WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Voorkom een miskoop ! herken de naam beveiligingscamera

Camerainstallatie.nl | Camerabewaking beveiliging specialisten sinds 1999
Camerabewaking beveiliging specialisten sinds 1999
Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs met kennis van zaken
Opgeleide monteurs met kennis van zaken
Camerainstallatie.nl | Advies, installatie, levering & support
Advies, installatie, levering & support
Pakket samenstellen Pakket samenstellen Camerainstallatie.nl
Een samsung of een sony beveiligingscamera of een ander onbekend merk ? hoe zit dat precies

Herken de namaak beveiligingscamera

Je denkt een topkwaliteit beveiligingscamera van Sony of Samsung te kopen bij een webshop, maar wat blijkt? Deze merken produceren zelf geen complete camera’s; ze leveren alleen de sensor of lens. Veel online winkels spelen slim in op de bekendheid van deze namen en verkopen onder hun vlag Dit kan knap lastig zijn te herkennen, want vaak gaat het om zogenaamde OEM- of namaakcamera’s. Het grote probleem hierbij is de onzekerheid rondom de app, software, drivers en firmware-updates, evenals de ondersteuning. Is dit alles nog wel beschikbaar over een jaar? Veel van deze producten worden in series geproduceerd, ook wel een zogenoemde batch genoemd.

Camerainstallatie.nl

Echt of namaak ? hoe zit dat precies bij een bewakingscamera

De inhoud van deze camera is onbekend en kan van alles bevatten. Het betreft een camera die in batches is geproduceerd door een voor jou onbekende fabrikant, voorzien van een mooie sticker van een niet-bestaand, zelfverzonnen merk. Je kunt het vergelijken met het huismerk van een supermarkt: iets wat je koopt en consumeert zonder problemen. Maar als het aankomt op de beveiliging van je woning of bedrijf en je deze hardware voor langere tijd wilt gebruiken, dan verlang je ongetwijfeld naar meer zekerheid en een betrouwbaar product.

Professioneel advies?
Neem contact op!

De app van een bewakingscamera werkt niet goed, is dit namaak ?

En dan die apps – vaak zijn ze onduidelijk en van korte levensduur. Het laatste wat je wilt, is investeren in een product dat binnen de kortste keren niet meer ondersteund wordt. Dus, hoe voorkom je zo’n miskoop? Het is essentieel om grondig onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van de verkoper en het specifieke product dat je overweegt. Zoek naar recensies van andere gebruikers, controleer of de verkoper officieel gecertificeerd is door het merk, en onderzoek de garantie- en ondersteuningsmogelijkheden.

 

Bovendien is het belangrijk om te kijken naar de levensduur van de app en de frequentie van software-updates. Kies bij voorkeur voor een camera waarvan de fabrikant regelmatig updates uitbrengt en een lange termijn ondersteuning biedt. Het kan ook helpen om te investeren in producten van gerenommeerde fabrikanten die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbare ondersteuning, zelfs als ze iets duurder zijn. Dit kan op lange termijn kosten besparen en gemoedsrust bieden wat betreft de prestaties en betrouwbaarheid van de beveiligingscamera.

namaak beveiligingscamera

Hoe voorkom je de miskoop van een bewakingscamera

Kies voor zekerheid en kwaliteit door te investeren in een erkend merk. Laat je niet verleiden door een ‘eigen merk‘, de naam van de webshop of het bedrijf. Deze tactieken worden vaak gebruikt om het echte model te verhullen. Ga dus voor gemoedsrust en betrouwbaarheid met een camera van een gerenommeerd merk. Zo ben je verzekerd van een investering die de moeite waard is.

 

 

Voorkom het kopen van een kat in de zak: een verleidelijk mooi cameramodel met een sticker van een niet-bestaand merk of de naam van een willekeurige webshop erop geplakt. Het lijkt misschien een koopje, maar het is niet altijd verstandig. Goedkoop kan uiteindelijk duurkoop blijken te zijn wanneer de kwaliteit en ondersteuning tekortschieten. Kies dus altijd voor betrouwbaarheid boven verleidelijke aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn.

inbreker is op beeld te zien

Vrijblijvend echt advies over bewakingscamera

Waarom zou je niet vrijblijvend contact met ons opnemen? We staan klaar om persoonlijk bij je langs te komen en de situatie te bekijken. Tijdens een informele ontmoeting onder het genot van een kop koffie kunnen we kennismaken en zien of er een klik is. Vervolgens gaan we samen aan de slag om een doordacht beveiligingsplan op te stellen dat perfect aansluit bij jouw behoeften. Hierbij maken we gebruik van hoogwaardige materialen en worden de systemen geïnstalleerd door onze ervaren en deskundige monteurs. Zo ben je verzekerd van een professionele aanpak en optimale beveiliging voor jouw woning of bedrijf.

Beveiligingscamera en beveiliging advies marc herdes en eline klaver

 

Oké, laten we eens duiken in de wondere wereld van echte merkbeveiligingscamera’s en waarom ze de voorkeur verdienen boven de verleidelijke, maar vaak misleidende, ‘koopjes’. Je hebt het vast al geraden: kwaliteit, betrouwbaarheid, en ondersteuning staan voorop. Maar er is meer. Laten we dit avontuur verder verkennen met een knipoog en een glimlach.

Wanneer je investeert in een beveiligingscamera van een gerenommeerd merk zoals Dahua, Hikvision, Honeywell, Bosch, Axis, of Hanwha, koop je niet zomaar een apparaat. Je schaft een stukje gemoedsrust aan. Deze fabrikanten hebben jaren, zo niet decennia, besteed aan het perfectioneren van hun producten. Ze hebben de kinderziektes eruit gehaald, de software geüpdatet tot het bijna je koffie kan zetten (figuurlijk gesproken, natuurlijk), en een klantenservice opgezet die je niet in de kou laat staan als dingen even niet gaan zoals gepland.

Verschillende cameramodellen

Maar wacht, er is meer! Heb je ooit gehoord van de term ‘ecosysteem‘ in de context van technologie? Nee, we hebben het niet over een biologieles, maar over hoe producten van een bepaald merk naadloos met elkaar samenwerken. Koop je een camera van Axis, dan kun je er donder op zeggen dat deze perfect samenspeelt met andere Axis-producten. Dit is als het hebben van een goed geoliede machine waar elk onderdeel zijn taak kent, in plaats van een bijeengeraapte verzameling van willekeurige stukken die meer lijken op een technologische Frankenstein.

zieke slechte beveiligingscamera

En dan is er nog de kwestie van updates. Net zoals je telefoon regelmatig updates nodig heeft om veilig en up-to-date te blijven, hebben ook beveiligingscamera’s regelmatige firmware-updates nodig. Merken met een goede reputatie zorgen ervoor dat hun camera’s beschermd blijven tegen de nieuwste digitale dreigingen. Je wilt immers niet dat je beveiligingscamera meer een welkomstmat wordt voor hackers dan een waakhond.

Camerabewaking software gratis

Last but not least, laten we het hebben over de investering. Ja, camera’s van een erkend merk kunnen meer kosten dan die schijnbaar aantrekkelijke deals online. Maar zoals het gezegde luidt: “goedkoop is duurkoop.” Een camera die na een jaar de geest geeft of waarvoor geen ondersteuning meer is, is uiteindelijk duurder dan een camera die jaren meegaat en waarop je kunt vertrouwen.

 

Dus, voordat je in de verleiding komt om dat schijnbaar onweerstaanbare koopje te grijpen, denk aan het grotere plaatje. Een camera van een betrouwbaar merk is niet alleen een product; het is een investering in veiligheid, gemoedsrust, en een probleemloze toekomst. En dat, beste lezer, is onbetaalbaar.

Portret van adviseur Koen

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant