WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

Camerabewaking op school

Camerabewaking op school het is een hot item, de scholen gaan in versneld tempo over op camera’s plaatsen. Vaak maken ze gebruik van een lokale installatie partner welke de camera’s ook kan installeren maar vergeten ze de kennis en kunde van de professionele installateur die hierbij de nodige ervaring heeft.

 

CameraInstallatie.nl  is een van de meest ervaren installateurs organisatie van Nederland met meer dan 20 jaar ervaring. Een professionele organisatie die kan helpen vanaf A tot Z. Volledig zorgeloze camerabewaking installatie op uw school, en het juiste advies wat voor de camera’s zal gelden bij u op school.

Camerainstallatie.nl

Op scholen is een grote toename van geweld, Al jaren installeren wij camerabewaking systemen op scholen om agressie en geweld tegen te gaan. Met de komst van slimme camerabewaking is agressie en geweld te herkennen in de emotie van een persoon. Een gezicht zegt veel, en slimme camerabewaking kan herkennen hoe een persoon in zijn emotie is. De inzet van camerabewaking op school is dan ook geen overbodige luxe meer tegenwoordig maar een preventief hulpmiddel.

 

Is iemand boos, of is iemand zeer agressief dan zal de camera dit herkennen en hier een melding van kunnen maken. Zo kan er preventief worden gehandeld bij geweld. Ook is het natuurlijk mogelijk om camerabewaking in te zetten voor personen welke doormiddel van gezichtsherkenning op een zware lijst komen. Bij herkenning zal er direct een melding worden gemaakt en zal de persoon de toegang worden ontzegd.

Bij controles vinden de scholen meer wapens, waaronder vlindermessen, machetes en pistolen. Maar ook het aantal incidenten groeit gestaag. ,,Ik heb de afgelopen drie maanden meer incidenten gehad dan in de drie jaar ervoor”, zegt onderwijsbestuurder Mariëtte van Leeuwen van iHUB, waaronder dertig scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs vallen.

 

Voor de kerstvakantie lieten leerlingen op een Amsterdamse school een vuurwerkbom afgaan op een toilet. Een paar dagen later knalden ze de ingang eruit. Een derde bom wisten school en politie te voorkomen door met alle leerlingen én hun ouders in gesprek te gaan. ,,We hebben daar nu camera’s opgehangen. Die bommen waren zo krachtig dat ze mensen ernstig hadden kunnen verwonden”, zegt Van Leeuwen. De school moest beveiligers inhuren en kreeg via de gemeente extra pedagogisch medewerkers om met de leerlingen te praten.

Onveiligheid

 

Onlangs troffen ze zelfs bij een leerling van groep 7 een mes aan. ,,Die had hij via zijn broer gekregen.” Het is een vicieuze cirkel van onveiligheid, stelt het onderwijsbestuur. Terwijl sommige leerlingen zich bewapenen om geweld te gebruiken, lopen anderen met messen op zak uit angst en om zich te verdedigen. Het schoolbestuur is ervan overtuigd dat niet alleen zijn scholen voor voortgezet speciaal onderwijs met groeiende geweldsproblemen kampen. ,,Onze leerlingen komen allemaal van gewone scholen en stromen ook vaak naar die scholen door”, verklaart Van Leeuwen. ,,Er is een generatie die gezagsongevoelig is.”

 

De afgelopen maanden is een reeks alarmerende berichten verschenen over jongeren die met messen rondlopen. Ook zijn er diverse steekincidenten geweest, waarbij uiterst jonge kinderen waren betrokken. Burgemeesters in diverse steden roepen op tot een messenverbod voor minderjarigen en pleiten voor boetes voor ouders van kinderen die tóch een wapen bij zich hebben.

 

De middelbare scholen in de grote steden onderschrijven die zorgelijke berichten. ,,Als er twee jaar geleden een melding van een incident kwam, rende ik weg bij een vergadering om naar de school te gaan. Laatst ben ik gewoon vergeten de Raad van Toezicht op de hoogte te stellen van een incident. Ik kijk er niet meer van op. Dat was voor mij een signaal, want ik vind het absoluut niet normaal dat dit gebeurt”, beschrijft Van Leeuwen.

Tassencontroles

 

Het personeel op de scholen doet er alles aan om het geweld de kop in te drukken. Incidenten met verboden wapens worden standaard bij de politie gemeld, de ouders krijgen meteen telefoon van school en ook de leerlingen kunnen een gesprek verwachten. Bovendien zijn er kluis- en tassencontroles waarbij drugs en wapens worden ingenomen. Omdat leerlingen hun wapens zelfs buiten verstoppen, zijn de struiken bij sommige scholen al gekortwiekt.

 

Alle maatregelen ten spijt, slaan de scholen nu alarm. ,,We kunnen dit niet meer alleen. We moeten nu aan de bel trekken in het belang van onze leerlingen en medewerkers.” Docenten voelen zich niet altijd meer veilig op de scholen. ,,Een zwangere docent vroeg zich af of ze nog wel voor de klas moest.” Nu zijn er nog geen steekpartijen op de scholen geweest, de onderwijskoepel wil voorkomen dat dat alsnog gebeurt.

 

Hoewel het voor een school niet gemakkelijk is om de vuile was buiten te hangen – dat kan ze immers leerlingen kosten – zijn zelfs de leraren blij dat hun schoolbestuur het nu wél doet. Want ook al zijn ze soms ten einde raad, ze willen niet opgeven. Deze docenten hebben juist voor een baan in het speciaal onderwijs gekozen, omdat ze niets liever willen dan deze kwetsbare kinderen helpen. Bovendien zien ze dat er wel degelijk oplossingen zijn te bedenken, maar dat ze simpelweg te weinig gehoor krijgen om die in de praktijk te kunnen brengen. Camerabewaking op school ziet de overheid als een goede oplossing in basis om preventief te waken.

Sancties

 

Want hoewel onderwijsbestuurder Van Leeuwen blij is met de zorgen van burgemeesters zijn sancties alleen geen oplossing. ,,Daarmee pak je de onderliggende problemen niet aan.” Volgens de scholen moet er meer samenwerking komen tussen onderwijs, politie en zorg. Nu gebeurt het dat een school een paar dagen een leerling kwijt is. ,,We bellen dan natuurlijk gelijk met de ouders, maar krijgen die of niet te pakken of we horen niet wat er aan de hand is”, zegt Van Leeuwen. Na enkele dagen komt zo’n leerling vanuit het niets terug op school en blijkt dat hij in de cel heeft gezeten. ,,We hadden laatst een jongen die met een mes op zak een straatroof had gepleegd. Die werd als een held op school ontvangen. Toen pas kregen we in de gaten wat er daadwerkelijk speelde.

Gezichtsherkenning Camera

 

Gezichtsherkenning en de installatie daarvan Professionele camerabewaking gezichtsherkenning oplossingen zijn, geconfigureerd en geïnstalleerd  al te verkrijgen onder de €5000, Gezichtsherkenning klinkt als een indrukwekkende en wellicht zelfs “sci-fi achtige” oplossing. Het is echter al een veel toegepaste
oplossing.

 

Denk aan:

  • Vliegvelden
  • Scholen
  • Restuarant / Disco / Bar
  • Openbaar vervoer
  • Festivals
  • Stadions
  • Autoverhuur bedrijven
  • Winkelcentra
  • Supermarkten

 

Ideaal als u een blacklist wil maken om personen te weren !

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant