WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

AI-gestuurd slim camerasysteem verbetert beveiliging op voormalig Floriadeterrein

In een samenwerking tussen de provincie Flevoland en de Aeres Hogeschool Almere is een geavanceerd camerasysteem geïmplementeerd op het terrein van de voormalige Floriade in Almere. Het Dahua camerasysteem van de nieuwste generatie, voorzien van AI-technologie, biedt een ongekende beeldkwaliteit, zowel overdag als ’s nachts in kleur. Dankzij de expertise van CameraInstallatie.nl is het systeem succesvol gemonteerd en bekabeld, ondanks de uitdagingen van het energie neutrale gebouw met veel glas en zonnepanelen.


Offerte aanvragen
Camerainstallatie.nl

Krachtige AI-technologie voor superieure beeldkwaliteit

Het Dahua camerasysteem op het terrein van de voormalige Floriade maakt gebruik van state-of-the-art AI-technologie om een ongeëvenaarde beeldkwaliteit te leveren. De geavanceerde algoritmen zorgen ervoor dat de camera’s gedetailleerde beelden vastleggen met een hoge resolutie, waardoor belangrijke details en gebeurtenissen moeiteloos kunnen worden gedetecteerd.

 

Er is gekozen voor de dahua hdw3849h-as-pv en dan de S4 versie, de nieuwste op dit moment verkrijgbaar. Zowel dag als nachtzicht zijn op deze zeer krachtige 4K bewakingscamera’s kinderspel.

 

Dag- en nachtzicht in kleur:

Een opvallend kenmerk van het Dahua camerasysteem is het vermogen om zowel overdag als ’s nachts in kleur op te nemen. Traditionele beveiligingscamera’s schakelen vaak over naar zwart-witmodus bij weinig licht, wat het identificeren van personen en objecten bemoeilijkt. Met de geavanceerde lichtgevoelige sensoren en AI-algoritmen van het Dahua systeem behoort dit probleem tot het verleden. Het systeem biedt heldere en gedetailleerde kleurenbeelden, zelfs bij weinig omgevingslicht.


Offerte aanvragen
Camerainstallatie.nl

Dubbel uitgevoerd opnamesysteem voor maximale betrouwbaarheid

Om ervoor te zorgen dat er geen gegevens verloren gaan, is het Dahua camerasysteem uitgerust met zowel een 5-serie recorder van Dahua als een NX Witness-server die naast elkaar draaien. Dit dubbele opnamesysteem zorgt voor een volledige back-up van de gegevens, waardoor de kans op dataverlies tot een minimum wordt beperkt. Mocht er iets misgaan met de databestanden, dan is er altijd een betrouwbare back-up beschikbaar.

 

Montage en bekabeling in een uitdagende omgeving

Het monteren en bekabelen van het camerasysteem op het energie neutrale gebouw van de voormalige Floriade was geen eenvoudige taak. Het pand, met veel glas en zonnepanelen, bood unieke uitdagingen voor de monteurs van camerainstallatie.nl. Met hun expertise en ervaring slaagden ze er echter in om de installatie succesvol af te ronden, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek en functionaliteit van het gebouw. Dankzij hun inspanningen kan het camerasysteem nu optimaal functioneren en bijdragen aan de veiligheid van het terrein.

 

Waarom is er gekozen voor NX Witness software voor de bewakingscamera's?

Het NX Witness-softwareplatform, dat deel uitmaakt van het camerasysteem op het terrein van de voormalige Floriade in Almere, biedt geavanceerde functionaliteiten die het onderscheiden van andere software systemen op de markt. Er is dan ook bewust gekozen voor NX Withness om het de gebruikers makkelijk te maken te zoeken op beweging en AI gestuurde motions. Gezien er veel beweging en incidenten waarbij bewijslast van de bewakingscamera beelden nodig zijn, is snel terugzoekende software een must. Middels deze software is het makkelijk om iets specifieks terug te zoeken, denk hierbij aan een deel van een kenteken, of een kleur van een auto, een persoon of een plek waar iemand stond of zich bevond.

 

Intuïtieve gebruikersinterface: NX Witness heeft een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface die het eenvoudig maakt om het camerasysteem te bedienen en toegang te krijgen tot videostreams en opgenomen beelden. Met een overzichtelijk dashboard en intuïtieve bedieningselementen kunnen gebruikers snel de benodigde informatie vinden en acties uitvoeren.

 

Schaalbaarheid en flexibiliteit: Het NX Witness-platform is uiterst schaalbaar, waardoor het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van verschillende omgevingen, of het nu gaat om een kleinere locatie of een uitgebreid netwerk van camera’s. Het ondersteunt ook een breed scala aan IP-camera’s en apparaten, waardoor gebruikers flexibiliteit hebben bij het kiezen van hun beveiligingsinfrastructuur.

 

Geavanceerde videobewaking: NX Witness biedt geavanceerde mogelijkheden voor videobewaking, waaronder real-time bewaking, live streaming en opname van videobeelden. Het systeem maakt gebruik van krachtige algoritmen om gebeurtenissen en activiteiten automatisch te detecteren, zoals bewegingsdetectie, objecttracking en gezichtsherkenning. Dit stelt gebruikers in staat om snel en efficiënt belangrijke gebeurtenissen te identificeren en te volgen.

 

Geïntegreerde zoek- en analysefuncties: Een opvallende functie van NX Witness is de geïntegreerde zoek- en analysefunctionaliteit. Gebruikers kunnen eenvoudig door grote hoeveelheden opgenomen beelden navigeren en specifieke gebeurtenissen of objecten vinden met behulp van intelligente zoekalgoritmen. Bovendien biedt het platform geavanceerde analysemogelijkheden, zoals het tellen van mensen of voertuigen, waardoor waardevolle inzichten kunnen worden verkregen uit de videogegevens.

 

Veiligheids- en back-upfuncties: NX Witness legt de nadruk op gegevensbeveiliging en biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals versleuteling van videostreams en opnames, evenals multi-level toegangscontrole. Bovendien zorgt het dubbele opnamesysteem met de NX Witness-server en de Dahua 5-serie recorder voor een betrouwbare back-up van de gegevens, waardoor de continuïteit van de opnames wordt gegarandeerd.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant