WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

Kras op je auto - auto schade zonder dat je de dader weet te vinden

Voor je eigen deur, je auto beschadigd met een dikke kras, een deuk, of zelfs verf… Wij komen de gekste meldingen tegen waarbij burenruzie, frustraties, ruzie tussen exen en zelfs kinderlijke pesterijen. Niks is vervelender dan schade aan jouw auto, zonder dat je weet wie het gedaan heeft. Wij adviseren iedereen in een dergelijk geval dan ook zeker een camerabewaking systeem te nemen om daarmee de dader aan te kunnen wijzen.

 

U ziet wie de beschadiging aan uw auto heeft verricht, waardoor u hem gemakkelijk aansprakelijk kan stellen. Daders worden niet graag gevonden en doen dan ook hoogstwaarschijnlijk niets als ze een camera zien hangen. Zorg dat je er op voorbereid bent en wees de problemen voor. Een camera zal je het bewijslast aanleveren wat je nodig zult hebben.

Camerainstallatie.nl

Kras op auto, wat wordt vergoed

Met je winkelwagentje loop je over de parkeerplaats, opzoek naar je auto. Als je deze eindelijk vindt, zie je krassen op de zijkant van je auto. De auto naast je is weg en je hebt dus geen idee wie de krassen heeft gemaakt. Geërgerd leg je de boodschappen in de auto en je vraagt jezelf af of jouw autoverzekering de krassen op de auto vergoedt?

Kras op auto – Dader bekend

Met een WA of beperkt casco verzekering moet je de schade zelf verhalen op de tegenpartij. Dit doe je door zoveel mogelijk gegevens te verzamelen en vervolgens zelf contact op te nemen met de verzekeraar van de tegenpartij. Deze zal de schade onderzoeken en vergoedt uiteindelijk de schade als je in je gelijk gesteld wordt. Zorg altijd voor voldoende bewijslast, bijvoorbeeld door foto’s en getuigenverklaringen op te sturen. Hierdoor kan de verzekeraar goed bepalen wat er aan de hand is.

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Krassen op auto – All risk autoverzekering

Een WA of beperkt casco verzekering biedt geen vergoeding voor krassen op een auto, maar een all risk verzekering wel. De verzekeraar betaalt de schade als de dader onbekend is. Als de dader wel bekend is, verhaalt de verzekeraar de schade zelf op de tegenpartij. Hier hoef je dus verder niks voor te doen.

 

Neem altijd meteen contact op met je verzekeraar op het moment dat je de krassen op je auto ontdekt. De verzekeraar zal je precies vertellen wat je moet doen om de schade te claimen, bijvoorbeeld of je de schade eerst moet laten taxeren door een expert of dat je meteen naar de garage kunt. Ook vul je het schadeformulier in en zal je opsturen.

Kras op auto verzekering WA of beperkt casco – Dader onbekend

Maar wat als je niet weet wie de dader is? In een enkel geval kun je dan alsnog een vergoeding krijgen vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer, maar alleen als je aan kunt tonen dat de schade door een andere auto is veroorzaakt en als je minimaal 2 getuigenverklaringen hebt.

 

In de praktijk blijken krassen echter moeilijk te verhalen via het Waarborgfonds Motorverkeer. Er zit dan niets anders op dan de kosten voor het herstellen van de schade zelf te betalen. Dit kost al snel honderden euro’s.

 

 

Montage en installatie van de camera

Het installeren van een bewakingscamera of een camerabewakingssysteem is iets dat wij als bedrijf al reeds meer dan 20 jaar uitvoeren. Het is en blijft een specialistisch vak. Het is ons doel om een professioneel systeem te installeren waarbij alles vakkundig wordt weggewerkt.

 

Bij binnenkomst zal onze eigen CameraInstallatie monteur zich netjes bij u voorstellen en aan de hand van zijn cameraplan en instructies samen met u nog een keer goed doornemen. Hij zal u duidelijk vertellen wat zijn plannen zijn en daarna direct aan de slag gaan en de mooiste kabelroute gaan benutten.

 

Per camera trekken wij een CAT5e en/of CAT6 netwerkkabel. Natuurlijk houden wij ons aan de CPR norm en hebben wij hier een brandrisico berekening op los gelaten, zodat alles volgens certificering zal verlopen.

Camerainstallatie.nl
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant