WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Opvang voor asielzoekers AZC voorzien van camerabewaking

Voor de veiligheid van de asielzoekers maar ook voor de omgeving en medewerkers is de inzet van beveiliging meer dan gewenst. Een mix van verschillende culturen, gevoelens, ruzie’s en verveling kunnen leiden tot verschillende escalatie’s juist hiervoor kan een camerabewaking systeem uitkomst bieden.

 

Veel gemeentes maken gebruik van tijdelijke huisvestiging, dit zijn locaties die voor tijdelijke duur worden ingezet om asiel zoekers op te kunnen vangen. Deze locatie’s hebben weinig tot geen beveiliging waardoor toezicht en het beheren van overzicht wat lastig kan zijn.

Camerainstallatie.nl

Door camerabewaking in te zetten kan er snel worden ingespeeld op problemen, de daders kunnen opgepakt of aangesproken worden en er is direct inzicht over het ontstaan van de problemen. Het is logisch dat er in grote groepen mensen onenigheid kan ontstaan dit is op grote feesten en evenementen niet anders. Wat er wel anders is bij een AZC dat er personen dag en nacht bij elkaar zijn, en zowel eten, slapen als overdag bezig zijn hierdoor is een ruzie en of meningverschil sneller ontstaan dan regulier.

 

We moeten niet vergeten dat de omgeving het vaak niet eens is met de komst van een AZC, ze zien het als een bedreiging en ze zijn bang het is voro de gemeente de taak de onrust weg te nemen door aan te tonen dat ze er alles aan doen het zo goed mogelijk te begeleiden. Door camera’s in te zetten voor een stuk beveiliging kan de gemeente laten zien echt alles te doen om de kampen te beveiligen en de omgeving rust te geven, het is een win win situatie
op deze manier.

 

Recent was er nog een incident in Overberg

OVERBERG – Bij het asielzoekerscentrum in Overberg is komend weekend meer beveiliging en worden vooralsnog extra medewerkers ingezet. De tijdelijke maatregel volgt op nachtelijke vechtpartijen waarbij twee gewonden vielen en twee anderen werden gearresteerd. Omwonenden vragen om meer maatregelen.

De onrust in de nacht van donderdag op vrijdag zou zijn veroorzaakt door een partijtje voetbal. De politie stuurde er veertig agenten in vijftien politiewagens en een politiehelikopter op af. De zaak kreeg de volgende dag aandacht op het Haagse Binnenhof, waar staatssecretaris Klaas Dijkhoff de vechtpartij “een incident” noemde.

Massale vechtpartij in asielzoekerscentrum

In een opvangcentrum voor asielzoekers in de Duitse stad Suhl in de deelstaat Thüringen is gisteren een massale vechtpartij uitgebroken. Zo’n tachtig vluchtelingen gingen met elkaar op de vuist.

 

Volgens een woordvoerder van de plaatselijke politie zijn er rake klappen uitgedeeld. Acht mensen raakten lichtgewond, waaronder twee medewerkers. Zeven bewoners van de asielzoekersopvang zijn gearresteerd. Zeker 23 vluchtelingen zijn door de politie naar een hotel gebracht om daar de nacht door te brengen.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant