WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

het installeren van een camera installatie

Een Camerainstallatie klinkt misschien wel eenvoudig maar dat is het zeker niet. Er komen veel dingen kijken bij het aanleggen van een camera installatie. Er word goed gekeken naar de kabelroute, en of dit überhaupt mogelijk is? Of dat we een nieuwe route moeten zoeken. Is er een voedingspunt vrij in de meterkast? Kwaliteit van de camera’s?  En nog veel meer. Kortom een Camera installatie is geen simpele installatie.

 

Voor het aanleggen van een bekabeld camerasysteem moet er een recorder in de meterkast komen (dit kan ook op een andere veilige plek binnenshuis). De recorder moet voorzien worden van voeding (stroom) en daarom moet er ook altijd een voedingspunt vrij zijn in de klant zijn of haar meterkast. Ook moet de recorder voorzien zijn van een UTP kabel (internet). Dit is genoeg om de camera’s te voorzien van internet en stroom.

Camerainstallatie.nl

Vanuit de recorder worden kabels getrokken naar de camera’s. Heb je 2 camera’s? worden er 2 kabels getrokken met een 4 kanalen recorder. Heb je 8 camera’s? worden er 8 kabels getrokken naar de camera’s. Moet je 8 kabels trekken? heb je een 8 kanalen recorder nodig. De kabels die worden getrokken mogen absoluut niet zichtbaar zijn in bijvoorbeeld een gang of woonkamer. Wij streven altijd naar afgewerkte bedrading. Hoe zorg je ervoor dat je kabels niet zichtbaar zijn? De kabel word vanuit de recorder naar de kruipruimte verplaatst. vanuit de kruipruimte van het huis gaat deze kabel dan bijvoorbeeld naar de achterkant van de woning zodat daar de kabel weer uitkomt. Indien er kleine stukjes kabel zichtbaar zijn gebruiken wij een stukje goot.

 

Als de kabel uitkomt op de plek van de camera kan de camera worden bevestigd op de gewenste locatie en worden aangesloten aan de getrokken kabel. Dan moeten de camera’s worden ingesteld en goed zicht hebben op het gewenste punt. Als de camera’s eenmaal hangen zijn we helaas nog niet klaar. De camera’s moeten wel werken. We zijn nu aangekomen bij het technische werk van de installatie. Namelijk het configureren. De camera’s werken namelijk niet op het moment dat ze zijn aangesloten. Ze moeten worden afgesteld op de recorder en het netwerk. Ook moet elke camera een eigen netwerk hebben. dit in verband met veiligheid en het internetverbruik binnenshuis. Dit word gedaan door een monitor aan de recorder te koppelen. op deze manier werkt de recorder als een soort beperkte computer met 1 programma. dit is het programma van de recorder waarmee je de camera’s instelt. In dezelfde interface zijn ook opties zoals lijndetectie of emotieherkenning. uiteraard zijn dit voorbeelden en zijn er uitgebreide mogelijkheden met de camera’s.

 

Beveiliging moet vooral goed en veilig zijn. camera’s die bijvoorbeeld op wifi werken zijn naar onze mening niet altijd veilig. deze camera’s kunnen makkelijk worden verstoord.  Op het moment dat de camera’s geen wifi meer hebben bijvoorbeeld door een ZIGGO/KPN storing is er ook geen beeld. Ook kunnen inbrekers met een goedkope stoorzender de wifi verbinding verbreken zodat er geen beeld is.  Opzoek naar een goede camera installatie die betrouwbaar werkt en goed afgewerkt wordt? bel ons gerust en wij helpen u graag verder met het zoeken naar een mooi pakket.

 

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant