WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Vijf tips om bewakingscamera’s ook in de winter te laten werken

Koud weer kan een ravage aanrichten aan een videobewakingssysteem. Helaas is ervoor zorgen dat camera’s de winter overleven soms iets dat pas gebeurt als de temperaturen onder het vriespunt de prestaties al hebben belemmerd. Dahua komt met tips om het systeem ook in de kou goed te laten werken.

 

De eerste tip is kiezen voor een hoge IP-waarde, ofwel bescherming tegen vocht en stof. Camera’s in koude klimaten hebben een weerbestendige behuizing nodig van ten minste IP66 om bestand te zijn tegen barre weersomstandigheden zoals sneeuw en ijzel. Bovendien moeten deze behuizingen regelmatig worden gecontroleerd om te zien of de afdichtingen nog goed zijn. Door vochtigheid kan zich condensatie in de camera ophopen die tot ijsafzetting leidt. Daarom is ook voorzichtig geboden bij het verplaatsen van een camera vanuit extreme kou naar een tamelijk warme omgeving. Als de condensvorming erg genoeg is, kan er kortsluiting ontstaan in de interne onderdelen.

Camerainstallatie.nl

Opslagtemperatuur en bedrijfstemperatuur

 

Tip twee is zoeken naar camera’s die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Soms is een dubbele controle van de temperatuurwaarde bij het specificeren van een camera al voldoende om een videobewakingssysteem in een koude omgeving draaiende te houden. Er zijn twee belangrijke specificaties: opslagtemperatuur en bedrijfstemperatuur. De opslagtemperatuur is de temperatuur waarbij de apparatuur veilig kan worden opgeslagen wanneer deze is uitgeschakeld. De bedrijfstemperatuur is de luchttemperatuur van de omgeving wanneer de apparatuur is ingeschakeld. Als een camera onder de aanbevolen bedrijfstemperatuur is opgeslagen, moet de camera in een warme omgeving eerst worden opgewarmd, met de stroom uitgeschakeld, totdat de bedrijfstemperatuur is bereikt. Om er zeker van te zijn dat de juiste camera met de juiste temperatuur wordt gespecificeerd, staan in de datasheets een minimum en maximum bedrijfstemperatuur, evenals een opslagtemperatuurbereik. Er worden bij Dahua uitgebreide tests uitgevoerd om te garanderen dat de camera’s aan deze klimaatvoorwaarden voldoen.

Denk aan andere onderdelen

 

Camera’s zijn niet de enige zorg. Lage temperaturen kunnen ook andere elektronica aantasten. Wind en sneeuw kunnen slecht gespecificeerde kabels en onbeschermde connectoren buiten snel aantasten. Bewakingscomponenten zoals NVR’s met harde schijven en LCD-monitoren bevinden zich meestal in temperatuurgecontroleerde omgevingen, zodat men zich daar weinig zorgen over hoeft te maken. Er is echter wel een risico als deze apparaten ’s nachts in een voertuig buiten bij vriezend weer zijn opgeslagen en vervolgens onmiddellijk zijn geïnstalleerd en ingeschakeld. Harde schijven kunnen defect of beschadigd raken omdat hun smeermiddelen dikker worden. LCD-schermen bevatten vloeistof die kan bevriezen en pixels kan beschadigen. Controleer beveiligingscomponenten op buitenlocaties voordat de seizoenstemperatuur daalt.

Geschikte camera

 

Dahua-camera’s zijn onderworpen aan strenge tests om te voldoen aan zeer strenge normen die in de meeste gevallen verder gaan dan de normale industriepraktijk en de specificaties op het gegevensblad. Het doel is om voldoende marges te bieden om ervoor te zorgen dat het product de grootst mogelijke betrouwbaarheid biedt die van Dahua-producten wordt verwacht wanneer ze in het veld presteren. Een goed voorbeeld van een Dahua-camera die geschikt is voor extreme weersomstandigheden is de SD5A445XA-HNR ultra-speed domecamera. Deze biedt een krachtige optische zoomcapaciteit en nauwkeurige pant/tilt/zoom-functies, waardoor de camera elke hoek van de scène kan vastleggen. De camera is voorzien van Starlight-technologie, waarmee zelfs bij weinig licht heldere beelden kunnen worden vastgelegd. Bovendien varieert de bedrijfstemperatuur van -40°C tot +70°C (-40 °F tot +158 °F) (met een luchtvochtigheid van 95%) en biedt hij een IP67-beschermingsgraad, waardoor hij geschikt is voor diverse toepassingsscenario’s.

 

Kritisch aspect

 

Voor toepassingen die vragen om hoge-resolutie video met geavanceerde analyses of superieure nachtbeelden, kunnen Dahua-camera’s worden geselecteerd met full-color-technologie. De onlangs uitgebrachte Full-color 2.0 biedt heldere kleurenbeelden, zelfs in omgevingen met weinig licht. De serie beschikt over camera’s met dubbel objectief, vari-focale lens, 4K-resolutie en AI-functies. Temperatuurbestendigheid is een kritisch aspect van elke beveiligingsoplossing en moet zorgvuldig worden overwogen bij het kiezen van een camera. Of het nu gaat om regen, ijs, sneeuw of hitte, een bewakingscamera voor buiten is onderhevig aan extreme weersomstandigheden die ertoe kunnen leiden dat onderdelen defect raken of bevriezen. Het kiezen van de juiste camera voor de bewaking op basis van de aard van de scène is dus van het grootste belang.

Camerainstallatie.nl
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant