WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Led verlichting laten installeren, verplicht voor bedrijven

Per 1 juli 2020 mogen bedrijven enkel nog led verlichting gebruiken op de werkvloer. Dit is de conclusie uit de motie van GroenLinks en het CDA, aangenomen door de Tweede Kamer in november 2018. CameraInstallatie.nl denkt graag mee en heeft als nieuwe dienst verlening ook het installeren en aanpassen van de verlichting opgenomen in haar dienst verlening. Het installeren van Led lampen en het ombouwen van led lampen is iets dat u niet alleen geld kan besparen maar dus ook verplicht is gesteld.

Camerainstallatie.nl

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

 

Als u op dit moment in uw bedrijf nog gebruikmaakt van conventionele gloei, halogeen, of TL lampen, dan is het de bedoeling dat u deze lampen zo snel mogelijk, dus vóór 1 juli 2020, vervangt voor led lampen. De motie geldt voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen in Nederland. Of het nu om een kantoorpand, magazijn, werkplaats, school, showroom of winkel gaat, ieder bedrijf mag vanaf 1 juli 2020 alleen nog maar led verlichting gebruiken.

Voordelen van overstappen naar led verlichting:

 

Overstappen naar led lampen is natuurlijk een grote investering, maar dit is een investering die uw bedrijf alleen maar ten goede zal komen. Afhankelijk van de toepassing van de led lampen zal de investering zich snel terugverdienen.

 

Het financiële plaatje

 

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het financiële aspect. Door met uw bedrijf over te stappen op led verlichting bespaart u maar liefst 60-90% op uw verlichtingskosten. Dit betekent dat u de investering binnen enkele jaren al heeft terug verdiend! Daarnaast kunt u als ondernemer gebruik maken van de energie investeringsaftrek (EIA). De EIA is een aftrekpost voor bedrijven, overheidsondernemingen, stichtingen en verenigingen die in duurzame maatregelen investeren. Hiermee mag u maar liefst 45% van het geïnvesteerde bedrag van de fiscale winst aftrekken. Dit kan oplopen tot wel 11% netto voordeel van de investeringskosten. Op de afbeelding hieronder kunt u een voorbeeld hiervan vinden.

 

De juiste led lamp die verplicht is inzetten voor uw bedrijf de verplichting om uw bedrijf over te laten gaan naar Led lampen is zo gek nog niet ! dit kan u geld besparen maar ook nog een mooier en flikker vrije werkplek geven. Echt goede led lampen herkennen koop niet zomaar de eerste de beste u zal snel merken wat het verschil tussen goed en goedkoop is en die twee gaan vaak niet goed samen. Een goede besparing maakt u met de juiste keuze, de juiste keuze in de juiste led lamp.

Het vinden van de juiste verlichting

Nu denk u vast: Leuk al die informatie, maar welke verlichting moet ik nou kiezen?! Daar helpen wij u graag bij. Heeft u bijvoorbeeld een systeemplafond? Dan kunt u gemakkelijk uw TL armaturen vervangen door led panelen. Voor iedere omgeving en voor iedere situatie is er wel een LEd lamp te vinden die u helpt besparen maar ook aan de regels zal voldoen.

 

De voordelen van ledverlichting op een rij:

 

– Ledlampen hebben een langere levensduur dan andere lampen.
– Ledlampen verbruiken minder stroom dan andere lampen.
– Ledverlichting is gezonder dan conventionele verlichting.

 

Een gemiddelde tl- of spaarlamp flikkert zestig tot honderd keer per seconde.
Dit is vermoeiend, omdat de ogen steeds moeten scherpstellen. Een ledpaneel zonder flikkering heeft dat effect niet. Daarnaast is de juiste verlichting van belang voor uw werknemers. Goed zicht is belangrijk om de werkzaamheden goed en efficiënt te kunnen uitvoeren, maar ook om de veiligheid van werknemers te waarborgen.

 

 

 

Overstappen naar ledverlichting

U moet of wilt nu aan de slag met de verlichting in uw bedrijf. Maar hoe doet u dit nu het beste? Er zijn drie gradaties in het overstappen op ledverlichting:

 

– Retrofit: alleen de lampen vervangen
– Naast de lampen, meteen de armaturen vervangen
– Trends toepassen

Retrofit

 

De snelste en goedkoopste manier, is de lampen te vervangen en deze in de bestaande armaturen te plaatsen. Dit heet retrofit. U kunt de lampen dan zelf online bestellen en vervangen. Maar er bestaan ook gespecialiseerde bedrijven die dit voor u kunnen doen.

 

In sommige gevallen kan retrofit problemen veroorzaken, bijvoorbeeld als de armaturen verouderd zijn. Voor een optimaal resultaat kunt u dan ook het beste de verlichtingsarmatuur vervangen.

Ook de armaturen vervangen

 

Wanneer u ook de armaturen vervangt, kiest u voor een toekomstbestendige en duurzame aanpak. Ook kunt u de verlichting nu nog slimmer maken.

 

Bijvoorbeeld door meteen bewegingssensoren, timers en/of daglichtgestuurde verlichting aan te brengen. Het licht brandt dan alleen als dat nodig is, en dat brengt ook weer energiebesparing met zich mee. Uw verbruik zal daardoor nog verder teruglopen.

Trends toepassen

Gaat u nog een stapje verder, dan kunt u ook gezondheidsvoordelen uit uw ledverlichting halen. Licht heeft een grote invloed op de gezondheid. Onze biologische klok wordt erdoor bepaald. Veel Nederlanders spenderen het grootste deel van hun dag binnen, waardoor hun biologische ritme verstoord raakt. Met biodynamisch licht en smart lighting kunt u daarin verschil maken:

 

1. Biodynamisch licht

 

Biodynamisch licht bootst de dag- en nachtcyclus na met kleur en intensiteit. Hiermee haalt u natuurlijk licht van buiten naar binnen. Zorginstellingen passen biodynamisch licht al regelmatig toe, maar de oplossing is voor elke werkomgeving interessant. Aan het eind van de dag bent u energieker en ‘s avonds valt u gemakkelijker in slaap.

 

2. Smart lighting

 

Met smart lighting wordt elk lampje geprogrammeerd en gekoppeld aan sensoren en digitale sturing. Wanneer er bijvoorbeeld enige tijd niemand door een gang loopt, dimt het licht automatisch tot 15 procent. Hiermee bespaart u veel energie én verlengt u de levensduur van het product. Ook biedt smart lighting de mogelijkheid om de verlichting per ruimte aan te passen. Ook overgaan op Led verlichting en wenst u de lampen te laten plaatsen en installeren. wij leveren, installeren en plaatsen de Led lampen graag bij u. Begin met besparen en maak gebruik van zuinige led lampen.

 

Led verlichting is zuinig, en vaak mooier dan de huidige oude lampen die u heeft hangen. Maar dit is ook een uitgelezen kans om uw lampen slimmer te maken, met schema’s en scenes waardoor de verlichting niet aan is op momenten dat het niet nodig is. Slimme verlichting, mooie verlichting en ook nog eens een klein beetje Domotica Wij kunnen extra leuk is !  Maak gebruik van kleuren, maak gebruik van faden, dimmen en laat de verlichting een feest zijn !

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant