WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Amsterdam vervangen van Chinese camera's

Camerainstallatie.nl | Vervangen van camera's naar NDAA gecertificeerde camera's
Vervangen van camera's naar NDAA gecertificeerde camera's
Camerainstallatie.nl | Onze monteurs installeren, trekken kabels en denken met u mee
Onze monteurs installeren, trekken kabels en denken met u mee
Camerainstallatie.nl | Geen gedoe of gezeur, wij doen wat we beloven zonder stress
Geen gedoe of gezeur, wij doen wat we beloven zonder stress
Pakket samenstellen Pakket samenstellen Camerainstallatie.nl

Amsterdam vervangen van Chinese camera's

Chinese Bewakingscamera’s in Amsterdam Worden Verwijderd om Spionage- en Mensenrechtenzorgen

 

De gemeente Amsterdam heeft besloten om alle Chinese bewakingscamera’s binnen vijf jaar te verwijderen vanwege zorgen over spionage en mensenrechten. Dit besluit volgt op een groeiende bezorgdheid dat de camera’s, voornamelijk van de merken Hikvision en Dahua, mogelijk beelden naar de Chinese overheid kunnen doorsturen.

 

Niet alleen Amsterdam is van plan Chinese camera’s te vervangen, ook andere steden hebben deze plannen bekend gemaakt. Het bedrijf Camerainstallatie heeft de specialisatie deze type camera’s te kunnen vervangen en migreren. Zowel de software als de hardware kunnen wij in zijn geheel of in delen projectmatig vervangen en migreren.

Camerainstallatie.nl
Professioneel advies?
Neem contact op!

Achtergrond en Aantal Camera's

Achtergrond en Aantal Camera’s

In Amsterdam hangen momenteel 1.280 Chinese camera’s, waaronder bewakingscamera’s en verkeerscontrolecamera’s. Dit besluit sluit aan bij eerder onderzoek van de NOS, dat aantoonde dat in meer dan vijftig Nederlandse gemeenten Chinese camera’s op gevoelige locaties zoals politiebureaus en overheidsgebouwen worden gebruikt.

 

 

Zorgen Over Spionage en Mensenrechten

De Nederlandse inlichtingendienst AIVD heeft eerder gewaarschuwd voor China’s offensieve cyberprogramma, dat gericht is op het bespioneren en beïnvloeden van andere staten, inclusief Nederland. Deze zorgen hebben geleid tot een motie in de Amsterdamse gemeenteraad, waarin werd opgeroepen tot het verwijderen van deze camera’s.

 

Alternatieven en Kosten

Wethouder Alexander Scholtes benadrukt het belang van het vervangen van de bestaande Chinese camerasystemen met het oog op veiligheid en betrouwbaarheid. Hij stelt dat dit een krachtig signaal is voor de noodzaak om te kiezen voor alternatieven die minder gevoelig zijn voor internationale spanningen en die betere garanties bieden op het gebied van privacy en data security. Hoewel de onmiddellijke vervanging van alle camera’s niet haalbaar is vanwege de aanzienlijke kosten die hiermee gemoeid zijn, wordt ernaar gestreefd om binnen een periode van vijf jaar alle Chinese camerasystemen volledig te vervangen.

 

In dit kader speelt het bedrijf Camerainstallatie.nl een cruciale rol. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de installatie en vervanging van beveiligingscamera’s en heeft een breed scala aan merken in hun assortiment. Hun expertise maakt hen bij uitstek geschikt om te adviseren en te ondersteunen bij de overgang naar nieuwe camerasystemen.

 

Camerainstallatie.nl kan diverse gerenommeerde merken leveren die als uitstekende vervanging kunnen dienen voor de huidige Chinese systemen. Onder deze merken bevinden zich onder andere Honeywell, Bosch, Axis, Hanwha en vele andere. Elk van deze merken staat bekend om hun betrouwbaarheid, geavanceerde technologieën en goede reputatie op het gebied van veiligheid. Ook merken zoals Provision worden beschouwd als sterke alternatieven vanwege hun innovatieve oplossingen en robuuste prestaties.

 

De wethouder benadrukt dat de keuze voor een betrouwbare leverancier enorm belangrijk is. Een van deze leveranciers is bijvoorbeeld Camerainstallatie.nl het is essentieel om een soepele en effectieve overgang naar nieuwe camerasystemen te waarborgen. De expertise van Camerainstallatie.nl zorgt ervoor dat de nieuwe systemen niet alleen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, maar ook aan de specifieke eisen en wensen van de verschillende locaties waar de camera’s worden geïnstalleerd.

 

Door te kiezen voor hoogwaardige alternatieven, kan de gemeente niet alleen de veiligheid en privacy van haar burgers beter waarborgen, maar ook bijdragen aan een duurzamer en betrouwbaarder bewakingssysteem voor de toekomst.

honeywell ip camera


Gemeentelijke Acties

In de afgelopen jaren hebben verschillende Nederlandse gemeenten proactieve stappen ondernomen om Chinese camerasystemen te verwijderen en te vervangen door meer betrouwbare alternatieven. Deze maatregelen worden voornamelijk getroffen bij gevoelige locaties waar de risico’s op spionage en datalekken significant hoger zijn. Zo heeft de gemeente Den Haag al concrete stappen gezet om Chinese camera’s te verwijderen uit gebieden rondom ministeries, ambassades en andere kritieke infrastructuur.

 

De acties van Den Haag dienen als voorbeeld voor andere Nederlandse steden die hun beveiligingsmaatregelen willen versterken. De zorg om potentiële risico’s van spionage en datalekken heeft geleid tot een bredere bewustwording en een dringende oproep om de veiligheid van de digitale infrastructuur te verbeteren. In veel gevallen zijn Chinese camerasystemen vervangen door merken die bekend staan om hun robuuste beveiligingsprotocollen en betrouwbaarheid.

 

 

Expertise van Camerainstallatie.nl

Camerainstallatie.nl speelt een sleutelrol in deze transitie. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de installatie en vervanging van beveiligingscamera’s en biedt een breed scala aan merken die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Hun expertise stelt hen in staat om gemeenten te adviseren en te ondersteunen bij de complexe taak om bestaande camerasystemen te vervangen.

 

 

Enkele van de prominente merken die Camerainstallatie.nl aanbiedt:

 • Honeywell: Bekend om hun geavanceerde technologie en betrouwbare beveiligingsoplossingen.
 • Bosch: Levert hoogwaardige camerasystemen met een sterke focus op veiligheid en duurzaamheid.
 • Axis: Een pionier in netwerkcamera’s met een uitstekende reputatie op het gebied van innovaties in videobewaking.
 • Hanwha: Biedt robuuste en betrouwbare cameraoplossingen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.
 • Provision: Bekend om hun innovatieve benadering en sterke prestaties op het gebied van bewakingssystemen.

  Maar zeker ook merken zoals Mobotix en Vivotek en ubiquiti zijn zeer goede alternatieven.

Marc Herdes en Eline klaver beveiligingscamera en beveiliging specialisten

Het Belang van Vervanging

Wethouder Alexander Scholtes benadrukt dat de vervanging van de Chinese camerasystemen niet alleen een kwestie is van technische upgrading, maar ook een strategische beslissing om de veiligheid en privacy van de burgers te waarborgen. Hoewel de kosten een uitdaging vormen, is het lange termijn voordeel duidelijk. Het doel is om binnen vijf jaar alle Chinese camerasystemen te vervangen, wat niet alleen de beveiliging verbetert maar ook het vertrouwen van het publiek in de gemeentelijke infrastructuur versterkt.

 

Door samen te werken met gespecialiseerde bedrijven zoals Camerainstallatie.nl, kunnen gemeenten ervoor zorgen dat de overgang soepel verloopt en dat de nieuwe systemen voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en efficiëntie. Dit initiatief draagt bij aan een veiliger en betrouwbaarder bewakingssysteem dat beter bestand is tegen potentiële bedreigingen van buitenaf.

Vervangingsproces door de camera specialisten van Camerainstallatie.nl

Bij Camerainstallatie.nl begrijpen we dat de vervanging van camerasystemen een uitgebreid en complex proces is dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd om maximale beveiliging en functionaliteit te waarborgen. Hier is een gedetailleerd overzicht van de stappen die we ondernemen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe camerasystemen naadloos geïntegreerd worden in uw bestaande infrastructuur.

 

 

1. Evaluatie en Planning

 • Locatiebezoek: Onze experts voeren een grondige evaluatie van de huidige installatie uit, inclusief een inspectie van de camera’s, bekabeling en software.
 • Behoefteanalyse: We bespreken uw specifieke beveiligingsbehoeften en wensen, om een op maat gemaakte oplossing te bieden.
 • Voorstel en Plan: Op basis van de evaluatie en behoefteanalyse stellen we een gedetailleerd vervangingsplan op, inclusief een tijdlijn en kostenraming.

NX witness camerabewaking systeem software installatie

Hardware Vervanging

 • Camera’s: We bieden een breed scala aan camera’s van gerenommeerde merken zoals Honeywell, Bosch, Axis, Hanwha, Provision, Hikvision, Dahua, Vivotek, Avigilon, en vele andere. Dit zorgt ervoor dat u de beste keuze heeft op basis van uw specifieke behoeften en budget.
 • Bekabeling: Indien nodig vervangen we de bestaande bekabeling om ervoor te zorgen dat de nieuwe systemen optimaal functioneren. Dit kan bestaan uit UTP, coax, glasvezel of draadloze oplossingen, afhankelijk van de situatie en vereisten.
 • Accessoires: Installatie van noodzakelijke accessoires zoals behuizingen, montagebeugels en voedingen.

Software Integratie

 • Video Management Systemen (VMS): We integreren de nieuwe camera’s met uw huidige of een nieuw VMS. We werken met alle toonaangevende merken zoals NxWitness, Axis Camera Station, Genetec, Milestone, Avigilon Control Center, ExacqVision, Digital Watchdog, en vele andere.
 • Configuratie en Setup: Configuratie van de software inclusief gebruikersinstellingen, alarmbeheer en rapportagefunctionaliteiten.
 • Testen: Uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat alle componenten naadloos samenwerken en voldoen aan uw beveiligingsstandaarden.

Training en Ondersteuning

 • Gebruikerstraining: We bieden uitgebreide training voor uw personeel zodat ze het nieuwe systeem optimaal kunnen gebruiken.
 • Ondersteuning en Onderhoud: Onze supportdiensten staan altijd klaar om u te ondersteunen met vragen en eventuele problemen die zich kunnen voordoen na de installatie.

Camerainstallatie advies KOEN

Merken en Software

Camera Merken:

 • Honeywell
 • Bosch
 • Axis
 • Hanwha
 • Provision
 • Hikvision
 • Dahua
 • Vivotek
 • Avigilon
 • Panasonic
 • Sony
 • Pelco
 • Arecont Vision
 • Uniview
 • Mobotix
 • Digital Watchdog
 • ACTi
 • FLIR
 • Infinova
 • Samsung

VMS en Software Merken:

 • NxWitness
 • Axis Camera Station
 • Genetec Security Center
 • Milestone XProtect
 • Avigilon Control Center
 • ExacqVision
 • Digital Watchdog Spectrum
 • Video Insight
 • Qognify (voorheen OnSSI)
 • March Networks
 • Salient Systems
 • Verint
 • Bosch Video Management System (BVMS)
 • Siemens Siveillance VMS
 • IndigoVision
 • Mirasys
 • Eagle Eye Networks
 • Camcloud

Bij Camerainstallatie.nl zijn we trots op de uitgebreide expertise en veelzijdigheid van onze monteurs. Onze monteurs zijn niet alleen ervaren in het installeren en onderhouden van beveiligingscamera’s, maar ook goed opgeleid in IT, waardoor ze een breed scala aan taken kunnen uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat wij een complete, probleemloze dienstverlening kunnen bieden zonder afhankelijk te zijn van externe partijen.

 • Inspectie en Evaluatie
  • Site Survey: Gedetailleerde inspectie van de locatie om de optimale posities voor de camera’s te bepalen.
  • Behoefteanalyse: Evaluatie van de specifieke beveiligingsbehoeften van de klant om een maatwerkoplossing te bieden.
 • Hardware Installatie
  • Camera Installatie: Plaatsen en configureren van diverse soorten camera’s, waaronder PTZ-camera’s, bullet camera’s, dome camera’s en meer.
  • Bekabeling: Aanleg en onderhoud van verschillende soorten bekabeling zoals UTP, coax, glasvezel en draadloze verbindingen.
  • Accessoires: Installeren van benodigde accessoires zoals behuizingen, montagebeugels, voedingen en netwerkapparatuur.
 • Software Integratie
  • VMS Installatie: Integratie van camera’s met verschillende Video Management Systemen (VMS) zoals NxWitness, Axis Camera Station, Genetec, Milestone, Avigilon Control Center, en anderen.
  • Configuratie: Instellen van software, inclusief gebruikersbeheer, alarmconfiguratie, en rapportagefunctionaliteiten.
  • Testen en Validatie: Uitvoeren van uitgebreide tests om de juiste werking en naadloze integratie van alle componenten te garanderen.
 • Netwerkbeheer
  • Netwerkinstallatie: Opzetten en beheren van het netwerk voor beveiligingssystemen, inclusief routers, switches en firewalls.
  • Cybersecurity: Implementeren van beveiligingsmaatregelen om de integriteit en veiligheid van het netwerk te waarborgen.
 • IT Ondersteuning
  • Troubleshooting: Diagnose en oplossen van technische problemen met zowel hardware als software.
  • Systeemonderhoud: Regelmatig onderhoud en updates van het systeem om optimale prestaties te garanderen.
  • Data Management: Beheer en beveiliging van videogegevens, inclusief opslag, back-up en herstelprocedures.
 • Training en Support
  • Gebruikerstraining: Opleiding van uw personeel om het nieuwe systeem effectief te gebruiken.
  • 24/7 Ondersteuning: Continue support beschikbaar om vragen te beantwoorden en eventuele problemen snel op te lossen.

Camerainstallatie heeft fantastisch werk verricht. Het verkoopproces was helder, de offerte overzichtelijk en vervolgvragen achteraf werden vlot opgevolgd. De monteurs waren een verademing. Ik heb nog nooit twee professionals zo netjes en zo snel zien werken. En als ik zeg netjes, dan bedoel ik precies dat. Wie nu bij ons langs komt, moet zoeken naar waar de kabels zijn gebleven. Alles ging via de kruipruimte en langs afgekitte naden waarvan je denkt dat er geen kabel meer tussen past. Kortom, vaklui met het hart op de goeie plek. Daar mag je als baas trots op zijn.

GlasAdvies en installatie / Offerte vervangen van Chinese camera's

Wanneer mogen wij bij u langskomen voor advies en om u te overtuigen van wie we zijn en waar we goed in zijn? Eén ding is zeker: een samenwerking met ons als bedrijf zal geen hoofdpijn opleveren, maar oplossingen bieden.

 

Bij Camerainstallatie.nl hebben we ons gespecialiseerd in het vervangen van Chinese camera’s en de migratie hiervan. Wij staan klaar om u te helpen met al uw beveiligings- en technische behoeften. We bieden maatwerkoplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw situatie en zorgen voor een naadloze en probleemloze installatie. Onze expertise en klantgerichte aanpak garanderen dat u de beste service en ondersteuning krijgt.

 

Neem contact met ons op om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om u te laten zien hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met hoogwaardige beveiligingsoplossingen en deskundig advies. Samen zorgen we voor een veilige en efficiënte werkomgeving.

De meerwaarde van ons bedrijf

Bij Camerainstallatie.nl hebben we ons gespecialiseerd in het vervangen van Chinese camera’s en de migratie hiervan. Wat ons onderscheidt, is dat we een eigen IT- en ICT-afdeling hebben die gespecialiseerd is in het migreren en programmeren van camerasystemen. Het vervangen van een camera draait niet alleen om het beeld, maar vooral om het programmeren en configureren van IP-adressen. Hiervoor is een IT-expert van groot belang, iemand die precies weet wat hij doet. Deze specialisatie bezitten wij.

 

Daarnaast hebben wij uitgebreide kennis van alle merken en software, gecombineerd met een proactieve, projectmatige aanpak. Wij staan klaar om u te helpen met al uw beveiligings- en technische behoeften. We bieden maatwerkoplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw situatie en zorgen voor een naadloze en probleemloze installatie. Onze expertise en klantgerichte aanpak garanderen dat u de beste service en ondersteuning krijgt.

 

Neem contact met ons op om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om u te laten zien hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met hoogwaardige beveiligingsoplossingen en deskundig advies. Samen zorgen we voor een veilige en efficiënte werkomgeving.

Installatie monteur en of bedrijf gezocht

 

 

Ik wil meer weten!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het formulier in, wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Camerainstallatie.nl
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant