WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

Gemeente As plaatst bewakingscamera’s op stationssite om vandalisme tegen te gaan

In As worden vandaag en morgen tien bewakingscamera’s geïnstalleerd aan het oude Station. De camera’s moeten overlast en vandalisme tegengaan en ook het veiligheidsgevoel op de toeristische site verhogen. Daarnaast investeert de gemeente ook in een mobiele camera, die in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten wordt ingezet.

 

In het verleden waren er al meermaals incidenten van overlast en vandalisme aan het Station van As. Zo werden treinwagons met graffiti beklad en verschillende infopanelen vernield. Na een succesvol tijdelijk cameratoezicht op de site in 2017, gaat de gemeente nu opnieuw een samenwerking aan met het Limburgse bedrijf The Safe Group voor de installatie van tien nieuwe, permanente camera’s. Op die manier hopen zij vandalen af te schrikken en eventuele daders sneller te kunnen vatten en bestraffen.

 

 

Camerainstallatie.nl

“De stationssite is één van de toeristische uithangborden van onze gemeente. Ook onze inwoners hechten veel belang aan dit stukje geschiedenis én toekomst van As”, zegt burgemeester Tom Seurs “Opdat iedereen – van en buiten As – deze prachtige site in alle veiligheid kan bezoeken, investeren we nu in permanente camerabewaking.” Ook zal er voortaan een mobiele camera worden ingezet om het sluikstorten in de gemeente tegen te gaan.

 

Privacy

 

Volgens burgemeester Tom Seurs moet niemand zich zorgen maken om zijn privacy. “De beelden worden enkel en alleen bekeken bij melding van een inbreuk. Je wordt dus niet constant bekeken. Wie iets vernielt of een inbreuk begaat, zal daarentegen sneller gevat kunnen worden.” Daarvoor werkt de gemeente As nauw samen met de politiezone CARMA. Om bezoekers en inwoners te informeren over de aanwezigheid van camera’s, worden er informatieborden op de stationssite en aan de invalswegen van de gemeente geplaatst.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Stap 1

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant