WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Best geteste beveiligingscamera: advies

Ons werk is het adviseren en verkopen van beveiligingcamera’s en beveiligingcamera systemen. Op iedere hoek van de straat kan je wel een camera kopen, maar niemand weet eigenlijk wat voor camera het precies is.

 

Of je nu een camera koopt in een bouwmarkt, een supermarkt, de mediamarkt, Bol.com of  andere bekende winkel keten ze hebben allemaal een beveiligingscamera te koop, maar weten niet precies wat die wel of niet kan. Echt gek is het natuurlijk ook niet want ze staan in een winkel of zitten achter een computer de beveiligingscamera te verkopen.

Camerainstallatie.nl
Camerainstallatie.nl |

23+ jaar ervaring

Camerainstallatie.nl |

Eigen voorraad

Camerainstallatie.nl |

Direct contact

Camerainstallatie.nl |

Oplossingen op maat

Beveiligingscamera: advies van een specialist

De verkoper heeft nog nooit op een ladder gestaan,  kabels getrokken en de voor en nadelen van specifiek die beveiligingscamera gezien. Vergelijk het met een auto kopen, je wil dan de voor en nadelen, maar ook wil je weten wat je kan verwachten bij onderhoud, hoe snel deze kan, maar ook het verbruik. De Ford dealer weet alles over zijn eigen merk, maar een stuk minder over een BMW, al kunnen ze wel gokken of een aanname doen.

 

Bij de aanschaf van een product wil je gewoon de echte harde waarheid, de valkuilen, de voor en de nadelen en je wil weten welke is nu echte de beste en waarom juist wel of niet. Onze beveiligingscamera specialisten weten precies wat en hoe, wij hebben ze in onze handen, wij staan op de trap, wij kruipen in de kelders… en wij installeren ze ook echt van A tot Z.

 

Is een Dahua bewakingscamera beter dan een Hikvision? Of moet u juist een ander merk aanschaffen zoals een Eufycam, Google Nest, Arlo, Somfy, Netatmo, Foscam, Ubiquiti? Wij vertellen u het geheim van de beste beveiligingscamera, en waarom dit de beste beveiligingscamera is.

 

 

Op de foto ziet u Eline Klaver, een van onze adviseurs, en jazeker u ziet het goed dit is een vrouw in de bouw. Een power vrouw zoals wij het noemen, gedreven en professioneel. Eline staat bij ons gewoon op de ladder, ook kruipt Eline gewoon onder de vloer en technisch kan ze u ook alles vertellen. Eline is net als haar andere collega’s een echte beveiligingscamera specialist en kan u alles maar dan ook echt alles vertellen over een echt goede al dan niet de beste beveiligingscamera voor uw situatie.

 

De beste beveiligingscamera

Wat maakt een bepaald model de beste camera ? en waarom schreeuwen bepaalde websites “dit is de beste uit de test” en vanuit wel oogpunt en of welk voordeel is deze test gemaakt ? Opvallend genoeg zijn het vooral de consumenten merken welke “als beste uit de test” komen, en in de schappen liggen bij de bouwmarkt of elektronica zaak. Een camera die u gewoon uit een schap trekt, in een mooie doos met een hoop marketing. 90% van deze door winkels en webshops aangeprezen bewakingcamera’s zijn gewoonweg speelgoed en gemaakt voor het grote publiek welke geen technische kennis hebben en niet op een ladder willen staan.

 

Het geheim van een goede camera zit hem echt niet in die mooie doos, dat mooie logo en de “makkelijke” installatie. Het geheim van een goede beveiligingscamera die bij u past is te kijken naar de wens, de positie van de camera en wat u zou willen filmen. Wenst u breedbeeld ? of juist een beeld op langere afstand kunnen inzoomen, zoekt u een camera die samenwerkt met meer camera’s of een enkele camera ?

Eline, adviseur van CameraInstallatie.nl met dome camera in haar hand

Zoveel verschillende modellen beveiligingscamera's, ziet u de verschillen nog?

 

Geloof ons maar, die mooie doos met die mooie allerbeste camera is een model wat slechts voor een doel gemaakt is, snel te verkopen zonder naar de behoefte van de klant te kijken. Niet voor niks hebben wij van onze merken camera’s soms wel 5 versies met verschillende lenzen. Maar los van de lens, de beeld kwaliteit, de functies heb je ook nog persoonlijke smaak wat mooi of lelijk is, denk hierbij aan de kleur van de camera maar ook de vorm. De camera zelf kan op een beugel, een montage beugel voor aan de muur, op de dakrand, plat tegen de muur, een verhogingsbeugel of juist een beugel die tegen de regen is.

De best geteste beveiligingscamera's: wat maakt ze nu echt goed?

In de wereld van beveiligingstechnologie staan beveiligingscamera’s centraal in het beschermen van ons huis en eigendommen. Maar wat maakt een bewakingscamera nu echt goed? En hoe onderscheidt een camera van een gerenommeerd merk zich van een OEM-productie? Laten we dieper duiken in de elementen die bijdragen aan de kwaliteit van een beveiligingscamera, de materialen en lenzen die worden gebruikt, en de verschillen tussen echte merken en OEM-producties.

Wifi in hotel en beveiligingscamera

Genoeg van al die beunhazen?
Pakket samenstellen

Wat is er nu echt belangrijk voor een (goede) top beveiligingscamera

1. Beeldkwaliteit:

De beeldkwaliteit staat voorop. Een goede bewakingscamera biedt hoge resolutiebeelden, waardoor je duidelijk kunt zien wat er gebeurt, zelfs bij weinig licht. Zoek naar camera’s met een resolutie van minimaal 1080p, hoewel 4K-camera’s steeds toegankelijker worden voor consumenten die op zoek zijn naar nog scherpere beelden.

 

2. Nachtzicht:

Een essentiële functie voor rond-de-klok beveiliging. Goede camera’s gebruiken geavanceerde nachtzichttechnologieën zoals infrarood (IR) verlichting om heldere beelden te produceren in volledige duisternis.

 

3. Bewegingsdetectie:

Slimme bewegingsdetectie kan het verschil maken tussen een vals alarm en een tijdige waarschuwing. Topcamera’s bieden aanpasbare detectiezones en gevoeligheidsinstellingen om onnodige meldingen te verminderen.

 

4. Weerbestendigheid:

Voor buitencamera’s is weerbestendigheid cruciaal. Zoek naar een robuuste constructie en een hoge IP-rating (Ingress Protection), die aangeeft hoe goed de camera bestand is tegen elementen zoals regen en stof.

Beveiligingscamera: materiaalgebruik en lenskwaliteit

Materiaalgebruik:

De bouwkwaliteit van een camera is direct gerelateerd aan de duurzaamheid ervan. Materialen zoals hoogwaardig kunststof en metaal zijn tekenen van een goed ontworpen camera die jarenlang mee kan gaan.

 

Lenskwaliteit:

De lens is het oog van de camera en is cruciaal voor beeldkwaliteit. Lensen van hoge kwaliteit kunnen meer licht opvangen en zorgen voor scherpere, helderdere beelden. Zoek naar camera’s met grote diafragma’s (lage f-getallen) en optische zoomfuncties voor de beste prestaties.

lens overzicht beveiligingscamera

Echte Merken vs. OEM Productie

Echte merken:

Gerenommeerde merken zoals Arlo, Nest, Ring, en Hikvision, Dahua, Hanwha, Honeywell staan bekend om hun innovatie en kwaliteit. Deze bedrijven investeren veel in onderzoek en ontwikkeling om geavanceerde functies en betrouwbare prestaties te bieden. Hun producten worden ondersteund door uitstekende klantenservice en regelmatige software-updates.

OEM Productie:

OEM (Original Equipment Manufacturer) productie verwijst naar producten die worden gemaakt door een bedrijf en onder verschillende merknamen worden verkocht. Hoewel sommige OEM-producten van hoge kwaliteit kunnen zijn, missen ze vaak de innovatie en ondersteuning die bij echte merken komen. Bovendien kunnen OEM-producten inconsistente kwaliteitscontrole en beperkte software-updates hebben.

Een echte of een neppe bewakingscamera? Hoe herken je deze

Wat wij veel voorbij zien komen en wat eigenlijk echt een schande voor ons vak is: je denkt een topkwaliteit beveiligingscamera van Sony of Samsung te kopen bij een webshop, maar wat blijkt? Deze merken produceren zelf geen complete camera’s; ze leveren alleen de sensor of lens. Veel online winkels spelen slim in op de bekendheid van deze namen en verkopen onder hun vlag goedkopere camera’s. Dit kan knap lastig zijn, want vaak gaat het om zogenaamde OEM- of namaakcamera’s. Het grote probleem hierbij is de onzekerheid rondom de app, software, drivers en ondersteuning. Is dit alles nog wel beschikbaar over een jaar? Veel van deze producten zijn helaas van korte duur.

 

 

En dan die apps – vaak zijn ze onduidelijk en van korte levensduur. Het laatste wat je wilt, is investeren in een product dat binnen de kortste keren niet meer ondersteund wordt. Dus, hoe voorkom je zo’n miskoop? Simpel: kies voor een erkend merk. Laat je niet verleiden door een ‘eigen merk’, de naam van de webshop of het bedrijf. Dit zijn vaak trucjes om te verhullen om welk model het nu echt gaat. Kortom, ga voor zekerheid en kwaliteit met een camera van een betrouwbaar merk. Zo weet je zeker dat je investering de moeite waard is.

namaak beveiligingscamera

De Realiteit achter naamloze bewakingscamera merken of merken die niemand kent

Het lijkt wel een wildwestverhaal in de wereld van de beveiligingscamera’s. Webshops die enorme marges pakken op naamloze camera’s, waar ze vervolgens een sticker met een bekend merk op plakken en deze als de nieuwste Ferrari onder de camera’s verkopen. In werkelijkheid heb je dan een Lada in handen – niet bepaald de kwaliteit of de prestatie die je verwachtte.

 

De Realiteit Achter Naamloze Merken

Stel je voor: je betaalt een premium prijs, denkende dat je investeert in een topkwaliteit product van een merk als Sony of Samsung. Maar in plaats daarvan, krijg je een camera die in bulk is ingekocht voor een fractie van de prijs die jij hebt betaald. De winstmarges voor de webshop of winkel eigenaar kunnen oplopen tot wel 200%! Dit soort praktijken zijn niet alleen misleidend, maar ze kunnen je ook opzadelen met een product dat ver beneden je verwachtingen presteert.

 

Garantie en Service: Een doolhof zonder uitweg

En hoe zit het met de garantie en service? Als je problemen ondervindt met je ‘merkloze merk’ camera, waar kun je dan terecht? Vaak is de enige optie de winkel of webshop waar je het product hebt gekocht, omdat niemand anders bekend is met het merk of model. Dit kan een nachtmerrie zijn, vooral als blijkt dat de klantenservice niet zo behulpzaam is als je had gehoopt.

 

Een Wijs Besluit: Investeer in betrouwbaarheid

Dus, hoe bescherm je jezelf tegen deze valkuilen? Het antwoord is verrassend simpel: investeer in een erkend merk. Merken die een lange geschiedenis hebben van kwaliteitsproducten en uitstekende klantenservice. Denk aan gevestigde namen zoals Arlo, Ring, Nest, Hikvision, Dahua, Hanwha, Honeywell, Bosch, Arvoo,  en Axis. Deze bedrijven staan bekend om hun innovatie, betrouwbaarheid en klantondersteuning.

De voordelen van echte beveiligingscamera merken

 • Kwaliteitsgarantie: Met een product van een erkend merk ben je verzekerd van kwaliteit. Deze bedrijven hebben hun reputatie opgebouwd door betrouwbare en hoogwaardige producten te leveren.
 • Consistente Updates en Ondersteuning: Echte merken bieden regelmatig software-updates en uitstekende klantenservice, iets wat je zelden vindt bij naamloze merken.
 • Langdurige Investering: Terwijl een naamloze camera misschien goedkoper is op de korte termijn, biedt een investering in een betrouwbaar merk op de lange termijn meer waarde. Je koopt niet alleen een product, maar ook gemoedsrust.

 

Tips bij kopen van beveiligingscamera’s

Als je op zoek bent naar de crème de la crème onder de beveiligingscamera’s, dan zijn er een paar gouden tips die je echt niet mag missen. Het verschil tussen een camera die je in een impuls koopt bij de elektronicawinkel en een camera die alleen via een vak specialist verkrijgbaar is, kan enorm zijn. Laten we duiken in wat deze verschillen nu precies maken en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw veiligheid.

 

 

1. Kwaliteit staat voorop

Een goede beveiligingscamera herken je niet alleen aan het merk of de prijs, maar vooral aan de kwaliteit. Denk aan heldere beelden, zowel overdag als ’s nachts, dankzij een uitmuntende resolutie en nachtzicht. Maar hoe weet je nu welke camera’s echt goed zijn? Merken zoals Arlo, Ring, Nest, en Hikvision hebben een stevige reputatie opgebouwd met hun topkwaliteit camera’s. Deze merken bieden vaak dat extra beetje zekerheid qua beeldkwaliteit en duurzaamheid.

 

2. De winkel versus de vak specialist

Het grootste verschil tussen een camera van de plank pakken of een specialist raadplegen, zit ‘m in de personalisatie en het advies. In de winkel vind je vaak de populaire modellen die voor de gemiddelde gebruiker geschikt zijn. Prima als je op zoek bent naar een basisbeveiliging. Maar wat als je specifieke behoeften hebt? Hier komt de vak specialist om de hoek kijken. Zij kunnen je adviseren over systemen die niet alleen vandaag goed werken, maar ook op lange termijn een solide investering zijn.

 

3. De verborgen parels

Naast de bekende merken zijn er ook minder bekende, maar zeer hoogwaardige merken zoals Dahua en Axis. Deze merken zijn misschien niet altijd direct te vinden in de reguliere winkel, maar worden wel hoog gewaardeerd door professionals. Ze bieden vaak meer geavanceerde functies en betere aanpassingsmogelijkheden voor specifieke beveiligingsbehoeften.

 

4. Technische ondersteuning en updates

Een ander belangrijk aspect is de ondersteuning die je krijgt. Een vak specialist kan je helpen met de installatie, het onderhoud en eventuele updates. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een camera die je zelf installeert, waarbij je vaak afhankelijk bent van online handleidingen of klantenservice via een callcenter.

 

5. Veiligheid op maat

Misschien wel het belangrijkste verschil is de mogelijkheid om een systeem op maat te laten maken. Een vak specialist kijkt samen met jou naar de specifieke beveiligingsrisico’s van jouw situatie en stemt daar de technologie op af. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor camera’s met gezichtsherkenning, nummerplaatherkenning of integratie met je smart home systeem.

Camerainstallatie.nl |

Camerabewaking

Camerainstallatie.nl |

Alarm

Camerainstallatie.nl |

Intercom

Camerainstallatie.nl |

Wifi

Ziet u door de bomen het bos nog? En weet u welke camera het beste bij u past? Wij maken het u gemakkelijk, neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over!

 

De Consumentenbond test beveiligingscamera’s op onder meer beeld- en geluidskwaliteit, bewegingsdetectie en notificatie. Er zijn in totaal 37 camera’s getest voor binnen en buiten die goed verkrijgbaar zijn. Van de 27 geteste buitencamera’s komt de beveiligingscamera van Arlo als Beste uit de Test. Een camera van D-Link is de Beste Koop.

 

Beste uit de test: Arlo Pro 3 met 2 cams

Prijs: 395 euro

Testoordeel: 7,7

Beeldhoek volgens fabrikant: 160 graden

Maximale resolutie video: 2.560 bij 1.440 pixels

 

Als installateur hebben wij zelf een andere mening en zien we dergelijke camera’s echt als “spielerei” en leuk voor tijdelijk.
Bent u van plan echt iets te gaan doen met de camera’s voor langer dan een paar maanden ? en moet dit ook zonder dat uw
wifi netwerk trager zal worden ? wenst u een camera die echt stabiel is en niet af en toe vergeet op te nemen ? dan
raden wij echt af te blijven bij een aantal merken die bij ons als professioneel installateur met stip bovenaan staan.

 

Merken die bij ons ( de installateur die er dag in dag uit mee werken ) echt als beste uit de test komen zijn
1: Dahua
2: Honeywell
3: Hikvision
4: Hanwha
5: Bosch

 

De Nr1, best geteste camera door de “Camerabewaking specialist”
De Dahua hdw3849h-as-pv-s3
Foto van een witte turret camera

Let wel op, deze camera’s kosten geen 59,95 of 99,95 zoals de vaak wat goedkopere camera’s die u bij de mediamarkt zal vinden.
Dit soort professionele camera’s vind u niet in de supermarkt maar de professionele installateur weet er wel raad mee.
Dit zijn camera’s welke tussen de 175 en de 400 euro kosten, maar dan heb je ook echt wat.

Camerabewaking en de beste bewakingscamera kiezen

Het kiezen van de juiste beveiligingscamera kan een uitdagende taak zijn, gezien het overweldigende aantal opties op de markt. Bij Camerainstallatie.nl begrijpen we dat het lastig kan zijn om door de bomen het bos te zien en te bepalen welke camera het beste bij uw specifieke behoeften past.

 

Wij staan voor u klaar om het keuzeproces eenvoudiger te maken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, en onze deskundige adviseurs, waaronder de gedreven Eline Klaver, helpen u graag verder. Eline is een van onze trotse specialisten, en zoals u op de foto kunt zien, staat zij letterlijk haar mannetje in de bouwwereld. Haar technische expertise stelt haar in staat om niet alleen op de ladder te staan, maar ook onder de vloer te kruipen en u alles te vertellen over de beste beveiligingscamera voor uw specifieke situatie.

 

Wij zijn trots op het feit dat we niet alleen vertrouwen op algemene tests, maar ook kijken naar de specifieke behoeften van onze klanten. Terwijl de Consumentenbond zich richt op aspecten zoals beeld- en geluidskwaliteit, bewegingsdetectie en notificaties, gaan wij verder door te kijken naar uw wensen, de positionering van de camera en wat u wilt vastleggen.

 

Het geheim van een goede beveiligingscamera schuilt niet in een flashy doos of een bekend consumentenmerk, maar in het begrijpen van uw unieke eisen. Bij ons vindt u geen ‘one-size-fits-all’ benadering. Wij bieden verschillende versies van camera’s met diverse lenzen en functionaliteiten. Of u nu een breedbeeld wenst, wilt inzoomen op langere afstand, of op zoek bent naar samenwerking tussen meerdere camera’s, wij hebben de expertise om u te begeleiden naar de beste keuze.

 

Geloof ons, de mooiste doos herbergt niet per se de beste camera voor uw specifieke behoeften. Wij geloven in een gepersonaliseerde aanpak en kijken verder dan de verpakking. Neem vandaag nog contact met ons op voor een advies op maat en ontdek welke beveiligingscamera perfect past bij uw unieke situatie. Uw gemoedsrust is onze prioriteit.

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Camerabewaking is tegenwoordig een integraal onderdeel van ons dagelijks leven en heeft aanzienlijke invloed op verschillende aspecten van samenlevingen wereldwijd.

Huidige Trends in Camerabewaking:

 

 1. Toename van Slimme Beveiligingscamera’s:
  • We zien een groeiende populariteit van slimme beveiligingscamera’s die verbonden zijn met het internet en toegankelijk zijn via mobiele apps. Deze camera’s bieden geavanceerde functies zoals bewegingsdetectie, tweewegs-audio en integratie met smart home-systemen.
 2. AI en Gezichtsherkenning:
  • Kunstmatige intelligentie (AI) speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van gezichtsherkenningstechnologie. Dit wordt toegepast voor beveiligingsdoeleinden, maar ook in commerciële en zelfs sociale contexten.
 3. Cloudopslag en Remote Monitoring:
  • De overgang naar cloudgebaseerde opslag stelt gebruikers in staat om beeldmateriaal op afstand te bekijken en op te slaan. Dit vergroot de toegankelijkheid en maakt het mogelijk om beelden overal en altijd te controleren.
 4. Privacyoverwegingen en Regulering:
  • De groei van camerabewaking heeft geleid tot toenemende zorgen over privacy. Overheden en regelgevende instanties werken aan richtlijnen om de balans te vinden tussen veiligheid en individuele privacy.

 

nx witness ai search - camera systeem

 

 

Toekomstverwachtingen voor Camerabewaking:

 

 1. Verdere Integratie van AI en Machine Learning:
  • We kunnen verwachten dat AI en machine learning geavanceerdere functies zullen bieden, zoals gedragsanalyse en real-time risicodetectie, waardoor beveiligingssystemen proactiever worden.
 2. Uitgebreidere Toepassingen in Steden:
  • Camerabewaking zal waarschijnlijk uitgebreider worden in stedelijke omgevingen, niet alleen voor beveiliging maar ook voor verkeersmonitoring, stadsplanning en het volgen van milieufactoren.
 3. Toename van 360-graden en VR-camera’s:
  • De evolutie van camerahardware zal leiden tot een grotere acceptatie van 360-graden en virtual reality (VR) camera’s, waardoor gebruikers een meer meeslepende kijkervaring krijgen.
 4. Verbeterde Cyberbeveiliging:
  • Met de groei van geconnecteerde camera’s zal de aandacht voor cyberbeveiliging toenemen om te voorkomen dat camera’s kwetsbaar worden voor hacking en ongeoorloofde toegang.
 5. Verdere Personalisatie en Maatwerk:
  • Technologische vooruitgang zal leiden tot meer op maat gemaakte beveiligingsoplossingen, waarbij gebruikers specifieke functies kunnen kiezen die passen bij hun unieke behoeften en voorkeuren.

Met de voortschrijdende ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie (AI) en camerabewaking kunnen we verwachten dat de toepassingen van deze technologieën aanzienlijk zullen uitbreiden.

1. Gedragsanalyse:

 • Huidige situatie: Huidige systemen kunnen al basale bewegingsdetectie uitvoeren.
 • Toekomstverwachting: Geavanceerdere AI zal in staat zijn om menselijk gedrag te analyseren, waardoor het systeem kan herkennen of een bepaalde handeling verdacht is. Dit omvat het herkennen van afwijkend gedrag in drukke gebieden of het identificeren van potentieel gevaarlijke situaties.

2. Real-time Risicodetectie:

 • Huidige situatie: Huidige systemen kunnen bepaalde gebeurtenissen detecteren, maar met beperkte context.
 • Toekomstverwachting: AI zal in staat zijn om in real-time risico’s te detecteren op basis van een breed scala aan factoren, zoals gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal, en zelfs omgevingsfactoren. Dit kan helpen bij het voorkomen van mogelijke incidenten.

3. Gezichts- en Objectherkenning:

 • Huidige situatie: Huidige systemen kunnen gezichten en objecten herkennen, maar met variabele nauwkeurigheid.
 • Toekomstverwachting: Verfijnde gezichts- en objectherkenning met AI zal resulteren in meer nauwkeurige identificatie, zelfs onder verschillende omstandigheden. Dit zal nuttig zijn in beveiligings- en surveillancesystemen.

4. Voorspellende Analyse:

 • Huidige situatie: Huidige systemen zijn reactief en bieden vaak achteraf informatie.
 • Toekomstverwachting: AI zal in staat zijn om voorspellingen te doen op basis van historische gegevens en realtime analyse. Dit kan helpen bij het anticiperen op mogelijke dreigingen of problemen voordat ze zich voordoen.

5. Integratie met Andere Technologieën:

 • Huidige situatie: Camerabewaking is vaak een op zichzelf staand systeem.
 • Toekomstverwachting: Integratie van camerabewaking met andere AI-technologieën, zoals spraakherkenning en natuurlijke taalverwerking, kan leiden tot meer geavanceerde en contextuele beveiligingsoplossingen.

6. Ethiek en Privacybeheer:

 • Huidige situatie: Zorgen over privacy en ethiek zijn reeds aanwezig.
 • Toekomstverwachting: Er zal een grotere nadruk komen te liggen op het ontwikkelen van AI-algoritmen die ethisch verantwoord zijn en het behoud van privacy waarborgen. Regelgeving zal waarschijnlijk evolueren om deze zaken aan te pakken.

7. Autonome Bewakingssystemen:

 • Huidige situatie: Menselijke tussenkomst is vaak nodig.
 • Toekomstverwachting: Camerabewakingssystemen zullen mogelijk autonoom worden, waarbij ze zelfstandig beslissingen nemen op basis van AI-analyse. Dit kan de reactietijd verbeteren en de afhankelijkheid van menselijke bewaking verminderen.

8. Verdere Miniaturisatie en Verborgen Camerasystemen:

 • Huidige situatie: Camerasystemen zijn vaak zichtbaar.
 • Toekomstverwachting: Miniaturisatie van camera’s en hun integratie in dagelijkse objecten zal toenemen, waardoor verborgen camerasystemen mogelijk worden voor specifieke toepassingen.

 

 

 

 

Er zijn verschillende redenen waarom een bekabelde camera, in vergelijking met een draadloze (wifi) camera, vaak de voorkeur geniet, met name als het gaat om beveiligingstoepassingen en de vooruitzichten voor de toekomst:

1. Betrouwbaarheid en Stabiliteit:

 • Bekabelde Camera: Een bekabelde camera maakt gebruik van een fysieke kabelverbinding, waardoor de betrouwbaarheid en stabiliteit van de verbinding worden gegarandeerd. Dit is vooral belangrijk in kritieke situaties waar een continue, stabiele videostream essentieel is voor de bewaking.
 • Wifi Camera: Wifi-verbindingen kunnen gevoelig zijn voor storingen, interferentie of signaalverlies, wat de betrouwbaarheid van de cameraverbinding kan beïnvloeden. Factoren zoals muren, andere elektronische apparaten en externe interferentie kunnen de wifi-prestaties beïnvloeden.

2. Bandbreedte en Beeldkwaliteit:

 • Bekabelde Camera: Een bekabelde verbinding heeft over het algemeen een hogere bandbreedte, waardoor het mogelijk is om beelden met hogere resolutie en betere beeldkwaliteit te verzenden. Dit is cruciaal voor het vastleggen van details en identificeren van personen of objecten op afstand.
 • Wifi Camera: Wifi-verbindingen hebben beperktere bandbreedte in vergelijking met bekabelde verbindingen. Dit kan resulteren in lagere resolutiebeelden en een verminderde algehele beeldkwaliteit, vooral als meerdere apparaten het wifi-netwerk delen.

3. Veiligheid en Beveiliging:

 • Bekabelde Camera: Bekabelde verbindingen zijn minder vatbaar voor ongeoorloofde toegang en hacking. De fysieke kabel zorgt voor een meer beveiligde communicatie tussen de camera en het opnametoestel.
 • Wifi Camera: Draadloze verbindingen, inclusief wifi, kunnen kwetsbaarder zijn voor beveiligingsrisico’s, zoals ongeautoriseerde toegang tot het netwerk of het onderscheppen van videostreams. Het gebruik van sterke wachtwoorden en versleuteling is cruciaal, maar desondanks blijft het risico bestaan.

4. Toekomstige Ontwikkelingen:

 • Bekabelde Camera: In de toekomst kunnen er nieuwe technologieën opduiken die de prestaties van bekabelde verbindingen verder verbeteren, zoals snellere data-overdracht en geavanceerde communicatieprotocollen.
 • Wifi Camera: De toekomstige groei van wifi-gebruik voor verschillende toepassingen in huishoudens en bedrijven kan leiden tot overbelaste wifi-netwerken, wat de prestaties van wifi-camera’s negatief kan beïnvloeden.

5. Installatiegemak:

 • Bekabelde Camera: Hoewel de installatie van bekabelde camera’s meer betrokkenheid bij bekabeling vereist, bieden ze een meer duurzame en stabiele oplossing op de lange termijn.
 • Wifi Camera: Wifi-camera’s bieden meer flexibiliteit bij de installatie, maar de kwaliteit van de verbinding is afhankelijk van de signaalsterkte en kan variëren op basis van de locatie van de camera en de router.

 

bewakingscamera installatie monteur bedrijf

 

Hoewel wifi-camera’s handig zijn voor bepaalde situaties, zoals tijdelijke installaties of locaties zonder bekabelingsinfrastructuur, wegen de voordelen van bekabelde camera’s over het algemeen zwaarder als het gaat om betrouwbaarheid, beeldkwaliteit en beveiliging, vooral bij beveiligingstoepassingen waar een continue en stabiele verbinding essentieel is. Het is belangrijk om te overwegen wat het meest geschikt is voor de specifieke behoeften van de gebruiker en de beoogde toepassing.

Het zelf installeren van een bewakingscamera of laten doen door de camerabewaking specialist?

Het installeren van een bewakingscamera gaat vaak verder dan alleen het boren van een gat en het monteren van de camera. Het vereist technische vaardigheden en aandacht voor detail, en kan inderdaad een uitdagende taak zijn voor degenen die geen ervaring hebben.

 

1. Bekabeling en Afwerking:

 • Het trekken van kabels van de camera naar het opnametoestel kan lastig zijn, vooral als het gaat om het wegwerken van de kabels zodat ze niet zichtbaar zijn. Dit vereist vaak het doorboren van muren, vloeren of plafonds en het zorgvuldig wegwerken van de bekabeling om een nette installatie te garanderen.

2. Positionering van de Camera:

 • Het kiezen van de juiste locatie voor de camera is van cruciaal belang voor een effectieve bewaking. Het vereist een begrip van het bewakingsgebied, het vermijden van obstakels die het zicht kunnen belemmeren en het positioneren van de camera op een hoogte en hoek die het meest geschikt is.

3. Programmering en Configuratie:

 • Het instellen van de camera om correct op te nemen, alarmen te genereren en eventueel samen te werken met andere beveiligingssystemen vereist technische kennis. Dit omvat het begrijpen van software-instellingen, opname schema’s, bewegingsdetectieparameters en andere configuraties.

4. Netwerkconfiguratie voor Remote Viewing:

 • Als de gebruiker de camera op afstand wil bekijken via een smartphone of computer, is het nodig om netwerkconfiguraties correct in te stellen, zoals port forwarding en het verkrijgen van een dynamisch IP-adres.

5. Integratie met Andere Systemen:

 • Als er integratie is met andere systemen, zoals alarmsystemen of smart home-apparaten, kan dit een complexere installatie vereisen. Het instellen van “if this then that” (IFTTT) scenario’s en ervoor zorgen dat alle componenten naadloos samenwerken, vergt expertise.

6. Technische Problemen en Foutopsporing:

 • Tijdens en na de installatie kunnen technische problemen optreden, zoals connectiviteitsproblemen, storingen in de beeldkwaliteit of foutmeldingen. Het vermogen om deze problemen snel en effectief op te lossen, vereist technische vaardigheden en ervaring.

7. Privacywetgeving en Juridische Overwegingen:

 • Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van privacywetgeving en lokale regelgeving met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera’s. Het verkeerd plaatsen van een camera kan leiden tot juridische complicaties.

8. Onderhoud en Upgrades:

 • Eenmaal geïnstalleerd, vereist een bewakingssysteem regelmatig onderhoud en mogelijk upgrades. Het begrijpen van firmware-updates en het zorgen voor de goede werking van het systeem op de lange termijn is ook een belangrijk aspect.

Belangrijke links en artikelen

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant