WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Beveiligingscamera’s op school

Dit is Joey, één van onze zeer gewaardeerde camera installatiemonteurs. Samen met collega’s Peter en Allain is Joey afgelopen dagen druk geweest met het trekken van kabels in en rondom een schoolgebouw, zodat er 32 beveiligingscamera’s aangesloten konden worden.

 

Na 6 dagen was het eindelijk zo ver: de eerste camera ging online en er was beeld! De school is voorzien van 32 bewakingscamera’s, zodat de aula, gangen en algemene ruimtes vanuit één centraal punt in de gaten gehouden kunnen worden. Er is gebruik gemaakt van IP-camera’s, welke ideaal zijn om een gecombineerde installatie van bewakingscamera’s mogelijk te maken. Een IP-camera kan namelijk overal universeel ingezet worden.

Camerainstallatie.nl

Ook het buitenterrein is beveiligd. Om deze camera’s te kunnen installeren, hebben wij in de bestaande palen camera’s geplaatst, waardoor de kosten zo laag mogelijk bleven. De buitencamera’s zijn draadloos en met een straalzender aangesloten, omdat de straatstenen er niet overal uitgehaald konden worden. Voor scholen waar het wel haalbaar is, graven wij de kabels in en kunnen de bewakingscamera’s met kabels aangesloten worden.

 

Dankzij de bewakingscamera’s hebben vandalen geen kans meer om ongezien weg te komen. De camera’s waken en denken namelijk altijd mee! De ontwikkeling van bewakingscamera’s gaat snel en de camera’s worden steeds slimmer. Alle informatie die de camera’s tot zich nemen, wordt gebruikt om de beveiligingscamera’s in de toekomst nog beter te laten waarnemen, scannen en detecteren.

Cameratoezicht op school, mag dat?

 

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van cameratoezicht op scholen, bijvoorbeeld om vernielingen of diefstal tegen te gaan. Er moet echter wel rekening gehouden worden met de inbreuk op privacy van leerlingen, leerkrachten en bezoekers. Scholen mogen daarom alleen camera’s ophangen als zij aan een aantal voorwaarden voldoen en ervoor zorgen dat de inbreuk op privacy zo klein mogelijk is. Zo mogen er bijvoorbeeld geen camera’s in toiletten of kleedhokjes geplaatst worden.

Gerechtvaardigd belang

 

De school moet een gerechtvaardigd belang hebben voor cameratoezicht, bijvoorbeeld het tegengaan van diefstal of het beschermen van leerlingen, leerkrachten en bezoekers. Daarnaast moet het voor iedereen duidelijk zijn dat er gebruik gemaakt wordt van bewakingscamera’s en om welke reden deze aanwezig zijn.

 

Waarom cameratoezicht?

 

Er kunnen meerdere redenen zijn om cameratoezicht op school in te zetten. Zo kan er gebruik gemaakt worden van bewakingscamera’s ter preventie van inbraak, vernieling en diefstal. Daarnaast geven camera’s leerlingen een veiliger gevoel en kunnen ernstige pestsituaties sneller opgespoord worden.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant