WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
Echt goede wifi, bij u geïnstalleerd door onze monteurs

Wifi (Draadloze netwerken) zonder gedoe

Camerainstallatie.nl | Eigen wifi netwerk helpdesk
Eigen wifi netwerk helpdesk
Camerainstallatie.nl | Opgeleide wifi netwerk monteurs
Opgeleide wifi netwerk monteurs
Camerainstallatie.nl | Geen stress of gedoe, wij weten raad met wifi en kabels
Geen stress of gedoe, wij weten raad met wifi en kabels
Camerainstallatie.nl | Altijd inclusief montage
Altijd inclusief montage
Echt goede wifi, super snel en zonder stress of gedoe.

Onze pakketten worden altijd geleverd inclusief installatie en montage.

Bel mij terug Gratis offerte op maat
Onze wifi is echt Megasnel
Camerainstallatie.nl | Onze wifi is echt <span>Megasnel</span>
Binnen een week geplaatst
Camerainstallatie.nl | Binnen een week <span>geplaatst</span>
Bel mij terug Gratis offerte op maat Camerainstallatie.nl

Wij installeren Wifi en bekabelde netwerken

 

Op zoek naar een wifi-netwerk dat echt werkt, zonder gedoe? Kijk niet verder! Sinds 1999 leggen wij professionele wifi-netwerken aan en we weten precies hoe we dit moeten aanpakken. Met een flinke dosis passie en heldere taal pakken we elke uitdaging aan. Ons team van 35 experts staat klaar om jouw netwerk van A tot Z op te zetten. Of het nu gaat om kabels trekken, een VLAN inrichten, patchkasten installeren, of simpelweg slimme oplossingen bedenken—wij doen het allemaal, en we doen het goed! Of je nu thuis bent, op kantoor, in een loods, magazijn, camping of hotel, wij zorgen voor een naadloze internetervaring. Kortom, voor een wifi-netwerk zonder zorgen ben je bij ons aan het juiste adres!

Mogelijkheden met WIFI

Wifi is tegenwoordig meer dan slechts een draadloze verbinding, de kinderen op zolder schreeuwen dat hun spelcomputer geen verbinding heeft.
Of dat het lang duurt voordat Netflix laad. Hoofdpijn voor ouders of wat te denken van een slecht zakelijk teams/zoom video gesprek zakelijk, dat kan al helemaal niet.

 

Wifi is belangrijker dan ooit, want zeg nou zelf? Gaat u op vakantie naar een hotel of camping zonder wifi?

Tot 10 keer sneller internet binnen jouw huis of kantoor

 

Onze wifi netwerken kunnen snelheden behalen tot wel 4.8Gbps, dat is dermate snel dat zelfs de snelste internet verbinding bij u thuis dit niet eens zal halen. Een gemiddelde woning heeft 100Mb internet, dat doen onze wifi zenders met 2 vingers in de neus.

Een afbeelding van een beeldscherm van wifisnelheden met op de voorgrond wifi onderdelen zoals access points, recorders en de app.

Illustratie van een plattegrond van een huis met indicaties van hoe ver een wifi systeem rijkt.

Tot 5 keer beter bereik binnen jouw huis of kantoor

 

Wij houden het graag simpel en zullen de technische details u besparen, begrijpelijke taal en een goed werkend product. Onze krachtige wifi zenders geven de maximale sterkte met als resultaat een optimaal bereik.

 

Door de slimme techniek van samenwerkende wifi zenders, ontstaat er een zogenoemd roaming wifi netwerk bij u op locatie. Zie dit net zoals uw mobiele telefoon die automatisch van zendmast zal wisselen zonder dat u de verbinding verliest.

De basis van een goed wifi netwerk, is een kabel

Hoe gek dit ook mag klinken, om een goed wifi netwerk te krijgen zal er altijd een kabel nodig zijn welke het internet aan onze krachtige wifi zenders zullen doorsturen. Vanuit de wifi zenders komt er een draadloos signaal en deze zorgt er voor dat u een draadloze verbinding heeft.

 

De gehele installatie zal door onze eigen gecertificeerde wifi installateurs plaatsvinden.

 

Geen zorgen en stress, wij verzorgen de gehele installatie en dus ook de bekabeling.

 

 

Camerainstallatie.nl

Gecertificeerde wifi expert zorgen voor een zorgeloze goede wifi installatie

Geen studenten of beunhaas aan het werk, maar echt een gecertificeerde kundige installateur die kennis van zaken heeft. Onze eigen monteurs, eigen helpdesk, en eigen voorraad, onze kennis is goud waard en onze gouden handjes zorgen voor een wifi netwerk met een gouden randje.

 

Zodra de monteur zijn werk heeft gedaan heeft u een super snel, krachtig en dekkend wifi netwerk met een groot bereik.

Camerainstallatie.nl

WiFi geïnstalleerd door onze eigen wifi installateurs

 

Onze ervaren en gecertificeerde monteurs beschikken over de benodigde kennis en ervaring om voor ieder wifi probleem een oplossing te bieden.

 

Geen gedoe en gemaar, wij bieden daadwerkelijk resultaat.

Een adviseur van camerainstallatie.nl legt uit hoe het systeem werkt aan 2 klanten die een ipad vast hebben

Veelgestelde vragen

Wat is een Wi-Fi controller?

Ook een controller is vaak nodig bij grote netwerken. Een controller doet het management van de AccessPoints. Hierbij valt te denken, aan het updaten van de firmware of de configuratie. Zodra een AccessPoint op een controller aangesloten wordt, zal het automatisch de juiste instellingen krijgen van de controller. Voordeel hiervan is, dat niet elk AccessPoint individueel geconfigureerd en onderhouden hoeft te worden.

 

Een WLAN controller is een centraal component in een enterprise WiFi netwerk en wordt ingezet voor de volgende taken:

 • Configuratie en management van AccessPoints
 • Distributie van firmware updates naar AccessPoints
 • Monitoring van draadloze clients
 • Authenticatie van draadloze clients
 • Roamen van draadloze clients tussen AccessPoints
 • Verkeer van draadloze clients verwerken

 

Door deze veelvoud aan taken is een WLAN controller een cruciaal punt en onderdeel van een draadloos netwerk en wordt dan ook vaak redundant uitgevoerd zodat er geen of minimale verstoring van het draadloos netwerk optreedt bij uitval van een WLAN controller

Wat is Mesh Wi-Fi netwerk?

Een snel en betrouwbaar wifinetwerk aanleggen heeft meestal wat voeten in de aarde. Repeaters installeren, kabels leggen voor acces points, ga zo maar door. Fabrikanten werken er hard aan om dit probleem op te lossen met mesh-wifinetwerken. Deze netwerken komen niet met één, maar met meerdere units. In dit artikel leggen we uit wat een mesh-wifinetwerk is, wat je eraan hebt, en welke eventuele nadelen een dergelijk systeem heeft.

 

Wat is een mesh-netwerk?

Een mesh-netwerk is een netwerk waarbij alle units van het wifi-signaal met elkaar in verbinding staan. Het wifisignaal wordt tussen al deze units gecommuniceerd. Dit zorgt ervoor dat je een beter bereik hebt dan met één enkele router. Bij een mesh-netwerk is er één routerunit aangesloten op de modem. Deze unit stuurt het signaal door naar de bijhorende satellieten.

 

Beter signaal

Normaal gesproken plaats je je router in de buurt van de modem. Dat is meestal ergens in een hoek van een huis. Hierdoor gaat de helft van het signaal verloren. Met een mesh-netwerk wordt het draadloze signaal van een router-unit naar verschillende satellieten verstuurd. Deze satellieten kun je plaatsen waar je wilt, en sturen het wifisignaal weer door. Zo krijg je een veel beter wifibereik. Wil je je netwerk uitbreiden? Dan koop je een nieuwe unit en sluit je deze aan. Je kan deze unit op een strategische plek neerzetten zodat het bereik beter is op plekken waar jij dat zou willen.

 

Automatisch wisselen naar beste signaal

Een ander pluspunt is dat er automatisch naar het beste wifisignaal wordt gewisseld. Mocht je je door het huis heen bewegen dan zal je apparaat automatisch naar de unit wisselen die het sterkste signaal biedt. Dit wordt ook wel draadloze handoff genoemd.

Wat is Fast roaming Wi-Fi?

In het geval van fast roaming zijn er meerdere WIFI access points in een netwerk met elkaar verbonden. De Wifi zenders zijn op de hoogte  van elkaars aanwezigheid en werken met elkaar samen om de ontvanger (b.v. een telefoon of laptop) het beste signaal te geven. De wifi zenders worden doormiddel van een controller aangestuurd dat is een server met een stuk intelligente wifi software welke de juiste zender aan de juiste ontvanger koppelt. Eigenlijk net zoals met een telefoon netwerk, waarbij de telefoon steeds de sterkste 3G of 4G zender zal krijgen.

 

Wij installeren dergelijke WIFI fast roaming zenders en netwerken bij onze klanten. En maken ook gebruik van de server gestuurde controller software om de zenders en computers juist en snel met elkaar te laten communiceren.

Waarom is een wifi versterker minder goed of zelfs slecht ?

Een wifi-versterker, ook wel bekend als een wifi-repeater of range extender, kan in sommige situaties nuttig zijn om het bereik van je wifi-netwerk te vergroten. Echter, er zijn enkele redenen waarom een wifi-versterker minder effectief of zelfs contraproductief kan zijn:

 

 1. Verminderde snelheid: Wifi-versterkers werken door het signaal van je router op te vangen en het vervolgens opnieuw uit te zenden. Dit proces kan de internetsnelheid halveren, omdat de versterker tijd nodig heeft om het signaal te ontvangen en opnieuw uit te zenden. Dit is vooral merkbaar als de versterker tegelijkertijd communiceert met de router en met je apparaten.
 2. Interferentie en overlap: Wifi-versterkers kunnen interferentie veroorzaken als ze niet correct zijn geplaatst. Ze kunnen overlapping veroorzaken met het bestaande wifi-signaal, wat leidt tot netwerkinterferenties en verminderde prestaties.
 3. Complexiteit van het netwerk: Door extra apparaten zoals versterkers toe te voegen, wordt je netwerk complexer. Dit kan het moeilijker maken om de oorzaak van netwerkproblemen te diagnosticeren en op te lossen.
 4. Latentie: De toevoeging van een wifi-versterker kan de latentie binnen het netwerk verhogen. Elk pakketje data dat wordt verzonden, moet extra ‘hops’ maken via de versterker, wat de reactietijd kan vertragen, vooral merkbaar in real-time online gaming of videoconferenties.
 5. Beveiligingsproblemen: Extra netwerkapparaten betekenen vaak extra beveiligingsrisico’s. Het beveiligen van een uitgebreider netwerk vraagt meer aandacht en beheer, vooral als de firmware van de versterkers niet regelmatig wordt geüpdatet.

 

Een alternatieve oplossing kan zijn het gebruik van een mesh wifi-systeem, dat meerdere routerpunten gebruikt om een samenhangend en krachtig netwerk te creëren zonder de nadelen van traditionele repeaters. Dit type systeem zorgt voor een naadloze dekking over een groter gebied en handhaaft hogere snelheden en betrouwbaarheid.

Waarom is een bekabeld wifi accespoint beter ?

Een bekabeld wifi access point biedt meerdere voordelen ten opzichte van andere methoden voor het uitbreiden van je wifi-netwerk, zoals wifi-versterkers of repeaters.

 

 

 1. Stabiele verbinding: Een bekabeld wifi access point wordt rechtstreeks verbonden met je router of netwerk via een ethernetkabel. Dit zorgt voor een stabielere en betrouwbaardere verbinding dan draadloze signaalversterkers, die afhankelijk zijn van de sterkte van het draadloze signaal dat ze ontvangen.
 2. Consistente snelheden: Omdat de verbinding tussen het access point en het netwerk via een kabel loopt, behoudt het access point de oorspronkelijke snelheid van het netwerk. Er is geen snelheidsverlies zoals bij wifi-versterkers, die vaak de bandbreedte moeten delen tussen het ontvangen en verzenden van gegevens.
 3. Betere dekking en capaciteit: Bekabelde access points kunnen strategisch worden geplaatst om optimale dekking te bieden in grote huizen of gebouwen met meerdere verdiepingen. Ze kunnen ook beter meerdere apparaten tegelijkertijd ondersteunen zonder de prestaties te verminderen.
 4. Verminderde interferentie: Draadloze apparaten kunnen last hebben van interferentie van andere huishoudelijke apparaten zoals magnetrons en Bluetooth-apparaten. Een bekabeld access point minimaliseert interferentieproblemen, omdat het belangrijkste signaal via een kabel wordt verzonden.
 5. Beveiliging: Bekabelde verbindingen zijn over het algemeen veiliger dan draadloze verbindingen. De directe fysieke verbinding van een bekabeld access point vermindert de kans op onderschepping van het signaal door kwaadwillenden.
 6. Eenvoudiger netwerkbeheer: Met bekabelde access points is het makkelijker om het netwerk te beheren en te monitoren, omdat deze apparaten vaak geavanceerdere configuratieopties bieden dan wifi-versterkers.
Welke soorten WiFi zijn er ?

Er zijn verschillende soorten wifi-technologieën, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Deze technologieën zijn over het algemeen geclassificeerd op basis van de IEEE 802.11-standaard, die verschillende versies en bijbehorende frequentiebanden, snelheden en bereiken biedt.

 

 1. 802.11a: Gelanceerd in 1999, deze versie werkt op de 5 GHz band en biedt maximale snelheden tot 54 Mbps. Het heeft een relatief beperkt bereik en is gevoelig voor interferentie van muren en andere obstakels.
 2. 802.11b: Ook geïntroduceerd in 1999, deze versie werkt op de 2.4 GHz band met snelheden tot 11 Mbps. Het heeft een groter bereik dan 802.11a en is beter door muren heen, maar is gevoeliger voor interferentie van andere huishoudelijke apparaten.
 3. 802.11g: Gelanceerd in 2003, deze standaard combineert het beste van beide werelden met snelheden tot 54 Mbps op de 2.4 GHz band. Het biedt een goede balans tussen snelheid en bereik.
 4. 802.11n (Wi-Fi 4): Geïntroduceerd in 2009, deze versie kan zowel op 2.4 GHz als 5 GHz werken en biedt snelheden tot 600 Mbps. Het introduceert technologieën zoals Multiple Input Multiple Output (MIMO) om het bereik en de snelheid te verbeteren.
 5. 802.11ac (Wi-Fi 5): Gelanceerd in 2014, deze verbeterde versie werkt uitsluitend op de 5 GHz band en kan snelheden tot meerdere gigabits per seconde halen. Het is geoptimaliseerd voor video streaming en snelle datatransmissie.
 6. 802.11ax (Wi-Fi 6): De nieuwste standaard, geïntroduceerd in 2019, die verder bouwt op de voordelen van 802.11ac. Wi-Fi 6 werkt op zowel 2.4 GHz als 5 GHz banden en introduceert nieuwe technologieën zoals OFDMA en TWT om de efficiëntie van het netwerk te verbeteren, vooral in drukke omgevingen.
 7. Wi-Fi 6E: Een uitbreiding van Wi-Fi 6 die de nieuwe 6 GHz band gebruikt, wat extra bandbreedte en minder congestie biedt voor nog snellere snelheden en lagere latency.
Hoe snel is een wifi netwerk ?

De snelheid van wifi-verbindingen kan sterk variëren afhankelijk van de gebruikte wifi-standaard, de netwerkomgeving, het aantal verbonden apparaten, en de afstand tussen het wifi-apparaat en de router of het access point.

 

 1. 802.11a: Tot 54 Mbps, gebruikt de 5 GHz band.
 2. 802.11b: Tot 11 Mbps, gebruikt de 2.4 GHz band.
 3. 802.11g: Tot 54 Mbps, gebruikt de 2.4 GHz band.
 4. 802.11n (Wi-Fi 4): Tot 600 Mbps, afhankelijk van de configuratie van het aantal antennes en kanalen. Deze standaard kan op zowel de 2.4 GHz als 5 GHz banden werken.
 5. 802.11ac (Wi-Fi 5): Deze standaard kan snelheden bereiken tot ongeveer 3.46 Gbps in optimale omstandigheden. 802.11ac werkt alleen op de 5 GHz band en gebruikt bredere kanalen en meer spatiale streams (MIMO-technologie).
 6. 802.11ax (Wi-Fi 6): De nieuwste generatie van wifi die snelheden kan bereiken tot 9.6 Gbps onder ideale omstandigheden. Wi-Fi 6 verbetert efficiëntie, capaciteit en snelheid door geavanceerdere modulatietechnieken en kan gebruikt worden op zowel de 2.4 GHz als 5 GHz banden.
 7. Wi-Fi 6E: Maakt gebruik van de nieuwe 6 GHz band en biedt vergelijkbare snelheden als Wi-Fi 6 maar met minder congestie en interferentie, wat kan leiden tot nog hogere snelheden en stabielere verbindingen in ondersteunde omgevingen.
Hoeveel apparaten kan je op een wifi netwerk aansluiten

Het aantal apparaten dat je op een wifi-netwerk kunt aansluiten hangt af van verschillende factoren, waaronder de specificaties van de router of het access point, de wifi-standaard, en de bandbreedtebehoeften van de verbonden apparaten.

 

 

 1. Router en Access Point Specificaties: Moderne routers en access points kunnen technisch gezien honderden apparaten tegelijkertijd ondersteunen. De exacte capaciteit varieert per model en fabrikant. Sommige high-end modellen zijn specifiek ontworpen om een groot aantal gelijktijdige verbindingen aan te kunnen, wat ze ideaal maakt voor zakelijke omgevingen of grote huishoudens.
 2. Wifi-standaard: Nieuwere wifi-standaarden zoals Wi-Fi 6 (802.11ax) zijn beter uitgerust om een groot aantal apparaten te ondersteunen. Wi-Fi 6 introduceert technologieën zoals OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access), die het netwerk efficiënter maken door data naar meerdere apparaten in één keer te verzenden. Dit maakt het mogelijk om meer apparaten tegelijkertijd aan te sluiten zonder significante vertragingen of netwerkverstopping.
 3. Netwerkbeheer: Beheerfuncties zoals QoS (Quality of Service) kunnen helpen om de bandbreedte effectief te verdelen onder aangesloten apparaten, waardoor het mogelijk is om meer apparaten functioneel te houden. QoS prioriteert belangrijk verkeer en kan kritieke toepassingen soepel laten lopen, zelfs wanneer veel apparaten verbonden zijn.
 4. Bandbreedtebehoeften: De praktische limiet van het aantal apparaten is ook afhankelijk van wat elk apparaat op het netwerk doet. Als veel apparaten tegelijkertijd intensieve taken uitvoeren, zoals streaming video’s in 4K, online gamen, of grote bestanden downloaden, kan het netwerk trager worden. In een typisch huishouden waar de internetgebruik varieert en niet constant maximaal is, kun je vaak tientallen apparaten zonder veel probleem verbinden.

 

 

Over het algemeen kunnen de meeste moderne huishoudelijke routers comfortabel 20 tot 50 apparaten ondersteunen, terwijl zakelijke routers of Wi-Fi 6-apparaten makkelijk honderden apparaten aankunnen. De sleutel tot het optimaliseren van de prestaties met veel verbonden apparaten is het juiste netwerkapparatuur kiezen, het netwerk goed configureren en indien nodig aanvullende access points installeren om de dekking en capaciteit te verhogen.

Wat is er anders aan een wifi netwerk voor thuis dan op kantoor of loods of magazijn ?

Wifi-netwerken thuis en op kantoor, loodsen of magazijnen verschillen vaak in verschillende belangrijke aspecten, zoals schaal, complexiteit, beveiligingsvereisten en het type apparatuur dat wordt gebruikt.

 

 

 1. Schaal en Bereik: Thuisnetwerken zijn meestal kleiner en hebben minder bereik nodig dan netwerken op kantoor of in grote commerciële ruimtes zoals loodsen en magazijnen. Commerciële netwerken moeten vaak grote fysieke ruimtes dekken en kunnen honderden of zelfs duizenden gebruikers of apparaten ondersteunen.
 2. Complexiteit: Wifi-netwerken op kantoor of in commerciële omgevingen zijn vaak complexer. Ze kunnen meerdere access points, geavanceerde netwerkswitches, grotere routers en soms speciale netwerkbeheersoftware omvatten om het netwerk efficiënt te beheren en te monitoren. Thuisnetwerken zijn meestal eenvoudiger, met één of enkele access points.
 3. Beveiliging: Beveiliging is een grotere zorg in zakelijke omgevingen, waar gevoelige bedrijfsgegevens beschermd moeten worden. Zakelijke netwerken maken vaak gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals VLANs (Virtual Local Area Networks), meer geavanceerde firewallinstellingen, en striktere authenticatieprocessen. Thuisnetwerken vereisen beveiliging tegen externe bedreigingen, maar zijn over het algemeen minder complex in hun beveiligingsconfiguratie.
 4. Betrouwbaarheid en Redundantie: Voor bedrijven kan downtime leiden tot verloren inkomsten en productiviteitsverlies, dus zakelijke netwerken hebben vaak een hogere behoefte aan betrouwbaarheid en redundantie. Dit kan redundante netwerkpaden, failover-capaciteiten en professioneel beheer omvatten om een hoge netwerkbeschikbaarheid te garanderen.
 5. Apparatuur en Technologie: Commerciële netwerken maken vaak gebruik van industriële-grade apparatuur die is ontworpen om de belasting van veel gebruikers en de omgevingsuitdagingen van grote fysieke ruimtes aan te kunnen. Thuisnetwerken gebruiken over het algemeen consumentenapparatuur, die goedkoper en minder robuust is.
 6. Gebruikerstoegang en -beheer: In zakelijke omgevingen is er vaak behoefte aan meer gedetailleerd gebruikersbeheer, met verschillende toegangsniveaus en netwerksegmentatie om de toegang tot kritieke bedrijfsbronnen te beheren. Thuisnetwerken vereisen meestal geen complex gebruikersbeheer.
 7. Technische Ondersteuning: Bedrijven hebben vaak toegang tot professionele IT-ondersteuning voor het onderhoud en de optimalisatie van hun netwerken. Thuisgebruikers beheren hun netwerken meestal zelf of met minimale ondersteuning.

Meer vragen

Het beste WIFI systeem met goed bereik bij u volledig geïnstalleerd op locatie

Camerainstallatie.nl | Eigen helpdesk Eigen helpdesk
Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs Opgeleide monteurs
Camerainstallatie.nl | VCA Certificering VCA Certificering
Camerainstallatie.nl | Advies op locatie Advies op locatie
Camerainstallatie.nl | Beste wifi bereik Beste wifi bereik
Monteur van CameraInstallatie.nl met Wifi access point en recorder in zijn handen

Wifi versterker? Of wifi booster? Begin er niet aan

 

U heeft hem waarschijnlijk al in huis of er van gehoord, een wifi booster of een wifi versterker. Maar eigenlijk zijn deze wifi oplossingen helemaal niet zo goed en zeker niet stabiel en snel. Wij raden dan ook zulke toepassingen af.

 

Wat werkt wel goed, stabiel en heeft voldoende bereik? Onze professionele oplossingen met “Managed roaming wifi” onze wifi zenders werken samen met elkaar om een groot dekkend wifi netwerk te realiseren. De zenders werken onderling met elkaar en zijn met een kabel verbonden, hierdoor behalen wij de maximale snelheden.

2 werkbussen van CameraInstallatie.nl op de oprit van een klant

Foto van Wifi acces points samen met een beeldscherm waar wifi snelheden zijn af te lezen

Managed wifi met de zekerheid van volledige ontzorging achteraf

 

Meer zekerheid nodig? Of gewoon het maximale er uit willen halen? Wij bieden een unieke altijd online service aan, waarbij wij uw wifi netwerk monitoren en remote in beheer nemen. Wij noemen dit Managed wifi en ontzorgen u van alle mogelijke vragen en problemen, storingen in uw huis of onderneming.

Wifi installatie voor camping, woning, hotel, de zaak, loods, magazijn... wifi installeren wij overal

Wifi zenders voor dekking op camping

Wij installeren ALLE soorten WIFI volledig en zonder gedoe.

 

Wij verzorgen de installatie van wifi voor elke situatie, of het nu om zakelijke locaties gaat zoals magazijnen, loodsen en kantoren, of om woonomgevingen zoals huizen, villa’s, uitgestrekte tuinen en thuiskantoren. Ook voor hotels en campings hebben wij passende oplossingen. Er is geen scenario dat ons vreemd is; onze deskundige monteurs zorgen voor een vlekkeloze installatie, geheel zonder gedoe.

 

Met uitgebreide kennis van diverse wifi-merken zoals Ruckus, Ubiquiti’s UniFi, TP-Link Omada, Aruba en vele andere, garanderen wij een uitstekend dekkend wifi-netwerk. Dit betekent voor u minder stress en gedoe. Wij nemen alle zorgen uit handen door niet alleen een snelle en betrouwbare wifi-verbinding thuis of op kantoor te leveren, maar ook door het netwerk te beheren en te onderhouden, indien gewenst. Kies voor stabiliteit en snelheid, waar u ook bent!

 

Netwerk installatie en meer

Naast wifi-installaties bieden we een breed scala aan diensten. We leggen netwerkkabels aan, installeren wij switches en richten wij de Vlan structuur in, de inrichting van patchkasten en leveren en installeren wij straalzenders voor als een kabel niet mogelijk is. Ook met glasvezeltechnologie en innovatieve oplossingen zoals Starlink kunnen we u van dienst zijn. Verder verzorgen we de installatie van firewalls en andere internetverbindingen.

 

Bij ons kunt u rekenen op een complete service; wij zorgen voor alles, en het enige wat u hoeft te doen, is de koffie verzorgen!

IT en ICT netwerk en systeembeheer

Stel je voor: een wereld waar IT en ICT netwerkbeheer net zo eenvoudig is als het bestellen van je favoriete koffie. Geen gedoe, geen stress, alleen pure technische verwennerij—dat is wat wij bieden bij onze allesomvattende IT-diensten. Van het trekken van kabels en het installeren van patchkasten, tot het opzetten van switches en servers; wij doen het allemaal. En ja, we leggen zelfs de elektra aan en programmeren het wifi. Alles gebeurt in-house, wat betekent dat we elke stap in het proces beheren. Geen tussenpersonen, geen verwarring.

 

En het mooiste? Wij beperken ons niet tot Nederland. Onze service kent geen grenzen. We zijn net zo comfortabel met werken in het buitenland als dat we zijn in onze eigen achtertuin. Voor internationale klanten zijn we de vertrouwde ‘IT-handjes’ die zorgen dat alles op rolletjes loopt.

 

Dus, heeft u een hekel aan IT-stress? Wilt u gewoon dat dingen werken zonder dat u er slapeloze nachten van krijgt? Perfect, want dat is precies waar wij voor staan. Schakel ons in, en wij zorgen dat uw IT- en netwerkbehoeften worden afgehandeld met de finesse en expertise die uw organisatie verdient. We maken het niet alleen functioneel; we maken het fantastisch. Cheers op een zorgeloze IT-ervaring!

Advies voor het Kiezen van een Wifi Netwerk

Bij Camerainstallatie.nl, onderdeel van de Megasnel ICT groep, leveren en installeren we professionele wifi netwerken. We werken met gerenommeerde merken zoals Ubiquiti (Unifi-serie) en TP-Link (Omada-serie), evenals vele andere merken. Hieronder geven we een eenvoudig en goed leesbaar advies over het kiezen van het juiste wifi netwerk voor jouw situatie.

Waarom een Professioneel Wifi Netwerk?

Een professioneel wifi netwerk biedt talloze voordelen, zoals:

 • Betrouwbaarheid: Consistente en stabiele verbindingen zonder onderbrekingen.
 • Schaalbaarheid: Eenvoudig uit te breiden naarmate jouw netwerkbehoeften groeien.
 • Beheer en Controle: Geavanceerde beheertools voor monitoring en configuratie.

Merken en Modellen

1. Ubiquiti Unifi-serie

 • Voordelen:
  • Uitstekende prestaties en betrouwbaarheid.
  • Makkelijk te beheren via de Unifi Controller software.
  • Schaalbare oplossingen geschikt voor zowel kleine als grote netwerken.
 • Ideaal voor: Bedrijven en instellingen die een robuuste en schaalbare netwerkoplossing nodig hebben.

2. TP-Link Omada-serie

 • Voordelen:
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • Omada Cloud Controller voor eenvoudige configuratie en beheer.
  • Ondersteunt mesh-netwerken voor naadloze wifi-dekking.
 • Ideaal voor: Kleine tot middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar een kostenefficiënte en betrouwbare oplossing.

Ons Advies

Kleinere Bedrijven of Thuisgebruik: TP-Link Omada-serie

 • Waarom?: De Omada-serie biedt een betaalbare oplossing met uitstekende prestaties, ideaal voor situaties waar het budget een rol speelt, maar zonder concessies te doen aan betrouwbaarheid.

Grotere Bedrijven of Complexe Netwerken: Ubiquiti Unifi-serie

 • Waarom?: De Unifi-serie is perfect voor grotere bedrijven of locaties met complexe netwerkvereisten. Het biedt uitgebreide beheeropties en schaalbaarheid, waardoor het gemakkelijk is om aan te passen naarmate jouw bedrijf groeit.

Installatie en Ondersteuning

Bij Camerainstallatie.nl zorgen wij voor:

 • Professionele Installatie: Onze experts zorgen voor een naadloze installatie van jouw wifi netwerk.
 • Configuratie en Optimalisatie: Wij stellen het netwerk in volgens jouw specifieke behoeften en optimaliseren de prestaties.
 • Ondersteuning en Onderhoud: Continue ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw netwerk altijd optimaal functioneert.
Waarom een Bekabeld Wifi Netwerk Beter is dan Draadloze of Stroom ( Powerline )

Inleiding

Bij Camerainstallatie.nl adviseren wij vaak een bekabeld wifi netwerk boven draadloze mesh netwerken of powerline netwerken (wifi via het stroomnetwerk). Hier zijn de belangrijkste redenen waarom een bekabeld netwerk superieur is:

1. Betrouwbaarheid en Stabiliteit

Bekabeld Netwerk:

 • Constante Prestatie: Bekabelde netwerken bieden een stabiele en betrouwbare verbinding zonder interferentie.
 • Geen Signaalverlies: Kabels zijn niet gevoelig voor fysieke obstakels zoals muren of meubels die het wifi-signaal kunnen verstoren.
 • Minder Latentie: Minder vertraging en betere responstijden, wat essentieel is voor toepassingen zoals videoconferenties en online gaming.

Draadloos Mesh Netwerk:

 • Interferentie: Draadloze signalen kunnen worden beïnvloed door andere elektronische apparaten en netwerken in de buurt.
 • Verbinding Onderling: Mesh-punten communiceren draadloos met elkaar, wat de bandbreedte kan verminderen en latentie kan verhogen.

Stroomnetwerk (Powerline):

 • Kwaliteit van Elektrische Bedrading: De prestaties zijn afhankelijk van de kwaliteit en leeftijd van de elektrische bedrading in het gebouw.
 • Interferentie: Elektronische apparaten die zijn aangesloten op hetzelfde circuit kunnen storingen veroorzaken.

2. Snelheid en Bandbreedte

Bekabeld Netwerk:

 • Maximale Snelheid: Bekabelde verbindingen bieden doorgaans hogere en stabielere snelheden dan draadloze verbindingen.
 • Geen Congestie: Een bekabeld netwerk heeft geen last van de congestieproblemen die draadloze netwerken kunnen hebben, vooral in drukke omgevingen.

Draadloos Mesh Netwerk:

 • Bandbreedtebeperkingen: Hoewel mesh-netwerken een goede dekking bieden, kunnen ze in drukke netwerken bandbreedteproblemen ondervinden.

Stroomnetwerk (Powerline):

 • Beperkte Snelheid: Powerline-adapters bieden meestal lagere snelheden vergeleken met een bekabeld netwerk, vooral over langere afstanden.

3. Veiligheid

Bekabeld Netwerk:

 • Fysieke Toegang Vereist: Voor toegang tot een bekabeld netwerk is fysieke toegang tot de kabels of aansluitpunten nodig, wat het veiliger maakt.
 • Minder Kwetsbaar voor Hacking: Minder kwetsbaar voor hackingpogingen die gericht zijn op draadloze netwerken.

Draadloos Mesh Netwerk:

 • Kwetsbaar voor Interceptie: Draadloze netwerken zijn gevoeliger voor onderschepping en hacking.

Stroomnetwerk (Powerline):

 • Beperkte Veiligheidsopties: Hoewel ze veiliger zijn dan draadloze netwerken, bieden ze niet dezelfde mate van beveiliging als bekabelde netwerken.

4. Onderhoud en Levensduur

Bekabeld Netwerk:

 • Lange Levensduur: Ethernet-kabels en switches gaan vaak vele jaren mee zonder vervanging of significante onderhoudsvereisten.
 • Minder Onderhoud: Eenvoudiger te onderhouden omdat er minder problemen zijn met interferentie of signaalverlies.

Draadloos Mesh Netwerk:

 • Firmware Updates: Vereist regelmatige updates en onderhoud om optimale prestaties te garanderen.

Stroomnetwerk (Powerline):

 • Vervanging van Apparatuur: Powerline-adapters kunnen na verloop van tijd slijten en moeten mogelijk vaker worden vervangen dan bekabelde netwerkapparatuur.
Waarom is Wifi tegenwoordig zo belangrijk ?

 

1. Altijd Verbonden Zijn

Thuis:

 • Werk en Studie: Veel mensen werken tegenwoordig thuis en studenten volgen online lessen. Een stabiele wifi verbinding is cruciaal voor videoconferenties, online vergaderingen en toegang tot educatieve bronnen.
 • Smart Home Apparaten: Veel huishoudens gebruiken slimme apparaten zoals thermostaten, beveiligingscamera’s en slimme verlichting, die allemaal afhankelijk zijn van een goed werkend wifi netwerk.

Kantoor:

 • Productiviteit: Medewerkers hebben toegang nodig tot bedrijfsnetwerken, cloud-diensten en communicatietools zoals e-mail en chatapps.
 • Samenwerking: Wifi maakt het mogelijk om eenvoudig samen te werken via gedeelde documenten en projectmanagementtools.

Vakantie:

 • Communicatie: Wifi is essentieel om contact te houden met familie en vrienden via berichten en video-oproepen.
 • Entertainment: Toegang tot streamingdiensten, social media en online games houdt ons vermaakt tijdens onze vrije tijd.

2. Toegang tot Informatie

Thuis:

 • Nieuws en Media: Wifi geeft toegang tot het laatste nieuws, online tijdschriften, en video’s.
 • Online Winkelen: We doen aankopen en vergelijken producten en prijzen online.

Kantoor:

 • Research: Medewerkers hebben toegang tot een wereld van informatie voor research en professionele ontwikkeling.
 • Training: Online cursussen en webinars zijn gemakkelijk toegankelijk via wifi.

Vakantie:

 • Lokale Informatie: Toeristen kunnen informatie vinden over lokale bezienswaardigheden, restaurants en activiteiten.
 • Navigatie: Wifi helpt bij het plannen van routes en het gebruik van navigatie-apps.

3. Gemak en Flexibiliteit

Thuis:

 • Draadloos Werken: Geen gedoe met kabels, apparaten kunnen overal in huis worden gebruikt.
 • Gastnetwerken: Eenvoudig om gasten toegang te geven tot internet zonder jouw privé netwerk te delen.

Kantoor:

 • Mobiel Werken: Medewerkers kunnen overal in het kantoor werken, wat flexibiliteit en samenwerking bevordert.
 • Bring Your Own Device (BYOD): Werknemers kunnen hun eigen apparaten gebruiken, wat kosten bespaart en tevredenheid verhoogt.

Vakantie:

 • Draadloos Apparatuur Gebruik: Mobiele apparaten, laptops en tablets kunnen gemakkelijk worden gebruikt zonder afhankelijk te zijn van vaste verbindingen.

4. Beveiliging en Privacy

Thuis:

 • Beveiligde Netwerken: Moderne wifi routers bieden geavanceerde beveiligingsopties om jouw netwerk en gegevens te beschermen.
 • Ouderlijk Toezicht: Wifi netwerken kunnen worden geconfigureerd met ouderlijk toezicht om kinderen te beschermen tegen ongepaste content.

Kantoor:

 • Geavanceerde Beveiliging: Bedrijfsnetwerken zijn uitgerust met firewalls, VPN’s en andere beveiligingsmaatregelen om bedrijfsgegevens te beschermen.
 • Toegangsbeheer: Wifi netwerken kunnen worden beheerd om verschillende toegangsrechten toe te kennen aan verschillende gebruikers.

Vakantie:

 • Veilig Surfen: Hotels en vakantieverblijven bieden vaak beveiligde wifi netwerken aan hun gasten.
 • VPN Gebruik: Reizigers kunnen VPN’s gebruiken voor extra privacy en beveiliging op openbare wifi netwerken.
Ziggo of KPN vs een goed wifi netwerk

Verschil tussen een Normaal KPN/Ziggo Modem en een Unifi Netwerk

Inleiding

Bij Camerainstallatie.nl, onderdeel van de Megasnel ICT groep, begrijpen we dat de keuze van netwerkapparatuur een grote invloed heeft op de prestaties en betrouwbaarheid van je wifi netwerk. Hier leggen we de verschillen uit tussen een standaard KPN of Ziggo modem en een Unifi netwerk van Ubiquiti.

1. Apparatuur en Functionaliteit

KPN/Ziggo Modem

 • Apparatuur: Een alles-in-één apparaat dat fungeert als modem, router en wifi access point.
 • Functionaliteit:
  • Basis Wifi: Biedt standaard wifi-dekking voor huishoudelijk gebruik.
  • Beperkte Beheeropties: Eenvoudige configuratie-opties via een webinterface of mobiele app.
  • Standaard Prestaties: Geschikt voor licht tot gemiddeld gebruik, zoals internetten, streamen en lichte online games.

Unifi Netwerk

 • Apparatuur: Bestaat uit afzonderlijke apparaten zoals een Unifi Security Gateway (router), Unifi Switch (netwerkswitch), en Unifi Access Points (wifi-zenders).
 • Functionaliteit:
  • Geavanceerde Wifi: Hoge prestaties en dekking, geschikt voor zowel thuis als professionele omgevingen.
  • Uitgebreide Beheeropties: Gedetailleerd beheer en configuratie via de Unifi Controller software, inclusief netwerkmonitoring en gasttoegang.
  • Schaalbaarheid: Gemakkelijk uit te breiden met extra access points en switches voor grotere dekking en capaciteit.
  • Mesh-netwerken: Ondersteuning voor naadloze mesh-netwerken voor consistente dekking.

2. Beheer en Controle

KPN/Ziggo Modem

 • Eenvoudig Beheer: Basisinstellingen kunnen worden aangepast via een webinterface of mobiele app.
 • Beperkingen: Beperkte mogelijkheden voor geavanceerde instellingen zoals VLAN-configuratie, gastnetwerken of gedetailleerde verkeersmonitoring.

Unifi Netwerk

 • Geavanceerd Beheer: Volledig beheer via de Unifi Controller, inclusief geavanceerde functies zoals:
  • Netwerksegmentatie: VLAN’s voor het scheiden van netwerkverkeer.
  • Gastnetwerken: Eenvoudige configuratie van gasttoegang met aangepaste portals.
  • Realtime Monitoring: Gedetailleerde monitoring van netwerkprestaties en verkeersanalyses.
  • Updates en Onderhoud: Regelmatige firmware-updates en eenvoudig onderhoud via de Unifi Controller.

3. Prestaties en Betrouwbaarheid

KPN/Ziggo Modem

 • Geschikt voor Basisgebruik: Voldoende voor gemiddelde huishoudelijke toepassingen, maar kan problemen ondervinden met meerdere apparaten of zware netwerkbelasting.
 • Beperkte Dekking: Wifi-dekking kan beperkt zijn, vooral in grotere huizen of huizen met veel obstakels.

Unifi Netwerk

 • Hoge Prestaties: Ontworpen voor hoge prestaties met ondersteuning voor veel gelijktijdige verbindingen en zware belasting.
 • Uitgebreide Dekking: Door meerdere access points strategisch te plaatsen, kan het hele pand worden voorzien van sterke en betrouwbare wifi-dekking.
 • Betrouwbaarheid: Minder kans op storingen en beter beheer van netwerkverkeer, wat resulteert in een stabielere verbinding.

4. Kosten en Investering

KPN/Ziggo Modem

 • Lage Kosten: Wordt vaak gratis of tegen een geringe vergoeding geleverd door de internetprovider.
 • Beperkte Flexibiliteit: Minder mogelijkheden voor uitbreiding en aanpassing aan groeiende behoeften.

Unifi Netwerk

 • Hogere Investering: Vereist een initiële investering in meerdere apparaten (router, switch, access points).
 • Flexibiliteit en Schaalbaarheid: Biedt de mogelijkheid om het netwerk uit te breiden en aan te passen aan veranderende behoeften.
Verschil tussen een Professioneel Aangelegd Wifi Netwerk en een Zelf Geïnstalleerd Wifi Netwerk

Bij Camerainstallatie.nl, onderdeel van de Megasnel ICT groep, leggen we professionele wifi netwerken aan die betrouwbaar en efficiënt zijn. Het verschil tussen een door ons aangelegd netwerk en een zelf geïnstalleerd netwerk door een particulier is significant. Hieronder leggen we de belangrijkste verschillen uit.

1. Planning en Ontwerp

Professioneel Aangelegd Netwerk

 • Site Survey: Uitgebreide analyse van de locatie om de beste plaatsen voor access points te bepalen.
 • Netwerkontwerp: Op maat gemaakt ontwerp gebaseerd op de specifieke behoeften van de gebruiker, inclusief het aantal en de plaatsing van access points.
 • Interferentie-analyse: Identificatie en minimalisatie van bronnen van signaalinterferentie, zoals muren en andere elektronische apparaten.

Zelf Geïnstalleerd Netwerk

 • Ad-hoc Installatie: Vaak geïmproviseerd zonder grondige planning, wat kan leiden tot slechte dekking en prestaties.
 • Gebrek aan Expertise: Particulieren hebben meestal niet de kennis of tools om een gedetailleerde site survey of interferentie-analyse uit te voeren.
 • Ongeoptimaliseerde Plaatsing: Access points worden vaak willekeurig geplaatst, wat resulteert in onbetrouwbare en inconsistente dekking.

2. Apparatuur en Materialen

Professioneel Aangelegd Netwerk

 • Hoge Kwaliteit Apparatuur: Gebruik van professionele, high-performance apparatuur zoals Ubiquiti Unifi en TP-Link Omada.
 • Kwaliteitsmaterialen: Gebruik van hoogwaardige kabels, connectors en andere netwerkcomponenten.
 • Toekomstbestendig: Apparatuur en ontwerp zijn voorbereid op toekomstige uitbreidingen en technologische vooruitgang.

Zelf Geïnstalleerd Netwerk

 • Consumentenapparatuur: Vaak wordt goedkopere consumentenapparatuur gebruikt die minder prestaties en betrouwbaarheid biedt.
 • Lagere Kwaliteit Materialen: Goedkope kabels en connectors kunnen leiden tot signaalverlies en storingen.
 • Beperkte Toekomstbestendigheid: Moeilijk uit te breiden of aan te passen aan toekomstige behoeften zonder aanzienlijke extra kosten.

3. Installatie en Configuratie

Professioneel Aangelegd Netwerk

 • Ervaren Technici: Installatie door getrainde en ervaren technici die bekend zijn met de beste praktijken en veiligheidsnormen.
 • Optimalisatie: Professionele configuratie van apparatuur voor optimale prestaties en veiligheid.
 • Documentatie: Gedetailleerde documentatie van het netwerkontwerp en de configuratie, wat helpt bij toekomstig onderhoud en probleemoplossing.

Zelf Geïnstalleerd Netwerk

 • Doe-het-zelf Installatie: Mogelijk gebrek aan ervaring kan leiden tot fouten tijdens de installatie.
 • Basis Configuratie: Vaak wordt de standaardconfiguratie van de apparatuur gebruikt, wat niet optimaal is voor prestaties en veiligheid.
 • Geen Documentatie: Gebrek aan gedetailleerde documentatie kan het moeilijk maken om problemen op te lossen of wijzigingen aan te brengen.

4. Ondersteuning en Onderhoud

Professioneel Aangelegd Netwerk

 • Nazorg: Doorlopende ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat het netwerk altijd optimaal functioneert.
 • Snel Probleemoplossing: Snel en effectief oplossen van problemen door ervaren technici.
 • Upgrades en Updates: Regelmatige firmware-updates en upgrades om het netwerk up-to-date en veilig te houden.

Zelf Geïnstalleerd Netwerk

 • Beperkte Ondersteuning: Afhankelijk van online forums en klantenservice van de fabrikant, wat tijdrovend en ineffectief kan zijn.
 • Problemen Oplossen: Mogelijk moeizaam en tijdrovend zonder de juiste kennis en ervaring.
 • Onregelmatige Updates: Firmware-updates en beveiligingspatches worden mogelijk niet regelmatig geïnstalleerd, wat leidt tot beveiligingsrisico’s.


MegaSnel ICT en databekabeling/wifi installateur

Wifi meting, een professionele wifi survey laten uitvoeren

Zeker weten hoe je wifi-netwerk presteert is cruciaal, en daarvoor hebben wij de perfecte oplossing. Met onze geavanceerde meetapparatuur kunnen we nauwkeurig de prestaties van je wifi-netwerk analyseren. We kijken naar de dekking, snelheid en stabiliteit om precies te identificeren wat goed werkt en waar verbeteringen mogelijk zijn.

 

 

We bieden een grondige netwerkanalyse aan, die niet alleen huidige problemen aan het licht brengt, maar ook potentiële knelpunten voorspelt. Deze service is ideaal voor het optimaliseren van de netwerkefficiëntie, het verminderen van storingen en het verhogen van de algehele tevredenheid. Met onze expertise zorgen we ervoor dat je altijd het beste haalt uit je wifi-netwerk!

wifi meting singaal met veel kleuren

Waarom kiezen voor ons als installatie partner

Kiezen voor ons is kiezen voor gemak en zekerheid! Bij ons staat een team van deskundige wifi-installateurs klaar om elke uitdaging aan te gaan. Of je nu een knusse villa of een uitgestrekt magazijn hebt, wij zorgen dat je overal uitstekend bereik hebt. Onze service is snel, betrouwbaar en helemaal op maat gemaakt, zodat je nooit meer last hebt van die vervelende ‘wifi-dode zones’.

 

Bovendien maken we het hele proces zorgeloos en plezierig. Geen ingewikkelde technische praatjes—wij zorgen dat alles werkt en jij lekker kunt Netflixen, werken of online shoppen zonder onderbrekingen. En dat alles met een glimlach en de belofte dat je bij ons niet alleen klant, maar ook koning bent! Kies voor ons, en maak van je wifi zorgen een zorg minder.

Camerainstallatie.nl
Bij Camerainstallatie.nl wordt uw WiFi geïnstalleerd zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over extra bijkomende kosten. Wij bieden namelijk in alle gevallen een all-in pakket aan, waarin alle kosten van materiaal tot installatie voorzien zijn.
Pakket samenstellen
Voor particulier en zakelijke klanten!
Camerainstallatie.nl |

Wij hebben al meer dan 23 jaar ervaring.

Al 23 jaar leveren wij de beste service bij onze klanten.

Dus onze vraag aan u is! Waar mogen wij u mee van dienst zijn?

Heeft u nog vragen over onze WiFi systemen/Wifi netwerken of een bekabeld netwerk of wilt u meer weten over onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of mail. Wij helpen u graag verder en komen indien gewenst langs voor gratis persoonlijk advies op locatie.

Eline
Adviseur
Camerainstallatie.nl

Wij streven ernaar om binnen 24 uur te antwoorden

Het liefste vertellen wij u persoonlijk over onze passie voor techniek. Neem contact met ons op voor advies of ondersteuning.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Camerainstallatie heeft fantastisch werk verricht. Het verkoopproces was helder, de offerte overzichtelijk en vervolgvragen achteraf werden vlot opgevolgd. De monteurs waren een verademing. Ik heb nog nooit twee professionals zo netjes en zo snel zien werken. En als ik zeg netjes, dan bedoel ik precies dat.

Familie Glas

Kennis maken vanaf stap 1 tot de aller laatste stap alles Super netjes goed eerlijk in vragen en antwoorden en hulp waar nodig is. En alles gaat naar wens van de klant

José Bruschke-Braam