WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
De gouden tip

Vieze bewakingscamera tips en trucjes hoe houd je hem schoon

Camerainstallatie.nl | Pakketprijs v.a. € 1.099,- incl. btw
Pakketprijs v.a. € 1.099,- incl. btw
Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs
Opgeleide monteurs
Camerainstallatie.nl | Advies op locatie
Advies op locatie
Pakket samenstellen Pakket samenstellen Camerainstallatie.nl
Camerainstallatie

Goed schoonhouden van een bewakingscamera is noodzaak

Als ervaren installateur kom ik dagelijks in aanraking met camera’s op de meest onbereikbare plekken. Vaak lijken ze overdag nog redelijk hun werk te doen, maar in het donker laten ze het afweten. De boosdoener? Vieze lenzen.

Camerainstallatie.nl

De duistere kant van vuile lenzen

Vooral camera’s met ingebouwd infrarood licht hebben te lijden onder vuil. Het lijkt onschuldig, maar het kan het verschil betekenen tussen een bruikbaar beeld en een vage witte vlek in het donker. Het infrarood licht wordt namelijk weerkaatst door vuil op of voor de lens, wat resulteert in een beeld dat eerder lijkt op abstracte kunst dan op bewakingsmateriaal.

Professioneel advies?
Neem contact op!

Een schone camera is een scherpe camera

Wil je ervoor zorgen dat je beveiligingscamera altijd topprestaties levert? Dan is regelmatig schoonmaken een must. Het is vergelijkbaar met het onderhoud van je bril of de ramen van je woning en auto. Een heldere kijk begint bij een schone lens.

Tips voor het schoonhouden van je camera

 1. Regelmatig onderhoud: Plan vaste momenten in om je camera een grondige schoonmaakbeurt te geven. Zet het in je agenda, zodat je het niet vergeet.
 2. Gebruik de juiste middelen: Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de lens kunnen beschadigen. Kies voor een zachte doek en eventueel een mild reinigingsmiddel.
 3. Wees voorzichtig: Reinig de lens voorzichtig om krassen te voorkomen. Gebruik nooit schurende materialen.
 4. Controleer regelmatig: Neem af en toe de tijd om de staat van je camera te controleren. Zo kun je tijdig ingrijpen voordat vuil zich ophoopt.

Voordelen van een schone camera

 1. Haarscherpe beelden: Een schone lens zorgt voor heldere, scherpe beelden, zelfs in het donker.
 2. Verlengde levensduur: Door regelmatig onderhoud gaat je camera langer mee en presteert deze beter.
 3. Effectieve beveiliging: Alleen een schone camera kan betrouwbare beveiliging bieden. Vuile lenzen verminderen de effectiviteit ervan.

 

 

Ik wil meer weten!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het formulier in, wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Camerainstallatie.nl

Regen, Vuil en Infrarood: Het Strijdperk van Beveiligingscamera's

Beveiligingscamera’s zijn de stille wachters in onze moderne wereld. Ze werken dag en nacht om onze eigendommen te beschermen, maar ze staan vaak bloot aan de elementen. Regen en vuil kunnen aanzienlijke invloed hebben, vooral als het gaat om camera’s met infrarood (IR) functies. Laten we eens dieper ingaan op deze uitdagingen en ook het verschil ontdekken tussen twee populaire cameratypes: de dome en de turret, met specifieke aandacht voor nachtzicht en reflectie.

 

 

Regen en Vuil: De Vervagers van Duidelijkheid

Invloed op Camera’s met Infrarood

Infraroodtechnologie is een zegen voor beveiligingscamera’s, vooral ’s nachts. Het stelt ze in staat om in het donker te zien door gebruik te maken van onzichtbaar licht. Echter, regen kan als een spelbreker fungeren. Wanneer regendruppels op de lens vallen, kunnen ze het infraroodlicht diffuus maken, wat resulteert in een verminderd nachtzicht. Daarnaast kan vuil op de lens of de behuizing het infraroodlicht reflecteren, wat leidt tot storende schitteringen op de beelden.

 

Camera aan woning

Dome camera versus Turret camera : Nachtzicht en Reflectie

Dome Camera’s

Dome camera’s hebben een koepelvormige behuizing en bieden 360-graden zicht. Ze zijn vaak voorzien van een ingebouwde kap die beschermt tegen regen en vuil. Deze kap minimaliseert directe blootstelling aan de elementen en vermindert daardoor het risico op regendruppels op de lens. Het ontwerp maakt het ook moeilijker voor vandalen om de lens te bereiken.

witte dome camera

 

Turret Camera’s

Turret camera’s, ook wel bekend als “bullet” camera’s, hebben een cilindrische vorm. In tegenstelling tot dome camera’s hebben ze geen interne kap. Dit maakt ze gevoeliger voor directe blootstelling aan regen en vuil. Echter, turrets hebben vaak een overhangende behuizing boven de lens, wat de bescherming verbetert en tegelijkertijd minder reflectie van IR-licht op de lens mogelijk maakt.

 

Reflectie: De Nachtmerrie van Nachtzicht

Reflectie kan een ernstig probleem zijn, vooral bij camera’s met IR-functionaliteit. Vuil op de lens kan het IR-licht terugkaatsen, waardoor ongewenste schitteringen ontstaan en het beeld troebel wordt. Bij dome camera’s kan het ontwerp van de kap enige bescherming bieden tegen reflecties. Turret camera’s, zonder interne kap, hebben minder bescherming tegen reflectie, maar de overhangende behuizing helpt om directe reflectie op de lens te verminderen.

 

Onderhoudsgeheimen: Niet alleen je camera, maar ook je kabels verdienen liefde

In de wereld van beveiligingscamera’s draait alles om het bewaren van helderheid en functionaliteit. We hebben het gehad over het belang van een schone lens, maar laten we nu eens dieper ingaan op een vaak over het hoofd gezien onderdeel: de kabels en de RJ45 netwerkpluggen. Deze ogenschijnlijk eenvoudige, maar cruciale elementen spelen een essentiële rol in het soepel functioneren van je beveiligingssysteem.

 

 

Kabels: De Levensaders van je Beveiliging

Stof, Vuil en Insecten

Kabels lijken vaak onverstoorbaar, maar vergis je niet; ze hebben aandacht en zorg nodig. Stof en vuil kunnen zich ophopen op de kabels, wat de signaaloverdracht kan beïnvloeden. Bovendien hebben weinig mensen erbij stilgestaan dat insecten ook hun intrede kunnen doen in de wereld van bekabeling. Spinnenwebben tussen je kabels kunnen onverwachte storingen veroorzaken.

 

 

RJ45 Netwerkpluggen: De Sleutel tot Connectiviteit

Stabiliteit en Storingen

De RJ45 netwerkplug, de verbindende schakel tussen je camera en het netwerk, verdient speciale aandacht. Stabiliteit is hier cruciaal. Zorg ervoor dat de plug stevig is bevestigd en dat er geen speling is. Een losse of beschadigde plug kan leiden tot onderbrekingen in de dataoverdracht en dus tot verminderde prestaties van je beveiligingssysteem.

 

 

Tips voor het Onderhoud van Kabels en RJ45 Pluggen

 1. Regelmatige Inspectie: Neem af en toe de tijd om je kabels en RJ45 pluggen te inspecteren op zichtbare tekenen van schade, stof of insecten.
 2. Stofvrij Houden: Maak gebruik van een zachte borstel of perslucht om stof en vuil voorzichtig te verwijderen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen die schade kunnen veroorzaken.
 3. Bescherming tegen Insecten: Overweeg het gebruik van beschermende hulzen of kabelgoten om te voorkomen dat insecten zich nestelen tussen de kabels.
 4. Beveiligde Plaatsing: Zorg ervoor dat kabels goed bevestigd zijn en geen onnodige buigingen hebben. Vermijd knikken en scherpe bochten die de kabels kunnen beschadigen.

 

 

Het Resultaat van Zorgvuldig Onderhoud

Door ook aandacht te schenken aan de staat van je kabels en RJ45 pluggen, draag je bij aan een betrouwbaar en storingsvrij beveiligingssysteem. Het zijn tenslotte de kleine details die het verschil maken tussen een soepel werkend systeem en onverwachte haperingen. Zo blijft niet alleen je lens helder, maar ook de connectie met de wereld om je heen.

Onderhoud aan ALLE merken camerasystemen en IPCamera's

In de dynamische wereld van beveiligingscamera’s is het handhaven van optimale prestaties een doorlopend proces. Wij begrijpen als geen ander dat een goed onderhouden camerasysteem de sleutel is tot betrouwbare beveiliging. Als Camerainstallatie.nl willen we je graag laten weten dat we niet alleen experts zijn in het installeren van camera’s, maar ook in het waarborgen van hun langdurige effectiviteit door middel van uitgebreid onderhoud.

 

 

 

 

De Veelzijdige Wereld van Onderhoud

1. Los Onderhoud:

Heb je een specifiek probleem met je camerasysteem? Zien je beelden er troebel uit, of is er sprake van een storing? Geen zorgen, onze ervaren technici staan paraat. Of het nu gaat om het reinigen van lenzen, het verhelpen van bekabelingsproblemen, of het vervangen van defecte onderdelen, wij zijn hier om ervoor te zorgen dat je camera’s altijd in topconditie verkeren.

 

 

2. Onderhoudscontracten:

Voor een zorgeloze ervaring bieden we onderhoudscontracten aan. Met regelmatige controles en preventief onderhoud zorgen we ervoor dat mogelijke problemen worden aangepakt voordat ze groter worden. Het is onze manier om gemoedsrust te bieden, zodat jij je kunt concentreren op waar het echt om draait.

 

 

Ongeacht het Merk of Type

Of je nu een camerasysteem hebt dat door ons is geplaatst of door een andere installateur, wij staan voor je klaar. We ondersteunen bijna alle merken en typen camera’s. Van dome tot turret, van infrarood tot pan-tilt-zoom (PTZ), wij hebben de expertise om ze te onderhouden en repareren.

 

 

Hoe Wij Helpen

 1. Duidelijke Inspectie: Onze specialisten voeren een grondige inspectie uit om potentiële problemen op te sporen, van vuile lenzen tot bekabelingskwesties.
 2. Preventief Onderhoud: Met regelmatige controles voorkomen we dat kleine problemen escaleren, waardoor je camerasysteem altijd klaar is voor actie.
 3. Reparaties en Vervanging: Als er reparaties nodig zijn, gebruiken we alleen hoogwaardige vervangende onderdelen. Indien nodig, kunnen we ook upgrades aanbevelen om de prestaties te verbeteren.
 4. Duidelijke Communicatie: Transparantie staat bij ons voorop. We houden je op de hoogte van elke stap, zodat je precies weet wat er gebeurt en waarom.

 

 

 

 

 

 

Waarom Kiezen voor Camerainstallatie.nl?

 • Ervaring: Met jarenlange ervaring in de branche hebben we de kennis om diverse systemen te onderhouden.
 • Veelzijdigheid: Of het nu gaat om een eenvoudige thuisinstallatie of een complex bedrijfssysteem, wij hebben de knowhow.
 • Betrouwbaarheid: We begrijpen het belang van betrouwbare beveiliging. Daarom gaan we tot het uiterste om ervoor te zorgen dat je camerasysteem altijd paraat staat.

Ook rondom de camera zit van alles dat schade kan aanbrengen

Rondom een bewakingscamera leeft er van alles, spinnen en kleine insecten, er valt van alles
op de camera uit de lucht vallen. Een camera moet je schoonmaken net als dat je het ruit van je auto
of zelfs de ruiten van je woning zou schoonmaken. Doe je er niks aan ? dan zal de camera hard achteruitgaan
en kan het zelfs zo zijn dat een camera stuk gaat.

 

 

Onderhoud aan een camerabewaking systeem is belangrijk, en graag leggen wij u de voordelen uit.
Neem gewoon eens contact met ons op voor meer informatie, dan weet u gelijk alle belangrijke info.
Wij onderhouden alle merken camera’s ook als ze niet bij ons aangeschaft zijn.

Evolutie in Beveiliging: Domecamera's uit 1970 versus Hightech Turret Camera's v4.0

In de wereld van beveiligingscamera’s is de evolutie net zo fascinerend als de technologische vooruitgang die we dagelijks zien. Laten we eens teruggaan naar de basis en ontdekken hoe de eerbiedwaardige domecamera, geboren in de jaren 1970, zijn moderne tegenhanger, de Turret Camera versie 4.0, heeft voortgebracht.

 

 

Domecamera’s: De Pioniers uit de Jaren 1970

Glasvorm en Ontwerp

De oorspronkelijke domecamera’s, die in de jaren 1970 werden ontworpen, waren pioniers op het gebied van surveillance. Hun kenmerkende koepelvormige ontwerp met rond glas bood een brede kijkhoek en verminderde de zichtbaarheid van de camerarichting. Dit maakte ze niet alleen effectief, maar ook enigszins discreet in hun omgeving.

 

 

Uitdagingen met Reflectie en Weersinvloeden

Echter, de ronde glazen behuizing had zijn uitdagingen. Reflectie van infraroodlicht en het vasthouden van regendruppels op het glas konden de prestaties beïnvloeden, vooral bij camera’s met nachtzicht.

 

 

Turret Camera’s: Innovatie in 2010 en Voorbij

Platte Glazen Behuizing en Verbeterde Functionaliteit

De turret camera, geïntroduceerd in 2010, was een frisse kijk op beveiliging. Het platte glasontwerp maakte het mogelijk om reflectie van IR-licht te verminderen, waardoor het nachtzicht verbeterde. Daarnaast voorkwam de vorm van de behuizing de ophoping van regen- of stofdeeltjes, waardoor de beelden helderder en scherper bleven.

 

 

Doorontwikkeling tot Versie 4.0

Sinds de introductie in 2010 heeft de turret camera niet stilgestaan. Met elke nieuwe versie zijn er verbeteringen doorgevoerd op basis van gebruikersfeedback en technologische vooruitgang. Versie 4.0 staat voor de nieuwste innovaties op het gebied van beeldkwaliteit, connectiviteit en duurzaamheid.

 

 

Voordelen van Turret Camera’s

 1. Minder Reflectie: Het platte glas minimaliseert reflecties, vooral bij gebruik van infraroodlicht, waardoor helderdere beelden worden geproduceerd.
 2. Weerbestendigheid: De vorm en het materiaal van de behuizing voorkomen de ophoping van regen of stof, waardoor de prestaties onder verschillende weersomstandigheden behouden blijven.
 3. Eenvoudig Onderhoud: Het ontwerp maakt het gemakkelijk om de lens schoon te maken en te onderhouden, wat resulteert in een langere levensduur.

Evolutie in Beveiliging: Domecamera's uit 1970 versus Hightech Turret Camera's v4.0

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant