WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Camerabewaking op parkeerterrein centrum Barneveld

[BARNEVELD] Burgemeester Asje van Dijk gaat in overleg met de officier van justitie om te regelen dat bij parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld de mobiele beveiligingscamera van de gemeente geplaatst kan worden. ,,Want ook wij krijgen signalen dat hier de laatste tijd van alles gebeurt wat we niet willen. De mobiele camera kan vooral preventief werken.´´

 

De burgemeester zei dit woensdagavond tijdens de behandeling van de begroting voor volgend jaar in de Barneveldse gemeenteraad. Lokaal Belang en CDA dienden een voorstel in voor permanente camerabewaking voor dit terrein, een voorstel dat door VVD gesteund werd. Zover wilde Van Dijk nog niet gaan. ,,Laten we het eerst met de mobiele camera proberen en zien welk effect dat heeft. Verplaatst de criminaliteit zich, dan verplaatsen we de camera mee.´´ Dat laatste voegde hij toe nadat Shane Lasscher (Burger Initiatief) zijn twijfel uitte over het ´waterbedeffect´: verplaatsing van de criminaliteit. Om dat te voorkomen, werkt de gemeente aan een lijst met ´hotspots´, plekken waar criminaliteit bekend is.

Camerainstallatie.nl

Zorgen over specifiek het parkeerterrein zijn er al enige tijd. Deze krant maakte onlangs melding van benzinedieven en auto-inbrekers op het terrein dat nu weinig in het zicht is. Van Dijk: ,,En we krijgen ook signalen dat er op het terrein vermoedelijk gehandeld wordt in goederen die we liever niet zien´´, doelend op drugsdealen.

 

Naast de mobiele camera wordt de komende tijd ook gekeken of er op het parkeerterrein meer verlichting kan worden aangebracht. Wethouder André van de Burgwal: ,,Dat aspect nemen we mee in het algemene verlichtingsplan waar we nu mee aan de slag gaan.´´ Lukas Scheijgrond (ChristenUnie) wees de burgemeester wel op een ongewenst neveneffect: ,,We horen dat er ook geregeld hangjongeren op het terrein zitten die rommel achterlaten. Die jongeren voorkómen op hun beurt dan weer dat er ingebroken wordt in geparkeerde auto´s.´´

Drugsdealen en -overlast is een groeiend probleem in Barneveld, benadrukte Mijntje Pluimers (Lokaal Belang), en niet alleen op De Vetkamp. In een voorstel riep ze het college dan ook op om meer te investeren (60.000 euro) in het leger van gemeentelijk toezichthouders ter bestrijding van drugscriminaliteit. Het voorstel vond geen steun in de raad. Niet omdat de andere fracties aanpak van drugscriminaliteit niet belangrijk vinden, maar omdat dit volgens meerdere raadsleden geen bevoegdheid voor de toezichthouders is. Een boa mag signaleren en doorgeven aan de politie, maar niet aanhouden. Arjen Korevaar (Pro´98): ,,Als de burgemeester extra boa´s aan wil stellen, mag hij met een voorstel naar de raad komen om dat te bespreken.´´

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant