WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

NDAA Compliant

Camerainstallatie.nl | Camerabewaking beveiliging specialisten sinds 1999
Camerabewaking beveiliging specialisten sinds 1999
Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs met kennis van zaken
Opgeleide monteurs met kennis van zaken
Camerainstallatie.nl | Advies, installatie, levering & support
Advies, installatie, levering & support
Pakket samenstellen Pakket samenstellen Camerainstallatie.nl
De juiste tips voor uw camera systemen

NDAA Compliant

Uw vertrouwen in de veiligheid en betrouwbaarheid van uw videobewakingssysteem is van vitaal belang. Helaas zijn veel toonaangevende cameramerken uit China momenteel onderwerp van discussie. In dit artikel nemen we een kijkje naar wat er precies speelt en hoe u betrouwbare camerasystemen kunt herkennen.

 

De evolutie van camerabeveiliging is opmerkelijk. Dankzij voortdurende ontwikkelingen in CCD-chips (Charge-Coupled Device) wordt de beeldkwaliteit steeds beter. Bovendien maken recente vorderingen in kunstmatige intelligentie (AI) camera’s slimmer dan ooit tevoren. Ze kunnen nu zelfstandig personen en voertuigen identificeren en gedragspatronen herkennen.

Camerainstallatie.nl

De camera's die te vertrouwen zijn

Deze vooruitgang biedt tal van voordelen voor uw organisatie. Echter, wanneer deze geavanceerde technologie in verkeerde handen valt, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de risico’s op cyberaanvallen en internetfraude. Hierdoor rijst steeds vaker de vraag of IP-camera’s – die verbonden zijn met netwerken – wel echt veilig zijn.

Zelfs met een afzonderlijk cameranetwerk is het belangrijk om kritisch te zijn over de camera’s die u gebruikt. Vooral grote cameramerken uit China staan momenteel onder scherp toezicht van Europese en Amerikaanse veiligheidsdiensten. De Amerikaanse overheid heeft geconcludeerd dat het gebruik van producten van deze merken onaanvaardbare risico’s met zich meebrengt. Ze worden verdacht van spionage, hacking en in sommige gevallen zelfs van schendingen van mensenrechten.

Professioneel advies?
Neem contact op!

Wat Betekent "NDAA Compliant"?

Een verstandige keuze is om te opteren voor camera’s die voldoen aan de eisen van de National Defense Authorization Act (NDAA) in de Verenigde Staten. Deze wetgeving verbiedt het gebruik van de meeste Chinese camera’s voor overheids-, defensie- en strategische doeleinden. In Europa worden eveneens Chinese camera’s in rap tempo vervangen door camera’s die wel NDAA-compatibel zijn.

Naast de veiligheids- en spionagekwesties, zijn ook schendingen van mensenrechten in overweging genomen. Camera’s afkomstig van landen of bedrijven die dergelijke schendingen begaan, worden niet als NDAA-compatibel beschouwd.

namaak beveiligingscamera

Beveiliging camera's die veilig zijn

Bedrijven die hun camera’s als NDAA-compatibel bestempelen, bevestigen hiermee dat hun producten niet afkomstig zijn van of geen componenten bevatten die door de NDAA zijn verboden. Het bewustzijn over deze kwestie groeit wereldwijd, en steeds meer landen en klanten nemen de nodige stappen om de risico’s van omstreden en onveilige camera’s te vermijden.

inbreker is op beeld te zien

Neem gewoon eens contact met ons op voor het beste advies

Waarom zou je niet vrijblijvend contact met ons opnemen? We staan klaar om persoonlijk bij je langs te komen en de situatie te bekijken. Tijdens een informele ontmoeting onder het genot van een kop koffie kunnen we kennismaken en zien of er een klik is. Vervolgens gaan we samen aan de slag om een doordacht beveiligingsplan op te stellen dat perfect aansluit bij jouw behoeften. Hierbij maken we gebruik van hoogwaardige materialen en worden de systemen geïnstalleerd door onze ervaren en deskundige monteurs. Zo ben je verzekerd van een professionele aanpak en optimale beveiliging voor jouw woning of bedrijf.

Beveiligingscamera en beveiliging advies marc herdes en eline klaver

Veel niet-Chinese merken van beveiligingscamera’s genieten wereldwijd een goede reputatie vanwege hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Enkele van deze merken zijn:

 1. Honeywell: Een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn breed scala aan beveiligingsoplossingen, waaronder camerasystemen van hoge kwaliteit.
 2. Hanwha Techwin (voorheen bekend als Samsung Techwin): Hanwha is een Zuid-Koreaans bedrijf dat geavanceerde beveiligingsoplossingen biedt, waaronder hoogwaardige beveiligingscamera’s.
 3. Bosch: Bosch staat bekend om zijn innovatieve technologieën en betrouwbare producten, waaronder beveiligingscamera’s van professionele kwaliteit.
 4. Axis Communications: Een toonaangevende leverancier van netwerkcamera’s en andere beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit, gevestigd in Zweden.
 5. Sony: Sony is een Japans technologiebedrijf dat een breed scala aan beveiligingscamera’s produceert, waaronder hoogwaardige IP-camera’s en CCTV-systemen.
 6. Panasonic: Een ander Japans bedrijf, Panasonic, biedt geavanceerde beveiligingsoplossingen, waaronder bewakingscamera’s van uitstekende kwaliteit voor zowel binnen als buiten.
 7. Vivotek: Vivotek is een Taiwanese fabrikant van IP-camera’s die bekend staat om zijn innovatieve technologieën en uitstekende beeldkwaliteit.
 8. Avigilon (een Motorola Solutions Company): Avigilon, gevestigd in Canada, produceert geavanceerde beveiligingsoplossingen, waaronder high-definition IP-camera’s en videomanagementsystemen.
 9. Pelco by Schneider Electric: Pelco is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige beveiligingscamera’s en videosurveillance-oplossingen.
 10. Mobotix: Mobotix, gevestigd in Duitsland, staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve IP-camera’s met geïntegreerde intelligentie en geavanceerde videobewakingstechnologieën.

Verschillende cameramodellen

Enkele specifieke redenen waarom overheden, bedrijven en organisaties ervoor kiezen om geen Chinese beveiligingscamera's meer te gebruiken:

De reden dat Chinese beveiligingscamera’s niet meer worden toegestaan, komt voort uit zorgen over privacy, veiligheid en mogelijke geopolitieke risico’s.

 1. Privacyrisico’s: Er zijn zorgen over de mogelijke betrokkenheid van Chinese fabrikanten bij het verzamelen van gevoelige informatie via de beveiligingscamera’s. Er bestaat de angst dat deze gegevens kunnen worden gebruikt voor spionageactiviteiten of andere ongeautoriseerde doeleinden.
 2. Cyberbeveiligingsrisico’s: Chinese beveiligingscamera’s kunnen kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen, zoals hacking en malware-infecties. Er zijn gevallen geweest waarbij Chinese apparaten werden geïnfiltreerd door kwaadwillende actoren, wat resulteerde in datalekken en andere beveiligingsincidenten.
 3. Geopolitieke spanningen: De toenemende geopolitieke spanningen tussen China en andere landen hebben geleid tot bezorgdheid over de afhankelijkheid van Chinese technologie. Als gevolg hiervan zijn overheden en organisaties voorzichtiger geworden met het gebruik van Chinese producten en technologieën, waaronder beveiligingscamera’s.
 4. Beperkingen op toegang tot updates en ondersteuning: In sommige gevallen kunnen Chinese fabrikanten beperkingen opleggen aan de toegang tot firmware-updates en technische ondersteuning voor hun producten. Dit kan leiden tot verouderde beveiligingscamera’s die kwetsbaar zijn voor beveiligingsrisico’s.

 

Al deze redenen hebben bijgedragen aan het besluit van veel overheden, bedrijven en organisaties om geen Chinese beveiligingscamera’s meer toe te staan en in plaats daarvan te kiezen voor alternatieve merken van betrouwbare en niet-Chinese fabrikanten. Dit helpt hen om de privacy en veiligheid van hun systemen te waarborgen en het risico op potentiële beveiligingsincidenten te verminderen.

zieke slechte beveiligingscamera

Met Onvif komt alles weer goed

Onvif, wat staat voor Open Network Video Interface Forum, is een wereldwijd consortium dat zich richt op de ontwikkeling van standaarden voor IP-gebaseerde beveiligingsproducten. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Onvif-standaarden is dat het interoperabiliteit mogelijk maakt tussen verschillende merken en modellen van beveiligingscamera’s, ongeacht de fabrikant.

 

Met Onvif kunnen beveiligingscamera’s van verschillende merken eenvoudig met elkaar communiceren en integreren in een enkelvoudig systeem. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot slechts één merk of type camera bij het bouwen van een beveiligingsinfrastructuur. In plaats daarvan kun je kiezen voor de beste camera’s die voldoen aan jouw specifieke eisen en budget, zonder je zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

 

Een goed en stabiel softwarepakket, zoals NX Witness, kan deze interoperabiliteit verder optimaliseren. NX Witness biedt een gebruiksvriendelijke interface voor het beheer en de monitoring van beveiligingscamera’s, en ondersteunt naadloze integratie met Onvif-compatibele apparaten. Hierdoor kun je eenvoudig beveiligingscamera’s van verschillende merken toevoegen aan je systeem en ze centraal beheren vanuit één enkel platform.

 

Door te kiezen voor Onvif-compatibele beveiligingscamera’s en een betrouwbaar softwarepakket zoals NX Witness, ben je verzekerd van een flexibele en schaalbare beveiligingsoplossing die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van interoperabiliteit, functionaliteit en stabiliteit. Dit stelt je in staat om een effectief beveiligingssysteem te bouwen dat voldoet aan jouw specifieke behoeften en vereisten.

Camerabewaking software gratis

We are here to help ! De migratie is kinderspel voor ons

Als bedrijf gespecialiseerd in beveiligingscamera’s begrijpen we dat migratie van oude naar nieuwe systemen een complex proces kan zijn. Daarom zijn we er om te helpen bij elke stap van de migratie, van planning tot implementatie en ondersteuning achteraf.

 

 

 1. Voorbereiding en planning: We beginnen met een grondige analyse van het bestaande camerasysteem en de behoeften van de klant. Dit omvat het identificeren van oude camera’s die moeten worden vervangen, het beoordelen van de huidige infrastructuur en het vaststellen van de vereisten voor het nieuwe systeem. Op basis hiervan ontwikkelen we een gedetailleerd migratieplan.
 2. Selectie van nieuwe apparatuur: We helpen bij het selecteren van de juiste beveiligingscamera’s voor de specifieke behoeften van de klant. Dit omvat het aanbevelen van merken en modellen die voldoen aan de gewenste specificaties en budgettaire overwegingen.
 3. Installatie en configuratie: Ons ervaren team van installateurs zal de oude camera’s demonteren en de nieuwe apparatuur installeren op de aangewezen locaties. We zorgen ervoor dat alle nieuwe camera’s correct zijn geconfigureerd en geoptimaliseerd voor maximale prestaties.
 4. Integratie met bestaande systemen: Indien nodig integreren we de nieuwe camerasystemen met bestaande beveiligingsinfrastructuur, zoals videomanagementsystemen (VMS), toegangscontrolesystemen en alarmsystemen. We zorgen ervoor dat alles naadloos samenwerkt voor een geïntegreerde beveiligingsoplossing.
 5. Training en ondersteuning: We bieden uitgebreide training aan het personeel van de klant om ervoor te zorgen dat ze vertrouwd zijn met het gebruik van het nieuwe camerasysteem. Bovendien bieden we doorlopende technische ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal blijft presteren.

Portret van adviseur Koen

Verschillende Nederlandse gemeenten maken gebruik van beveiligingscamera's van de Chinese fabrikanten Hikvision en Dahua

Verschillende Nederlandse gemeenten maken gebruik van beveiligingscamera’s van de Chinese fabrikanten Hikvision en Dahua. Er zijn zorgen geuit over mogelijke spionageactiviteiten en vermoedens van betrokkenheid bij schendingen van mensenrechten, volgens berichten van Follow the Money en de NOS.

 

Volgens gegevens van Follow the Money, waaronder een zoekopdracht met de zoekmachine Shodan, zijn er ongeveer 36.000 beveiligingscamera’s van Hikvision en Dahua geïdentificeerd met Nederlandse IP-adressen. Ongeveer achtduizend van deze camera’s zijn gevestigd in Amsterdam, terwijl Rotterdam er vierduizend telt. In Den Haag werden bijna vijftienhonderd camera’s geteld. Uit navraag door de NOS blijkt dat minstens 51 Nederlandse gemeenten gebruik maken van camera’s van deze Chinese fabrikanten.

 

Hoewel er zorgen zijn geuit over de veiligheid van deze apparaten en de mogelijke betrokkenheid van de Chinese overheid, benadrukken experts dat het gaat om vermoedens en niet om bewezen feiten. “Zelfs als er op dit moment geen achterdeurtje in de software zit, betekent dat niet dat deze later niet toegevoegd kan worden”, aldus hoogleraar computerbeveiliging Bart Jacobs. “Dit zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren via een software-update.” In de afgelopen jaren zijn er inderdaad meerdere ernstige kwetsbaarheden ontdekt in de camera’s.

 

Daarnaast zijn er zorgen geuit over mogelijke betrokkenheid van de fabrikanten bij schendingen van mensenrechten. Vorig jaar werd Dahua geschrapt als lid van de Security Industry Association (SIA), een brancheorganisatie voor wereldwijde aanbieders van beveiligingsoplossingen. Hikvision zou zelf het lidmaatschap hebben beëindigd. De SIA heeft geen exacte reden gegeven, maar verwees naar de ethische code die zij hanteert. Er zijn meldingen geweest dat de camera’s van deze fabrikanten worden ingezet bij onderdrukking van de Oeigoeren in China, zoals gerapporteerd door Follow the Money.

 

In de Verenigde Staten zijn beveiligingscamera’s van Dahua, Hikvision, Huawei, ZTE en Hytera verboden onder de National Defense Authorization Act (NDAA). In Den Haag hangen volgens de gemeente minstens 134 camera’s, waaronder bij de ingang van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De NOS meldt dat inmiddels tien gemeenten hebben besloten om de camera’s uit te faseren of hier momenteel over nadenken.

Wij benaderukken dat het niet bewezen is dat er enige vorm van onveilige gaten zijn gevonden in de Chinese merken Dahua en Hikvision.
Het is ook zeer onwaarschijnlijk dat dit wel zo zou zijn, het is en blijft een vermoeden niks meer en minder.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant