WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Kras op je auto - auto schade zonder dat je de dader weet te vinden

Voor je eigen deur, je auto beschadigd met een dikke kras, een deuk, of zelfs verf… Wij komen de gekste meldingen tegen waarbij burenruzie, frustraties, ruzie tussen exen en zelfs kinderlijke pesterijen. Niks is vervelender dan schade aan jouw auto, zonder dat je weet wie het gedaan heeft. Wij adviseren iedereen in een dergelijk geval dan ook zeker een camerabewaking systeem te nemen om daarmee de dader aan te kunnen wijzen.

 

U ziet wie de beschadiging aan uw auto heeft verricht, waardoor u hem gemakkelijk aansprakelijk kan stellen. Daders worden niet graag gevonden en doen dan ook hoogstwaarschijnlijk niets als ze een camera zien hangen. Zorg dat je er op voorbereid bent en wees de problemen voor. Een camera zal je het bewijslast aanleveren wat je nodig zult hebben.

Camerainstallatie.nl

Kras op auto, wat wordt vergoed

Met je winkelwagentje loop je over de parkeerplaats, opzoek naar je auto. Als je deze eindelijk vindt, zie je krassen op de zijkant van je auto. De auto naast je is weg en je hebt dus geen idee wie de krassen heeft gemaakt. Geërgerd leg je de boodschappen in de auto en je vraagt jezelf af of jouw autoverzekering de krassen op de auto vergoedt?

 

Kras op auto – Dader bekend

Met een WA of beperkt casco verzekering moet je de schade zelf verhalen op de tegenpartij. Dit doe je door zoveel mogelijk gegevens te verzamelen en vervolgens zelf contact op te nemen met de verzekeraar van de tegenpartij. Deze zal de schade onderzoeken en vergoedt uiteindelijk de schade als je in je gelijk gesteld wordt. Zorg altijd voor voldoende bewijslast, bijvoorbeeld door foto’s en getuigenverklaringen op te sturen. Hierdoor kan de verzekeraar goed bepalen wat er aan de hand is.

Camerainstallatie.nl | Camera pakket samenstellen in 9 stappen

Camera pakket samenstellen in 9 stappen

Vul de calculator in

Reduane

Monteur

Camerainstallatie.nl | Reduane
Camerainstallatie.nl | Vrijblijvend adviesgesprek

Vrijblijvend adviesgesprek

Maak een afspraak

Koen

Adviseur

Camerainstallatie.nl | Koen

De dader pakken met een bewakingscamera

Wil je de dader pakken met behulp van bewakingscamera’s, dan sta je een stuk sterker in de rechtszaal of
bij het doen van een aangifte. Wie maakt er schade aan je auto? En wie heeft die krassen gemaakt?
Was het de jaloerse buurman, die vervelende ex, een stalker, of waren het jongeren die baldadig waren?

 

 

Een bewakingscamera biedt inzicht en bewijslast.

Bescherming door bewijs: Wat kan de politie doen met camerabeelden van autovernieling

Het is een frustrerende ervaring om te ontdekken dat iemand uw auto heeft vernield. Gelukkig kunnen moderne
beveiligingscamera’s een waardevol middel zijn om dergelijke incidenten vast te leggen.
Maar wat gebeurt er eigenlijk met die camerabeelden nadat u ze aan de politie hebt overhandigd?

Wanneer u de politie voorziet van camerabeelden waarop de vernieling van uw auto te zien is,
biedt dit tastbaar bewijsmateriaal dat kan helpen bij het identificeren en vervolgen van de dader.

 

De politie kan de volgende stappen ondernemen:

 1. Identificatie van de dader: De camerabeelden worden gebruikt om de dader te identificeren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het vergelijken van het gezicht of andere kenmerken van de dader met bestaande beeldmateriaal of door het inschakelen van specialisten voor gezichtsherkenning.
 2. Onderzoek en bewijsverzameling: De politie zal de camerabeelden grondig onderzoeken en analyseren om alle relevante informatie te verzamelen. Dit kan bijvoorbeeld ook het vaststellen van het tijdstip van het incident en het identificeren van eventuele getuigen omvatten.
 3. Strafrechtelijke vervolging: Als er voldoende bewijs is om een zaak op te bouwen, kan de politie de dader arresteren en overdragen aan het Openbaar Ministerie. De camerabeelden dienen als belangrijk bewijsmateriaal tijdens het juridische proces.
 4. Preventieve maatregelen: Naast het strafrechtelijke aspect kunnen de verzamelde camerabeelden helpen bij het implementeren van preventieve maatregelen. Bijvoorbeeld door het identificeren van zwakke punten in de beveiliging en het aanbevelen van verbeteringen om toekomstige incidenten te voorkomen.

 

 

Het is echter belangrijk op te merken dat de uiteindelijke beslissing over hoe de camerabeelden worden
gebruikt en welke actie er wordt ondernomen,in handen ligt van de politie en het Openbaar Ministerie.
De nauwkeurigheid, kwaliteit en bruikbaarheid van de camerabeelden kunnen
van invloed zijn op het succes van het onderzoek.

 

Camera installatie en meer

Niet wat je zoekt? Vraag een offerte op maat aan

Wij helpen je graag vrijblijvend en gratis verder met het samenstellen van jouw gewenste oplossing op basis van jouw situatie en eventuele eisen.

Offerte aanvragen

Wat kan je doen als je Ex, Stalker of buurman/-vrouw of een onbekende je auto sloopt, banden lek steekt of krassen maakt ?

Het is een zeer vervelende situatie wanneer iemand met opzet schade aan je auto toebrengt, of het nu je ex,
een stalker, een buurman/-vrouw of een onbekende is. Hier zijn enkele stappen
die je kunt overwegen om te ondernemen:

 

 1. Bel de politie: Zodra je ontdekt dat er schade is aangebracht aan je auto, bel je onmiddellijk de politie om aangifte te doen. Vertel hen wat er is gebeurd, inclusief alle relevante details. Zorg ervoor dat je de schade documenteert met foto’s voordat je de auto verplaatst of repareert.
 2. Verzamel bewijsmateriaal: Als je vermoedt dat een specifieke persoon verantwoordelijk is voor de schade, probeer dan bewijsmateriaal te verzamelen. Dit kan onder meer bestaan uit getuigenverklaringen, camerabeelden van beveiligingscamera’s in de buurt of andere vormen van bewijs die kunnen helpen bij het identificeren van de dader.
 3. Vraag om extra beveiliging: Als je lastiggevallen wordt door een ex-partner of een stalker, kan het verstandig zijn om contact op te nemen met de politie en om advies te vragen over extra beveiligingsmaatregelen. Dit kan bijvoorbeeld het installeren van beveiligingscamera’s rond je woning of een tijdelijk contactverbod omvatten.
 4. Praat met je buren: Als je vermoedt dat je buurman/-vrouw betrokken is bij de schade, kan het nuttig zijn om met andere buren te praten en te kijken of zij vergelijkbare ervaringen hebben gehad. Mogelijk kunnen zij ook getuigenverklaringen of aanvullende informatie verstrekken die van belang kan zijn voor het politieonderzoek.
 5. Schakel je verzekering in: Neem contact op met je autoverzekering en meld de schade. Zij kunnen je begeleiden bij het indienen van een claim en je informeren over de dekking en het herstelproces.

auto met schade opgelost met IP camera

Het is belangrijk om in dit soort situaties de nodige stappen te ondernemen en de wetshandhavingsinstanties op de hoogte te stellen. Zij kunnen je adviseren over de beste aanpak en je helpen bij het beschermen van jezelf en je eigendommen.

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Krassen op auto – All risk autoverzekering

Een WA of beperkt casco verzekering biedt geen vergoeding voor krassen op een auto, maar een all risk verzekering wel. De verzekeraar betaalt de schade als de dader onbekend is. Als de dader wel bekend is, verhaalt de verzekeraar de schade zelf op de tegenpartij. Hier hoef je dus verder niks voor te doen.

 

Neem altijd meteen contact op met je verzekeraar op het moment dat je de krassen op je auto ontdekt. De verzekeraar zal je precies vertellen wat je moet doen om de schade te claimen, bijvoorbeeld of je de schade eerst moet laten taxeren door een expert of dat je meteen naar de garage kunt. Ook vul je het schadeformulier in en zal je opsturen.

Kras op auto verzekering WA of beperkt casco – Dader onbekend

Maar wat als je niet weet wie de dader is? In een enkel geval kun je dan alsnog een vergoeding krijgen vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer, maar alleen als je aan kunt tonen dat de schade door een andere auto is veroorzaakt en als je minimaal 2 getuigenverklaringen hebt.

 

In de praktijk blijken krassen echter moeilijk te verhalen via het Waarborgfonds Motorverkeer. Er zit dan niets anders op dan de kosten voor het herstellen van de schade zelf te betalen. Dit kost al snel honderden euro’s.

 

 

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Montage en installatie van de camera

Het installeren van een bewakingscamera of een camerabewakingssysteem is iets dat wij als bedrijf al reeds meer dan 20 jaar uitvoeren. Het is en blijft een specialistisch vak. Het is ons doel om een professioneel systeem te installeren waarbij alles vakkundig wordt weggewerkt.

 

Bij binnenkomst zal onze eigen CameraInstallatie monteur zich netjes bij u voorstellen en aan de hand van zijn cameraplan en instructies samen met u nog een keer goed doornemen. Hij zal u duidelijk vertellen wat zijn plannen zijn en daarna direct aan de slag gaan en de mooiste kabelroute gaan benutten.

 

Per camera trekken wij een CAT5e en/of CAT6 netwerkkabel. Natuurlijk houden wij ons aan de CPR norm en hebben wij hier een brandrisico berekening op los gelaten, zodat alles volgens certificering zal verlopen.

Camerainstallatie.nl

De verdachte op beeld, en je weet wie het is ? wat nu

Het vastleggen van een verdachte op beeld kan een cruciaal bewijsstuk zijn in het oplossen van een misdrijf. Echter, als het gezicht van de dader niet zichtbaar is, kan het identificeren en bewijzen van de identiteit van de dader complex worden. Toch kan de herkenning van een persoon aan de hand van zijn loopstijl, postuur, kleding, of andere unieke kenmerken soms voldoende zijn om actie te ondernemen. Hieronder bespreken we een aantal stappen die je kunt overwegen als je in deze situatie zit.

Camerainstallatie.nl

1. Verzamel Zoveel Mogelijk Bewijs

Hoewel het gezicht van de dader niet zichtbaar is, verzamel alle mogelijke bewijsmaterialen die de identificatie kunnen ondersteunen. Dit kan video- of fotomateriaal zijn, getuigenverklaringen, of andere fysieke bewijzen die op de plaats delict zijn gevonden.

2. Schakel de Autoriteiten In

Het is belangrijk om zo snel mogelijk de politie in te schakelen en hen te voorzien van alle verzamelde bewijsmaterialen. Zij hebben de expertise en middelen om de beelden te analyseren en, indien mogelijk, de identiteit van de dader te bevestigen.

3. Wees Voorzichtig met Zelfidentificatie

Hoewel je misschien overtuigd bent van de identiteit van de dader op basis van persoonlijke kennis, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het trekken van conclusies of het openbaar maken van beschuldigingen. Onjuiste identificatie kan leiden tot ernstige juridische en ethische problemen.

4. Overweeg Technologische Hulpmiddelen

In sommige gevallen kunnen technologische hulpmiddelen, zoals gait analysis (loopanalyse), gebruikt worden om individuen te identificeren op basis van hun loopstijl. Deze methoden vereisen specifieke expertise en middelen, en worden meestal door de autoriteiten of gespecialiseerde bedrijven uitgevoerd.

5. Bewaar en Beveilig het Bewijsmateriaal

Zorg ervoor dat al het bewijsmateriaal veilig wordt bewaard en overgedragen aan de autoriteiten. Het manipuleren of verliezen van bewijs kan het onderzoek belemmeren en de kans op een succesvolle identificatie en vervolging verminderen.

Camerainstallatie.nl

Enkele tips om het meeste uit je beveiligingscamera te halen en waarom het investeren hierin echt zo gek nog niet is:

Het hebben van een beveiligingscamera kan een zeer waardevol hulpmiddel zijn, niet alleen voor het vastleggen van potentieel bewijsmateriaal bij misdrijven, maar ook als afschrikwekkend middel tegen inbraken en andere ongewenste activiteiten.

 

 

Kies de Juiste Plaatsing

 • Strategische Positie: Zorg ervoor dat je camera’s op strategische plaatsen installeert waar ze een breed en onbelemmerd zicht hebben. Denk aan ingangen, achtertuinen, parkeerplaatsen, en donkere hoeken van je eigendom.
 • Hoogte: Plaats camera’s op een voldoende hoge positie om ze buiten bereik van vandalen te houden, maar zorg ervoor dat ze nog steeds duidelijke beelden kunnen vastleggen.

Maak Gebruik van Bewegingsdetectie

 • Efficiënt Gebruik: Moderne camera’s komen met bewegingsdetectie die opnames kan starten wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit bespaart opslagruimte en zorgt ervoor dat je snel de relevante beelden kunt bekijken.

Investeer in Nachtzicht

 • Duidelijke Nachtbeelden: Aangezien veel misdrijven ’s nachts gebeuren, is het essentieel om te investeren in camera’s met goede nachtzichtcapaciteiten. Dit zorgt ervoor dat je ook in het donker duidelijke beelden hebt.

Kies voor Kwalitatieve Opnamecapaciteit

 • Hoge Resolutie: Zorg ervoor dat je camera’s van hoge kwaliteit zijn die scherpe beelden kunnen produceren. Dit is cruciaal voor het identificeren van personen of voertuigen.

Maak Back-ups van Beelden

 • Veilige Opslag: Zorg voor regelmatige back-ups van je beveiligingsbeelden op een externe harde schijf of in de cloud. Dit voorkomt dat je bewijsmateriaal verliest bij technische problemen of sabotage.

Toegankelijkheid en Monitoring op Afstand

 • Live Monitoring: Veel moderne beveiligingssystemen bieden de mogelijkheid om je beelden real-time te bekijken via je smartphone of computer. Dit biedt extra gemoedsrust, omdat je altijd en overal een oogje in het zeil kunt houden.

Regelmatig Onderhoud

 • Functioneel Houden: Zorg ervoor dat je camera’s en het bijbehorende opnamesysteem regelmatig worden onderhouden en geüpdatet. Dit garandeert dat je systeem altijd klaar is voor gebruik wanneer het nodig is.

 

 

Camerainstallatie.nl
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant