WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug
CameraInstallatie.nl

Mag cameratoezicht toegepast worden in de VvE?

Camerainstallatie.nl | Eigen opgeleide VVE beveiligingscamera monteurs
Eigen opgeleide VVE beveiligingscamera monteurs
Camerainstallatie.nl | Vrijblijvend VVE beveiliging advies op locatie
Vrijblijvend VVE beveiliging advies op locatie
Camerainstallatie.nl | Een eigen bewakingscamera helpdesk die voor u klaar staat
Een eigen bewakingscamera helpdesk die voor u klaar staat
Camerainstallatie.nl | 23 jaar ervaring, en dat merk je gelijk
23 jaar ervaring, en dat merk je gelijk
Bewakingscamera's en camerabewaking bij de VVE ? wij geven advies en installeren zonder zorgen en gedoe.

Al onze systemen worden geïnstalleerd door onze eigen monteurs die u zullen ontzorgen in het beveiligen van uw huis of bedrijf.

Afspraak maken Offerte aanvragen
Hoogste kwaliteit van Nederland
Camerainstallatie.nl | Hoogste kwaliteit van <span>Nederland</span>
Binnen een week geplaatst
Camerainstallatie.nl | Binnen een week <span>geplaatst</span>
Afspraak maken Camerainstallatie.nl

Is cameratoezicht in de VvE toegestaan? Ontdek hier de voorwaarden

Als Vereniging van Eigenaren (VvE) kan het plaatsen van camera’s in en rond het gebouw gewenst zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn om overlast te verminderen, maar ook om gemeenschappelijke zaken te beschermen en inbraken te voorkomen. Bij cameratoezicht in de VvE moet wel worden voldaan aan voorwaarden die staan beschreven in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Camerainstallatie.nl legt in dit artikel uit welke voorwaarden van toepassing zijn.

 

De regels van een beveiligingscamera bij de VVE

 

Een VvE mag videobewaking installeren als daar een gerechtvaardigd belang voor is. Er zijn zes redenen in de AVG die de VvE kan aanvoeren om camerabeelden te maken in het gebouw. Zo moet de videobewaking noodzakelijk zijn om de veiligheid en bescherming van personen en goederen te waarborgen. Ook moet de inbreuk op de privacy zo klein mogelijk zijn en mogen de camera’s niet in de woningen of op de openbare weg filmen.

 

 

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft in december 2019 een uitspraak gedaan over cameratoezicht in een appartementencomplex. Daaruit blijkt dat het videobewakingssysteem geoorloofd is en hoe de AVG moet worden geïnterpreteerd. Het is echter belangrijk dat de VvE ervoor zorgt dat iedereen weet dat er camerabewaking is, bijvoorbeeld door bordjes op te hangen. Daarnaast mogen de beelden niet langer dan noodzakelijk bewaard worden, tot maximaal 4 weken.

 

Let op: De VvE ook met een gekwalificeerde meerderheid van stemmen besluiten om videobewaking in te stellen. Bij het installeren van een nieuwe installatie gaat het namelijk om een aanpassing aan het gebouw. Camerainstallatie.nl kan u helpen bij het maken van de juiste keuzes en ontzorgen bij de installatie van een professioneel camerasysteem.

Voorbeeld brief aankondiging camerabeveiliging gebruik binnen de VVE

Geachte leden van de VvE,

 

 

Wij willen u graag op de hoogte brengen van het voornemen van het bestuur om camerabewaking te installeren in ons appartementencomplex. Dit onderwerp zal worden besproken tijdens de volgende vergadering op [datum en tijd] en wij nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

 

De reden voor het installeren van camerabewaking is de toename van incidenten in ons complex. We hebben gemerkt dat er sprake is van vandalisme, diefstal en andere veiligheidsproblemen. Het bestuur is van mening dat het tijd is om maatregelen te nemen om de veiligheid van onze bewoners en eigendommen te waarborgen.

 

 

We begrijpen dat sommige leden zich zorgen kunnen maken over de kosten van camerabewaking, maar we willen benadrukken dat de investering minimaal is in vergelijking met de potentiële kosten van incidenten en schade in de toekomst. Bovendien kan camerabewaking een afschrikkend effect hebben op potentiële criminelen en kan het helpen bij het oplossen van eventuele incidenten.

 

 

We willen ook benadrukken dat we ons bewust zijn van de privacywetgeving en dat we er alles aan zullen doen om de privacy van onze bewoners te waarborgen. De beelden zullen alleen worden gebruikt voor veiligheidsdoeleinden en alleen toegankelijk zijn voor bevoegde personen.

 

 

We hopen dat u begrijpt waarom we het belangrijk vinden om deze maatregel te nemen en dat u de vergadering bijwoont om uw mening te delen. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met het bestuur.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

[Naam van het bestuur]

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Cameratoezicht in de VvE: de voor- en nadelen

Als Vereniging van Eigenaren (VvE) wilt u natuurlijk graag dat uw appartementencomplex veilig is voor alle bewoners en hun eigendommen. Cameratoezicht kan hierbij helpen, maar is het wel toegestaan en wat zijn de voor- en nadelen? In deze blog bespreken we alles wat u moet weten over cameratoezicht in de VvE.

 

 

Toegestaan onder bepaalde voorwaarden Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat cameratoezicht in de VvE is toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Zo moet er een gerechtvaardigd belang zijn voor de videobewaking en moet de inbreuk op de privacy zo klein mogelijk zijn. De camera’s mogen bijvoorbeeld niet in de woningen filmen en de beelden mogen niet langer dan noodzakelijk bewaard worden.

 

 

Voordelen van cameratoezicht

 

Cameratoezicht heeft verschillende voordelen voor de VvE en haar bewoners. Zo kan het bijdragen aan het verminderen van overlast en het voorkomen van diefstal en inbraak. Daarnaast kan het bijdragen aan een gevoel van veiligheid onder de bewoners. Ook kan het helpen bij het oplossen van eventuele incidenten, doordat er bewijsmateriaal beschikbaar is.

 

 

Nadelen van cameratoezicht Naast voordelen zijn er ook nadelen aan cameratoezicht. Zo kan het zorgen voor een gevoel van onveiligheid en kan het privacygevoelige situaties creëren. Ook kan het zorgen voor extra kosten, zowel bij de aanschaf van de camerasystemen als bij het onderhoud en beheer ervan. Het is daarom belangrijk om deze factoren mee te nemen in de afweging om cameratoezicht in te stellen.

 

 

Advies van Camerainstallatie.nl Als specialist op het gebied van camerabewaking begrijpen wij dat het instellen van cameratoezicht in de VvE een ingewikkelde afweging kan zijn. Wij adviseren dan ook altijd om dit goed te overwegen en de juiste voorbereidingen te treffen. Zo is het belangrijk om de juiste camerasystemen te kiezen en te zorgen voor een goede installatie en beheer ervan. Onze experts kunnen u hierbij helpen en adviseren over de beste oplossingen voor uw situatie.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant