WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

IPCamera resolutie vergelijken - Bewakingscamera TIPS

Welke beeld resolutie is de beste voor u hoe hoog moet een resolutie van een bewakingscamera zijn om echt goed beeld te hebben. Door onze jarenlange ervaring weten wij ook echt wat wel of niet goed is, zo is niet iedere camera het zelfde, een 5MP camera van een chinese namaak leverancier kan net zo goed zijn als een 1MP van een bekend A merk. Wij vertrouwen op echte chipset’s en bekende merken welke leveren wat ze beloven.

Camerainstallatie.nl

720P Bewakingscamera beeld resolutie

 

Op dit moment van schrijven is een resolutie van 720P een HD beeld resolutie de meest gekozen en prijstechnisch ook de meest leuke om te kunnen inkopen. Je ziet steeds vaker dat ook particulieren kiezen voor beeldkwaliteit en minder snel naar de bouwmarkt gaan om een willekeurige goedkope camera als oplossing te kopen.

 

De meest gekozen camera voor een echt goede en betrouwbare 720P beeld resolutie is naar onze mening de Dahua HDW4100SP een uiterst betrouwbare ip camera welke wij al jaren voeren… Er is veel namaak te koop zo ook van dit merk let dus goed op wat u koopt en waar u dit koopt.

 

Met een 720P resolutie zal uw camerabeeld prima te zien zijn, scherp , duidelijk zowel gezichten als personen zijn gewoon goed en duidelijk te zien.

1080P Bewakingscamera beeld resolutie

 

Wens je net wat meer body, iets meer detail dan is de makkelijkste keuze een FULL HD bewakingscamera met een resolutie van 1080P dit is net iets meer dan 720P en kan net meer detail en diepte geven van het beeld wat u wenst op te nemen.

 

Prijstechnisch is deze serie IPcamera’s in 1080P niet eens zo gek veel duurder dan de 720P Ipcamera’s en dus al snel een makkelijke keuze om een kleine upgrade uit te voeren als je moet kiezen tussen welke camera in de 1080P serie dan zouden wij adviseren een van de volgende modellen te nemen

1: Dahua HDW4200SP al geruime tijd een van onze toppers
2: Dahua HDW4200CP de grote broer van de SP maar dan sterker + een microfoon

2048×1536 – 3 Megapixel Bewakingscamera beeld resolutie

 

Een zeer hoge beeld resolutie zeker een groot verschil met de FULL HD , hier ga je duidelijk merken dat er een grote stap is gezet in beeld kwaliteit, alles is nog helderder, duidelijker, scherper.. gezichten, autos en zelfs kentekens worden mooier en duidelijker om te kunnen herkennen.

 

Een bewakingscamera met een resolutie van 2048X1536 is op dit moment zeer luxe, niet een ieder heeft dit leverbaar de echt goede camera’s zijn lastig te krijgen, leveranciers hebben last van levering problemen en veel maken dan een zijstap door goedkopere chipsets te gebruiken hier is een redelijk gevaar want wat heb je aan 3MP als de chipset minder goed is let hier dus goed op bij de aankoop.

 

Ons advies is te gaan voor een van de volgende modellen:
1: De Dahua HDW4300SP , uiterstbetrouwbaar en scherp
2: De Dahua HDBW4300E , luxe behuizing en uiterst scherpe beelden
3: De Dahua HDW4300CP , scherp beeld, sterke behuizing en een microfoon

2560×1440 – 4 Megapixel Bewakingscamera beeld resolutie

 

Een vreemde eend, de 4Megapixel IPcamera’s ze zijn net te krijgen, eigenlijk pas 1 maand geleden kwamen de leveranciers met de tussenmaat een 4Megapixel waar voorheen de 3 of de 5 megapixel een keuze was maar de 5 megapixel een duidelijk flow probleem had.

 

Het grote probleem bij een hoge beeld resolutie is de FPS , de snelheid waarmee beelden een refresh krijgen, zijn bij 5Megapixel camera’s veelal slechts 5-12FPS … en dat is voor veel klanten net te weinig.

 

De 4Megapixel camera’s kunnen 20-25FPS aan, dat is enigzins uniek ! hierdoor maakt het dat de 4megapixel bewakingcamera’s op dit moment van schrijven de meest verstandige keuze zou zijn als er gekeken zou worden naar prijs, kwaliteit en beeld snelheid… Iets waar hogere beeld verhoudingen mogelijk wat problemen kunnen ondervinden.

 

De enige echte topper welke in 4 megapixel te krijgen is is de Dahua HFW5421e-Z

2560X1920 – 5 Megapixel Bewakingscamera beeld resolutie

 

5 Megapixel al eerder hierboven beschreven het grote nadeel van de 5Megapixels is veelal de lage FPS waardoor het niet voor alles toepasbaar is, wil je echt detail dan is het een prachtig mooie oplossing en zijn de camera’s ook echt voor hun doel geschikt… maar bewegende objecten snel kunnen filmen dat is wat lastiger dan zou je toch meer FPS nodig hebben… een 5Megapixel camera zoals de Dahua HFW5502CP  is op dit moment de meest geschikte.

3840×2160 – 4K Ultra HD Bewakingscamera beeld resolutie

Ultra HD het nieuwste van het nieuwste net te verkrijgen en nu al zeer gewild als scherp nog scherper moet en mooier nog mooier, duidelijker dan dit kan op dit moment van schrijven nog niet voor een regulier te krijgen bewakingscamera product wat ook nog eens betaalbaar is.

 

Een beetje 4K ultra HD bewakingscamera kost op dit moment nog slechts 600-700 waardoor dit zeer goed te doen is voor een ieder. Bedrijven doen er goed aan te kiezen voor kwaliteit ! en niet alleen kwaliteit in de camera maar ook de gehele installatie, een 4K camera heeft liefde nodig en een goede afstelling en let ook zeker op dat u een ECHT product koopt er is voldoende namaak in de omloop.

De 4K bewakingscamera’s welke wij adviseren
1: De Dahua HDBW4800E – een ultra moderne IPcamera
2: de Dahua HFW4800E – Ultra HD met 4K beeld resolutie

Een dermate hoge resolutie voor een bewakingscamera is uniek te noemen, natuurlijk zijn er camera’s van 20/30MP maar als we het hebben over regulier te verkrijgen camera’s welke betaalbaar genoeg zijn om ook echt voor een ieder te kunnen kopen. Een camera moet zowel een goede behuizing hebben, beeld processor, lens en stabiele software welke ook updates krijgt. Het heeft weinig zin voor de goedkoopste camera te gaan maar vol ergenissen daar zal niemand blij van worden dat is weggooien van geld.

Wij komen veel internet bedrijven tegen welke tegen de laagste prijzen een bewakingscamera verkopen, echter is goedkoop duurkoop of is het gewoonweg een betaalbare camera….  onze ervaring doet leren dat een goedkope IPCamera veelal massa werk is, en niet gemaakt is om voor de klant te doen wat het moet doen, maar enkel op prijs ontwikkeld is.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant