WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

FAQ

Heeft u advies of hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Of heeft u vragen over de werking van camerasysteem, de invloed van bewakingscamera’s of de wet- en regelgeving rondom beveiligingscamera’s?

 

Bekijk hier alle veelgestelde vragen. Staat uw vraag niet in dit overzicht? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder, ook als de producten niet bij ons zijn aangekocht.

Hoogste kwaliteit van Nederland
Camerainstallatie.nl | Hoogste kwaliteit van <span>Nederland</span>
Binnen een week geplaatst
Camerainstallatie.nl | Binnen een week <span>geplaatst</span>Categorieën

Kies een van onze onderwerpen

Storing melden?

Indien er een storing optreedt bij uw camerasysteem kunt u contact opnemen met onze storingsdienst. Dit is mogelijk via de helpdesk of per mail: support@camerainstallatie.nl.

Regels voor het plaatsen van beveiligingscamera’s buiten?

Met het oog op de privacy worden de regels voor het hebben van beveiligingscamera’s buiten steeds verder aangescherpt:

 

 • Je bent verplicht om bij de toegangsdeur van het pand, door middel van een sticker of bordje, kenbaar te maken dat er beveiligingscamera’s hangen
 • De beelden die je maakt, mogen niet langer dan 28 dagen bewaard blijven
 • De beelden mogen niet bereikbaar zijn voor derden. Let er dus goed op dat de inlogcode niet makkelijk te raden is
 • Je mag alleen opnames maken van je persoonlijke eigendommen. In een enkel geval mag op deze regel een uitzondering worden gemaakt, bijvoorbeeld als de oprit alleen gefilmd kan worden als er ook een deel van de stoep zichtbaar is.
  Alle installaties van Camerainstallatie.nl worden incl stickers en bordjes geleverd.
  camerainstallatie bordje
Wat zijn de voordelen van camerabewaking?

Het gebruik van camerabewaking kent diverse voordelen, onder andere:

 

 • Het afschrikken van indringers, waardoor een hoop ellende voorkomen kan worden
 • U beschikt over grondig en belastend bewijsmateriaal, mocht er onverhoopt toch iets gebeuren
 • U kunt met een gerust hart op vakantie of naar uw werk, aangezien uw woning 24/7 beveiligd wordt door de bewakingscamera’s
 • Het geeft een veilig gevoel controle te hebben en altijd te kunnen zien wat er gebeurd als u er niet bent.
Mag ik met bewakingscamera’s de openbare weg filmen?

Nee, u mag niet zomaar (zonder reden) de openbare weg filmen. U mag enkel uw eigen terrein en bezittingen filmen met bewakingscamera’s. Als het onmogelijk is om de openbare weg te vermijden, bijvoorbeeld wanneer uw eigendommen (auto, fiets, container, etc.) in dit beeldzicht staan, dan is het toegestaan om te filmen. U bent wel verplicht om de privacy van andere gebruikers zoveel mogelijk waarborgen.

Echter er rust wel een gedoogbeleid op camera’s net zoals met een video deurbel welke meer filmt dan
de bedoeling is. De politie is ook vaak blij met beelden op het moment dat er in de wijk iets aan de hand is en er meer van de straat gefilmd is dan volgens het recht zou moeten/mogen.

Let dus op dat de regels goed gehandhaafd worden, en blijf binnen de regels.
Zolang je niet teveel mensen benadeeld in hun privacy, en het hoofddoel is je eigen object, auto, biobak, fiets, scooter e.t.c te filmen dan is er niet veel aan de hand.

Bewakingscamera richten op de straat, voorbijgangers of de buren?

Er zijn tientallen redenen om een camera op te hangen bij uw woning, zoals een beveiligingscamera of een videodeurbel. Het is dan ook niet verboden om een camera op te hangen, maar u moet er wel voor zorgen dat u zo min mogelijk inbreuk maakt op de privacy van andere mensen. Hetzelfde geldt voor andere mensen, zij moeten eveneens rekening houden met uw privacy bij het installeren van camera’s.

 

Belangrijkste regel: camera bij huis
De belangrijkste regel is dat uw bewakingscamera alleen uw eigen bezittingen mag filmen. U mag dus niet de eigendommen van anderen filmen, zoals het huis of de tuin van uw buren. Daarnaast mag u de openbare weg, de stoep en parkeerplaatsen niet filmen.

 

Uw eigen verantwoordelijkheid
Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de camera’s zo af te stellen dat alleen uw eigen bezittingen gefilmd worden.

Laat u uw camera’s monteren door een installatiebedrijf? Kijk dan met de installateur mee hoe de camera’s ingesteld worden, zodat u er zeker van bent dat de camera’s alleen op uw eigendommen gericht zijn.

Uitzonderingen camera bij huis

Soms kan de openbare weg niet vermeden worden tijdens het filmen van uw eigendommen, bijvoorbeeld omdat uw voordeur direct grenst aan de openbare weg. In dat geval moet u ervoor zorgen dat de privacy van uw voorbijgangers zo min mogelijk geschonden wordt.

 

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen mag u een camera doelbewust richten op een gedeelte van het terrein van uw buren of de openbare ruimte.

Wat kan de AP doen tegen cameratoezicht?
Filmt u met uw beveiligingscamera wél bezittingen van anderen of de openbare weg? Dan overtreedt u de privacywetgeving. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kan op de hoogte gebracht worden van uw cameratoezicht, bijvoorbeeld als iemand een klacht over uw camera indient. Vervolgens kan de AP op verschillende manieren tegen u optreden, onder andere door middel van het opleggen van een boete.

 

Camera van uw buren
Vindt u dat uw privacy geschonden wordt door de camera van uw buren? Ga dan eerst in gesprek met uw buren. Als u er samen met uw buren niet uitkomt, dan kunt u andere stappen ondernemen.

 

Stappenplan camera bij huis
Alles waar u rekening mee moet houden als u een camera op wilt hangen bij uw huis, kunt u terugvinden in het stappenplan camera bij huis.

Mag je een camera in een kleedhokje plaatsen

Nee, er mag geen camera geplaatst worden in een kleedhokje! U mag geen filmopnames maken in kleedhokjes, toiletten, kleedkamers, behandelruimtes et cetera. Het plaatsen van camera’s in deze ruimtes is een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen. Autoriteit Persoonsgegevens geeft aan dat cameratoezicht in bovengenoemde ruimtes niet voldoet aan het vereiste van proportionaliteit en daardoor niet toegestaan is.

Mag u een beveiligingscamera op straat richten?

Steeds meer mensen besluiten om in en rondom hun huis beveiligingscamera’s te plaatsen. Deze camera’s zorgen voor een gevoel van veiligheid, wat erg belangrijk is om u thuis te voelen. Daarnaast zorgen beveiligingscamera’s ervoor dat uw eigendommen beter beveiligd worden. Zo kun u, ook als u niet thuis bent, altijd uw eigendommen in de gaten houden.

Er zijn tientallen apps die u aan beveiligingscamera’s kan koppelen, waardoor u realtime in de gaten kunt houden wat er in en rondom uw huis of kantoor gebeurt. Een ander groot voordeel van camerabewaking is dat, mochten uw eigendommen toch ontvreemd worden, de daders sneller gevonden kunnen worden. Aangezien er vaak nog onduidelijkheid bestaat over de plaatsing van beveiligingscamera’s in combinatie met de openbare ruimtes, hebben wij hieronder de regels voor u op een rijtje gezet.

 

Zijn uw camera’s in huis geplaatst, in uw voor- of achtertuin en filmt u NIET het terrein van andere bewoners of de openbare weg? Dan is er niks aan de hand en mag u de camera’s gewoon laten hangen. Hangen de camera’s zo dat u niet alleen uw eigen terrein, maar ook de openbare weg of het terrein van anderen filmt? Dan is het een ander verhaal.

 

 

In het Wetboek van Strafrecht staat: ‘Het filmen met een aangebrachte camera is strafbaar, tenzij dit duidelijk is aangekondigd’ (artikel 441b Strafrecht). Het is dus belangrijk dat uw beveiligingscamera vanaf alle kanten duidelijk zichtbaar is. Daarnaast kunt u door middel van een sticker of een bordje aangeven dat u gebruik maakt van cameratoezicht. De sticker of het bordje moet goed te lezen zijn én zichtbaar zijn voordat iemand in het beeld van de camera zou kunnen komen. Volgens de wet is het dus verplicht om duidelijk aan te kondigen dat u gebruik maakt van beveiligingscamera’s. Het is dus van belang dat u voldoende maatregelen treft om te voldoen aan deze eis.

Is cameratoezicht op school toegestaan

Op scholen hangen steeds vaker camera’s, bijvoorbeeld om vernielingen of diefstal tegen te gaan. De inbreuk op de privacy van de leerlingen, leerkrachten en bezoekers is hierdoor groot. Scholen mogen dan ook alleen camera’s ophangen als zij aan een aantal voorwaarden voldoen en de inbreuk op de privacy zo klein mogelijk is.

 

Gerechtvaardigd belang
De school moet een gerechtvaardigd belang hebben voor het cameratoezicht, bijvoorbeeld het tegenstaan van diefstal of het beschermen van leerlingen, leerkrachten en bezoekers.

 

Noodzaak cameratoezicht
Het cameratoezicht op scholen moet noodzakelijk zijn. Dit betekent dat het doel wat bereikt wordt door middel van het plaatsen van camera’s, niet op een andere manier bereikt kan worden. De school is verplicht om na te gaan of er geen andere mogelijkheden zijn, die minder ingrijpend zijn voor de privacy van leerlingen, leerkrachten en bezoekers, om het doel te kunnen bereiken. Tot slot moet het cameratoezicht onderdeel zijn van een totaalpakket aan maatregelen.

Wat is een CPR-certificering?

U heeft er vast al over gehoord: de CPR-normering ofwel NEN 8012-norm voor kabels en elektrische leidingen. Wat houden de nieuwe regels in en wat betekent de CPR voor u? Hieronder leest u de antwoorden op de belangrijkste vragen rond de CPR, zodat u veilig en volgens de regels kunt werken.

 

Wat is CPR – NEN 8012?
De nieuwe CPR is een norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. De afkorting CPR staat voor Construction Product Regulation, ruw vertaald is het een verordening voor bouwproducten. In Europa is de CPR bekend als de norm EN 50575 (CPR). In Nederland is hiervoor NEN 8012 opgesteld. Het doel van de norm is om meer uniformiteit en duidelijkheid te creëren omtrent het brandgedrag van kabels en elektrische leidingen. En om de schade als gevolg van brand van en via elektrische leidingen zoveel mogelijk te beperken.

 

Hoe reageren kabels bij brand?
Binnen de CPR gaat het om de vraag hoe kabels reageren bij brand. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de brandvoortplanting en warmteafgifte, rookontwikkeling, vallende deeltjes en de zuurgraad. Door dit beter in beeld te krijgen moet het makkelijker worden om de juiste kabel bij het juiste gebouwtype te kiezen. De brandklasse hangt namelijk samen met de risicosituatie van een gebouw.

 

Wat houden de CPR-brandklassen in?
In de Europese regelgeving over CPR (EN 50575 en EN 13501-6) zijn verschillende
Euroklassen (ca) gedefinieerd: A, B1, B2, C, D, E en F. Deze klassen variëren in
Brand bijdrage en toepassing bij brandrisico op basis van de volgende kenmerken:
• Rookontwikkeling (s = smoke)
• Brandende en vallende deeltjes (d = droplets)
• Corrosiviteit/zuurgraad (a = acidity)

 

Heeft u advies nodig hoe CPR bij u van toepassing is of wenst u een offerte voor CPR goedgekeurde kabels? Wij helpen u graag uit de “brand” om de juiste producten voor uw situatie te vinden, voor een scherpe prijs.

 

meter

Wat is camerabewaking herkenning?

Met camerabewaking herkenning is gezichtsherkenning mogelijk, waardoor je een persoon achteraf kunt herkennen.

 

Gezichtsherkenning is alleen mogelijk met een juiste recorder, afgesteld op de juiste snelheid. Een herkenningscamera wordt zo afgesteld dat een persoon van top tot teen herkenbaar is, maar er zijn enkele uitzonderingen. Zo kunnen personen met onder andere gezichtsbedekking of vermommingen niet herkend worden.

 

Door de eigenschapen van het gezicht van een persoon te registreren, kan naderhand worden bepaald of de te identificeren persoon voldoet aan de eigenschappen die zijn opgeslagen. De meeste methoden meten verhoudingen tussen grootte en afstand van de ogen, mond neus en oren. Echter, er zijn enkele methoden die het temperatuurprofiel, wat per persoon verschillend is, van een persoon meten.

LUX waardes belichting bij camerabewaking

Het aantal lux meet de hoeveelheid licht dat een lichtbron uitstraalt. Bij camera’s verwijst lux naar de minimale hoeveelheid licht dat nodig is voor de te produceren beelden. Hoe later het getal in lux is, des te gevoeliger de beveiligingscamera zal zijn. Een beveiligingscamera eist 1,5 lux om heldere beelden te kunnen leveren.

 

Verschillende levels licht:
100000 lux – Zonnige dag
10000-100000 lux – Zonnige dag met wat wolken
100-10000 lux – Bewolkte hemel
100-1000 lux – Thuis- of kantoorverlichting.
1-10 lux – Straatlicht
0.1 lux – Volle maan
0.01 lux – Jonge of halve maan
0.001 lux – Helder maanloze hemel (sterlicht)
0.0001 lux – Donker bewolkte maanloze nacht (sterlicht)

CCD is gecategoriseerd als:
Standaard klasse – Minimale resolutie is 1-3 lux
Maanlicht klasse – Minimale resolutie is 0.1 lux
Sterrenlicht klasse – Minimale resolutie is 0,0005-0.001 lux
Infrarode LED-klasse – Minimale resolutie is 0Lux met het gebruik van IR LED

Wat is Wide Dynamic Range (WDR)?

Wide Dynamic Range verwerkt beelden om heldere opnamen te garanderen bij zowel veel als weinig licht. Dit betekent dat een bewakingscamera lichte en donkere omstandigheden beter kan verwerken en de kwaliteit van de beelden toeneemt.

Camerabewaking resoluties

Resolutie is de benaming van de hoeveelheid pixels van een digitaal beeld, digitale foto of digitaal beeldscherm. De resolutie van een beveiligingscamera bepaalt dus in feite de grootte van je video. Naast de daadwerkelijke grote van een resolutie, geven we de meeste resoluties ook nog een naam. Zonder in hele technische cijfers te spreken, kunnen we dan met de term full HD aangeven dat het beeld 1920 x 1080 pixels is.

 

Term Pixels  Megapixel
CIF 352 x 288 0,1 megapixel
D1 704 x 576 0,4 megapixel
960H 960 x 576 0,5 megapixel
HD / 720P 1280 x 720 1 megapixel
Full HD / 1080P 1920 x 1080 2 megapixel
 3MP 2048 x 1536 3 megapixel
2K / 4MP 2688 x 1520 4 megapixel
5MP 2592 x 1944 5 megapixel
Ultra HD / 4K / 8MP 3840 x 2160 8 megapixel
Is een bewakingscamera een goede oplossing voor het beveiligen van een woning

 

Kwaliteit en privacy
Omdat de politie een overheidsinstelling is, wil Van der Velden zich niet uitlaten over wat goede of slechte beveiligingscamera’s zijn. ‘Maar de Consumentenbond heeft in 2018 beveiligingscamera’s getest. Ik raad wel aan je goed te laten informeren voordat je er een koopt. En niet alleen over de kwaliteit, maar ook over de veiligheid en privacy.’ geeft van der Velden aan.

 

Hang camera’s binnen én buiten
Van der Velden vindt het verstandig camera’s zowel in als buiten de woning op te hangen. ‘Maar als je moet kiezen, zou ik voor buitencamera’s gaan. Want als binnencamera’s iets oppikken, zijn de inbrekers al in de woning.’ Van der Velden adviseert buiten zowel aan de voor- als de achterkant van de woning camera’s te installeren.

 

Camera aanmelden bij de politie
In Nederland hangen naar schatting van de politie zo’n anderhalf miljoen particuliere beveiligingscamera’s. Daarvan zijn er tweehonderdduizend aangemeld bij de politie. Particulieren en bedrijven kunnen dit vrijwillig doen bij de politiedatabank Camera in Beeld. De politie kan dan beelden daarvan opvragen als er in de buurt een misdaad zoals een woninginbraak is gepleegd. Daders kunnen zo sneller worden gepakt.

Wat kun je zelf doen om je huis beter te beveiligen tegen inbrekers

De beste manier om je huis te beveiligen tegen inbrekers, is om je te verplaatsen in een inbreker. Loop om je huis heen als een inbreker, zowel overdag als ’s avonds, en schrijf alles op wat je opvalt. Denk hierbij ook aan de eventuele begroeiing die beschutting kan bieden. Vraag een deskundige, bijvoorbeeld de politie of een slotenmaker, waar de inbraakgevoelige punten liggen en verbeter al de benoemde punten.

 

Daarnaast kun je de volgende dingen doen on de veiligheid van je woning te waarborgen:

 

 • Neem een camerasysteem
 • Vervang alle sloten na aankoop van een woning
 • Vervang enkel glas door dubbel glas
 • Plaats rolluiken voor de kozijnen op de begane grond en in donkere hoeken van het huis
 • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen
 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen, ook op kleine raampjes
 • Zet timers op lampen

 

Ga je op vakantie? Laat dan iemand anders zorgen voor je planten en je post, zodat je huis een bewoonde indruk maakt op derden.

Kan ik mijn beelden online bekijken?

U kunt in principe met elke beveiligingscamera de beelden online en live bekijken. Bij onze camerabewakingspakketten wordt ook een app meegeleverd waarmee u via uw smartphone of tablet live de camerabeelden kunt bekijken. IP-camera’s en PTZ-camera’s bieden standaard de optie om online de beelden te bekijken.

Kan ik ook producten bestellen die niet op de website staan?

Neem telefonisch contact met ons op om uw wensen te bespreken, waarna wij u kunnen helpen met uw aankoop.

Mag ik alles wat ik wil filmen met een bewakingscamera?

Op zich zijn de regels wat betreft bewakingscamera’s in Nederland vrij makkelijk, zolang je de privacy van andere personen kunt waarborgen. Dit betekent dat je niet doelbewust iemand mag filmen. Heb je als doel om je eigen terrein en eigendommen te filmen, dan mag je alles wat je hierom heen ziet als bijkomende schade zien.

Mag ik (of mijn buurman) gebruikmaken van cameratoezicht aan huis?

Ja, jij (of je buurman) mag gebruik maken van cameratoezicht om bijvoorbeeld een woning of auto te ‘beveiligen’.

 

In het geval dat je de beelden ook opneemt en openbaart, bijvoorbeeld via een livestream, is er sprake van ‘verwerking van beelden’ en is de Algemene Verordening

Gegevensbescherming van toepassing.

Op het moment dat er gebruik wordt gemaakt van cameratoezicht, dient dit duidelijk kenbaar gemaakt te worden met een waarschuwingsbord. Dit moet zichtbaar zijn voordat men in beeld wordt gebracht.

 

Het is niet toegestaan de openbare ruimte te filmen. De openbare ruimte valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Er is echter één uitzondering, bijvoorbeeld als je je auto in beeld wil brengen en deze op de openbare weg staat. Je mag uw auto in beeld brengen en iedereen die langs je auto loopt/fietst wordt gezien als bijvangst.

Mag ik camera’s aan mijn woning bevestigen?

Ja, dat mag. Je mag de camera’s alleen niet op de openbare weg richten. Als je bij het filmen van jouw eigendommen een deel van de weg filmt, omdat de openbare weg onvermijdelijk is, wordt dit toegestaan omdat het als bijkomende schade wordt gezien.

Mag ik een camera op mijn buren richten?

Nee, in principe mag dat mag niet. Iedereen mag zijn of haar eigen erf en objecten filmen (mits duidelijk aangekondigd), maar daar blijft het bij. Het is wel toegestaan om een klein deel van de openbare weg te filmen als de auto op de oprit staat, mits de privacy van voorbijgangers gewaarborgd kan worden.

 

Voor de buren is er echter geen enkele noodzaak om een deel van uw erf te filmen zolang u de privacy van uw buren niet aantast (door bijvoorbeeld veel overlast te veroorzaken). Uw buren mogen alleen dat deel filmen dat nodig is om hun huis te beveiligen.

Wat kan ik doen als de buren mijn terrein in beeld brengen?

Dat is lastig, want hoewel het formeel niet mag (uitzonderingen daargelaten), moet u wel eerst kunnen bewijzen dat er sprake is van inbreuk op uw privacy. Het beste is natuurlijk om zelf met de buren in gesprek te gaan, u bent immers buren en een conflict is nooit goed. Als de buren niet willen meewerken kunt u de wijkagent vragen een kijkje te nemen. Hoewel deze zonder bevel eigenlijk ook niets mag, helpt het zo nu en dan toch.

 

Mocht ook een bezoekje van de wijkagent geen uitkomst bieden, schrijf dan een brief (het liefst aangetekend), waarin u de situatie uitlegt, aangeeft dat u uw privacy, maar ook de veiligheid van uw buren belangrijk vindt en dat u geprobeerd heeft samen een oplossing te zoeken met eventuele bemiddeling van de wijkagent. Geef de buren een redelijke termijn om de beveiligingscamera bij te draaien of te verwijderen (bijvoorbeeld 2 weken) en geef aan dat als er gedurende die periode geen verbetering is u genoodzaakt bent andere stappen te ondernemen.

Ik wil een bewakingscamera op mijn woning, mag dat?

Videocameratoezicht kan het gerechtvaardigde belang dienen van de bescherming van eigendommen en de bewoners van een woning. Het is u dus toegestaan om een camera op te hangen ter beveiliging van een woning of een flat. Bewaking van de straat is niet uw verantwoordelijkheid, daar moet het videocameratoezicht stoppen. Ook zijn de voordeur en ramen van de woningen de grens. U moet met een bord of sticker kenbaar maken dat er een videocamera hangt. Doet u dat niet dan kunt u strafbaar zijn.

Mag ik een bewakingscamera ophangen in mijn winkel?

Ja, dat mag. Een winkelier mag bewakingscamera’s plaatsen als dat noodzakelijk is om zijn zaken (goederen), klanten en personeel te beschermen. Maar de inbreuk op privacy moet zo klein mogelijk zijn.

 

Informeren over cameratoezicht
Voordat u een winkel binnengaat, moet u kunnen weten dat er cameratoezicht is. De winkelier moet u daarom informeren door bijvoorbeeld borden of stickers op te hangen waarop staat dat er cameratoezicht is. Doet hij dat niet, dan kan hij strafbaar zijn.

 

Camera’s in winkel
Een winkelier kan bijvoorbeeld camera’s ophangen bij de ingang, de schappen en de kassa. Maar u mag verwachten dat u niet bespied wordt als u bijvoorbeeld in een pashokje of wc bent in een winkel. Dat zou een te grote inbreuk op uw privacy zijn. Een camera in een pashokje of wc gaat dus te ver.

Mag de woningbouwvereniging of de vereniging van eigenaren een camera ophangen in mijn flatgebouw?

Ja, dat mag. Uw woningbouwvereniging of de vereniging van eigenaren (vve) mag een bewakingscamera ophangen met het oog op de beveiliging van de eigendommen en bewoners in uw flatgebouw. Maar er gelden wel enkele voorwaarden.

 

Voorwaarden cameratoezicht flatgebouw
De belangrijkste voorwaarden voor de woningbouwvereniging of vve om camera’s te mogen plaatsen zijn:

 

 • De camera mag in beginsel niet de straat filmen. Alleen als dit onvermijdelijk is, mag de camera gebouwen, terreinen en zaken van anderen of de openbare weg in beeld brengen. De woningbouwvereniging of vve moet bekijken of het noodzakelijk is om de publieke ruimte in beeld te brengen. Is dit het geval, dan mag niet meer gefilmd worden dan noodzakelijk is voor de beveiliging van de eigendommen en de bewoners.
 • De camera mag niet in de woningen filmen.
 • Het moet duidelijk zijn dat er cameratoezicht is. De woningbouwvereniging of vve moet daarom de bewakingscamera duidelijk en zichtbaar ophangen of met bijvoorbeeld een bord of sticker duidelijk maken dat er een camera hangt. Doet de woningbouwvereniging of vve dat niet, dan kan deze strafbaar zijn.
 • De woningbouwvereniging of vve mag de beelden niet langer dan vier weken bewaren.
 • Bij de vve moet het besluit om cameratoezicht te gebruiken in overleg gebeuren. Dit betekent dat een meerderheid van de vve-leden voor de toepassing van cameratoezicht heeft gestemd in een ledenvergadering.
Mag de politie camerabeelden bekijken of opvragen?

Wanneer een incident heeft plaatsgevonden en hiervan zijn goede beeldopnamen gemaakt, kunt u de beelden tijdens de aangifte inleveren bij de politie. Het is niet toegestaan dat een politieagent de camerabeelden bekijkt. De politieagent neemt de beelden officieel in beslag en vraagt toestemming aan de Officier van Justitie om deze te mogen bekijken. Alleen de Officier van Justitie kan de politieagent toestemming verlenen om de beelden te bekijken. Worden de beelden toegelaten zonder goedkeuring van de Officier van Justitie, dan zullen de beelden nietig worden verklaard.

Project ‘Camera in beeld’

Het is (nog) geen verplichting om camerabeelden beschikbaar te stellen een de politie. Door het vastleggen van bewakingscamera’s van particulieren en bedrijven, kan de politie een bredere opsporing doen bij misdrijven. De betrokken politiefunctionaris kan echter alleen met een vordering van het Openbaar Ministerie beelden van particulieren of bedrijven opvragen en/of veiligstellen.

 

Op de site van de Nationale Politie is een pagina te vinden die gaat over het project ‘Camera in beeld’. De site geeft op bijna alle vragen aangaande dit onderwerp een antwoord en iedereen kan zijn camera(s) aanmelden. Gevraagd wordt om een screenshot van het te bekijken beeld erbij te leveren.

 

De politie kan beelden van bewakingscamera’s opvragen
Wat zou dit in de praktijk kunnen betekenen? U plaatst één of meerdere camera’s rondom uw pand, configureert ze met in het achterhoofd de bestaande wetgeving, informeert uw buren, en meldt ze al dan niet aan bij de politie. Maar dan komt het moment dat er iets in uw wijk is gebeurd en de politie uw beelden opvraagt.

 

Hoe beschermt u de privacy van mensen die ongevraagd gefilmd zijn?
Mogen zij dan alle beelden (rondom de gebeurtenis) meenemen? Of mag u bepaalde beelden weigeren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan beelden van uw visite, kinderen en dergelijke. De kans bestaat namelijk dat als u deze beelden vrijgeeft, ze tijdens de rechtszaak door de andere partij worden gezien als ze als enig en aanvaardbaar bewijs worden gebruikt. Het is zaak hierover met de politie of het Openbaar Ministerie te overleggen en de beelden zelf te blurren of te zwarten. Weglaten van die beelden kan leiden tot afwijzing als bewijs tijdens de opsporing of de rechtszaak.

 

Met een ‘privacy screen’ delen van het beeld op zwart zetten
Wat vooral particuliere gebruikers van bewakingscamera’s niet weten, is dat het grootste deel van de bijgeleverde software de mogelijkheid heeft om een zogenaamd ‘privacy screen’ in te stellen. Daarmee zet je in het bestaande, zichtbare beeld (in de configuratie) een deel of delen daarvan op zwart, zodat op de uiteindelijke beelden bijvoorbeeld de buren niet te zien zijn. Op deze wijze – en vooral als je dit ook aan de buren laat zien – blijf je binnen de kaders van de wet.

De beste keuze camerabewaking

Een beveiligingscamera kopen: waar let je op?
Er zijn veel verschillende redenen om te kiezen voor camerabewaking, zoals het verzamelen van bewijsmateriaal of het afschrikken van criminelen. Door de vele redenen, is het lastig te zeggen welke bewakingscamera de beste is.

 

Om u van het beste advies te kunnen voorzien, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Los van uw budget, de situatie en uw wensen, kijken wij ook naar de technische haalbaarheid. Wij komen graag bij u langs voor persoonlijk advies, zodat wij naast bovengenoemde aspecten ook rekening kunnen houden met de uitstraling van de bewakingscamera’s.

 

Met een professioneel camerabewakingssysteem beschikt u over een paar extra ogen. Camera’s zorgen voor overzicht over uw pand, gasten, (publieke) ruimtes, evenementen en andere locaties. Wij beschikken over verschillende camerasystemen, zodat voor elke situatie een geschikte camera gekozen kan worden.

 

Camerabewaking thuis
Veel mensen kiezen vandaag de dag voor camerabewaking om hun woning extra te beveiligen. Bij het kiezen van camerabeveiliging is het belangrijk om rekening te houden met je eigen noden en verwachtingen. In dit artikel vind je meer informatie over camerabeveiliging bij huis, de pakketten, uitbreidingsmogelijkheden en prijzen.

Beveiligingscamera’s buiten: Zelf doen, of uitbesteden?

Beveiligen is erg belangrijk. Niet alleen vanwege de schade die vaak aangericht wordt tijdens een inbraak of de goederen die ontvreemd worden, maar ook ter bevordering van uw gemoedsrust.

 

Als u zeker wilt zijn van een goed beveiligingssysteem, is het het meest verstandig om contact op te nemen met een professional. Een professional beschikt namelijk over alle benodigde kennis en zorgt ervoor dat alles snel en goed wordt geregeld. Hierdoor bent u zeker van kwalitatief hoogwaardige producten en een zorgeloos proces, vanaf de aankoop van materialen tot aan de installatie en uitleg van de producten.

Is camerabewaking toegestaan?

De belangrijkste regel is dat uw camera alleen uw eigen bezittingen mag filmen.
U mag dus niet de eigendommen van anderen filmen, zoals het huis of de tuin van uw buren.
Ook mag u in principe niet de openbare weg filmen, zoals de stoep of parkeerplaatsen.
Echter gezien je de camera nooit 100% zal richten op uw eigen objecten zal hier gedoogbeleid
op worden toegepast, de politie is zelf maar al te blij met de opgenomen beelden.

Houd voor u zelf de regel aan dat de opname van het gene wat u filmt “een ieder niet
in zijn privacy zal benadelen”Dus iemand doelbewust filmen is niet toegestaan,
maar als iemand per ongeluk gefilmd zal worden is dat
bijkomende schade en te overzien.

Wat is het beste beveiligingscamera zonder abonnement

De beste bewakingscamera zonder een abonnement ?
wij verkopen enkel en alleen camera’s zonder maand en dus
zonder abonnement kosten. Al onze cameras ( Dahua, Hikvision, Hanwha )
zijn een eenmalige aanschaf en daarna geen maand kosten meer, dit is geheel in uw eigendom.

Waar mag je geen camera's plaatsen?

De plek waar je iemand in zijn privacy kan benadelen, daar mogen geen camera’s worden geplaatst.
Denk hierbij aan WC / Toilet, Douche, kleedhokjes en of plekken waar iemand gefilmd kan worden
wat niet prettig en of gevoelig is.

Daarnaast is het niet toegestaan iemand doelbewust te benadelen, dus je buurman doelbewust filmen
door vanaf jouw eigen woning die gene te filmen ? nee dat is niet toegestaan…

Waar kan je camerabewaking huren?

Het huren van camerabewakingssystemen is mogelijk via de website www.securityrental.nl. U kunt ook telefonisch contact op nemen via 036-52 90 007.

Wat kost camerabewaking?

Als deel van je beveiliging thuis kun je ervoor kiezen om bewakingscamera’s te plaatsen. Camera’s hebben een hoop voordelen: ze zijn vrij goedkoop, je kunt ze overal plaatsen, ze zijn draadloos en ze nemen alles op, zodat bij inbraak de beelden als bewijsmateriaal kunnen fungeren in een rechtszaak. Camera’s zijn vaak onderdeel van een compleet beveiligingssysteem, maar het is ook mogelijk om je huis alleen met camera’s te beveiligen.

 

Waarom camerabewaking?
Door het plaatsen van bewakingscamera’s kun je altijd een blik werpen op bepaalde plekken in en rondom het huis zonder dat je er daadwerkelijk naartoe hoeft. Het is dus een goede manier om alles in de gaten te kunnen houden. Daarnaast werken camera’s ook preventief, want als inbrekers een camera zien gaan ze vaak niet meer over tot de inbraak. Ben je een tijdje weg bent geweest en zie je bij terugkomst dat er een inbraak is geweest? Dan kun je altijd alle gebeurtenissen terugkijken.

 

De kosten van camerabewaking
Het verschil tussen de kosten van camerabeveiliging hangt vooral af van het type camera dat je wilt plaatsen. Bovendien hangt het ook af van het werk van de installateur. Onderstaande tabel geeft per camera weer wat je ongeveer qua prijs kunt verwachten:

 

Type camera Gemiddelde prijs
Dummy camera € 30
Draadloze camera € 180
Dome camera € 160
Analoge camera € 180
Infraroodcamera € 250
IP-camera € 280
Wat kost het beveiligen van een huis?

De beveiliging van een huis maakt de kans op inbraken veel kleiner en hoeft niet eens veel te kosten. Beveiliging kan plaatsvinden door middel van passieve trucs tot intelligente innovaties.

 

Wat kost een beveiligingssysteem?
De kosten voor de installatie van een beveiligingssysteem liggen gemiddeld tussen de €120 en €300 voor een unit en één camera. De kosten zijn onder andere afhankelijk van je eigen wensen, het soort camerasysteem, je woning en de omgeving.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een gepersonaliseerde offerte aan.

Wat kost camerabewaking?

De kosten van een camerabewakingssysteem verschillen per situatie. Hierbij moet rekening gehouden worden met het camerasysteem waarvoor gekozen is, de grootte van het terrein wat bewaakt moet worden en eventuele speciale beveiligingswensen.

 

Daarnaast zijn er mogelijkheden om camerabewaking te leasen. Voor zowel de aanschaf als de lease van bewakingscamera’s bieden wij oplossingen op maat aan.

Hoeveel kost een camera installatie?

Een beveiligingscamera laten installeren kost gemiddeld € 1000 tot € 3000. wij leveren al onze camera installatie pakketten incl montage en installatie. De prijs van een camera installatie is afhankelijk van de wens en is de camerabewaking prijs afhankelijk van het aantal camera’s die je wilt laten plaatsen.

Bekabeling: hoe werk je die weg?

Wij helpen u graag bij het trekken van een kabel voor een bewakingscamera, zonder dat er kabels of boorgaten zichtbaar zijn. In onderstaande video leggen wij duidelijk uit hoe wij werken. Het installeren van een bewakingscamera hoeft niet moeilijk te zijn, maar u moet wel weten waar u aan begint.

 

 

Om er zeker van te zijn dat uw camera’s op de juiste manier geïnstalleerde worden, komen wij graag bij u langs op locatie. Wij doen ons werk graag en installeren met passie en kennis alle bewakingscamera’s bij u op locatie.

Waar moet ik de beveiligingscamera’s buiten plaatsen

De locatie van de camera’s is van groot belang. U wilt natuurlijk wel dat de inbrekers of andere ongenodigde gasten goed in beeld komen. Om te zorgen dat de camera’s op de juiste plek geïnstalleerd kunnen worden, is het van belang om te weten hoe een inbreker doorgaans te werk gaat.

Eén van de favoriete inbraakmethoden is om het huis te betreden via de voor- of achterdeur. Als de voor- of achterdeur geen optie is, wordt er uitgeweken naar andere mogelijkheden zoals ramen. Om erachter te komen wat de ideale plaatsing van beveiligingscamera’s voor uw woning is, kunt u het beste professioneel advies inwinnen.

Hoe verbind je een Dahua camera met P2P of SN

Met deze duidelijk video kunt u zelf makkelijk uw Dahua beveiligingscamera via P2P/SN met de app verbinden, waardoor u op afstand de beelden van uw camera live kunt zien. Komt u er aan de hand van de video niet uit? Dan mag u altijd contact met ons opnemen, zodat onze medewerkers u verder kunnen helpen.

 

Veelgestelde vragen buitencamera’s

Niet iedere bewakingscamera is een goede camera voor buiten, aangezien er rekening gehouden moet worden met het type lens, type behuizing en de hoeveelheid lux (lichtopbrengst). Daarnaast is het van belang om rekening te houden met hetgeen u wilt zien op de beelden, denk hierbij aan het herkennen van personen, nummerborden of simpelweg het houden van overzicht. Tot slot moet er gekeken worden nar de kabels die gebruikt worden om de camera’s aan te sluiten.

 

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste camera? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag met u mee naar een model dat geschikt is voor uw situatie.

 

Onze beveiligingscamera’s en kabels voldoen aan de hoogste verwachtingen. Wij werken enkel met CPR gekeurde kabels en IK10 gekeurde bewakingscamera’s. Dit betekent dat de camera’s niet alleen tegen een stootje kunnen, maar dermate sterk zijn dat er een vrachtwagen overheen zou kunnen rijden. Daarnaast kunnen al onze buitencamera’s tegen alle weersomstandigheden.

De beste kabel voor camerabewaking?

De beste kabel om uw bewakingscamera mee te installeren, is een CPR-gekeurde Cat6 kabel, het liefst een DCA-serie of een CCA-gekeurde kabel. Deze kabel levert de beste kwaliteit beelden op.

Op welke hoogte hang ik mijn beveiligingscamera?

De ideale hoogte voor een bewakingscamera is tussen de 2,5 en 3 meter hoogte. U heeft op deze hoogte de beste gezichtsherkenning. Hoe hoger u de camera bevestigd, hoe meer overzicht u krijgt. Het gevaar is wel dat het te hoog ophangen van de camera ten koste gaat van de gezichtsherkenning.

Welke kabel is het beste voor een camerasysteem?

Het verschilt per situatie welke kabel het beste gebruikt kan worden voor een camerasysteem.

 

In principe is een Cat5E kabel met een harde kern meer dan voldoende voor binnen camera’s. Gaat het om een kabel voor buiten of een kabel die een lange afstand moet overbruggen? Dan adviseren wij om een Cat6 kabel te gebruiken.

Wat is de beste hoogte voor een bewakingscamera?

De ideale hoogte om een bewakingscamera te monteren is gemiddeld genomen 1.65 meter hoog, aangezien dit de hoogte is waarop de meeste gezichten goed vastgelegd kunnen worden. Het nadeel van deze hoogte is dat bijna iedereen bij de camera kan komen en deze kan deactiveren. Wij raden dan ook altijd aan om bewakingscamera’s tussen de 2 meter en 2.60 meter hoogte te hangen.

 

Wist u dat veel beveiligingscamera’s te hoog worden opgehangen? De beveiligingscamera is dan op de bovenkant van het hoofd gericht, waardoor het gezicht minder goed tot niet zichtbaar is.

Zelf een camerasysteem installeren

Vaak krijgen wij de vraag of men zelf ook een camerasysteem kan installeren. Natuurlijk is dit mogelijk, maar er zijn wel een paar dingen waar rekening mee gehouden moet worden bij het installeren van bewakingscamera’s.

 

Camera’s ophangen en draden trekken
De basis van een goed camerabewakingssysteem is een netwerkkabel. Zelfs bij een draadloos systeem is de basis een kabel, namelijk de voedingskabel. Heeft u zelf geen zin of kennis om de kabels te trekken? Dan kan een monteur van Camerainstallatie.nl u verder helpen bij het trekken van de bekabeling en het installeren van de camera’s.

 

Hoe sluit ik de kabels aan?
Elk (bedraad) systeem is nagenoeg gelijk. De kabel van de camera plug je in de recorder op de juiste plek en je zorgt dat de voeding van de recorder is aangesloten. De recorder is nu klaar om op te nemen.

 

De beelden kunnen bekeken worden op de tv mits deze op de recorder, de app of het internet is aangesloten. Zoals je ziet is het niet al te lastig om dit zelf te proberen. Kom je er echter niet uit, dan kun je altijd contact met ons opnemen zodat we je verder kunnen helpen.

 

Camerasysteem installeren door een expert
Komt u er niet uit of wilt u uw camerasysteem op professionele wijze laten installeren? Dan kunt u bij Camerainstallatie.nl een verzoek doen voor installatie. Wij zullen contact met u opnemen om de situatie te bespreken en komen desgewenst langs voor een juiste inventarisatie. De monteurs van Camerainstallatie.nl installeren alle voorkomende merken en typen camerabewakingssystemen.

Hoe kan ik de beelden van een IP-camera bekijken?

De beelden van een IP-camera kunnen in principe vanaf de hele wereld bekeken worden, mits er sprake is van een internetverbinding en de camera’s zijn geconfigureerd. U kunt er ook voor kiezen om de beelden alleen binnen uw lokale netwerk te bekijken en niet open te stellen voor het internet. Afhankelijk of u de beelden privé wilt bekijken of vrij wilt geven aan derden, kunt u met behulp van restricties gebruikers toelaten of niet. Eveneens is het mogelijk om beelden gemaakt met een IP-camera overal op een mobiele telefoon of tablet, met behulp van een hiervoor geschikte applicatie, te bekijken.

 

Kan ik de beelden ook in de nacht bekijken?
Ja, dit kan. Een IP-camera zal zodra het donker is de beelden verzorgen middels infrarood belichting. Het verschil met beelden overdag is dat de nachtbeelden zwart-wit worden verzonden en niet in kleur.

 

** Tenzij u kiest voor een starlight full color camera, deze camera’s zijn in staat om ook in de nacht de beelden volledig in kleur weer te geven.

Welk soort beveiligingscamera moet ik kiezen?

De keuze voor een geschikte beveiligingscamera is afhankelijk van de vraag waar u deze voor gaat gebruiken. De camera’s zijn er in alle soorten en maten, waarbij elk type voor een andere situatie de opnames maakt die u wenst. Een binnen camera gaat bijvoorbeeld anders om met het verschil tussen dag en nacht dan een buitencamera.

Dome camera: Een veelvoorkomend type beveiligingscamera is de bolvormige dome. Deze kan op een vast punt worden gericht en is eenvoudig te monteren. De lens van de camera bevindt zich achter de bol en door de vorm biedt deze veel weerstand tegen vandalisme. De dome bewakingscamera wordt vaak buitenshuis gebruikt en kan dan ook overschakelen naar infrarood nacht belichting.

Turret camera: Het meest populaire camera model dat er op dit moment te koop is. Betere beeld kwaliteit vanwege minder glas oppervlakte, betere en directe overbrenging van de lens waardoor minder reflectie. En het allerbelangrijkste de kleinste kans op regen druppels op de camera. De meest ideale en beste camera die er op dit moment te koop is.

PTZ camera: De pan, tilt en zoom camera is een bestuurbare beveiligingscamera, vaak te bedienen via een computer, smartphone of joystick. Deze camera kan volledig geprogrammeerd worden en het is bij professionele modellen zelfs mogelijk om automatisch personen te volgen. Door de continue beweging is het verstandig om onderdelen geregeld te vervangen.

Bullet camera: Dit type beveiligingscamera kent een lange geschiedenis, maar wordt door de effectieve werking en lage kosten nog steeds veel gebruikt. In de lange en waterdichte behuizing bevindt zich de lens en is er tevens de ruimte voor infrarood verlichting. Dit biedt een voordeel tijdens het registreren van nachtelijke activiteiten. Deze camera kan op een bepaald punt worden gericht en is verstelbaar.

Cube camera: De ideale camera voor het registreren van activiteiten binnenshuis. Door de compactheid kan deze worden gebruikt in kleine ruimtes en biedt tevens tal van mogelijkheden door de toevoeging van het maken van geluidsopnames en infrarood verlichting. De kans op vandalisme is indien deze in het zichtveld staat bij dit type camera wel aanwezig.

Naast deze veel voorkomende camera’s zijn er nog enkele andere soorten die minder vaak gebruikt worden. Hierbij kan gedacht worden aan de robotcamera. Daarnaast is het mogelijk om een dummy model aan te schaffen, het preventieve effect van deze nepcamera’s kan inbrekers en vandalen afschrikken.

Welke Beveiligingscamera is de beste

De beste beveiligingscamera is een camera die goed zicht kan geven op hetgeen wat u wenst te zien. Als we alle camera’s vergelijken dan is de Turret het beste camera model wat er te krijgen is. Vooral omdat deze weinig tot geen last van reflectie heeft en weinig tot geen last van regendruppels. Vergelijken met een dome camera is de turret een veel rustiger en mooier beeld.

 

Iedere situatie is anders, waardoor niet elke camera voor elke situatie geschikt is. Wij denken graag met u mee en om u een zo goed mogelijk advies te geven, komen wij graag bij u langs op locatie.

 

Over het algemeen is de Turret beveiligingscamera de beste beveiligingscamera, aangezien deze camera bestand is tegen vuil, stof, regen en sneeuw. De kans op regendruppels op de beelden van een Turret camera is vele malen kleiner dan de kans op regendruppels op de beelden van een dome camera.

 

Onze installateurs plaatsen dan ook graag een Turret camera met een groothoeklens (2,8 mm), omdat deze camera het meest geschikt is om de gehele situatie in beeld te brengen. Wilt u toch graag een nog langere afstand in kaart brengen? Dan adviseren wij een camera met een 3,6 mm lens.

Wat is een draadloze camera?

Zoals de naam al zegt, werkt een draadloze camera zonder bedrading. Dit kent zowel voor- als nadelen. De batterijen zorgen ervoor dat je niet van een stopcontact afhankelijk bent en dat de camera ook werkt als de stroom uitvalt, maar tegelijkertijd moeten de batterijen wel vervangen worden om te zorgen dat de camera blijft werken. Daarnaast is een draadloze camera afhankelijk van het wifi-netwerk, waardoor er geen garantie is dat de beelden te allen tijde doorgestuurd kunnen worden naar de ontvanger.

Wat is een Dummy camera?

Een dummy camera is geen echte camera, maar wordt gebruikt om inbrekers af te schrikken. Deze dummy camera’s zijn nauwelijks van echte camera’s te onderscheiden en zijn een goedkope manier om je huis te beveiligingen. Het enige nadeel is dat er geen beelden opgenomen worden als er onverhoopt toch ongewenste personen op je terrein komen.

Wat is een dome camera?

Dome camera
In de ronde koepel van de dome beveiligingscamera’s zijn infrarood leds ingebouwd voor nachtzicht. De ‘bol’ is 3-axis, waardoor de lens iedere gewenste kant op kan worden gedraaid. De dome is eenvoudig te bevestigen. U draait de onderste ring los en deze kan zo op een wand of plafond bevestigd worden of met behulp van een opbouwdoos of muursteun.

Turret camera
Een turret dome camera oogbol is koepelvormig, maar dan met een platte kop. Deze flat-faced dome-camera’s worden niet zo vaak geïnstalleerd, maar voor toepassingen die geen vandalismebestendige dome vereisen is deze camera zeer geschikt. U kunt de turret beveiligingscamera buiten het bereik van mensen monteren. Bij sommige turret dome bewakingscamera’s zijn de ingebouwde IR LED’s ondergebracht in een apart venster op de cameralens.

Speed dome camera
Een speed dome kan 360 graden om zijn as filmen. De camera zit vast aan een roterend gedeelte en kan in zijn beugel omhoog en omlaag beelden filmen. Speed dome camera’s hebben bovendien een zoom functie. Dat betekent dat ze kunnen inzoomen op een object in beeld.

 

Wat is een PTZ-camera?

PTZ-camera staat voor pan-tilt-zoom camera. Deze camera’s zijn op afstand bestuurbaar, waardoor je op grote terreinen altijd alles kunt volgen. Daarnaast kunnen deze camera’s inzoomen, zodat alles goed zichtbaar is.

Bewakingscamera’s zijn er in veel verschillende versies, zoals camerasystemen die door de gebruiker op afstand te bewegen zijn. Deze bewakingscamera’s noemen we PTZ-camera’s. Dit kan in een IP-camerasysteem zijn, maar ook in een CVI- of SDI-camerasysteem.

Voordelen van een PTZ-camera
PTZ-camera’s beschikken over optische zoom. Met optische zoom kunt u op afstand personen of objecten nauwkeuriger bekijken door in te zoomen. Bij optische zoom treedt er bij het inzoomen geen verlies van beeldkwaliteit op. PTZ-camera’s worden gebruikt voor allerlei doeleinden en maken het makkelijk om bij verdachte omstandigheden een goed beeld te krijgen van een situatie. Met deze beweegbare camera’s heeft u een breed gezichtsveld. PTZ-camera’s zijn ideaal wanneer u iets wilt bewaken dat geen vaste plek heeft, bijvoorbeeld uw geparkeerde auto die elke keer op een andere plek staat. De camera kan bovendien een bepaalde route monitoren en stopt bij beweging. Bovendien zijn deze camera’s geschikt voor binnen en buiten.

Het verschil tussen beveiligingscamera’s?

Een IP-camera is een netwerkcamera en wordt aangesloten via een netwerkkabel (UTP), waardoor de camera’s een hoge HD-beeldkwaliteit leveren.

HDCBI is een techniek waardoor het mogelijk wordt om HD-kwaliteit beelden te versturen via een coaxkabel. HDCVI is een goedkope oplossing om HD-beelden te versturen over een analoog signaal.

Analoge camera’s zijn beveiligingscamera’s die via coax signaal beelden leveren. Deze beelden zijn hierdoor van lagere kwaliteit.

Camerasysteem bekabeld of WiFi?

Het voordeel van een bekabeld systeem is dat dit systeem storingsvrij is en er niet apart stroom voor de camera’s getrokken hoeft te worden. Een UTP-bekabeling is voldoende.

 

Een draadloos systeem is makkelijker aan te sluiten, aangezien er geen kabel getrokken hoeft te worden. Wel heeft een draadloze camera een stroompunt nodig en zijn wifi camera’s meer storing gevoeliger dan bekabeld.

Wat zijn de problemen met een wifi bewakingscamera

1. Lage snelheid draadloze verbinding
De meeste wifi-routers sturen honderden MB’s per seconde door, maar dat zegt weinig over de ontvangst. Het wifi-signaal verzwakt en verliest snelheid voor het de router bereikt, waardoor er weinig controle is over het signaal dat binnenkomt. Een bekabeld camerasysteem garandeert een minimum aan verlies en blijkt altijd sneller dan draadloze camerabewaking.

 

2. Onstabiele verbinding
YouTube-filmpjes bekijken op je smartphone? Dat verloopt meestal zonder horten of stoten dankzij buffering.

 

Helaas ziet een VGA of 720p-resolutie met hoge MP4-compressie er wel goed uit op een mobiel scherm, maar veel minder op een beveiligingsmonitor. Beveiligingscamera’s met Full HD-beelden vragen om meer data, want ze geven ook real-time beelden door met een minimum aan vertraging.

 

3. Draadloze verbinding camerabewaking niet veilig genoeg
Wifi-routers maken gebruik van geavanceerde encryptiemethodes om het digitale signaal te beveiligen. Maar soms starten routers opnieuw op of wijzigt plots het wachtwoord.

 

Beelden van een bewakingscamera bevatten vaak gevoelige informatie, die wil je niet zomaar op straat gooien. Veiligheid primeert.

 

4. De verbinding raakt overbelast
Tegenwoordig maken steeds meer apparaten gebruik van de wifi-verbinding. Het signaal wordt dan gedeeld en dat gebeurt niet altijd evenredig: sommige apparaten eisen plots meer data op.

 

De beveiligingscamera krijgt bij pieken te weinig bandbreedte toebedeeld om de beelden volledig door te sturen. Gevolg? Beelden vallen weg, krijgen een lagere resolutie of vertonen blokpatronen door compressiefouten.

 

5. Draadloze camerabewaking is niet echt draadloos
Eigenlijk is een draadloze camerabewaking niet helemaal draadloos, want je sluit de voeding van een IP-bewakingscamera nog altijd aan op het lichtnet. Tip: koop een powerline-adapter. Die stuurt het signaal van de router via het lichtnet naar je toestel. Je maakt dus eigenlijk verbinding via een ethernetkabel.

 

 

Onze monteurs leggen u graag uit wat de voor- en nadelen zijn van een bekabelde of wifi bewakingscamera. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De Chinese fabrikanten: HIKvision, Dahua & Uniview

Hikvision en Dahua zijn respectievelijk de nummer 1 en 2 populaire merken bewakingscamera’s. Hikvision is grotendeels in handen van de Chinese overheid, Dahua is een private onderneming. Sinds een paar jaar is de derde Chinese speler Uniview aan een opmars bezig. De fabrikant verkoopt alleen IP-camera’s en netwerkrecorders.

 

De grootste westerse producent van bewakingscamera’s is Axis. Dit bedrijf ontwikkelde als eerste een IP-camera en is nog altijd de grootste westerse producent van IP-camera’s en toebehoren. Dankzij de uitstekende kwaliteit en integratiemogelijkheden van de camera’s groeide Axis uit tot partner voor grote projecten zoals luchthavens en stadscentra.

 

Het merk Avigilon startte met de ontwikkeling van microscopische camera’s voor de medische wereld en heeft zich later eveneens ontwikkeld op het gebied van camerabewaking. De camera’s van Avigilon zijn camera’s met een uitzonderlijk hoge resolutie.

Welke type bewakingcameras zijn er?

Er zijn drie verschillende technologieën camerabewaking met elk hun eigen specificaties:

 1. Analoge camera
  Dit is de oudste en goedkoopste technologie. Je ziet livebeelden zonder vertraging, maar wel met beperkte resolutie. Deze technologie is minder geschikt om gezichten en nummerplaten te herkennen.

 

 1. IP-camera/netwerkcamera
  Deze camera’s hebben een onbeperkte resolutie en zijn ideaal voor gezichts- en nummerplaatherkenning. Als de camera’s verbonden zijn met het internet (wifi, 3G of 4G) kunt u zelfs op afstand alles volgen.

 

 1. HDSDI, HDCVI en AHD
  Dit zijn perfecte camera’s om HD en Full HD-beelden weer te geven en op te nemen. De resolutie blijft beperkt tot 4 miljoen pixels, maar er zit geen vertraging op de beelden.
Voordelen camerabewaking

Vanzelfsprekend houdt u graag een oogje in het zeil, zowel thuis als op kantoor. Maar wat zijn nu écht de voordelen van camerabewaking?

 

 1. Afschrikeffect
  Potentiële dieven kiezen liever een ander doelwit als ze camera’s zien hangen, simpelweg omdat camera’s een te groot risico zijn.
 2. Bewijslast
  Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dieven staan herkenbaar op de bewakingsbeelden.
 3. Geruststelling
  Wat is er meer waard dan je investering? Juist, gemoedsrust. Met camerabeveiliging in de zaak voelen werknemers zich veiliger en kunnen zij zich beter op hun werk focussen.
Hoe veilig is een wifi camera ( bewakingscamera )

Hoe veilig een bewakingscamera is, hangt af van de gebruikte installatietechniek, het merk, de software en hoe de camera ingesteld is. Veelal is een wifi bewakingscamera niet de meest veilige en betrouwbare oplossing, omdat deze camera’s afhankelijk zijn van het wifi netwerk.

 

Een wifi camera maakt de hele tijd verbinding met een wifi netwerk, waardoor het netwerk onnodig belast wordt. In vele gevallen wordt het videosignaal niet goed overgebracht en zal u veel storingen ondervinden. Wij adviseren dan ook altijd om een bekabelde bewakingscamera aan te schaffen en te laten monteren door een vakman, zodat u jarenlang plezier heeft van uw camera’s.

Ons advies is, begin er niet aan koop geen wifi camera als je je huis goed wil beveiligen.
Een goede beveiliging middels een camera systeem is een bekabeld systeem, dat zijn betrouwbare en goede beelden die altijd opnemen. Investeer wijs en investeer met goede apparatuur je kan je geld maar een keer uitgeven namelijk.

Wat is een IP-camera?

Een IP-camera maakt gebruik van het ‘Internet Protocol’, dit is een netwerkprotocol waarmee computers op een netwerk met elkaar kunnen communiceren, zoals het internet. Door middel van een UTP-kabel kan de IP-camera vervolgens verbinding maken met het internet, indien deze wordt gekoppeld aan een router of NVR-recorder. Deze UTP-camera kan meer data verwerken dan een coaxkabel, waardoor de IP-camera camerabeelden met hogere resolutie en betere beeldkwaliteit toont. Ook kunnen de camerabeelden door middel van draadloze verbinding (wifi) worden verzonden.

 

Door de internetverbinding is het mogelijk om overal ter wereld de camerabeelden van je IP-camera live te volgen.

Een van de beste merken IP camera’s op dit moment is DAHUA en of Hikvision, maar ook het merk Hanwha komt aardig in opmars.

Hoe worden camerabeelden opgeslagen in mijn camerasysteem?

De veiligste optie om camerabeelden op te slaan is met behulp van de camerarecorder. Dit zijn speciale recorders die worden gebruikt voor het opslaan van beelden van een IP-camera. Een harddisk recorder plaats je veilig in je eigen pand en kan je voorzien van een of meerdere harddisks. Een groot voordeel is dat je zo tot wel 98TB aan data kan opslaan en dat is enorm veel.

Ook kan je er voor kiezen om de beelden in de cloud op te slaan, echter camerabeelden in de cloud opslaan is vaak erg kostbaar en zou dus voor maandelijkse kosten zorgen. Ook moet je een erg snelle internet verbinding hebben om deze hoge kwaliteit beelden te kunnen versturen, maar ook heb je erg veel data opslag in de cloud nodig.

Wij adviseren dan ook de beelden lokaal op een NVR recorder op te slaan.

Wat is het verschil tussen een router en switch?

De router zet de verbinding van uw provider om in een bruikbare internetverbinding, waardoor u een internetnetwerk heeft. Een switch verdeelt het signaal over meerdere poorten, zodat u meerdere apparaten in het netwerk kunt verbinden.

Wat is portforwarding?

De router bewaakt de verbinding met het internet, zodat niet iedereen van buitenaf zomaar toegang heeft tot apparaten in je netwerk. De communicatie met het internet verloopt via zogenaamde poorten en elk type communicatie gebruikt een andere poort. Om het camerasysteem van afstand te kunnen bereiken, moet desbetreffende communicatiepoort op uw router open worden gezet.

Moderne apparatuur werkt echter met een Serie nummer koppeling middels een P2P koppeling.
Poort forwarden komt eigenlijk niet meer voor, dit zou dan een oude firmware betreffen, ons advies is deze dan te updaten.

Wat zijn interne IP-adressen?

Een intern IP-adres is een adres waarmee de router data uitzendt naar apparaten in het huis die verbonden zijn met de router. Vaak zijn dit IP-adressen als: 192.168.1.20.

 

Een Camera recorder/IP-camera heeft een standaard IP-adres. Vaak is dit: 192.168.1.108 dit is een intern IP-adres. Zo heeft Dahua ook een standaard IP adres wat altijd gebruikt zal worden dat is het bovenstaande nummer. Unifi heeft als voorbeeld 192.168.1.20 als standaard IP adres.

Wat zijn externe IP-adressen?

Een extern IP-adres wordt ook wel het publieke IP-adres genoemd en is het adres waarmee je aan het internet verbonden bent. Het externe IP-adres is afhankelijk van uw accessprovider. Wilt u weten wat uw externe IP-adres is? Kijk dan op www.watismijnip.nl.

Wat betekent full HD?

Full HD staat voor Full High Definition en heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, ofwel het aantal videolijnen op een scherm. Full HD 1080p camera’s hebben een resolutie van 1920 x 1080 pixels en HD Ready 720p camera’s hebben een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Wat is motion detection?

Motion detection betekent bewegingsdetectie. Bewegingen in de buurt van de camera’s worden in de opnames gemarkeerd als beweging, waardoor het terugkijken een stuk makkelijker wordt.

Motion detectie is er ook in SMD ( Smart motion detectie ) al onze systemen maken hier gebruik van, hierdoor kan je mens en dier herkennen, en dus valse meldingen van bomen en of wind uit het systeem filteren.

 

IVS en beweging detectie op ipcamera

 

 

Slimme beweging detectie zit standaard in al onze camerabewaking pakketten en
zorgen voor nagenoeg geen valse meldingen in uw beveiliging systeem.

Wat zijn harddisk recorders?

Harddisk recorders worden gebruikt om camerabeelden op te slaan. Met een harddisk recorder van 1 TB kunt u beelden van ruim één week opslaan, bijvoorbeeld als u op vakantie bent.

 

Digitale videorecorder (DVR): Apparatuur dat het mogelijk maakt om uw camerabeelden op te slaan. Ook kunt u via de recorder uw analoge camera’s online bekijken via telefoon, tablet of laptop.

 

Netwerk videorecorder (NVR): Apparatuur dat het mogelijk maakt om uw camerabeelden op te slaan. Ook kunt u via de recorder uw Full HD camera’s online bekijken via telefoon, tablet of laptop.

Wat is een Varifocale lens

“Het neusje van de zalm”

Een varifocale lens is een type cameraobjectief dat de mogelijkheid biedt om de brandpuntsafstand aan te passen zonder de lens fysiek te hoeven verwisselen. Dit in tegenstelling tot een vast brandpuntsafstand objectief, waarbij de brandpuntsafstand vastligt.

Het unieke kenmerk van een varifocale lens is dat deze verschillende brandpuntsafstanden binnen een bepaald bereik kan instellen. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor cameratoepassingen, vooral in situaties waarin flexibiliteit cruciaal is.

 

 

Voordelen van een Varifocale Lens:

 1. Aanpasbare Brandpuntsafstand: Met een varifocale lens kunt u handmatig de brandpuntsafstand instellen, wat betekent dat u kunt inzoomen voor gedetailleerde weergave van objecten in de verte of uitzoomen voor een breder gezichtsveld.
 2. Flexibiliteit: Deze lenzen zijn ideaal voor installaties waar de afstand tussen de camera en het te observeren object kan variëren. Zo kan één varifocale lens worden aangepast aan verschillende situaties zonder dat een andere lens nodig is.
 3. Kostenbesparing: In vergelijking met het aanschaffen van meerdere vaste brandpuntsafstand lenzen, biedt een varifocale lens een kosteneffectieve oplossing.

 

 

Toepassingen:

Varifocale lenzen worden vaak gebruikt in beveiligingscamera’s, bewakingscamera’s en andere videotoepassingen waar flexibiliteit en aanpasbaarheid van de brandpuntsafstand van essentieel belang zijn. Of het nu gaat om het bewaken van een parkeerplaats, een magazijn of een kantoorruimte, varifocale lenzen bieden de mogelijkheid om de camera-instellingen aan te passen aan de specifieke behoeften van elke situatie.

Spinnen en camerabewaking: geen goede combinatie

Spinnen zien bewakingscamera’s als ideale locatie om een spinnenweb omheen te bouwen. Camera’s worden vaak in hoeken of andere makkelijk bereikbare plaatsen voor spinnen opgehangen. De dieren zelf vormen hoogstens een tijdelijk probleem, het probleem zit hem vooral in het web dat ze weven. Spinnenwebben weerkaatsen namelijk licht, vooral infraroodlicht. Spinnenwebben zorgen hierdoor voor slecht tot onbruikbare beelden.

 

Wil je dat jouw camera altijd goede opnames maakt en zorgt voor een optimale beveiliging van je woning of kantoorpand? Dan is het belangrijk om eventuele spinnen bij je camera te verjagen.

 

Tip 1: Controleer de camera’s en haal spinnenwebben weg
Onderhoud voorkomt spinnenwebben. Maak er een gewoonte van om iedere week even langs alle camera’s te lopen en met een doek de spinnenwebben weg te vegen. Zie je geen spinnenwebben? Ga dan toch even voor de zekerheid met een doek over de camera. Sommige spinnenwebben zijn namelijk niet goed zichtbaar, maar verminderen toch de beeldkwaliteit van je camera.

 

Tip 2: Maak eventuele gaten of scheuren in de buurt van de camera’s dicht
Een camera in een ruimte met gaten of scheuren, is een uitnodiging voor spinnen. Zorg er dus voor dat alle gaten en scheuren dicht zitten, zodat spinnen een ander onderkomen zoeken en uit de buurt van jouw camera blijven.

Tip 3: Gebruik speciale sprays om spinnen te verjagen
Maak gebruik van een diervriendelijke spray om spinnen effectief te verjagen, zonder ze te doden. Spuit simpelweg de spray in de buurt van je camera en de spinnen gaan er gegarandeerd vandoor.

Ons advies ? de beste camera die minder spinnen zal aantrekken
de Turret camera is minder gevoelig voor spinnen, waardoor u veel betere beelden zal zien.
De beste bewakingscamera laat u plaatsen door een vak specialist/installateur.

Nummerplaatherkenning

Zijn er bepaalde voertuigen niet gewenst of zijn er slechts enkele voertuigen toegestaan op het terrein? Dan kunt u kiezen voor een camerasysteem met nummerplaatherkenning. Naast het lezen van nummerplaten, is het ook mogelijk om een tijdsregistratie te koppelen per nummerplaat en om alle informatie op te slaan met behulp van de datum en het tijdstip.

( Dit noemen ze ook wel ANPR )

Gezichtsherkenning

Met gezichtsherkenning herkent de software het gezicht van een mens en kan, aan de hand van deze herkenning, extra stappen ondernemen. Denk hierbij aan het verhogen van de beeldkwaliteit, waardoor de door de persoon verrichtte handelingen extra goed in beeld zijn, het inschakelen van de verlichting of het automatisch volgen van een persoon.

Hiervoor is een speciale IPcamera nodig en of een stuk intelligentie op de harddisk recorder.
U kan middels een zoek opdracht aan de hand van een foto de persoon zoeken, ook b.v. met
invoer van een foto vanaf facebook, linkedin en kan u zelf een blacklist aanmaken.

Facial Recognition / Gezicht herkenning

Ook in Nederland is het steeds populairder aan het worden. Naarmate de kosten dalen word het ook voor kleinere organisaties zoals nachtclubs of een hotel, een juweliers of bijvoorbeeld callcenters steeds interessanter om oplossing d.m.v. gezichtsherkenning toe te passen. Het kan op verschillende manieren worden  ingezet om bijvoorbeeld werknemers automatisch toegang te verlenen tot gebouwen of registratie van bezoekers.

In het geval van een juwelier kan er bijvoorbeeld een sluis word gecreëerd waar de persoon in komt te staan, zijn gezicht word gescand en indien deze op een blacklist voorkomt kan de toegang worden geweigerd op basis van een match in een database. Maar ook bij supermarkten wordt al gezichtsherkenning toegepast om eerder betrapte winkeldieven de winkel uit te sturen wanneer de gezichtsherkenning camera de persoon zijn gelaat herkent.

Personen herkenning
Het camerasysteem is in staat onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld een auto en een mens. Er word dus geen gezicht herkend maar wel de verschijning van een menselijke vorm. Veel camera’s kunnen dit zonder een achterliggend software pakket vandaag de dag zelf detecteren.

Hoe werkt gezichtsherkenning? Wie gezichtsherkenning instelt, slaat 3D beelden van zijn gezicht op.
Echter zijn dit veelal niet de daadwerkelijke fotos maar de zogenoemde META data, herkenning punten, unieke kenmerken en deze bits en bits slaat de database op. Zo kan je ook anoniem een persoon opslaan zonder daadwerkelijk een foto van die persoon te hebben of het te koppelen aan een profiel of naam.
Wat betekend ANPR ? ( Kenteken herkenning )

ANPR is automatische kentekenplaatherkenning. De afkorting ANPR staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Een speciale camera met ANPR-techniek leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen.

ANPR Camera’s

ANPR (Automatic Number Plate Recognition) camera’s zijn speciale IP-camera’s met kentekenplaatherkenning. De gelezen kentekenplaten worden direct vergeleken met een lijst van gezochte kentekens. Onze ANPR camera’s leveren wij compleet en installeren wij gebruiksklaar bij u op locatie.

Is een Loqed slim slot veilig

Het Loqed Touch Smart Lock is SKG drie sterren gecertificeerd en maakt gebruik van dezelfde geavanceerde encryptietechnologie als banken. Door deze beveligingstechnologie hebben alleen jouw telefoon en het Locqed Touch Smart Lock toegang tot de digitale sleutels. Zelfs wij kunnen jouw deur niet openen.

 

De batterij van het slot gaat tot één jaar mee en je krijgt ruim op tijd een melding als de batterij vervangen moet worden. Is de batterij niet op tijd vervangen? Geen zorgen! Het Loqed Toch Smart Lock heeft een noodaansluiting op de buitenmodule, waardoor je altijd je deur kunt openen. Als de batterij van je telefoon leeg is, kun je je persoonlijke code gebruiken.

Kan ik het alarm systeem met een app aan of uit zetten ?

Onze alarm systemen kan u zowel aan als uit zetten met onze app.
Ook kan u verschillende gebruikers aanmaken waardoor meerdere personen
het alarm systeem kunnen bedienen.

In de log file’s kan u precies zien wie wanneer en hoe laat een alarm
aan of uit heeft gezet.

Ajax APP

Krijg ik een melding als er beweging is op het alarm systeem ?

Bij alarm ontvangt u automatisch melding en / of foto’s bij gebruik van video verificatie detectoren. Dit gebeurd middels een push bericht met duidelijke informatie waar in welke ruimte er beweging is maar ook hoe laat e.t.c

Welke opties zitten er op het alarm systeem

1 Push notificaties met audio bij alarm
2 In en uitschakelen van meerdere alarmsystemen vanuit de app
3 Integratiemogelijkheden met de Ajax Brand en Water centrales
4 Eenvoudig te koppelen met onze Camera systemen
5 Zones afhankelijk van elkaar in/uit schakelen
6 Huisdiervriendelijke detectie
7 Het schakelen van verlichting, hekwerken en elektrische deuren

Welke software en app mogelijkheden heeft het Alarm systeem

Zowel via de app als software via Windows en MacOS te gebruiken

Geheel gratis met een eenvoudige interface. Ajax Systems blinkt uit in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Niet alleen de app maar ook de software op uw Windows of MacOS apparaat bieden hiervoor een prettige omgeving.

Welke bewegingssensor mogelijkheden zijn er bij een Alarm systeem

MotionProtect

Ajax MotionProtect sensor is een infrarood sensor. Deze sensor detecteert alleen beweging. Er is zowel een binnen als buitenuitvoering voor de MotionProtect. De MotionProtect kan tot 12 meter ver kijken en bied huisdierimmuniteit tot 20kg.

MotionCam

Zoals de naam al doet vermoeden, is de MotionCam uitgerust met infrarood en een foto verificatie functie. Wanneer het alarm is ingeschakeld en de MotionCam beweging ziet maakt deze 3 foto’s en stuurt deze door naar de app. U kunt via de push melding zelf zien wat de melding veroorzaakt. De maximale resolutie is 640×480 voor het doorsturen van de foto’s.

MotionProtect Plus

De MotionProtect Plus is een Dual bewegingsmelder met PIR en MW sensor. Ook deze is huisdier bestendig tot 20kg en geschikt voor vrijwel alle soorten binnenruimtes. De MotionProtect Plus heeft een bereik van 12 meter.

MotionProtect Curtain

De Ajax MotionProtect Curtain is een narrowbeam binnen bewegingsmelder. Deze beschermt ramen, deuren en kostbaarheden. De narrowbeam kijkhoek zorgt ervoor dat er tot 15 meter ver kan worden gekeken. Deze heeft een detectieradius van 6°horizontaal en 90°verticaal.

Hoe lang gaan de batterijen mee?

Kies je voor een draadloos alarmsysteem en schaf je deze aan bij een kwalitatief alarmbedrijf, dan kunnen deze zeker 2-3 jaar meegaan. Zijn ze aan vervanging toe, dan krijg je een melding van het apparaat en bestel je de nieuwe batterijen gemakkelijk bij de leverancier. Ook tijdens het jaarlijkse onderhoud zullen deze batterijen worden gecontroleerd en eventueel worden vervangen.

Kan mijn huisdier vrij rondlopen als ik weg ben?

Wanneer de bewegingsdetectoren MotionProtect, MotionProtect Plus, CombiProtect, MotionCam (PhOD) en MotionCam op de juiste manier zijn geïnstalleerd en geconfigureerd, negeren ze dieren die tot 50 cm hoog zijn en tot 20 kg wegen.

 

Het maximale gewicht wordt gedefinieerd als een begrijpelijk oriëntatiepunt, maar in werkelijkheid is de grootte van de warmtevlek in het infraroodspectrum van belang.

 

Houd er rekening mee dat detectoren geen objecten zien, maar in plaats daarvan de infraroodstraling van deze objecten analyseren.

Kan ik mijn alarmsysteem meenemen als ik ga verhuizen?

Jazeker, wij kunnen het alarm systeem in uw oude woning demonteren en op de nieuwe locatie weer installeren, dat is geen probleem.

 

 1. Draadloze Systemen:
  • Als je een draadloos alarmsysteem hebt, is het over het algemeen eenvoudiger om mee te nemen. Deze systemen zijn vaak modulair en vereisen minder fysieke bedrading.
 2. Bekabelde Systemen:
  • In het geval van een bedraad alarmsysteem moet je mogelijk een specialist inhuren om deinstallatie en herinstallatie uit te voeren. Dit kan het omleggen van bedrading en sensoren omvatten.
 3. Contact met de Leverancier:
  • Neem contact op met de leverancier of installateur van je alarmsysteem om te informeren over de mogelijkheden en begeleiding bij het verhuizen van het systeem.
 4. Verhuisplan:
  • Maak een gedetailleerd verhuisplan voor je alarmsysteem. Dit omvat het identificeren van alle componenten, het documenteren van de locatie van sensoren en camera’s, en het zorgen voor de nodige apparatuur voor herinstallatie.
 5. Professionele Hulp:
  • In sommige gevallen is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen, vooral als het alarmsysteem complex is. Een gekwalificeerde technicus kan je begeleiden bij het correct demonteren en opnieuw installeren van het systeem.
 6. Wijziging van het Abonnement:
  • Als je verhuist naar een nieuwe locatie, moet je mogelijk het adres van je alarmsysteemabonnement bij de beveiligingsmaatschappij updaten. Dit zorgt ervoor dat hulpdiensten correct worden geïnformeerd in geval van een alarm.

 

 

 

Onthoud dat het belangrijk is om voorafgaand aan de verhuizing alle nodige stappen te ondernemen om een soepele overgang van je alarmsysteem te waarborgen. Als je vragen hebt of twijfels, neem dan contact op met je alarmsysteemleverancier of een professionele installateur voor specifiek advies op basis van jouw situatie.

Heeft een alarmsysteem onderhoud nodig?

Een professioneel alarmsysteem moet verplicht elk jaar onderhouden worden. Dit is om de batterijen te testen, maar ook om te zien of de sirene, de verschillende componenten en het contact met de alarmcentrale nog naar behoren werken. Het onderhoud wordt geregeld door de leverancier van je alarmsysteem hier kan een onderhoud contract voor worden afgesloten, of u kan de monteur op uur basis inhuren.

 1. Periodiek Onderhoud:
  • Het wordt aanbevolen om periodiek onderhoud uit te voeren, meestal één of twee keer per jaar, afhankelijk van het type alarmsysteem. Dit zorgt ervoor dat alle componenten goed functioneren en eventuele potentiële problemen vroegtijdig worden geïdentificeerd.
 2. Batterijen Vervangen:
  • Controleer regelmatig de status van de batterijen in alle apparaten, zoals sensoren en afstandsbedieningen. Vervang zwakke of lege batterijen onmiddellijk om ervoor te zorgen dat het systeem te allen tijde operationeel is.
 3. Software Updates:
  • Als je alarmsysteem gebruikmaakt van software, controleer dan of er updates beschikbaar zijn. Het installeren van de nieuwste software zorgt voor verbeterde beveiliging en functionaliteit.
 4. Sensor en Camera Kalibratie:
  • Controleer de kalibratie van sensoren en camera’s om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurig reageren op detecties. Stof of obstructies kunnen de prestaties beïnvloeden.
 5. Alarmcommunicatie Testen:
  • Voer regelmatig een test uit om de communicatie van het alarmsysteem met de meldkamer te controleren. Dit garandeert dat in geval van een noodsituatie de benodigde hulp snel wordt ingeschakeld.
 6. Fysieke Inspectie:
  • Controleer fysiek alle componenten van het alarmsysteem, inclusief bedrading en aansluitingen. Zorg ervoor dat er geen beschadigingen zijn die de werking kunnen beïnvloeden.
 7. Contact met de Installateur:
  • Als je niet zeker bent van de onderhoudsbehoeften of als er problemen optreden, neem dan contact op met de professionele installateur van het alarmsysteem. Zij kunnen specifieke aanbevelingen doen op basis van het gebruikte systeem.

 

 

Het regelmatig onderhouden van je alarmsysteem draagt bij aan de effectiviteit ervan en verlengt de levensduur. Het biedt gemoedsrust en verzekert je ervan dat het systeem klaar is om te reageren op mogelijke bedreigingen.

Waarom kiezen voor een camerainstallatie alarmsysteem?

Het Camerainstallatie alarmsysteem is Grade 2 gecertificeerd. Dit betekent dat het systeem bestand is tegen ervaren inbrekers
met speciale apparatuur. Het beschermt ingangspunten zoals ramen en deuren. Hiermee is het systeem geschikt
voor de beveiliging van een appartement, huis of kantoor.

Een geoptimaliseerd systeem voor bediening en configuratie zorgt voor extra veiligheid. Zowel de gebruiker als installateur
hebben hiervoor een aparte app. De draadloze verbinding tussen verschillende componenten uit het camerainstallatie
alarmsysteem worden zwaar beveiligd. Bij het afnemen van een meldkamer-abonnementtref
je een extra beveiligingsmaatregel.

Het camerainstallatie alarmsysteem heeft een prachtig design en de hoogste kwaliteitseisen voor beveiliging.
Deze succesformule heeft ervoor gezorgd dat systeem het snelst groeiende merk is voor inbraak- en branddetectie.

Hoe goed is het Camerainstallatie alarm systeem ?

Het alarm systeem is een van de beste alarmsystemen op dit moment. Dankzij het uitgebreide assortiment is het mogelijk
om alle soorten beveiliging en detectie toe te passen binnenshuis. Denk hierbij aan bewegingsdetectie,
glasbreukdetectie, openstanddetectie, waterdetectie én branddetectie.
Daarnaast zijn er nog diverse accessoires voor het systeem beschikbaar. Al deze toepassingen maken het een van de beste alarmsystemen.

Wat is een alarm systeem?

Een alarm systeem is een elektronisch beveiligingssysteem dat ontworpen is om inbraak, diefstal en andere ongewenste gebeurtenissen te detecteren en te signaleren.

Hoe werkt een alarm systeem?

Een alarm systeem werkt door middel van verschillende detectoren, zoals bewegingssensoren en deur- en
raamsensoren, die aangesloten zijn op een centrale controle-eenheid. Wanneer een
detector een ongewone activiteit detecteert, stuurt het een signaal naar de controle-eenheid die vervolgens een alarm af laat gaan.

Kan ik mijn alarm systeem zelf installeren?

Het is mogelijk om uw eigen alarm systeem te installeren, maar het wordt aanbevolen om een professional
in te huren. Een professionele installateur kan het systeem op de juiste manier installeren
en zorgen dat het systeem goed functioneert.

Wat zijn de kosten voor het installeren van een alarm systeem?

De kosten voor het installeren van een alarm systeem zijn afhankelijk van verschillende factoren,
zoals de grootte van uw woning en het type systeem dat u kiest. Het is aan te raden om contact
op te nemen met een professionele installateur voor een offerte op maat.

Kan ik mijn alarm systeem op afstand bedienen?

Ja, veel moderne alarm systemen kunnen op afstand bediend worden via een smartphone app of een
web-based interface. Hiermee kunt u het alarm systeem in- en uitschakelen en de status van het systeem controleren.

 

Wij maken gebruik van verschillende merken zoals Risco en Ajax, veel moderne alarmsystemen, zoals het Ajax alarmsysteem,
bieden de mogelijkheid om het systeem op afstand te bedienen. Dit betekent dat u het alarm kunt inschakelen, uitschakelen of
de status van het systeem kunt controleren via een mobiele app op uw smartphone of tablet, ongeacht waar u zich bevindt.

 

 

Het Ajax alarmsysteem is een van de populairste en meest geavanceerde alarmsystemen op de markt.
Dit draadloze systeem biedt een breed scala aan mogelijkheden voor thuisbeveiliging,
waaronder bewegingsdetectie, deur- en raamsensoren, glasbreuksensoren en rookmelders.

 

 

Het Ajax alarmsysteem is ook uitgerust met een speciale app, Ajax Security System genaamd,
waarmee u het systeem op afstand kunt bedienen en de status van uw huis kunt controleren.
U kunt bijvoorbeeld instellen dat het systeem automatisch een
melding naar uw smartphone stuurt als er een inbraakpoging wordt
gedetecteerd, of als een bepaalde sensor wordt geactiveerd.

 

 

Bovendien is het Ajax alarmsysteem zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren.
Het systeem maakt gebruik van een centrale hub die draadloos verbinding maakt met alle sensoren
en apparaten in uw huis, zodat u geen rommelige kabels hoeft aan te leggen.

 

 

Kortom, met het Ajax alarmsysteem kunt u uw huis op afstand beveiligen en controleren, en
genieten van gemoedsrust, wetende dat uw huis goed beschermd is.

Wat gebeurt er als er een alarm afgaat?

Wanneer het alarm afgaat, zal het systeem een luid alarmgeluid produceren en/of een melding sturen naar een
meldkamer of uw smartphone. Op basis van de melding kan de meldkamer of
uzelf contact opnemen met de hulpdiensten of een beveiligingsbedrijf.

 

 

Wanneer het alarm van een Ajax alarmsysteem afgaat, wordt er direct een waarschuwing
gestuurd naar de eigenaar van het systeem en naar eventueel ingestelde contactpersonen.
Dit gebeurt via de Ajax Security System app op de smartphone van de eigenaar en via SMS of e-mail.

 

 

De app toont een melding van het alarmsignaal, samen met informatie over welke sensor of detector het alarm heeft
geactiveerd. De eigenaar kan dan direct actie ondernemen, zoals het bellen van de
politie of het controleren van het huis met behulp van de live videofeed van
de camera’s die zijn aangesloten op het Ajax alarmsysteem.

 

 

Het Ajax alarmsysteem heeft ook een ingebouwd sirene die 85 decibel aan geluid produceert.
Dit is luid genoeg om buren en voorbijgangers te waarschuwen, en potentiele inbrekers af te schrikken.

 

 

Als de eigenaar van het Ajax alarmsysteem niet snel reageert op de melding van het
alarmsysteem, kan er ook een melding naar een meldkamer worden gestuurd.
Dit kan worden geregeld via een beveiligingsbedrijf dat is aangesloten op het Ajax alarmsysteem.
De meldkamer zal dan proberen contact op te nemen met
de eigenaar van het systeem en eventueel hulpdiensten inschakelen indien nodig.

Hoe vaak moet ik mijn alarm systeem testen?

Het wordt aanbevolen om uw alarm systeem minstens één keer per maand te testen om ervoor te zorgen dat
het goed functioneert. U kunt het systeem testen door de verschillende detectoren te activeren en te controleren of het alarm afgaat.

Wat zijn de voordelen van een alarm systeem?

Een alarm systeem biedt een effectieve manier om uw huis of bedrijf te beveiligen tegen inbraak,
diefstal en andere ongewenste gebeurtenissen. Het kan u gemoedsrust geven en uw eigendommen beschermen.

 

 

biedt vele voordelen voor de beveiliging van uw woning of bedrijfspand. Hieronder zullen we een aantal van
deze voordelen beschrijven, waarbij we specifiek ingaan op de technologie die
Ajax te bieden heeft en de expertise van installateur Camerainstallatie.nl.

 

 

Ten eerste biedt een alarmsysteem een zeer effectieve manier om uw woning of bedrijfspand te beschermen
tegen inbrekers. Het Ajax alarmsysteem maakt gebruik van geavanceerde sensoren
en detectors die zorgen voor een zeer nauwkeurige detectie van mogelijke indringers.
Dit maakt het zeer moeilijk voor inbrekers om ongezien binnen te
dringen, waardoor de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner wordt.

Een ander voordeel van het Ajax alarmsysteem is dat het volledig draadloos is en werkt op batterijen.
Dit betekent dat er geen kabels getrokken hoeven te worden, waardoor de installatie snel en
eenvoudig verloopt. Bovendien is het systeem hierdoor gemakkelijk uit te breiden of te verplaatsen naar een andere locatie.

 

 

Een derde voordeel van het Ajax alarmsysteem is dat het volledig op afstand te bedienen is via de Ajax
Security System app. Hierdoor kunt u altijd en overal de status van uw alarmsysteem
bekijken en controleren, en bijvoorbeeld notificaties ontvangen als er een alarm afgaat.
Zo kunt u snel actie ondernemen om mogelijke indringers af te schrikken of om de politie te waarschuwen.

 

 

Tot slot biedt installateur Camerainstallatie.nl als gespecialiseerde installateur van alarmsystemen een
uitstekende service en expertise. Zo kunnen zij u bijvoorbeeld adviseren
over welk type alarmsysteem het beste bij uw situatie past, en kunnen zij het Ajax alarmsysteem
vakkundig en efficiënt installeren. Hierbij zorgen zij er ook voor dat de sensoren
en detectors op de juiste plek worden geïnstalleerd en dat alle kabels netjes worden weggewerkt.

Kan een alarm systeem worden aangesloten op een mobiele telefoon?

Ja, veel moderne alarm systemen kunnen worden aangesloten op uw mobiele telefoon, waardoor u op de hoogte
blijft van de status van uw alarm systeem en eventuele alarmmeldingen kunt ontvangen.
Al onze alarm systemen hebben dit standaard, daar hoeft u zich dus geen zorgen om te maken.

Hoe kan ik mijn alarm systeem het beste onderhouden?

Het wordt aanbevolen om uw alarm systeem regelmatig te onderhouden en te testen om ervoor te zorgen dat het goed functioneert.
Een deel kan u zelf doen maar het beste is natuurlijk dit door een vak specialist te laten onderhouden zo voorkomt u dat er schade
aan uw systeem komt en of dat het minder goed of zelfs niet meer werkt.

Welke soorten alarm systemen zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten alarm systemen beschikbaar, waaronder draadloze alarm systemen,
bekabelde alarm systemen en hybride systemen. Het type systeem dat u kiest, hangt af van uw
persoonlijke voorkeur en de specifieke beveiligingsbehoeften van uw huis of bedrijf.

Wat zijn de kosten voor het installeren van een alarm systeem?

De kosten voor het installeren van een alarm systeem variëren afhankelijk van het type systeem dat u kiest en de omvang van uw huis of bedrijf.
Het beste is gebruik te maken van de specialist alarm calculator van Camerainstallatie.nl op onze website kan u direct de prijs van een goed
alarm systeem terug vinden.

Wat is het verschil tussen een alarmsysteem en een beveiligingscamera?

Een alarmsysteem detecteert ongewenste activiteiten en laat een alarm afgaan, terwijl een beveiligingscamera beelden opneemt van de omgeving.
Beide systemen kunnen elkaar aanvullen om een ​​compleet beveiligingssysteem te creëren.

Hoe kan ik een geschikt alarm systeem kiezen?

Het kiezen van een geschikt alarm systeem hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis of bedrijf, uw budget en uw persoonlijke
beveiligingsbehoeften. Het is aan te raden om een ​​professionele installateur te raadplegen om u te helpen bij het kiezen van het juiste systeem.

 

Dit kan door bijvoorbeeld op Camerainstallatie.nl de alarm calculator te gebruiken zodat u zelf uw
systeem kan samenstellen of u kan gebruik van de adviseurs van
Camerainstallatie.nl welke u telefonisch of op locatie voorzien van passend advies.