WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Videowall installatie met live camerabeeld uniek ontwerp en montage

Camerainstallatie.nl | Kennis van zaken en echte specialisten
Kennis van zaken en echte specialisten
Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs
Opgeleide monteurs
Camerainstallatie.nl | Project begeleiding en alle puntjes op de i
Project begeleiding en alle puntjes op de i
Pakket samenstellen Pakket samenstellen Camerainstallatie.nl

Videowall met live camerabeeld "alsof" het een raam is ( Virtueel raam )

Wij houden wel van een uitdaging of een uniek project, zo ook deze interessante case. De opdracht betrof een boardroom/vergaderruimte in een kelder, die we wilden omtoveren tot een high-end ruimte met een opvallend element. Wij houden van uitdagingen en het bedenken van out-of-the-box ideeën.

De opdrachtgever zocht een oplossing om een ronde kelderruimte zonder ramen, een opvallend element te geven.
Wij houden van het gebruik van licht, geluid, en video dus al snel bedachten we een framewerk ( kozijn look ) met daarin
16 schermen ( 12 meter lang !!!! ) om een virtueel raam te maken.

Ons idee was om twee camera’s buiten te plaatsen, alles wat buiten gebeurt live te projecteren op een grote (ronde)videowall die de hele kamer vult. Dit creëert een virtueel raam dat multifunctioneel gebruikt kan worden voor het kijken van voetbalwedstrijden of het geven van presentaties.

Camerainstallatie.nl
Professioneel advies?
Neem contact op!

De installatie van de videowall

Om een videowall te installeren, moet er een goed en degelijk bouwplan zijn om ervoor te zorgen dat de schermen naadloos op elkaar aansluiten. De schermen mogen niet direct tegen elkaar aan omdat er ook wat warmte zal moeten ontsnappen dus moet je dit goed afstellen. Daarnaast zijn de resolutie en aansturing van groot belang. Wil je een video afspelen, live camerabeelden tonen, of bijvoorbeeld een applicatie vanaf een computer weergeven? Misschien wil je meerdere beelden van verschillende inputs gebruiken. Voor elke situatie is er een passende oplossing te vinden.

 

Wij hebben een bedieningspaneel ontwikkeld waarmee de input kan worden geselecteerd, zoals een computer, live camerabeelden en een videoconferentiesysteem.

De perfecte video wall installatie verzorgen wij

En dat is precies waar wij ons op richten bij MegaSnel.nl. Onze expertise strekt zich uit over een breed scala van technische oplossingen, zoals wifi, glasvezel, netwerk, elektra en verlichting.

 

We werken nauw samen met projectinrichters die op zoek zijn naar innovatieve en creatieve oplossingen. Ons team denkt graag met hen mee om de best mogelijke resultaten te behalen. Of het nu gaat om een naadloze videowall-installatie of een complex netwerkproject, wij hebben de kennis en ervaring om elke uitdaging aan te gaan.

 

Daarnaast leveren en installeren we via ons zusterbedrijf Camerainstallatie.nl hoogwaardige systemen voor camerabewaking, alarmsystemen en intercom/toegangscontrole. Onze oplossingen zijn ontworpen om zowel de veiligheid als het gebruiksgemak te optimaliseren, zodat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over hun beveiligingsbehoeften.

 

Bij MegaSnel.nl en Camerainstallatie.nl staan klanttevredenheid en kwaliteit voorop. Wij zijn er trots op dat we voor elke situatie een passende oplossing kunnen bieden en kijken ernaar uit om samen met u aan uw volgende project te werken.


Mega groot videoscherm

Zoals te zien is op de foto’s, is dit uitstekend gelukt! Het eindresultaat is verbluffend. De levendige, live bewegende beelden van de camera’s worden prachtig weergegeven op het MEGA brede (ronde) scherm. Als dit niet opvallend is, weet ik het niet meer. En opvallend mag het zeker zijn; je wilt dat bezoekers de vergaderruimte binnenkomen en dit als eerste zien.  Dit soort projecten bedenken is precies waar wij goed in zijn: het bedenken, maken en installeren van  leuke en gekke AV oplossingen. De moeilijkheid in deze situatie was wel dat de schermen breder waren dan de hoogte verhouding, hierdoor hebben we de schermen in 4 segmenten verdeeld om zo het hoogste resultaat alsnog te kunnen behalen.

 

Het MEGA brede (ronde) scherm is niet alleen esthetisch indrukwekkend, maar ook technisch geavanceerd. We hebben gebruik gemaakt van LED-technologie om een uitzonderlijke helderheid en kleurweergave te garanderen, en toch de kosten relatief laag te houden. Een scherm met een randje is altijd goedkoper, dan naadloze schermen natuurlijk.

 

Voor de aansturing van de videowall hebben we gebruik gemaakt van geavanceerde videoprocessoren die meerdere inputbronnen kunnen beheren. Of het nu gaat om live camerabeelden, video’s, of computertoepassingen, onze systemen kunnen moeiteloos schakelen tussen verschillende bronnen en zorgen voor een soepele en real-time weergave. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar meerdere soorten media tegelijkertijd worden gebruikt, zoals in vergaderruimtes, controlekamers of bij evenementen.

 

De installatie van een dergelijk complex systeem vereist een grondige planning en precisie. Ons team van experts zorgt ervoor dat elk detail klopt, van de bevestiging van de schermen tot de integratie van de bekabeling en de configuratie van de software. We werken nauw samen met onze klanten om hun specifieke wensen en eisen te begrijpen en deze te vertalen naar een technische oplossing die niet alleen functioneel is, maar ook visueel.

 

Daarnaast bieden wij ook ondersteuning na de installatie, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw systeem altijd optimaal presteert. Of het nu gaat om onderhoud, updates, of training voor uw personeel, wij staan klaar om u te helpen.

12 Meter lang video wall systeem

Met techniek is (bijna) alles mogelijk, en dat bewijzen wij keer op keer met onze innovatieve oplossingen. Zo creëren wij  virtuele ramen door een camera buiten te plaatsen en een groot scherm binnen met een kozijn eromheen. Wel is de moeilijkheid natuurlijk altijd de resolutie, en daar moet je een goede verhouding in zien te vinden, immers heb je normaal natuurlijk de beelden op een 16:9 verhouding en nu in deze situatie een resolutie die enorm afwijkt i.v.m de breedte.

 

Echter, dit project was extra bijzonder omdat we voor het eerst een videowall van maar liefst 12 meter zouzijn met live camerabeelden. Om het maximale uit de resolutie te halen hebben wij gebruik gemaakt van 2 stuks 4K camera’s die buiten hangen, en welke de live camera beelden over 16 monitoren verdelen middels 4 videowall processoren.

 

De uitdaging bij het gebruik van een videowall van deze omvang en resolutie ligt niet alleen in de installatie, maar ook in de technische aansturing ervan. We hebben een geavanceerd systeem ontwikkeld dat de signalen van de twee 4K-camera’s  samenvoegt en op de videowall weergeeft. Dit systeem moet in staat zijn om de enorme hoeveelheid data snel en efficiënt te verwerken.

 

Een ander belangrijk aspect is de kalibratie van de schermen. Om een uniform  beeld te verkrijgen, hebben we elk paneel zorgvuldig gekalibreerd zodat de kleuren en helderheid over de gehele videowall consistent zijn.

Expertise en passie voor techniek

Wij willen liever dat onze klanten zeggen hoe goed we zijn, hoe prettig het contact was en hoe tevreden ze zijn met onze service, dan dat we alleen maar horen hoe goedkoop we waren. Bij Camerainstallatie.nl draait het om kwaliteit en klanttevredenheid.

 

Onze focus ligt op het leveren van uitstekende producten en service. We streven ernaar om elke klant een positieve ervaring te bieden, van het eerste adviesgesprek tot de uiteindelijke installatie. We nemen de tijd om te luisteren naar uw wensen en behoeften, en bieden oplossingen die niet alleen technisch superieur zijn, maar ook perfect aansluiten bij uw specifieke situatie.

 

Goedkoop kan soms duurkoop zijn, en dat willen we voorkomen. Daarom kiezen we voor materialen en producten van hoge kwaliteit, zodat u kunt vertrouwen op een duurzame en betrouwbare oplossing. Ons doel is om u niet alleen tevreden te stellen met de prijs, maar vooral met de prestaties en betrouwbaarheid van onze installaties.

 

Bij ons kunt u rekenen op eerlijk en deskundig advies, hoogwaardige installaties en een klantgerichte aanpak. Wij zijn pas tevreden als u dat bent, en we doen er alles aan om uw verwachtingen te overtreffen. Laat ons u helpen met onze expertise en passie voor techniek, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid en efficiëntie van uw systemen.

 

Kies voor Camerainstallatie.nl en ervaar zelf waarom onze klanten zo tevreden zijn over onze service en kwaliteit.

Camerainstallatie advies KOEN

Installatie en levering alles onder een dag

Ook de montage van de videowall vereist precisie en expertise. De schermen moeten perfect uitgelijnd zijn om visuele onderbrekingen te voorkomen. Ons team van technici heeft uitgebreide ervaring in het monteren en installeren van dergelijke complexe systemen, waardoor we in staat zijn om elke uitdaging aan te gaan en te overwinnen.

 

Dit project is een perfect voorbeeld van hoe wij bij MegaSnel.nl en Camerainstallatie.nl technologie gebruiken om unieke en op maat gemaakte oplossingen te creëren. Of het nu gaat om een indrukwekkende videowall, een beveiligingssysteem of een netwerkoplossing, wij hebben de expertise en de middelen om uw visie werkelijkheid te maken. Wij kijken ernaar uit om ook uw volgende project tot een succes te maken en u te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwste technologieën.

Nodig ons eens uit

 

Heb je een idee? Een wens? Of weet je juist niet precies wat je zoekt en ben je op zoek naar inspiratie? Wij denken graag met je mee! Nodig ons uit en wij presenteren graag de mogelijkheden.

 

Bij MegaSnel.nl en Camerainstallatie.nl staan we klaar om samen met jou te brainstormen en de perfecte oplossing te vinden voor jouw behoeften. Of je nu een innovatieve technische oplossing nodig hebt voor je kantoor, een indrukwekkende videowall voor je vergaderruimte, of een betrouwbaar beveiligingssysteem voor je bedrijfspand, wij hebben de kennis en ervaring om je te helpen.

 

Onze aanpak begint altijd met een grondig gesprek om je wensen en eisen te begrijpen. Vervolgens maken we een op maat gemaakt plan dat aansluit bij jouw specifieke situatie. We presenteren verschillende opties en leggen duidelijk uit wat de voordelen en mogelijkheden zijn van elke oplossing. Onze deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren over de beste keuzes.

 

Ons team bestaat uit ervaren technici en creatievelingen die elke uitdaging met enthousiasme aangaan. We houden van complexe projecten en denken buiten de gebaande paden om innovatieve en effectieve oplossingen te bedenken. Onze diensten omvatten niet alleen de installatie, maar ook het onderhoud en de ondersteuning, zodat je er zeker van kunt zijn dat alles altijd optimaal functioneert.

 

Bij MegaSnel.nl en Camerainstallatie.nl gaan we verder dan alleen techniek. We creëren ervaringen. Van het moment dat je onze oplossingen ziet, tot het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid op de lange termijn, we streven ernaar om bij elke stap indruk te maken. Onze klanten waarderen onze toewijding, ons oog voor detail en onze persoonlijke benadering.

 

Dus, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Of je nu een concreet plan hebt of nog in de oriënterende fase zit, wij staan klaar om je te helpen. Samen kunnen we jouw visie omzetten in werkelijkheid en zorgen voor dat ‘wauw’-effect dat iedereen bijblijft. MegaSnel.nl en Camerainstallatie.nl zijn jouw partners in innovatieve en betrouwbare technische oplossingen.

Overleg en Oplossingen

In veel gevallen kunnen zorgen over privacy en beveiligingscamera’s worden opgelost door open communicatie en wederzijds begrip.

 

 

  1. Plan een Gesprek: Nodig je buren uit voor een gesprek over je plannen om een camera te installeren of over je zorgen betreffende hun camera. Zorg ervoor dat het gesprek plaatsvindt in een rustige en vriendelijke setting.
  2. Respecteer Elkaars Standpunten: Luister naar de zorgen van je buren en respecteer hun standpunten. Probeer gezamenlijk tot een oplossing te komen die voor iedereen acceptabel is.
  3. Documenteer de Overeenkomst: Als jullie tot een akkoord komen over de plaatsing en het gebruik van camera’s, kan het nuttig zijn om de afspraken schriftelijk vast te leggen. Dit kan toekomstige misverstanden voorkomen.
  4. Onderzoek Alternatieve Beveiligingsmaatregelen: Naast camera’s zijn er andere beveiligingsmaatregelen die je kunt overwegen, zoals bewegingssensoren, betere verlichting of alarmsystemen, die mogelijk minder impact hebben op de privacy van je buren.

 

Voorbeeld: Sarah wil een camera bij haar achterdeur plaatsen, maar haar buurman Mark maakt zich zorgen over zijn privacy. Na een gesprek besluiten ze dat de camera zo wordt ingesteld dat hij alleen Sarah’s achterdeur en een deel van haar tuin filmt, niet de gemeenschappelijke schutting of Marks tuin. Ze leggen deze afspraken schriftelijk vast voor toekomstige referentie.

2 medewerkers van de binnendienst bespreken een opdracht met elkaar

Network Optix NX Witness

De top van de markt op het gebied van beveiligingssoftware is het merk Network Optix met hun NX Witness software. Deze software is gebruiksvriendelijk, snel, universeel en ontvangt regelmatig prachtige updates. Bovendien zijn er geen jaarlijkse kosten; u betaalt slechts eenmalig voor de aanschaf. Dat is wel zo prettig.

 

Bij Camerainstallatie.nl kiezen we voor kwaliteit en betrouwbaarheid, en daarom werken we met NX Witness software van Network Optix. Met deze software heeft u een krachtige en flexibele oplossing die eenvoudig in gebruik is en continu wordt bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwste veiligheidsstandaarden.

 

Met NX Witness kunt u erop vertrouwen dat uw bewakingssysteem altijd up-to-date is en optimaal functioneert. Deze software biedt niet alleen uitstekende prestaties, maar ook de zekerheid dat u geen verborgen of terugkerende kosten heeft. U doet een eenmalige investering en profiteert jarenlang van een betrouwbare en efficiënte beveiligingsoplossing.

 

Kies voor Camerainstallatie.nl en ervaar zelf het gemak en de kwaliteit van NX Witness software. Wij zorgen voor een naadloze installatie en configuratie, zodat u direct aan de slag kunt met een systeem dat perfect aansluit op uw behoeften.

NX witness camerabewaking systeem software installatie

Camerainstallatie heeft fantastisch werk verricht. Het verkoopproces was helder, de offerte overzichtelijk en vervolgvragen achteraf werden vlot opgevolgd. De monteurs waren een verademing. Ik heb nog nooit twee professionals zo netjes en zo snel zien werken. En als ik zeg netjes, dan bedoel ik precies dat. Wie nu bij ons langs komt, moet zoeken naar waar de kabels zijn gebleven. Alles ging via de kruipruimte en langs afgekitte naden waarvan je denkt dat er geen kabel meer tussen past. Kortom, vaklui met het hart op de goeie plek. Daar mag je als baas trots op zijn.

GlasAdvies en installatie / Offerte

Wanneer mogen wij bij u langskomen voor advies en om u te overtuigen van wie we zijn en waar we goed in zijn? Eén ding is zeker: een samenwerking met ons als bedrijf zal geen hoofdpijn opleveren, maar oplossingen bieden.

 

Bij Camerainstallatie.nl staan we klaar om u te helpen met al uw beveiligings- en technische behoeften. We bieden maatwerkoplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw situatie en zorgen voor een naadloze en probleemloze installatie. Onze expertise en klantgerichte aanpak garanderen dat u de beste service en ondersteuning krijgt.

 

Neem contact met ons op om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om u te laten zien hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met hoogwaardige beveiligingsoplossingen en deskundig advies. Samen zorgen we voor een veilige en efficiënte werkomgeving.

Netwerk bekabeling aanleg , wifi netwerken en alles voor uw bedrijf

Ik wil meer weten!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het formulier in, wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Camerainstallatie.nl
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant