WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Slimme beveiligingscamera's en kunstmatige intelligentie

Optimale beveiliging met bewakingscamera’s draait om de zorgvuldige keuze van de juiste apparatuur. Je hebt een hoogwaardige camera, betrouwbare UTP kabels en een recorder of server met krachtige software nodig voor beeldanalyse en verwerking. Het opnemen van beelden is slechts het begin; je wilt waardevolle informatie verkrijgen die echt van pas komt. Bijvoorbeeld, een camera die direct aangeeft als er iemand bij je voordeur staat, in de buurt van je auto is, of als er ongewenste gebeurtenissen plaatsvinden, is van onschatbare waarde.

 

 

Een slimme beveiligingscamera met kunstmatige intelligentie vertegenwoordigt een investering in een professioneel camerasysteem dat écht meerwaarde biedt. De kosten voor een dergelijk systeem, inclusief installatie, variëren meestal tussen de €1300,- en €3500,-, afhankelijk van de configuratie en het aantal gewenste camera’s.

 

 

Een vakkundige installatie zorgt ervoor dat kabels netjes worden weggewerkt, zodat ze niet zichtbaar zijn, en dat de juiste apparatuur wordt geselecteerd om teleurstellingen te voorkomen. Onze aanbeveling gaat uit naar gerenommeerde merken zoals Dahua, Hikvision, Honeywell, Hanwha, Bosch en Sony. Wat betreft de beste software voor bewakingscamera’s op dit moment, zijn wij van mening dat NX Witness uitblinkt. Het is krachtige software die doet wat het belooft en zeer gebruiksvriendelijk is.

 

 

Met de juiste keuzes en professionele installatie kun je genieten van een hoogwaardig beveiligingssysteem dat je gemoedsrust biedt. Neem geen genoegen met minder als het gaat om de veiligheid van je huis of bedrijf.


Offerte aanvragen
Camerainstallatie.nl

 

De juiste bewakingscamera kiezen voorkomt een miskoop.

 

Het maken van de juiste keuze bij het selecteren van een bewakingscamera is van cruciaal belang om teleurstellingen en onnodige uitgaven te voorkomen.

 

Doel en behoeften: Begin met het bepalen van het doel van je bewakingscamera. Wil je je huis, bedrijf of specifieke gebieden in de gaten houden? Moet de camera overdag en ’s nachts functioneren? Het identificeren van je specifieke behoeften is essentieel.

 

Resolutie: Camera’s variëren in resolutie, gemeten in megapixels. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de beelden. Kies een resolutie die past bij de details die je wilt vastleggen.

 

Type camera: Er zijn verschillende soorten bewakingscamera’s, zoals domecamera’s, bulletcamera’s en PTZ-camera’s. Elk type heeft zijn eigen voordelen en toepassingen. Kies het type dat het beste bij jouw situatie past.

 

Dag/nacht functionaliteit: Als je 24/7 bewaking nodig hebt, overweeg dan een camera met infrarood- of thermische mogelijkheden voor goed zicht, zelfs in het donker.

 

Weerbestendigheid: Voor buitengebruik is een weerbestendige camera van essentieel belang om te voorkomen dat de camera wordt beschadigd door de elementen.

 

Bewegingsdetectie en meldingen: Camera’s met bewegingsdetectie kunnen meldingen sturen bij verdachte activiteiten. Dit bespaart opslagruimte en waarschuwt je direct in geval van een mogelijk probleem.

 

Opslag: Beslis hoe je de opgenomen beelden wilt opslaan, bijvoorbeeld op een lokale harde schijf, in de cloud of op een netwerkvideorecorder (NVR).

 

Merk en kwaliteit: Kies voor gerenommeerde merken die betrouwbare en duurzame producten leveren. Goedkopere opties kunnen op korte termijn kosten besparen, maar kunnen uiteindelijk duurder uitpakken door gebrekkige prestaties of betrouwbaarheidsproblemen.

 

Installatie en onderhoud: Overweeg de installatiekosten en de eenvoud van onderhoud. Sommige camera’s zijn eenvoudig zelf te installeren, terwijl andere professionele hulp vereisen.

 

 

 


Offerte aanvragen
Camerainstallatie.nl

Een professionele camerainstallatie wel zo fijn als het echt goed moet zijn.

Het selecteren van de juiste camera en het kiezen van de geschikte controller, zoals een opname server of NVR recorder, zijn cruciale stappen in het proces die de werking van je beveiligingssysteem bepalen. Nadat alle componenten zijn gekozen en de beslissingen zijn genomen, kan de installatie beginnen.

 

Een van de meest essentiële aspecten is het leggen van netwerkkabels. Wij vermijden het gebruik van aparte stroomkabels, omdat deze vaak omvangrijk en lastig te installeren zijn, terwijl ze eigenlijk overbodig zijn. In plaats daarvan maken we gebruik van een geavanceerde technologie genaamd Power over Ethernet (POE), waarbij zowel stroom als netwerkdata via één enkele kabel worden verzonden. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat het videosignaal optimaal wordt doorgegeven.

 

Onze ervaren professionals zorgen ervoor dat de gelegde kabels volledig onopvallend zijn. Met behulp van hun expertise verbergen ze de kabels moeiteloos, of het nu onder dakpannen, in kruipruimtes, in voegwerk is, of door andere doordachte methoden. Het resultaat is een strakke en effectieve installatie waarbij het lijkt alsof er nooit kabels waren, terwijl in werkelijkheid de benodigde netwerkkabels zorgvuldig zijn aangelegd.

 

Met onze aanpak kun je er zeker van zijn dat je beveiligingssysteem niet alleen effectief werkt, maar ook esthetisch aantrekkelijk is en naadloos geïntegreerd wordt in je omgeving.


Bel mij terug formulier
Camerainstallatie.nl

Het verschil tussen een Dahua NVR en een NX witness server

Een Dahua NVR (Network Video Recorder) en NX Witness Server zijn beide systemen die worden gebruikt voor het opnemen en beheren van videobeelden van bewakingscamera’s, maar ze hebben verschillende kenmerken en toepassingen:

 

 

Dahua NVR Recorder:

  • Hardwaregericht: Een Dahua NVR is een speciaal apparaat dat is ontworpen voor het opnemen en beheren van videostreams van Dahua bewakingscamera’s. Het is meestal een fysiek apparaat met ingebouwde opslagruimte en software die specifiek is afgestemd op Dahua-camera’s.
  • Camera-compatibiliteit: Het is het meest geschikt voor gebruik met Dahua-camera’s, en de compatibiliteit met andere cameramerken kan beperkter zijn.
  • Eenvoudige installatie: Dahua NVR’s zijn vaak gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. Ze zijn een populaire keuze voor eindgebruikers die een eenvoudige en specifieke oplossing willen voor Dahua-camera’s.
  • Eenmalige kosten: Je betaalt meestal een eenmalige kostprijs voor de hardware en software van de Dahua NVR.

Meer informatie aanvragen
Camerainstallatie.nl

NX Witness Server:

  • Softwaregebaseerd: NX Witness is software voor videobeheer die onafhankelijk is van specifieke hardware en camerafabrikanten. Het draait op een standaard server of computer.
  • Camera-compatibiliteit: Het ondersteunt een breder scala aan camerafabrikanten, waardoor je flexibiliteit hebt om verschillende merken en modellen te gebruiken in je bewakingssysteem.
  • Aanpasbaarheid: NX Witness biedt vaak meer geavanceerde functies, zoals intelligente video-analyse, en kan worden aangepast aan specifieke behoeften. Het is een goede keuze als je een complexer bewakingssysteem wilt opzetten.
  • Licentiekosten: In tegenstelling tot de eenmalige kosten van een NVR, kunnen kosten voor NX Witness variëren op basis van het aantal camera’s en de gewenste functies. Je betaalt voor softwarelicenties.

 

 

Het belangrijkste verschil tussen een Dahua NVR en NX Witness Server is de flexibiliteit en compatibiliteit. Als je al Dahua-camera’s hebt en een eenvoudige oplossing wilt, kan een Dahua NVR geschikt zijn.

 

Als je echter een meer aanpasbaar systeem wilt met de mogelijkheid om camera’s van verschillende fabrikanten te integreren, biedt NX Witness Server meer vrijheid en geavanceerde mogelijkheden, zij het tegen een licentiekost. De keuze hangt af van je specifieke behoeften en budget.


Meer informatie aanvragen
Camerainstallatie.nl

Het grote prijsverschil tussen een doe het zelf pakket camerabewaking of een installatie van de bewakingscamera door een monteur

Het belangrijkste verschil tussen een doe-het-zelf pakket voor camerabewaking, waarbij je de bewakingscamera’s zelf installeert, en een pakket dat door een professionele installateur wordt geïnstalleerd, ligt meestal in de prijs en de kwaliteit van de installatie.

 

 

Een doe-het-zelf pakket voor bijvoorbeeld 2 camera’s, inclusief kabels en een recorder, kost doorgaans ongeveer €800 tot €1000 als je kiest voor redelijke kwaliteit materialen. Wanneer dit pakket wordt geïnstalleerd door een professionele monteur, kan de totale prijs tussen de €1400 en €1800 liggen. Deze prijs omvat de montage, installatie en benodigd klein materiaal. Het grote verschil zit echter in de kwaliteit van de installatie.

 

 

Bij standaard doe-het-zelf pakketten is de kwaliteit van de bekabeling vaak beperkt. Professionele installateurs gebruiken doorgaans hoogwaardige bekabeling om de betrouwbaarheid van het systeem te waarborgen. Als je zelf de kabels trekt, loop je mogelijk tegen uitdagingen aan, zoals te grote kabelgoten, waarvoor je oplossingen zoals leidingen of extra hoekstukken moet vinden om alles netjes te laten verlopen. Een installateur heeft de expertise om de kabels naadloos in de voeg te plaatsen of op een manier die vrijwel onzichtbaar is.

 

 

Hoewel het prijsverschil tussen zelf installeren en professionele installatie enkele honderden euro’s kan bedragen, biedt een professionele installatie doorgaans een hogere mate van kwaliteit, betrouwbaarheid en esthetiek. Bovendien hoef je jezelf niet bezig te houden met de complexiteit van de installatie, wat tijd en moeite kan besparen. Het maken van de juiste keuze hangt af van je budget, vaardigheden en de mate van afwerking en betrouwbaarheid die je verwacht van je bewakingssysteem.

 

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant