WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Chinese beveiligingscamera vervangen ? welk merk is een goed alternatief wij leveren en installeren

Camerainstallatie.nl | Camerabewaking beveiliging specialisten sinds 1999
Camerabewaking beveiliging specialisten sinds 1999
Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs met kennis van zaken
Opgeleide monteurs met kennis van zaken
Camerainstallatie.nl | Advies, installatie, levering & support
Advies, installatie, levering & support
Pakket samenstellen Pakket samenstellen Camerainstallatie.nl
Stappenplan voor het vervangen van een Chinese beveiligingscamera

Chinese beveiligingscamera vervangen ? welk merk is een goed alternatief wij leveren en installeren

Het vervangen van Chinese beveiligingscamera’s door alternatieven van betrouwbare merken zoals Hanwha, Honeywell, Bosch en Axis kan een belangrijke stap zijn om de veiligheid en privacy te waarborgen. Hier zijn enkele tips en trucs om dit proces soepel te laten verlopen:

Camerainstallatie.nl

Chinese beveiligingscamera laten vervangen

 1. Evalueer de bestaande camera’s: Begin met een grondige inventarisatie van alle huidige Chinese
  beveiligingscamera’s die in gebruik zijn. Noteer merken, modellen en locaties.
 2. Risicoanalyse: Voer een risicoanalyse uit om de potentiële veiligheids- en privacyrisico’s van de huidige
  Chinese camera’s te identificeren. Dit kan helpen om prioriteit te geven aan de vervanging van de meest kritieke locaties.
 3. Zoek naar alternatieven: Onderzoek betrouwbare merken zoals Hanwha, Honeywell, Bosch en Axis die voldoen
  aan de specifieke eisen en behoeften van jouw gemeente of overheidsinstantie.
 4. Consulteer experts: Raadpleeg experts op het gebied van beveiliging en IT om advies
  te krijgen over geschikte alternatieven en implementatiestrategieën.
 5. Opstellen van een vervangingsplan: Ontwikkel een gedetailleerd plan voor het vervangen van de
  Chinese camera’s door de gekozen alternatieven. Dit omvat het budget, de planning, de installatieprocedure en eventuele training die nodig is voor het personeel.
 6. Communicatie: Communiceer duidelijk met alle betrokken partijen, inclusief medewerkers, leveranciers en
  belanghebbenden, over het vervangingsproces en de redenen achter de overstap naar alternatieve merken.
 7. Implementatie: Voer de vervanging stap voor stap uit volgens het opgestelde plan.
  Zorg ervoor dat de installatie van de nieuwe camera’s zorgvuldig wordt uitgevoerd en dat eventuele integratie met bestaande systemen soepel verloopt.
 8. Testen en evaluatie: Test grondig alle nieuwe camera’s om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren
  en voldoen aan de verwachtingen. Evalueer het proces en eventuele knelpunten voor toekomstige verbeteringen.
 9. Onderhoud en updates: Regel regelmatig onderhoud en zorg ervoor dat alle camera’s up-to-date
  blijven met de nieuwste firmware-updates en beveiligingspatches om mogelijke kwetsbaarheden te minimaliseren.
Professioneel advies?
Neem contact op!

We take care it ! de gehele migratie en installatie van niet Chinese beveiligingscamera's

Stel je voor: je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van een kleine stad, en je hebt ontdekt dat de beveiligingscamera’s die momenteel in gebruik zijn, niet aan de normen voldoen. Misschien zijn ze verouderd, of er zijn twijfels gerezen over hun oorsprong en betrouwbaarheid. Wat doe je dan?

 

Gelukkig ontdek je een bedrijf dat als een soort superheld alle problemen oplost die gepaard gaan met het upgraden van beveiligingssystemen. Dat bedrijf? Nou, wij natuurlijk!

 

We zullen het hele proces voor je regelen, van begin tot eind. Eerst gaan we op onderzoek uit, graven we in de wereld van beveiligingscamera’s en komen we met een lijst van merken die passen bij jouw behoeften. Maar we stoppen niet bij het maken van lijstjes. Nee, we gaan nog verder. We schrijven het hele document voor je – al die technische termen, specificaties en details? Geen zorgen, wij nemen het voor onze rekening.

 

En dan komt het leuke gedeelte: de projectplanning. We nemen alles in overweging, van de demontage van de oude camera’s tot de installatie van de glimmende nieuwe modellen. En we zorgen ervoor dat het allemaal soepel verloopt, alsof het niets is.

 

Maar wacht, er is meer! We zijn niet gebonden aan één merk. Nee, we kunnen alle merken aanbieden en geven je een eerlijk en onbevooroordeeld advies. Dus of je nu zweert bij Hanwha, smelt voor Honeywell, dol bent op Bosch of geobsedeerd bent door Axis, wij hebben je gedekt.

 

Dus, beste stadsbeschermer, maak je geen zorgen. Met ons aan je zijde kun je gerust slapen, wetende dat je beveiliging in goede handen is. Want als het gaat om het beschermen van wat echt belangrijk is, zijn wij er voor jou.

namaak beveiligingscamera

Het proces van het vervangen van de Chinese beveiligingscamera's door nieuwe merken zoals Honeywell en Hanwha verloopt als volgt:

 

 1. Demontage: Een team van experts verwijdert zorgvuldig de oude Chinese beveiligingscamera’s. De kabels worden behouden voor hergebruik, waardoor er geen onnodige kosten ontstaan.
 2. Installatie van nieuwe merken: Na de demontage worden de nieuwe Honeywell- en Hanwha-camera’s gemonteerd op strategische locaties. Deze merken zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun betrouwbaarheid en kwaliteit.
 3. Programmeren en configureren: Nadat de nieuwe camera’s zijn geïnstalleerd, worden ze geprogrammeerd en geconfigureerd om naadloos samen te werken met het bestaande videomanagementsysteem. Dit kan Milestone, NX Witness of een ander VMS naar keuze zijn. Het team van experts heeft uitgebreide kennis van verschillende systemen en kan deze efficiënt integreren.

inbreker is op beeld te zien

Neem gewoon eens contact met ons op voor het beste advies

Waarom zou je niet vrijblijvend contact met ons opnemen? We staan klaar om persoonlijk bij je langs te komen en de situatie te bekijken. Tijdens een informele ontmoeting onder het genot van een kop koffie kunnen we kennismaken en zien of er een klik is. Vervolgens gaan we samen aan de slag om een doordacht beveiligingsplan op te stellen dat perfect aansluit bij jouw behoeften. Hierbij maken we gebruik van hoogwaardige materialen en worden de systemen geïnstalleerd door onze ervaren en deskundige monteurs. Zo ben je verzekerd van een professionele aanpak en optimale beveiliging voor jouw woning of bedrijf.

Beveiligingscamera en beveiliging advies marc herdes en eline klaver

Veel niet-Chinese merken van beveiligingscamera’s genieten wereldwijd een goede reputatie vanwege hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Enkele van deze merken zijn:

 1. Honeywell: Een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn breed scala aan beveiligingsoplossingen, waaronder camerasystemen van hoge kwaliteit.
 2. Hanwha Techwin (voorheen bekend als Samsung Techwin): Hanwha is een Zuid-Koreaans bedrijf dat geavanceerde beveiligingsoplossingen biedt, waaronder hoogwaardige beveiligingscamera’s.
 3. Bosch: Bosch staat bekend om zijn innovatieve technologieën en betrouwbare producten, waaronder beveiligingscamera’s van professionele kwaliteit.
 4. Axis Communications: Een toonaangevende leverancier van netwerkcamera’s en andere beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit, gevestigd in Zweden.
 5. Sony: Sony is een Japans technologiebedrijf dat een breed scala aan beveiligingscamera’s produceert, waaronder hoogwaardige IP-camera’s en CCTV-systemen.
 6. Panasonic: Een ander Japans bedrijf, Panasonic, biedt geavanceerde beveiligingsoplossingen, waaronder bewakingscamera’s van uitstekende kwaliteit voor zowel binnen als buiten.
 7. Vivotek: Vivotek is een Taiwanese fabrikant van IP-camera’s die bekend staat om zijn innovatieve technologieën en uitstekende beeldkwaliteit.
 8. Avigilon (een Motorola Solutions Company): Avigilon, gevestigd in Canada, produceert geavanceerde beveiligingsoplossingen, waaronder high-definition IP-camera’s en videomanagementsystemen.
 9. Pelco by Schneider Electric: Pelco is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige beveiligingscamera’s en videosurveillance-oplossingen.
 10. Mobotix: Mobotix, gevestigd in Duitsland, staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve IP-camera’s met geïntegreerde intelligentie en geavanceerde videobewakingstechnologieën.

Verschillende cameramodellen

Enkele specifieke redenen waarom overheden, bedrijven en organisaties ervoor kiezen om geen Chinese beveiligingscamera's meer te gebruiken:

De reden dat Chinese beveiligingscamera’s niet meer worden toegestaan, komt voort uit zorgen over privacy, veiligheid en mogelijke geopolitieke risico’s.

 1. Privacyrisico’s: Er zijn zorgen over de mogelijke betrokkenheid van Chinese fabrikanten bij het verzamelen van gevoelige informatie via de beveiligingscamera’s. Er bestaat de angst dat deze gegevens kunnen worden gebruikt voor spionageactiviteiten of andere ongeautoriseerde doeleinden.
 2. Cyberbeveiligingsrisico’s: Chinese beveiligingscamera’s kunnen kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen, zoals hacking en malware-infecties. Er zijn gevallen geweest waarbij Chinese apparaten werden geïnfiltreerd door kwaadwillende actoren, wat resulteerde in datalekken en andere beveiligingsincidenten.
 3. Geopolitieke spanningen: De toenemende geopolitieke spanningen tussen China en andere landen hebben geleid tot bezorgdheid over de afhankelijkheid van Chinese technologie. Als gevolg hiervan zijn overheden en organisaties voorzichtiger geworden met het gebruik van Chinese producten en technologieën, waaronder beveiligingscamera’s.
 4. Beperkingen op toegang tot updates en ondersteuning: In sommige gevallen kunnen Chinese fabrikanten beperkingen opleggen aan de toegang tot firmware-updates en technische ondersteuning voor hun producten. Dit kan leiden tot verouderde beveiligingscamera’s die kwetsbaar zijn voor beveiligingsrisico’s.

 

Al deze redenen hebben bijgedragen aan het besluit van veel overheden, bedrijven en organisaties om geen Chinese beveiligingscamera’s meer toe te staan en in plaats daarvan te kiezen voor alternatieve merken van betrouwbare en niet-Chinese fabrikanten. Dit helpt hen om de privacy en veiligheid van hun systemen te waarborgen en het risico op potentiële beveiligingsincidenten te verminderen.

zieke slechte beveiligingscamera

Met Onvif komt alles weer goed

Onvif, wat staat voor Open Network Video Interface Forum, is een wereldwijd consortium dat zich richt op de ontwikkeling van standaarden voor IP-gebaseerde beveiligingsproducten. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Onvif-standaarden is dat het interoperabiliteit mogelijk maakt tussen verschillende merken en modellen van beveiligingscamera’s, ongeacht de fabrikant.

 

Met Onvif kunnen beveiligingscamera’s van verschillende merken eenvoudig met elkaar communiceren en integreren in een enkelvoudig systeem. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot slechts één merk of type camera bij het bouwen van een beveiligingsinfrastructuur. In plaats daarvan kun je kiezen voor de beste camera’s die voldoen aan jouw specifieke eisen en budget, zonder je zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

 

Een goed en stabiel softwarepakket, zoals NX Witness, kan deze interoperabiliteit verder optimaliseren. NX Witness biedt een gebruiksvriendelijke interface voor het beheer en de monitoring van beveiligingscamera’s, en ondersteunt naadloze integratie met Onvif-compatibele apparaten. Hierdoor kun je eenvoudig beveiligingscamera’s van verschillende merken toevoegen aan je systeem en ze centraal beheren vanuit één enkel platform.

 

Door te kiezen voor Onvif-compatibele beveiligingscamera’s en een betrouwbaar softwarepakket zoals NX Witness, ben je verzekerd van een flexibele en schaalbare beveiligingsoplossing die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van interoperabiliteit, functionaliteit en stabiliteit. Dit stelt je in staat om een effectief beveiligingssysteem te bouwen dat voldoet aan jouw specifieke behoeften en vereisten.

Camerabewaking software gratis

We are here to help ! De migratie is kinderspel voor ons

Als bedrijf gespecialiseerd in beveiligingscamera’s begrijpen we dat migratie van oude naar nieuwe systemen een complex proces kan zijn. Daarom zijn we er om te helpen bij elke stap van de migratie, van planning tot implementatie en ondersteuning achteraf.

 

 

 1. Voorbereiding en planning: We beginnen met een grondige analyse van het bestaande camerasysteem en de behoeften van de klant. Dit omvat het identificeren van oude camera’s die moeten worden vervangen, het beoordelen van de huidige infrastructuur en het vaststellen van de vereisten voor het nieuwe systeem. Op basis hiervan ontwikkelen we een gedetailleerd migratieplan.
 2. Selectie van nieuwe apparatuur: We helpen bij het selecteren van de juiste beveiligingscamera’s voor de specifieke behoeften van de klant. Dit omvat het aanbevelen van merken en modellen die voldoen aan de gewenste specificaties en budgettaire overwegingen.
 3. Installatie en configuratie: Ons ervaren team van installateurs zal de oude camera’s demonteren en de nieuwe apparatuur installeren op de aangewezen locaties. We zorgen ervoor dat alle nieuwe camera’s correct zijn geconfigureerd en geoptimaliseerd voor maximale prestaties.
 4. Integratie met bestaande systemen: Indien nodig integreren we de nieuwe camerasystemen met bestaande beveiligingsinfrastructuur, zoals videomanagementsystemen (VMS), toegangscontrolesystemen en alarmsystemen. We zorgen ervoor dat alles naadloos samenwerkt voor een geïntegreerde beveiligingsoplossing.
 5. Training en ondersteuning: We bieden uitgebreide training aan het personeel van de klant om ervoor te zorgen dat ze vertrouwd zijn met het gebruik van het nieuwe camerasysteem. Bovendien bieden we doorlopende technische ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal blijft presteren.

Portret van adviseur Koen

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant