WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
Vind de beste beveiligingscamera voor iedere situatie

Verschillende soorten beveiligingscamera's

De beveiligingscamera monteren op een woning maar dan wel zo
dat het ook echt netjes er uit ziet en er goed bij past. Wanneer de woning, winkel of het bedrijfspand van u een extra beveiliging kan gebruiken, is het plaatsen van een of meer beveiligingscamera’s een zeer goede oplossing.

 

Er zijn echter zoveel verschillende soorten en vooral ook merken
camera systemen ( Dahua, Hikvision, Axis en vele andere ) en mede door de verschillende camera systemen die er op de markt te koop zijn en iedere situatie er net weer een is die anders is dan andere is het enorm lastig om als consument de juiste beveiligingscamera te kiezen. Een snel gemaakte fout is puur te gaan op uiterlijk of te kiezen voor een zeer aantrekkelijke goedkope aanbieding. Online zijn er vele beveiligingscamera en camerasystemen te koop de een nog goedkoper dan de ander.

beveiligingscameras voor bedrijven en woningen

Naast de camera technische specificaties zijn ook belangrijke zaken zoals
zichtbaarheid of de lichtinval. Bovendien kunt u, naast beveiliging, ook om andere
redenen kiezen voor het plaatsen van een camerasysteem Zo plaatsen wij
regelmatig camera’s bij bedrijven om processen te bewaken. Bijvoorbeeld
camera’s die bij een inpaklijn de bestellingen vastleggen zodat altijd is terug
te zien of de bestellingen compleet zijn geleverd. Ook plaatsen wij camera’s
om verkeersstromen te monitoren, wat weer een heel andere toepassing is.
Camera met kenteken herkenning voor het openen van poorten. Wat u ook
voor reden heeft om te kiezen voor camerabewaking, wij geven u graag
vrijblijvend advies op maat. Zo kunt u ervan op aan dat u de beste
beveiligingscamera’s voor uw woonhuis, bedrijfsruimte of winkelpand en voor
uw specifieke gebruiksdoel aanschaft.

Een draadloze camera de beste oplossing ? wij leggen het graag uit

U ziet hoogst waarschijnlijk enorm op tegen het trekken van kabels En u ziet het ook niet zitten de kabels te zien, de oplossing van een draadloze of een wifi beveiligingscamera lijkt dan ook al snel gekozen als de beste oplossing.

 

Maar ja, met ruim 20 jaar ervaring die wij hebben, kunnen wij u al heel snel uit die draadloze droomhalen. Een wifi camera lijkt mooi maar te mooi om waar te zijn. Allereerst een draadloze wifi beveiligingscamera is niet echt draadloos want er zit gewoon een stroomstekker op. Maar goed, los van de voeding die dus alsnog met een kabel gaat zal u de volgende nadelen gaan tegenkomen.

 

Uw Wifi netwerk en een beveiligingscamera
-Een draadloze camera zit op uw bestaande wifi netwerk welke mogelijk al niet
heel snel is, maar mede door de wifi cameras zal dit nog trager worden en vast kunnen lopen omdat de beveiligingscamera de gehele dag door 24/7 in verbinding
staat en veel verkeer maakt. Stel u heeft 1 camera dan is dit al niet leuk, stelt u zich dit voor met 4 camera’s.

De Wifi stoorzender
-Een goed voorbereide inbreker neemt een zogenoemde WifiJammer mee een
stoorzender waarmee je de gehele camera en zijn signaal direct nutteloos maakt. De camera zal niks meer doen en u bent niet beveiligd.

 

Minder goede beeld kwaliteit en storingen
-De kwaliteit van een Wifi beveiligingscamera is niet geweldig, u zal vaker
storingen hebben en missende delen van het beeld, ook is vloeiende beelden niet altijd haalbaar als je over de gehele dag zou kijken is dit veelal slechts 95%

 

De levensduur van een beveiligingscamera
-En als laatste de levensduur van een Wifi camera, deze is veelal slechts een jaar
of 3 terwijl een goede bekabelde beveiligingscamera het gewoon 10-12 jaar zal doen.

Beveiligingscamera’s zijn een belangrijk onderdeel van de moderne beveiliging. Of je nu een bedrijfseigenaar bent of gewoon je huis veilig wilt houden, beveiligingscamera’s kunnen je gemoedsrust bieden. Maar wat zijn beveiligingscamera’s en waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste?

 

Beveiligingscamera’s zijn camera’s die zijn ontworpen om eigendommen of mensen te bewaken. Ze worden gebruikt om misdaden te voorkomen en om bewijsmateriaal te verzamelen als er een misdrijf plaatsvindt. Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s, waaronder bewakingscamera’s, domecamera’s, bulletcamera’s en draadloze camera’s.

 

Bewakingscamera’s zijn meestal geïnstalleerd op een vaste locatie en kunnen worden gebruikt om een groot gebied te dekken. Domecamera’s hebben een koepelvormige behuizing die hen beschermt tegen vandalisme en andere schade. Bulletcamera’s zijn ontworpen om te worden gemonteerd op muren of plafonds en zijn meestal bestand tegen slecht weer. Draadloze camera’s zijn populair omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en geen draden nodig hebben.

 

Als je op zoek bent naar beveiligingscamera’s, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het is belangrijk om te bepalen welk type camera je nodig hebt en waar je het gaat installeren. Je moet ook rekening houden met de beeldkwaliteit, het bereik van de camera en de opslagmogelijkheden.

 

Als je een bedrijfseigenaar bent, kunnen beveiligingscamera’s helpen bij het beschermen van je eigendommen en het voorkomen van diefstal. In een woning kunnen beveiligingscamera’s helpen bij het beschermen van jou en je gezin, evenals je waardevolle spullen. Of je nu op zoek bent naar beveiligingscamera’s voor thuis of op het werk, er zijn tal van opties beschikbaar.

 

Als je op zoek bent naar kwalitatieve beveiligingscamera’s, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een breed scala aan beveiligingscamera’s van hoge kwaliteit die je helpen om je eigendommen en dierbaren te beschermen. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en diensten.

IVS en beweging detectie op ipcamera

Beveiligingscamera’s zijn een belangrijk hulpmiddel om uw huis of bedrijf te beschermen tegen ongewenste indringers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen op zoek zijn naar informatie over beveiligingscamera’s en hoe ze deze het beste kunnen gebruiken. In deze tekst zullen we u daarom een aantal handige tips geven voor het kiezen en installeren van een beveiligingscamera.

 

 

Tip 1: Kies de juiste beveiligingscamera

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s beschikbaar, zoals draadloze, bedrade en IP-camera’s. Het is belangrijk om te bepalen welk type camera het beste bij uw behoeften past. Als u bijvoorbeeld een camera nodig heeft die u vanaf uw telefoon kunt bedienen en waar u ook live beelden kunt bekijken, dan is een IP-camera een goede keuze. Maar als u een meer traditionele camera wilt die direct is aangesloten op een recorder, dan is een bedrade camera wellicht geschikter.

 

 

Tip 2: Plaats de camera op de juiste plek

Het is belangrijk om de camera op een strategische plek te plaatsen, zodat u een goed overzicht heeft van de omgeving die u wilt bewaken. Dit kan bijvoorbeeld bij de voordeur of achterdeur zijn, maar ook bij een raam of een oprit. Let er wel op dat u geen camera’s plaatst op plekken waar de privacy van anderen wordt geschonden.

 

 

Tip 3: Installeer de camera op de juiste manier

Zorg ervoor dat de camera stevig is bevestigd en dat de lens niet wordt geblokkeerd. Controleer ook of de camera goed is aangesloten op de recorder of het netwerk, en test de camera voordat u deze in gebruik neemt. Als u niet zeker weet hoe u de camera moet installeren, kunt u altijd een professional inschakelen.

Tip 4: Zorg voor voldoende opslagruimte

 

Als u ervoor kiest om uw beveiligingscamera’s op te nemen, zorg er dan voor dat u voldoende opslagruimte heeft. Dit kan door middel van een recorder of een cloud-opslagdienst. Als u veel camera’s heeft of als u de opnames lang wilt bewaren, dan heeft u wellicht een grote harde schijf of een abonnement op een cloud-opslagdienst nodig.

 

Tip 5: Houd uw camera’s up-to-date

Zorg ervoor dat u de firmware van uw beveiligingscamera’s regelmatig update, zodat ze altijd de nieuwste beveiligingsupdates hebben. Dit is belangrijk om te voorkomen dat hackers uw camera’s kunnen overnemen. U kunt de firmware van uw camera meestal updaten via de bijbehorende app of software.

Met deze tips kunt u een beveiligingscamera kiezen en installeren die aan uw behoeften voldoet. Houd er rekening mee dat een beveiligingscamera geen garantie biedt tegen inbraak of diefstal, maar het kan wel helpen om de kans op een inbraak te verkleinen en de daders op te sporen.

Een bewakingscamera kan een belangrijk onderdeel zijn van je beveiligingssysteem. Het is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de camera goed werkt en een helder beeld biedt. Een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je bewakingscamera is het regelmatig schoonmaken van de lens en de behuizing. Hier zijn enkele tips om je bewakingscamera in topconditie te houden:

 

 

  1. Reinig de lens regelmatig: De lens van je camera kan gemakkelijk vuil en stof verzamelen. Om de lens schoon te maken, gebruik je een zachte, droge doek. Gebruik geen schurende materialen, zoals papieren handdoeken, die krassen kunnen veroorzaken.
  2. Maak de behuizing schoon: Het schoonmaken van de behuizing kan helpen om vuil en stof te verwijderen die het zicht op de camera kunnen belemmeren. Gebruik opnieuw een zachte, droge doek om de behuizing af te vegen. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken en dit vervolgens afspoelen met water.
  3. Controleer op vocht: Bewakingscamera’s kunnen gevoelig zijn voor vocht en condensatie. Controleer regelmatig op vochtige plekken en zorg ervoor dat de camera niet blootgesteld wordt aan regen of andere vormen van vocht.
  4. Verwijder spinnenwebben: Spinnenwebben kunnen het zicht van je camera belemmeren. Controleer regelmatig op spinnenwebben en verwijder deze voorzichtig met een zachte borstel.
  5. Controleer de bekabeling: Zorg ervoor dat de bekabeling van je camera schoon en vrij van vuil is. Vuil en stof kunnen zich ophopen op de bekabeling en storingen veroorzaken.

Monteur van CameraInstallatie.nl installeert een buitencamera op de goot van een huis

Over ons

CameraInstallatie is een professioneel bedrijf wat al meer dan 23 jaar beveiligingscamera’s weet te installeren in geheel Nederland
en een groot gedeelte van België. Onze naam is bekend in cameraland, vaak zijn wij ook de trendsetter als het gaat
om nieuwe mogelijkheden en of komen wij met net dat ene nieuwe snufje wat andere maar wat graag van ons afkijken.

 

Wij vinden kwaliteit belangrijk maar zeker ook de afspraken die we met u maken. Wij houden ons dan ook graag aan onze afspraken,
het gene wat wij beloven dat komen we dan ook echt na. Afspraak is afspraak en wie goed doet ontmoet.

 

U kunt bij ons terecht voor complete camerabewaking systemen die geschikt zijn voor het 24×7 opnemen en opslaan van beelden,
maar net zo goed voor een enkele camera om de toegang tot uw terrein of woning te bewaken.

Verder leveren en installeren wij alles wat daar aan mogelijkheden tussen zit. Wij kunnen elk camerasysteem
leveren met een recorder waarop de beelden worden opgenomen en ook weer eenvoudig kunnen
worden teruggekeken. Als wij een systeem installeren, stellen wij als u dat wilt ook meteen uw smartphone,
tablet of computer in. Alles werkt meteen perfect en u heeft nergens meer omkijken naar.
U bent bij ons ook niet gebonden aan abonnementen.

 

U investeert eenmalig in een camerasysteem en u heeft geen verdere kosten.

Deze klanten gingen u voor