WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug
CameraInstallatie.nl

Advies bij bewakingscamera’s thuis plaatsen

Camerainstallatie.nl | Echt goede camera- en alarmsystemen
Echt goede camera- en alarmsystemen
Camerainstallatie.nl | Persoonlijk contact en vaste contactpersonen
Persoonlijk contact en vaste contactpersonen
Advies bij bewakingscamera’s thuis plaatsen

Top 10 meest gemaakte fouten en Professioneel Advies bij Het Installeren van Bewakingscamera’s Thuis

Contact Wij bellen je terug
Echte goede beveiliging camera's
Camerainstallatie.nl | Echte goede beveiliging camera's
Camerabewaking incl montage en installatie
Camerainstallatie.nl | Camerabewaking incl montage en installatie
Contact Wij bellen je terug Camerainstallatie.nl

Advies bij bewakingscamera’s thuis plaatsen

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om bewakingscamera’s aan te schaffen, of op zijn minst een videodeurbel. Hoewel de regelgeving hiervoor doorgaans minder streng is dan voor camera’s in bedrijven of openbare ruimtes, zijn er toch belangrijke overwegingen om in gedachten te houden, vooral wanneer ook de directe omgeving van de woning wordt bewaakt.

Bij het installeren van een beveiligingscamera thuis zijn diverse cruciale overwegingen en stappen van essentieel belang om ervoor te zorgen dat er een effectief en respectvol beveiligingssysteem ontstaat dat de privacy waarborgt. Net als bij alle vormen van bewakingscamera’s is het van groot belang om te bepalen waarom de camera’s nodig zijn en hoe ze het beste kunnen bijdragen aan het beoogde doel. Gaat het om het vroegtijdig detecteren van mogelijke indringers, of wellicht om het signaleren van vandalisme aan voertuigen? Hoewel een videodeurbel al zeer effectief kan zijn, bewaakt deze niet de geliefde toegangspunten voor inbrekers, zoals de achterdeur.

Camerabewaking en de dekking

Met name hoekwoningen en vrijstaande huizen vereisen vaak extra cameradekking. Naast statische camera’s bestaan er ook PTZ-camera’s, maar deze vergen doorgaans een budget dat niet elke particulier beschikbaar heeft. Bij zorgvuldige planning kan echter vaak worden volstaan met vaste camera’s. De beeldkwaliteit is afhankelijk van de beoogde opnamen en de lichtomstandigheden.

Inbrekers blijken vaak moeilijk herkenbaar op camerabeelden, omdat de apparatuur meestal overdag wordt ingesteld en getest en niet ’s nachts. Bij uitdagende lichtomstandigheden is extra belichting of onzichtbare infraroodverlichting noodzakelijk. Een breed dynamisch bereik (WDR) kan ervoor zorgen dat er meer details zichtbaar worden in zowel onderbelichte als overbelichte delen van het beeld.

Top 10 meest gemaakte fouten bij de aankoop van een beveiligingscamera

 1. Niet vooraf plannen: Onvoldoende planning is een grote fout. Het is belangrijk om te overwegen waar je camera’s nodig hebt, wat je wilt vastleggen en welke functies je nodig hebt.
 2. Verwaarlozen van beeldkwaliteit: Te vaak wordt er bezuinigd op beeldkwaliteit. Lage resoluties kunnen leiden tot onduidelijke opnamen die weinig helpen bij het identificeren van verdachte personen.
 3. Onvoldoende dekkingsgebied: Niet goed nadenken over het dekkingsgebied kan blinde vlekken creëren waar indringers onopgemerkt blijven.
 4. Negeren van lichtomstandigheden: Het niet overwegen van dag- en nachtverlichtingseisen kan leiden tot slechte opnamen in het donker of in omgevingen met wisselende lichtomstandigheden.
 5. Geen rekening houden met privacywetgeving: Het plaatsen van camera’s zonder rekening te houden met de privacy van buren en voorbijgangers kan juridische problemen veroorzaken.
 6. Goedkope camera’s zonder functies: Het kiezen voor extreem goedkope camera’s kan leiden tot gebrek aan essentiële functies zoals bewegingsdetectie, opslag en toegang op afstand.
 7. Onjuiste cameraformaten: Het kiezen van ongeschikte cameraformaten, zoals een bulletcamera voor binnenruimtes, kan resulteren in slechte esthetiek en prestaties.
 8. Onvoldoende cybersecurity: Het negeren van cybersecurityaspecten kan leiden tot ongeoorloofde toegang tot je camera’s en netwerk, wat ernstige gevolgen kan hebben voor je privacy.
 9. Verkeerde positionering: Camera’s op de verkeerde plaatsen positioneren kan resulteren in beelden die niet nuttig zijn voor hun beoogde doel, zoals het niet vastleggen van gezichten of kentekenplaten.
 10. Niet investeren in opslag: Onvoldoende opslagcapaciteit kan resulteren in het overschrijven van oudere beelden voordat je ze hebt kunnen bekijken, wat het nut van je bewakingscamera’s beperkt.

De beste bewakingscamera's voor thuis of kantoor

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Waarom kiezen voor een camera systeem incl montage i.p.v zelf plaatsen ?

 1. Deskundigheid en Ervaring: Onze monteurs beschikken over diepgaande expertise en jarenlange ervaring op het gebied van camerainstallatie. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en beste praktijken, wat resulteert in een installatie van hoge kwaliteit.
 2. Maatwerkadvies: Geen twee locaties zijn hetzelfde. Onze monteurs evalueren jouw specifieke behoeften en de indeling van je ruimte om advies op maat te geven over de beste camera’s, posities en configuraties voor maximale dekking en effectiviteit.
 3. Efficiënte Installatie: Dankzij hun ervaring kunnen onze monteurs de installatie vlot en efficiënt uitvoeren, zonder onnodige vertragingen of fouten. Dit minimaliseert de downtime van je beveiligingssysteem.
 4. Technische Uitdagingen: Onze monteurs zijn bekwaam in het omgaan met technische uitdagingen die zich kunnen voordoen tijdens de installatie, zoals het aanpakken van moeilijke lichtomstandigheden, bekabeling en netwerkconfiguraties.
 5. Optimale Positionering: Het juist positioneren van camera’s is essentieel voor een effectieve dekking. Onze monteurs weten precies waar elke camera moet worden geplaatst om blinde vlekken te minimaliseren en optimale resultaten te behalen.
 6. Configuratie en Integratie: Naast fysieke installatie zorgen onze monteurs ook voor de juiste configuratie van je beveiligingssysteem en integratie met eventuele bestaande systemen, zoals alarmsystemen of smart home-oplossingen.
 7. Maximale Beveiliging en Privacy: Onze monteurs begrijpen het belang van beveiliging en privacy. Ze zorgen ervoor dat je systeem optimaal is beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang en dat eventuele opname- en opslagprocessen voldoen aan de geldende privacywetgeving.
 8. Ondersteuning en Training: Na de installatie bieden onze monteurs vaak ondersteuning en training aan, zodat je vertrouwd raakt met de werking van je nieuwe beveiligingssysteem.
 9. Garantie en Service: We streven naar klanttevredenheid. Mocht er onverhoopt iets misgaan na de installatie, dan staan onze monteurs klaar om eventuele problemen snel op te lossen.
 10. Gemoedsrust: Door te kiezen voor een professionele monteur van Camerainstallatie.nl, krijg je gemoedsrust. Je weet dat je beveiligingssysteem correct is geïnstalleerd en optimaal presteert, wat bijdraagt aan de veiligheid en bescherming van je woning of bedrijf.

 

Draadloze camera vs bekabelde camera

Bij de keuze tussen bedrade en draadloze bewakingscamera’s is het belangrijk om rekening te houden met je situatie. In nieuwbouwprojecten zijn bedrade camera’s vaak de beste keuze, terwijl bij bestaande bouw de installatie van bedrade camera’s complex en kostbaar kan zijn. In zulke gevallen kunnen draadloze camera’s een alternatief zijn. Houd er echter rekening mee dat in de lagere prijsklassen draadloze camera’s kwetsbaarder zijn voor sabotagedaden. Ze kunnen ook een potentiële cyberrisico vormen als ze direct op het WiFi-netwerk worden aangesloten. Ongeacht het type camera is het van cruciaal belang dat ze door deskundigen worden geïnstalleerd om cyberrisico’s te minimaliseren.

Bewustwording van beveiliging

Het is van groot belang om bewust te zijn van de beveiligingsaspecten bij de installatie van bewakingscamera’s. Helaas zijn er gevallen waarbij duizenden camera’s openlijk toegankelijk zijn vanwege ongewijzigde standaardwachtwoorden. Er zijn zelfs situaties waarbij via deze camera’s toegang kan worden verkregen tot WiFi-wachtwoorden. Het is essentieel om hier kritisch naar te kijken en niet te vertrouwen op de aanname dat de fabrikant voldoende beveiliging heeft ingebouwd. Zorg ervoor dat de benodigde stappen worden genomen om de camera’s veilig en privé te houden.

Slimme bewegingsdetectie

De meerderheid van de moderne bewakingscamera’s is uitgerust met bewegingsdetectiefuncties. Geavanceerdere modellen kunnen zelfs onderscheid maken tussen bewegende personen, voertuigen en onschuldige bewegingen, zoals wapperende bomen. Deze camera’s genereren meldingen op je smartphone wanneer verdachte bewegingen worden gedetecteerd, inclusief beeldmateriaal.

Hoewel er ook camera’s zijn die geavanceerde analyses kunnen uitvoeren op de waargenomen beelden, kunnen deze opties mogelijk buiten het budget van de gemiddelde huiseigenaar vallen. Bij standaard bewakingscamera’s is het van belang om onnodige valse alarmen te voorkomen door ervoor te zorgen dat alleen relevante bewegingen worden gedetecteerd en gemeld.

Camerabeveiliging en de AVG

Privacyoverwegingen en de rol van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Bij het installeren van bewakingscamera’s in een privéwoning zijn er privacyaspecten om rekening mee te houden, zij het niet altijd wettelijk gereguleerd onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hoewel de AVG geen betrekking heeft op camera’s in woningen, zijn er wel ethische en sociale overwegingen die in acht moeten worden genomen. Het onopgemerkt observeren van huisgenoten met verborgen camera’s wordt bijvoorbeeld niet als wenselijk beschouwd. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van camera’s in ruimtes als badkamers, toiletten en slaapkamers.

Openheid, rechtmatigheid en redelijk doel

In een huishouden hebben huisgenoten het recht om te weten of er camera’s aanwezig zijn en waar deze zich bevinden. Bovendien moet er een gerechtvaardigd doel zijn voor de plaatsing van de camera’s. Als het primaire doel bijvoorbeeld is om inbrekers te detecteren, is het ongepast om de camera’s te gebruiken om huisgenoten te monitoren.

AVG in geval van extern cameratoezicht

Indien de camera’s ook het omliggende gebied bewaken, valt dit wel binnen de reikwijdte van de AVG. Het is dan vereist om duidelijk zichtbare borden of stickers te plaatsen die aangeven dat er cameratoezicht plaatsvindt, evenals de reden hiervoor. Toch is het niet toegestaan om meer van de openbare ruimte of aangrenzende woningen vast te leggen dan strikt noodzakelijk is.

Burenoverleg en gegevensbeheer

In het belang van goede burenrelaties en het voorkomen van mogelijke conflicten is het aan te raden om met de buren te overleggen over het cameratoezicht en hen eventueel de beelden te tonen. Beelden waarop geen verdachte activiteiten te zien zijn, dienen zo snel mogelijk te worden gewist om de privacy van anderen te waarborgen.

Technische aspecten en morele verantwoordelijkheid

Hoewel de juiste technologie essentieel is voor een effectief camerasysteem, zijn ethische en juridische overwegingen eveneens van groot belang. Bij het installeren en gebruiken van beveiligingscamera’s in huis is het cruciaal om naast goede techniek ook rekening te houden met de ethische implicaties en wettelijke vereisten om de privacy van alle betrokkenen te beschermen.

Belangrijke links over beveiligingcamera systemen thuis laten installeren

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant