WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug
Camerabeveiliging

Wanneer heb ik een beveiligingscamera nodig?

Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs
Opgeleide monteurs
Camerainstallatie.nl | 23 jaar ervaring
23 jaar ervaring
Camerainstallatie.nl | Advies op locatie
Advies op locatie
Camerainstallatie.nl

Camerabeveiliging kan een krachtig middel zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Alleen al het aanzicht ervan is in de meeste gevallen genoeg om ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Om die reden verschijnen er steeds meer soorten beveiligingscamera’s in het straatbeeld. Maar wat zijn eigenlijk de regels waaraan u zich als eigenaar van zo’n camera moet houden?

 

Een beveiligingscamera kiezen

Er zijn twee situaties waarin een beveiligingscamera van pas komt: als u thuis bent en wanneer u dit niet bent. In beide gevallen zijn er verschillende camera’s beschikbaar die uw leven eenvoudiger en veiliger maken. Criminelen houden er nu eenmaal niet van op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. En mocht er toch wat gebeuren, kan camerabeveiliging u en de politie van waardevol bewijsmateriaal voorzien.

 

Ik ben niet thuis

Camerabeveiliging is op de eerste plaats bedoeld om inbrekers en anderen met snode plannen af te schrikken of een halt toe te roepen. Maar ook op andere momenten kan een camera in huis of aan de gevel een gerust gevoel geven. Denk aan:

 • Schakel hulpdiensten in om inbrekers op heterdaad te betrappen of gebruik de beelden om hen achteraf te identificeren
 • Houd vanaf uw vakantieadres het wel en wee van de huisdieren in de gaten
 • Maak met een blik op het scherm onderscheid tussen een echte alarmmelding en vals alarm
 • Houd verdachte bewegingen rondom uw woning in de gaten
 • Zie of huishoudelijke hulp, aannemers en andere hulp in huis zich aan de gemaakte afspraken houdt

Ik ben wel thuis

Een beveiligingscamera lijkt misschien in eerste instantie overbodig wanneer u thuis bent, maar niets is minder waar. Het gebruik van de camera wanneer u thuis bent kom van pas:

 • Te zien wie er bij u aanbelt, ook al bent u boven of in de achtertuin
 • Uw kostbare goederen dag en nacht te bewaken, zoals kostbare schilderijen of een kluis
 • Toezicht te houden op slapende baby’s of een inwonende oudere die niet meer voor zichzelf kan zorgen
 • Te kijken waar midden in de nacht dat enge geluid vandaan komt, zonder uw slaapkamer te hoeven verlaten
 • Toezicht te houden op uw oprit waar de auto staat
 • Automatisch contact te leggen met een alarmcentrale, zodat deze hulp kunnen sturen wanneer u gevallen bent of anderszins hulp nodig hebt

 

Regelgeving: eerst praten dan schieten

Wie in huis een camera wil ophangen, heeft eigenlijk alleen te maken met regels van goed fatsoen. Uw huisgenoten of bezoekers bespieden is niet erg netjes. Maar tegen de wet gaat het in de meeste gevallen niet in.

 

Anders is het als u een beveiligingscamera aan uw gevel wilt bevestigen, helemaal als deze gericht is op de openbare weg.

Stel zelf een pakket samen
Camera pakket samenstellen

De wet zegt hierover:

Een camera gericht op de openbare weg is alleen toegestaan als dit dient om uw bezit te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een camera gericht op uw oprit waar uw auto geparkeerd staat.

 

Als de camera de openbare wet filmt, bent u verplicht mensen te waarschuwen dat zij gefilmd kunnen worden. Deze mededeling dient getoond te worden voordat mensen in beeld van de camera komen.

 

Naast de wettelijke eisen hebt u natuurlijk te maken met uw buren en buurtgenoten. Maak voor u de camera ophangt duidelijke afspraken met een ieder, om te voorkomen dat er achteraf problemen ontstaan omdat mensen zich in hun dagelijkse beslommeringen bespied voelen.
Eerst praten dus en dan pas beelden schieten!

Typen beveiligingscamera’s

Er is een breed scala van beveiligingscamera’s verkrijgbaar, elk heeft eigen karakteristieken en dient een ander doel.

 

Vaste camera

De moeder aller beveiligingscamera’s. Deze camera beweegt niet en kan ook niet inzoomen. Is vooral geschikt om vaste objecten te filmen en bewaken.

 

Dome camera

Deze camera’s zijn koepelvormig en worden meestal binnenshuis gebruikt. Sommige dome camera’s kunnen dankzij een infraroodfunctie ook in het donker filmen. Door de getinte koepel die de camera beschermt zijn de meeste mensen niet in staat om te zien of de camera nu op hen gericht staat of niet.

 

Megapixelcamera

Deze camera’s zijn zeer geschikt voor het herkennen van details- zelfs op grote afstand. Hierdoor kunt u een persoon perfect identificeren.

 

Nachtcamera

Een nachtcamera beschikt over een zeer lichtgevoelige beeldsensor, vaak gecombineerd met een lichtgevoelige lens.

 

Infraroodcamera

Een infraroodcamera is een camera die infraroodstraling van een bepaalde golflengte kan waarnemen.

Draadloze camera

Tegenwoordig zijn de meeste beveiligingscamera’s draadloos. Draadloze bewakingscamera’s zijn door middel van een internetverbinding aan te sluiten op uw beveiligingssysteem en zeer eenvoudig instelbaar. Meestal kunt u uw draadloze beveiligingscamera’s controleren en bedienen met een smartphone of computer.
Het voordeel van draadloze camera’s is dat ze niet met een kabel aangesloten hoeven te worden.

 

Weerbestendige camera

Camera’s voor buiten dienen bestand te zijn tegen de elementen en ook ’s nachts zicht te bieden. Gebruik deze camera’s om te zien wie er voor de voordeur staat of wat er rondom uw woning gebeurt, zonder een stap buiten de deur te zetten.

 

Bewegingsdetectie camera

Bewegingsdetectie camera’s kunnen de opname te starten – of starten met het nemen van foto’s – wanneer ze een beweging waarnemen. U hoeft dus niet uren van nutteloze opnames vastleggen.

 

Verborgen camera

Bekend van Banana Split. Wordt ook wel aangeduid als nannycam. Een verborgen camera kan worden geplaatst achter een plant, tussen de boeken of op een andere plaats in huis waar inbrekers en bezoekers niet snel aan denken. Tegenwoordig zijn er camera’s op de markt ter grootte van een dobbelsteen of zelfs nog kleiner. Gebruik de verborgen camera om een oogje in het zeil te houden op de werkzaamheden van uw huishoudelijke hulp, woningoppassers of in extreme gevallen zelfs uw partner.

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant