobewakingssysteem is. Met infrarood kunnen camerasensoren duidelijke beelden vastleggen bij weinig licht. We kunnen dus zeggen dat AI technologie camera’s in staat stelt videoanalyses te verbeteren door gegevensverwerking en beeldverwerking te integreren.

 

AI helpt overbelasting van informatie te voorkomen, vooral in beveiligingssystemen die grote faciliteiten dekken en veel camera’s hebben. Met AI worden videogegevens constant geïnterpreteerd. Ongewone objecten of activiteiten worden onder de aandacht van de beveiligingsoperators gebracht. Dit stelt de menselijke staf in staat om een ​​actieve deelnemer aan de beveiliging te zijn, terwijl de noodzaak om typische dagelijkse activiteiten te bekijken tot een minimum wordt beperkt.

 

Machine learning
Machine learning is een methode om een ​​computeralgoritme te verfijnen door het van gegevens te voorzien en het te leren zijn prestaties te verbeteren door aanpassingen aan te brengen op basis van die gegevens. Met andere woorden, algoritmen voor machine learning worden beter als reactie op de gegevens waaraan ze in de loop van de tijd worden blootgesteld.

 

Door middel van machine learning kan een machine een patroon in gegevens analyseren, begrijpen en identificeren, en een beslissing nemen zonder door een mens te worden beheerd. Dit betekent dat een computer taken kan uitvoeren die een mens onmogelijk zou kunnen uitvoeren vanwege de enorme reikwijdte of verwerkingscapaciteit. Gezichtsherkenning is een goed voorbeeld: met de huidige systemen kan het honderden gezichten per seconde analyseren op meerdere camera’s.

Diep leren
Diep leren is een ingewikkelder type machine learning dat is geïnspireerd op de neurale netwerkstructuur van het menselijk brein. Een Artificial Neural Network (ANN) heeft sets algoritmen die in meerdere lagen zijn gerangschikt. Gegevens kunnen worden vergeleken en door verschillende lagen worden verplaatst om de nauwkeurigheid van de analyse te verbeteren.

 

Het toepassen van deep learning op videobewaking helpt bij gedragsanalyses, vooral omdat op regels gebaseerde analyses beperkingen hebben en dus onacceptabele valsalarmpercentages kunnen hebben. Door activiteit over een langere periode te onderzoeken, kan het systeem diep leren gebruiken om normale gedragspatronen van mensen en andere bewegende objecten vast te stellen.

Het is mogelijk dat na een dergelijke analyse abnormaal gedrag, zoals een voertuig dat op een trottoir rijdt of een persoon die een gebouw beklimt, kan worden gedetecteerd zonder expliciete regels die het als zodanig definiëren.

 

Gezichtsherkenning De gezichtsherkenningsfunctie kan worden gebruikt om te bepalen of gezichten aanwezig zijn in het ingevoerde gezichtsbeeld of video. Als er gezichten aanwezig zijn, de positie en grootte van elk gezicht en de positie van de belangrijkste kenmerken van elk gezicht worden verder gegeven en volgens de informatie worden de identiteitskenmerken van elk gezicht geëxtraheerd en wordt het menselijke gezicht gemodelleerd.
Elk gezichtsmodel wordt vergeleken met gezichtsmodellen die zijn opgeslagen in de database met bekende gezichten om elk gezicht te identificeren. Er zijn drie vergelijkingsmethoden: 1: 1/1: N / N: N

Big data
Nu begrijp je dat AI wordt aangedreven door machine learning en deep learning, en niets daarvan kan zonder gegevens functioneren. Stel je dit scenario eens voor: je hebt miljoenen terabytes aan gegevens die vrijwel nutteloos zijn, tenzij iemand een verband tussen de gegevens kan vinden. Dit is precies wat er gebeurt in een videobewakingssysteem dat geen machine learning of deep learning gebruikt om zinvolle informatie uit de verzamelde gegevens te halen. Big data in combinatie met deep learning hebben daarentegen het potentieel om videobewaking te transformeren van een passieve visuele bewakingsoplossing naar een veel actievere.

 

Hier is een voorbeeld. Het gebruik van een camera voor het tellen van mensen kan waardevolle informatie opleveren over hoeveel mensen een bepaald gebied binnenkomen en verlaten. Het kan ook rondhangen detecteren, capaciteitstellingen bijhouden en een alarmsignaal geven wanneer vooraf gedefinieerde drempels worden overschreden.

Combineer dat met Point of Sale (POS) -informatie en het tellen van het aantal mensen dat langs bepaalde winkeldisplays komt, kan waardevolle inzichten opleveren. U kunt de effectiviteit van een end-cap-display beter bepalen, zoals een tabel maken van het aantal mensen dat stopt om te kijken, en degenen die niet stoppen om het te vergelijken met daadwerkelijke aankopen. Door gezichtsherkenning toe te voegen, kunt u extra patronen in het browsen detecteren die anders onopgemerkt zouden blijven, zoals mannen met baarden die stoppen en naar vrouwgerichte productdisplays kijken. Of je nu begrijpt waarom dit gebeurt, het belicht toch een interesse-trend.

 

Nu u de verschillen tussen AI, deep learning en machine learning kent en de rol van big data in deze technologieën begrijpt, kunt u ze beter implementeren in uw videobewakingssysteem.

AI camerabewaking is een technologie die steeds meer wordt gebruikt om de veiligheid en beveiliging van gebouwen, steden en andere locaties te verbeteren. Met behulp van geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie (AI) kunnen camerasystemen automatisch verdachte activiteiten detecteren en snel actie ondernemen om de veiligheid te waarborgen.

 

Een van de grootste voordelen van AI camerabewaking is dat het systeem 24/7 operationeel is en continu kan scannen naar afwijkingen van het normale patroon. Dit betekent dat het systeem onmiddellijk kan reageren op potentiële bedreigingen, nog voordat menselijke beveiligingsmedewerkers ze opmerken. Het gebruik van AI in camerabewaking betekent ook dat het systeem kan leren en zichzelf kan verbeteren door middel van machine learning en feedbackloops.

Beweging detectie camerabewaking installatie

IVS en beweging detectie op ipcamera

 

AI camerabewaking wordt vaak gebruikt in openbare ruimtes zoals luchthavens, treinstations en winkelcentra. De technologie kan worden gebruikt om te zoeken naar verdachte objecten, personen die zich vreemd gedragen of andere afwijkingen van het normale patroon. Dit kan helpen om criminele activiteiten te voorkomen en de veiligheid van de mensen in het gebied te waarborgen.

 

Naast het verbeteren van de beveiliging, kan AI camerabewaking ook worden gebruikt om de efficiëntie van beveiligingsoperaties te verbeteren. Het systeem kan bijvoorbeeld worden geprogrammeerd om automatisch rapporten te genereren over activiteiten die plaatsvinden op een bepaalde locatie, of om waarschuwingen te sturen naar beveiligingsmedewerkers wanneer bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden.

 

Het is belangrijk om op te merken dat er ook enkele zorgen zijn over de privacy-implicaties van AI camerabewaking. Sommige mensen zijn bezorgd dat de technologie kan worden gebruikt om onterecht mensen te bespioneren of te identificeren zonder hun toestemming. Het is daarom belangrijk dat organisaties die AI camerabewaking implementeren, transparant zijn over het gebruik van de technologie en zorgen voor voldoende beveiliging en privacybescherming.

Camerabewaking laten installeren

Camerabeveiliging installatie pakketten inclusief complete installatie vanaf 1 tot 64+ camera’s. Altijd een vaste betaalbare prijs, en geen onverwachtse kosten achteraf.

 

Compleet & professioneel geïnstalleerd door een camerainstallatie.nl monteur !

 

Kijk mee op uw computer

Met onze gebruiksvriendelijke software kunt u overal en nergens in een
handomdraai uw camerabeelden tevoorschijn toveren. U kijkt de beelden eenvoudig terug en exporteert deze wanneer nodig. Dit kan zowel vanaf Windows als macOS computers.

Ultrahoge HD resolutie & kwaliteit

Onze Full-HD tot 4K camerabewaking sets zijn uitgerust met de
laatste technologiën op het gebied van videobewaking. De camera’s presteren zowel in het licht als donker optimaal onder alle lichts-omstandigheden.

 

De camera’s zijn tevens voorzien van 3D
ruisonderdrukking & BLC (Backlight Compensation)

 

Zowel ‘s nachts als overdag haarscherpe beelden

Wanneer het donker wordt, schakelen de bewakingscamera’s
automatisch over op nachtzicht. De camera past zichzelf aan de lichts-omstandigheden aan waar deze zich in bevind.

Doordat de camera is voorzien van infrarood, WDR, BLC & DNR zijn ook de beelden ‘s nachts optimaal!

 

Waterdicht en vandaalbestendig

Onze camera’s voldoen aan de IP67-certificering en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Van storm tot ijskou & extreme hitte.

 

De behuizing is gemaakt van robuust metaal en de rest van de behuizing
bestaat uit polycarbonaat. Hierdoor zijn de camera’s zeer vandaalbestendig.
Kortom, niet kapot te krijgen!

Wekenlang opnemen in de hoogste resolutie

De opname recorder wordt standaard voorzien van:
✓ 1000GB opslag – bij 1 tot 4 camera’s.
✓ 2000GB  – bij 5 tot 8 met
✓ 4000GB  – Meer dan 8 camera’s
✓ Opslagcapaciteit is ook achteraf te upgraden voor extra lange beeldopslag.

 

De beelden worden in de hoogste kwaliteit vloeiend & veilig opslagen. Zodra de opslag vol is worden de oudste beelden automatisch overschreven voor nieuwe camerabeelden.

 

Installatiekosten & een gratis offerte

U heeft interesse in een camerabewaking set & besluit een offerte aanvraag
hiervoor te doen. U heeft twee rechterhanden en kennis van zaken, maar simpelweg niet de tijd of energie om het systeem netjes te installeren en te configureren.

Wij bieden een complete installatieservice hiervoor, Van A tot Z. Wij komen vrijblijvend langs voor advies op maat. Zo bent u er van verzekerd van de meest optimale installatie. Onze adviseur werkt samen met u een plan uit voor de beveiliging & voorziet u ter plekke van de installatie kosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent!

 

✓ Recorder wordt ingesteld en netjes weg gebouwd
✓ 
De camerabewaking set wordt zorgvuldig afgemonteerd, aangesloten & geconfigureerd
✓ 
De app wordt ingesteld op uw mobiele telefoon & andere gewenste apparaten
✓ 
Onze monteur legt u uit hoe u het systeem kunt bedienen en legt de functies uit
✓ 
Alle camera’s worden afgericht en bekeken in overleg met u.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant