WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
Camerabewaking

Camerabewaking thuis, wat zijn de regels?

Camerainstallatie.nl | Pakketprijs v.a. € 1.099,- incl. btw
Pakketprijs v.a. € 1.099,- incl. btw
Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs
Opgeleide monteurs
Camerainstallatie.nl | Advies op locatie
Advies op locatie
Pakket samenstellen Pakket samenstellen Camerainstallatie.nl

Camerabewaking voor thuis

‘Camerabewaking thuis, wat zijn de regels?’ is een veelbesproken vraag. In en rond woningen kunnen camera’s opgehangen worden om eigendommen te beveiligen en bewoners te beschermen. De regels rondom camerabewaking zijn best simpel, maar wat zijn eigenlijk deze regels? Zowel organisaties, zoals woningbouwverenigingen, als particuliere bewoners kunnen besluiten bewakingscamera’s te plaatsen. Dit is niet verboden, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Benieuwd hoe het zit met de plaatsing van camerabewaking? Wij leggen je alles uit!

Pakket samenstellen
Pakket samenstellen

Heb ik een beveiligingscamera thuis nodig?

Een beveiligingscamera thuis biedt u meer veiligheid en zekerheid in verschillende situaties. In alle gevallen zijn er verschillende camera’s beschikbaar die uw leven eenvoudiger en veiliger maken. Criminelen houden er nu eenmaal niet van om op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. Mocht er toch wat gebeuren, kan een beveiligingscamera thuis u en de politie van waardevol bewijsmateriaal voorzien. Voor iedere situatie en opstelling kunnen wij u voorzien van professionele camerabewaking. Wij maken een compleet cameraplan, passend bij uw woning en omgeving. Daarbij installeren wij de beveiligingscamera bij u thuis, zodat u zeker bent van een correctie installatie.

Camerabeveliging

Wanneer u thuis bent

Een beveiligingscamera lijkt misschien in eerste instantie overbodig wanneer u thuis bent, maar niets is minder waar. Het gebruik van de camera wanneer u thuis bent kom van pas:

 

 • Bewaking van de omgeving: Camera’s kunnen worden gebruikt om de buitenomgeving van het huis in de gaten te houden terwijl de bewoner binnen is. Dit is handig om te zien wie er voor de deur staat voordat je opent, wat kan helpen bij het vermijden van ongewenste bezoekers.
 • Kinder- en huisdierenveiligheid: Beveiligingscamera’s kunnen worden gebruikt om kinderen en huisdieren in de gaten te houden terwijl ze in de tuin of in andere delen van het huis spelen. Dit zorgt voor gemoedsrust voor ouders en huisdierbezitters.
 • Toezicht op bezorgingen: Als je thuis aan het werk bent, kunnen beveiligingscamera’s je helpen bij het volgen van bezorgingen en ervoor zorgen dat ze veilig worden afgeleverd zonder dat je de deur hoeft te openen.
 • Gemoedsrust: Het hebben van beveiligingscamera’s kan algemene gemoedsrust bieden aan bewoners, omdat ze weten dat ze altijd een oogje in het zeil kunnen houden, of ze nu thuis zijn of niet.

 

 

Wanneer u niet thuis bent

Beveiligingscamera’s zijn in de eerste plaats bedoeld om inbrekers en andere met snode plannen af te schrikken of een halt toe te roepen. Maar ook op andere momenten kan een camera in huis of aan de gevel een gerust gevoel geven. Denk aan:

 

 • Diefstalpreventie: Het hebben van beveiligingscamera’s kan potentiële inbrekers afschrikken, omdat ze zich bewust zijn van de aanwezigheid van camera’s. Dit kan helpen om inbraken en diefstallen te voorkomen.
 • Bewijsmateriaal: Als er toch een inbraak of ander misdrijf plaatsvindt, kunnen beveiligingscamera’s waardevol bewijsmateriaal vastleggen, zoals de identiteit van de dader en het tijdstip van het incident, wat kan helpen bij de opsporing en vervolging.
 • Realtime monitoring: Moderne beveiligingscamera’s kunnen via een mobiele app worden bekeken, waardoor bewoners op afstand kunnen controleren wat er thuis gebeurt. Dit is handig om te weten of alles in orde is, zoals het controleren van pakketbezorgingen of het volgen van huisdieren.
 • Meldingen bij verdachte activiteit: Veel camera’s zijn uitgerust met bewegingsdetectie en kunnen meldingen sturen naar de eigenaar wanneer verdachte activiteit wordt gedetecteerd. Dit stelt bewoners in staat om snel te reageren op mogelijke dreigingen.

Vraag een offerte op maat aan!

Wij helpen je graag vrijblijvend en gratis verder met het samenstellen van jouw gewenste oplossing op basis van jouw situatie en eventuele eisen.

Camera – Offerte op maat | Nieuw

Regelgeving rondom camerabewaking thuis

Wanneer er een camera moet worden opgehangen in huis, heeft u eigenlijk alleen te maken met regels van goed fatsoen. Uw huisgenoten of bezoekers bespieden is namelijk niet netjes. Qua wetgeving is een camera in huis in de meeste gevallen niet verboden. Wordt de camera buiten opgehangen en is deze (deels) gericht op de openbare weg of filmt u bijvoorbeeld de tuin van de buurman? Dan is de AVG wél van toepassing en houdt de Autoriteit Persoonsgegevens dus ook toezicht.

 

Een camera gericht op de openbare weg is namelijk alleen toegestaan als deze dient om uw bezit te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een camera gericht op uw oprit waar uw auto geparkeerd staat. Als de camera de openbare weg filmt, bent u verplicht mensen te waarschuwen dat zij gefilmd kunnen worden. Deze mededeling dient getoond te worden voordat mensen in beeld van de camera komen.

 

Naast de wettelijke eisen hebt u natuurlijk te maken met uw buren en buurtgenoten. Wie een camera ophangt, moet ervoor zorgen dat de camera zo min mogelijk gericht is op de openbare weg of op eigendommen van anderen. Maak voor u de camera ophangt duidelijke afspraken met eenieder, om te voorkomen dat er achteraf problemen ontstaan omdat mensen zich in hun dagelijkse beslommeringen bespied voelen. We raden aan om deze afspraken schriftelijk vast te leggen. Zo bent u er zeker van dat er in de toekomst geen onduidelijkheden ontstaan over uw beveiligingscamera’s.

Beveiligingscamera thuis: regels en tips voor veiligheid en privacy

Camerabeveiliging thuis: de regels

Soms kan het echt niet anders dan dat u een stukje van de openbare weg filmt. Bijvoorbeeld omdat uw voordeur direct grenst aan de openbare weg. In dat geval moet u ervoor zorgen dat u de privacy van voorbijgangers zo min mogelijk schendt.

 

Dit zijn de regels:

 • Stel de camera goed af
 • Informeer mensen over de camera
 • Bewaar de beelden kort of helemaal niet
 • Deel de beelden niet
 • Blur gezichten van voorbijgangers
 • Beveilig de camerabeelden
 • Respecteer de privacyrechten van de mensen die u filmt

 

Tips voor camerabewaking thuis

Om de camerabeveiliging bij uw thuis goed te installeren, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Als u in ieder geval rekening houdt met de volgende tips, dan weet u zeker dat de beveiligingsbeelden optimaal zullen zijn!

 

Dit zijn onze tips:

 • Kies een goede plek om de camera te plaatsen: De plaatsing van de camera is belangrijk om een ​​optimaal zicht te hebben op je eigendommen en om ongewenste activiteiten te detecteren.
 • Investeer in een camera met hoge resolutie: Een camera met hoge resolutie geeft je een beter beeld van wat er gebeurt rondom je huis en helpt bij het identificeren van inbrekers als er iets gebeurt.
 • Kies een camera met nachtzicht: als je wilt dat de camera ook ’s nachts actief is, kies dan voor een camera met nachtzicht. Hierdoor kun je ’s nachts ook zien wat er gebeurt op je terrein.

Juridische tips bij het gebruik van bewakingscamera's bij huis

Er zijn enkele juridische problemen waar je tegenaan kunt lopen als je een bewakingscamera hebt. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hoe je deze kunt oplossen:

 

 • Inbreuk op privacy: je moet ervoor zorgen dat je de privacy van andere mensen respecteert en dat je camera niet gericht is op andermans eigendommen of privéruimtes, zoals slaapkamers of badkamers. Om dit te voorkomen, kun je de camera zo instellen dat deze alleen jouw eigendommen vastlegt en niet die van anderen.
 • Dataopslag: als je beelden opneemt, moet je ervoor zorgen dat je voldoet aan de wetgeving omtrent de bewaring van persoonsgegevens. Houd er rekening mee dat je de beelden niet langer mag bewaren dan nodig is voor het doel waarvoor je de camera hebt geïnstalleerd.
 • Inbreuk op de wetten inzake de bescherming van persoonsgegevens: zorg ervoor dat je je houdt aan de wetten inzake de bescherming van persoonsgegevens. Dit betekent dat je de beelden niet mag delen met derden zonder toestemming van de betrokken personen.
 • Onrechtmatig gebruik van camerabeelden: het is belangrijk dat je de camerabeelden niet gebruikt op een manier die in strijd is met de wetgeving. Dit betekent dat je de beelden niet mag gebruiken om iemands reputatie te schaden of om inbreuk te maken op iemands privacy.

Enkele juridische tips om rekening mee te houden bij het gebruik van een bewakingscamera zijn:

 

 

 • Zorg ervoor dat je de camera’s op de juiste manier installeert en configureert, om ervoor te zorgen dat je de privacy van anderen niet schendt.
 • Houd de bewaartijd van de beelden in de gaten en verwijder de beelden na de bewaarperiode om te voldoen aan de wetgeving omtrent persoonsgegevens.
 • Overweeg om borden te plaatsen welke aangeven dat er bewakingscamera’s aanwezig zijn, om mensen te informeren en hun privacy te respecteren.
 • Informeer jezelf over de lokale wetgeving omtrent het gebruik van bewakingscamera’s, zodat je weet wat wel en wat niet is toegestaan.

Door deze tips in acht te nemen, kun je problemen voorkomen en zorgen dat je het rechtmatige gebruik van bewakingscamera’s handhaaft.

 

 

 

 

 

 

Thuis een beveiligingscamera gebruiken:

 • Zien wie er bij u aanbelt, ook al bent u boven of in de achtertuin
 • Kostbare goederen dag en nacht te bewaken, zoals waardevolle schilderijen of een kluis
 • Toezicht houden op slapende baby’s of een inwonende oudere die niet meer voor zichzelf kan zorgen
 • Kijken waar midden in de nacht dat enge geluid vandaan komt, zonder uw slaapkamer te hoeven verlaten
 • Toezicht houden op uw oprit waar de auto staat
 • Automatisch contact te leggen met een alarmcentrale, zodat deze hulp kunnen sturen
 • Wanneer u of een van uw geliefden gevallen is of anderszins hulp nodig heeft

Genoeg van al die beunhazen?
Pakket samenstellen

Verschillende typen beveiligingscamera’s voor thuis

Er is een breed scala van beveiligingscamera’s verkrijgbaar, waarvan elke camera zijn eigen karakteristieken heeft en geschikt is voor een ander doel. CameraInstallatie.nl biedt verschillende uitgebreide pakketten bewakingscamera’s aan voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Omdat iedere woning en locatie anders is, dient er voor iedere situatie een cameraplan op maat gemaakt te worden. Naast ene advies op maat, geniet u ook van een complete montage en installatie. Dankzij onze jarenlange ervaring en door continue op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen rondom camerabeveiliging, bieden onze adviseurs en monteurs u de best mogelijke service.

Vaste beveiligingscamera

 

De vaste camera is de moeder der beveiligingscamera’s. Deze camera beweegt niet en kan ook niet inzoomen. Niet voor niets wordt dit exemplaar voornamelijk gebruikt om vaste objecten te filmen en bewaken.

Nachtcamera beveiligingscamera

Een nachtcamera beschikt over een zeer lichtgevoelige beeldsensor, vaak gecombineerd met een lichtgevoelige lens. Hierdoor zijn de beelden van de beveiligingscamera ook in het donker helder en duidelijk.

Weerbestendige beveiligingscamera

Camera’s voor buiten dienen bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden en bieden ook ’s nachts goed zicht. Gebruik deze camera’s om te zien wie er voor de voordeur staat of wat er rondom uw woning gebeurt, zonder een stap buiten de deur te hoeven zetten.

Dome beveiligingscamera

 

Deze camera’s zijn koepelvormig en worden meestal binnenshuis gebruikt. Sommige dome beveiligingscamera’s kunnen dankzij een infraroodfunctie ook in het donker filmen. Door de getinte koepel die de camera beschermt, zijn de meeste mensen niet in staat om te zien of de camera nu op hen gericht staat of niet. 

Infrarood beveiligingscamera

Een infraroodcamera is een beveiligingscamera welke de infraroodstraling van een bepaalde golflengte kan waarnemen.

 

 

 

 

Bewegingsdetectie beveiligingscamera

Bewegingsdetectie camera’s starten de opname of beginnen met het nemen van foto’s wanneer er een beweging waargenomen wordt. Hieroor hoeft u dus niet uren van nutteloze opnames vastleggen.

 

 

 

Megapixelcamera beveiligingscamera

Megapixelcamera’s zijn zeer geschikt voor het herkennen van details, zelfs op grote afstand. Dankzij de scherpe beelden kunt u een persoon perfect identificeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draadloze beveiligingscamera

Tegenwoordig zijn de meeste beveiligingscamera’s draadloos. Draadloze beveiligingscamera’s zijn door middel van een internetverbinding aan te sluiten op uw beveiligingssysteem en zeer eenvoudig instelbaar. Meestal kunt u uw draadloze beveiligingscamera’s controleren en bedienen met een smartphone of computer. Het voordeel van draadloze camera’s is dat ze niet met een kabel aangesloten hoeven te worden.

 

 

 

Verborgen beveiligingscamera

Bekend van programma’s zoals Banana Split. Deze camera’s worden ook wel aangeduid als nannycam. Een verborgen camera kan worden geplaatst achter een plant, tussen de boeken of op een andere plaats in huis waar inbrekers en bezoekers niet snel aan denken. Tegenwoordig zijn er camera’s op de markt ter grootte van een dobbelsteen of zelfs nog kleiner. Gebruik een verborgen camera om een oogje in het zeil te houden op de
werkzaamheden van uw huishoudelijke hulp, woningoppassers of in extreme gevallen zelfs uw partner.

Ik wil meer weten!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul het formulier in, wij bellen je zo snel mogelijk terug!

Camerainstallatie.nl

Camerabeveiliging voor thuis, inclusief installatie

 

 

Pakket 1:

Dit pakket bevat 1 professionele beveiligingscamera. Bij de camera die wij voor u installeren, krijgt u de mogelijkheid om de beelden van de camera live te bekijken via een applicatie voor iOS of Android. De prijs van dit pakket begint vanaf 989 euro, afhankelijk van welk type camera u kiest. De keuze tussen de camera’s is afhankelijk van de beeldkwaliteit die u wenst te hebben. CameraInstallatie.nl heeft camera’s van HD kwaliteit tot aan Ultra HD.

Pakket 2:

Bij dit pakket krijgt u 2 professionele bewakingscamera’s. Dit pakket begint bij een prijs van 1189 euro, afhankelijk van de kwaliteit beeldmateriaal. De keuze in beeldkwaliteit is HD, Full HD, Super HD en Ultra HD. Bij de camera’s heeft u de optie om de beelden live te bekijken met behulp van applicaties uit de Apple Playstore of Android Store.

Pakket 3:

Dit pakket begint bij een prijs van 1489 euro, hierbij krijgt u 3 professionele bewakingscamera’s waarmee nare situaties voorkomen kunnen worden! Net als bij de andere pakketten kunt u hier live de beelden bekijken op uw telefoon en heeft u diverse keuze in beeldkwaliteit.

 

 

Pakket 4:

Voor een prijs vanaf 1749 euro heeft u een pakket van 4 bewakingscamera’s bij CameraInstallatie.nl! Met de verschillende beeldkwaliteit die we aanbieden, in combinatie met live meekijken via uw telefoon, kan dit pakket perfect voor u zijn. Heeft u wel interesse in een pakket maar wilt u meer dan 4 professionele bewakingscamera’s? Dan kunt u gerust een offerte bij onze specialisten aanvragen.

Montage en installatie: beveiligingscamera's thuis

Alle camerabewaking pakketten die wij aanbieden zijn inclusief installatie en montage, waardoor al uw zorgen uit handen worden genomen door onze eigen ervaren monteurs. Onze monteurs zijn met hun jarenlange ervaring echte vakmannen en hebben passie voor de techniek die zij installeren. De monteurs zoeken voor u de beste kabelroute en zorgen ervoor dat deze zo mooi mogelijk wordt afgewerkt. Wij bieden niet alleen montage aan, maar de monteur helpt ook om de juiste software op uw apparaten te installeren om de beelden te kunnen bekijken. Na de montage kunt u nog eens 6 dagen per week terecht bij onze eigen helpdesk en op alle camerabewaking krijgt u 2 jaar garantie van ons!

 

Bij CameraInstallatie.nl wordt uw camerabewaking geïnstalleerd zonder dat u zorgen hoeft te maken over extra bijkomende kosten. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat CameraInstallatie.nl u voorziet van persoonlijk en eerlijk advies. Zo komt u niet voor onverwachte situaties te staan en betaalt u pas nadat u tevreden bent over de installatie van uw beveiligingscamera’s!

 

Naast de vakkundige montage en uitgebreide service, bieden wij u ook zekerheid en kwaliteit. Doordat wij onze adviseurs en monteurs elke drie maanden bijscholen over de laatste ontwikkelingen en trends, bieden wij u alle zekerheid rondom wet- en regelgeving, maar ook in de laatste trends en ontwikkelingen. Naast de bewakingscamera voor thuis en de montage hiervan, kunt u er ook voor kiezen om de bewakingscamera’s bij uw huis door ons te laten onderhouden. Vraag naar de mogelijkheden bij onze adviseurs, zij staan u graag te woord.

 

 

Een camera ophangen aan huis? Maak een vrijblijvende afspraak!

Wanneer u interesse heeft in onze beveiligingscamera’s voor thuis, dan kunt u een vrijblijvende afspraak maken met één van onze adviseurs. Hij of zij zal dan contact met u opnemen en indien nodig bij u langskomen. Zeker bij grotere installaties waarbij rekening gehouden moet worden met de juiste dekking en dode hoeken, is dit erg belangrijk. Zomaar wat camera’s ophangen aan huis is geen optie. We raden daarom altijd aan om eerst even contact op te nemen. Wanneer u ervoor kiest om een van onze pakketten aan te schaffen, dan krijgt u de installatie er volledig bij!

 

 

Contact met CameraInstallatie.nl

Heeft u nog vragen over een van onze pakketten of wilt u meer simpelweg meer weten? Neem dan gerust contact op met onze professionals zodat wij u kunnen voorzien van informatie! Wij zijn telefonisch te bereiken op: +31 36 52 90 007 of  stuur een e-mail naar: info@camerainstallatie.nl.

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Waarom camerabewaking aan huis laten installeren?

 • Kijk mee op uw computer: Dankzij onze gebruiksvriendelijke software kunt u overal en nergens in een handomdraai uw camerabeelden tevoorschijn toveren. U kijkt de beelden eenvoudig terug en exporteert deze wanneer nodig. Dit kan zowel vanaf Windows als mac iOS computers.
 • Ultrahoge HD resolutie & kwaliteit: Onze Full HD tot 4K camerabewakingssets zijn uitgerust met de laatste technologieën op het gebied van videobewaking. De camera’s presteren zowel in het licht als in het donker optimaal onder alle lichtomstandigheden. De camera’s zijn tevens voorzien van 3D ruisonderdrukking & BLC (Backlight Compensation).
 • Zowel ‘s nachts als overdag haarscherpe beelden: Wanneer het donker wordt, schakelen de bewakingscamera’s automatisch over op nachtzicht. De camera past zichzelf aan de lichtomstandigheden aan waarin deze zich bevind. Doordat de camera is voorzien van infrarood, WDR, BLC & DNR zijn ook de beelden ‘s nachts optimaal!
 • Waterdicht en vandaalbestendig: Onze camera’s voldoen aan de IP67-certificering en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden: van storm tot ijskou en extreme hitte. De behuizing is gemaakt van robuust metaal en de rest van de behuizing bestaat uit polycarbonaat. Hierdoor zijn de camera’s zeer vandaalbestendig. Kortom, niet kapot te krijgen!

Wekenlang opnemen in de hoogste resolutie

De opnamerecorder wordt standaard voorzien van:

✓ 1000 GB opslag bij 1 tot 4 camera’s
✓ 2000 GB bij 5 tot 8 camera’s
✓ 4000 GB meer dan 8 camera’s
✓ Opslagcapaciteit is ook achteraf te upgraden voor extra lange beeldopslag.

 

De beelden worden in de hoogste kwaliteit vloeiend & veilig opslagen. Zodra de opslag vol is worden de oudste beelden automatisch overschreven voor nieuwe camerabeelden.

Honeywell ip camera

Camerabewaking thuis: geen installatiekosten & een gratis offerte

U heeft interesse in een camerabewakingsset en besluit een offerte aanvraag hiervoor te doen. U heeft twee rechterhanden en kennis van zaken, maar simpelweg niet de tijd of energie om het systeem netjes te installeren en te configureren.

 

Wij bieden een complete installatieservice hiervoor, van A tot Z. Wij komen vrijblijvend langs voor advies op maat, zo bent u zeker van de meest optimale installatie. Onze adviseur werkt samen met u een plan uit voor de beveiliging en voorziet u ter plekke van de installatiekosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent!

 

De recorder wordt ingesteld en netjes afgewerkt
✓ 
De camerabewakingsset wordt zorgvuldig afgemonteerd, aangesloten & geconfigureerd
✓ 
De app wordt ingesteld op uw mobiele telefoon en andere gewenste apparaten
✓ 
Onze monteur legt u uit hoe u het systeem kunt bedienen en welke functies er zijn
✓ 
Alle camera’s worden afgesteld en bekeken in overleg met u

 

Vanaf het eerste advies tot de installatie zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Onze monteurs garanderen u dat zij de kabels netjes wegwerken, waardoor u geen kabel zult zien of hier overlast van kan ondervinden. Een camerabewakingssysteem zoals wij leveren is er  voor gemaakt om professioneel de beelden weer te geven en terug te kunnen kijken. Het kijken en terugkijken van de opnames kan via een monitor, tablet of een smartphone.

Kopen of huren van een camerabewaking systeem? wij hebben diverse oplossingen zo kan u bij ons vanaf 36,95 euro per maand al een compleet camerabewaking systeem inclusief montage en installatie aanschaffen. Los van een camerasysteem, bieden wij ook alarmsystemen en intercomsystemen welke aan elkaar gekoppeld kunnen worden en wederom ook via de app op uw tablet en telefoon te beheren zijn.

Wat kun je doen als je buurman het er niet mee eens is dat je een beveiligingscamera hebt hangen?

 

 

Als je ruzie hebt met je buurman over het gebruik van camerabewaking aan huis, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de situatie op te lossen en ervoor te zorgen dat de privacy van jezelf en anderen wordt gerespecteerd.

 

 1. Praat met je buurman: het eerste wat je moet doen, is met je buurman praten. Luister naar zijn zorgen en probeer uit te leggen waarom je een camera hebt geïnstalleerd en hoe het je veiligheid en die van anderen kan verbeteren. Misschien kun je samen tot een oplossing komen die voor beide partijen acceptabel is.
 2. Controleer de wetten: voordat je een camera ophangt, is het belangrijk om de lokale wetgeving te controleren om ervoor te zorgen dat je geen wetten overtreedt. Sommige steden hebben strikte wetten over het gebruik van camera’s, vooral als het gaat om de privacy van anderen.
 3. Beperk de opname: beperk de opname van de camera tot alleen jouw eigendommen en zorg ervoor dat de camera niet in staat is om in te zoomen op het terrein van de buurman of zijn andere eigendommen. Dit kan helpen om de privacy van anderen te beschermen en het geschil op te lossen.
 4. Overweeg mediation: als het niet lukt om tot een oplossing te komen met je buurman, overweeg dan mediation. Een professionele mediator kan helpen om het geschil op te lossen en een oplossing te vinden die voor beide partijen acceptabel is.

 

Onthoud dat het respecteren van de privacy van anderen een belangrijke factor is bij het gebruik van camerabewaking voor thuis. Door deze tips te volgen en open te blijven staan ​​voor communicatie en compromissen, kun je conflicten met je buren voorkomen en jezelf en je eigendommen veilig houden.

Adviseur camerabewaking en alarm systemen. Mike Nieuwland

Wat moet je doen als iemand of de politie de camerabewakingsbeelden wil zien?

Als er iemand aan de deur staat die de camerabeelden wil zien, hoef je niet altijd mee te werken. Het is belangrijk om je privacy en die van anderen te beschermen, waardoor je altijd voorzichtig moet zijn bij het delen van camerabeelden.

 

Als het gaat om de politie die je camerabeelden wil zien, zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden.

 

1. Je hebt het recht om nee te zeggen: je bent niet verplicht om de politie toegang te geven tot je camerabeelden. Dit betekent niet dat je iets te verbergen hebt, maar het betekent wel dat je je privacy wilt beschermen.

 

2. Overweeg de wetten: er zijn wetten die de politie toestaan om camerabeelden te bekijken in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als er een misdrijf is gepleegd en de beelden kunnen helpen bij het oplossen van de zaak. Het is belangrijk om de lokale wetgeving te controleren om te zien wat je rechten zijn.

 

3. Overweeg je eigen veiligheid: als je de politie toegang geeft tot je camerabeelden, kan dit helpen bij het oplossen van een misdaad. Maar het kan ook betekenen dat je betrokken raakt bij een politieonderzoek, wat soms risico’s met zich meebrengt. Overweeg daarom je eigen veiligheid voordat je besluit om de beelden te delen.

 

Als je besluit om de politie toegang te geven tot je camerabeelden, is het belangrijk om samen te werken en de wetten te respecteren. Zorg ervoor dat je de beelden alleen deelt met de juiste autoriteiten en dat je de privacy van anderen beschermt. Onthoud dat het gebruik van camerabeelden een verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat je altijd voorzichtig moet zijn bij het delen van beelden met anderen.

Je bent het er niet mee eens dat de buren camera's hebben, hoe los je dit op?

Als je het niet eens bent met het feit dat je buurman camera’s heeft geïnstalleerd en je wilt proberen er samen uit te komen, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen:

 

 1. Praat met je buren: de eerste stap is om met je buren te praten en uit te leggen waarom je het er niet mee eens bent dat er camera’s zijn geïnstalleerd. Luister ook naar zijn/haar standpunt en probeer een oplossing te vinden waar jullie beiden tevreden mee zijn.
 2. Controleer de wetten: controleer de lokale wetgeving om te zien of er wetten zijn die bepalen waar camera’s mogen worden geïnstalleerd en hoe de privacy van anderen moet worden beschermd.
 3. Bespreek de locatie: als de camera’s gericht zijn op jouw eigendom, vraag dan of de buurman de camera’s kan verplaatsen naar een andere locatie waar jouw privacy niet wordt geschonden.
 4. Installeer jouw eigen camera’s: als je je veiliger voelt met camerabewaking, installeer dan je eigen camera’s. Dit kan helpen om jouw eigendom te beschermen en je veilig te voelen.
 5. Overweeg mediation: als jullie er samen niet uitkomen, overweeg dan mediation om een oplossing te vinden die voor beide partijen acceptabel is. Een professionele mediator kan helpen om het geschil op te lossen en een compromis te vinden.

 

Het is belangrijk om respectvol te blijven en open te staan voor communicatie bij het oplossen van een geschil over camerabewaking met je buurman. Probeer samen tot een oplossing te komen waar jullie beiden tevreden mee zijn, terwijl de privacy van alle betrokken partijen wordt gerespecteerd.

Eline, adviseur van CameraInstallatie.nl met dome camera in haar hand

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant