WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Welke beveiligingscamera is niet Chinees? Tips voor het kiezen van de juiste camera

Camerainstallatie.nl | Camerabewaking beveiliging specialisten sinds 1999
Camerabewaking beveiliging specialisten sinds 1999
Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs met kennis van zaken
Opgeleide monteurs met kennis van zaken
Camerainstallatie.nl | Advies, installatie, levering & support
Advies, installatie, levering & support
Pakket samenstellen Pakket samenstellen Camerainstallatie.nl
De beste TIPS voor de veiligste IPcamera

Welke beveiligingscamera is niet Chinees? Tips voor het kiezen van de juiste camera

In een tijd waarin digitale veiligheid een steeds grotere rol speelt, begrijpen we bij Camerainstallatie.nl dat voorzichtigheid geboden is. Er circuleren zorgen over de veiligheid van bepaalde cameramerken, vooral die van Chinese makelij. Hoewel er nog geen hard bewijs is gevonden voor kwaadaardige praktijken, erkennen we de bezorgdheid die sommige bedrijven hebben.

Onze benadering is proactief en gericht op het waarborgen van de integriteit en veiligheid van uw bedrijfsomgeving. Daarom werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten zoals Hanwha, Honeywell, Bosch, en Axis, die bekend staan om hun strenge veiligheidsprotocollen en betrouwbare producten.

 

Hoewel we niet beweren dat alle Chinese cameramerken onveilig zijn, begrijpen we de behoefte van bedrijven om het zekere voor het onzekere te nemen. Daarom bieden we oplossingen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en die uw bedrijf beschermen tegen potentiële risico’s.

 

Onze toegewijde team van experts staat klaar om uw vragen en zorgen over beveiliging te bespreken en u te helpen bij het kiezen van de juiste oplossingen voor uw specifieke behoeften. U kunt erop vertrouwen dat we uw bedrijf en gegevens veilig houden, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: uw bedrijf laten groeien.

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw bedrijf kunnen helpen beveiligen met onze hoogwaardige camerainstallaties. Bij Camerainstallatie.nl staan we klaar om uw partner in veiligheid te zijn!

Camerainstallatie.nl

Chinese beveiligingscamera laten vervangen

Bij Camerainstallatie.nl begrijpen we het belang van veiligheid en privacy als het gaat om camerabeveiligingssystemen. Daarom bieden we een uitgebreide service die begint met een grondige evaluatie van uw huidige beveiligingsinfrastructuur.

Ons proces begint met een gedetailleerde inventarisatie van alle bestaande Chinese beveiligingscamera’s die momenteel in gebruik zijn. We noteren zorgvuldig merken, modellen en locaties, en voeren een diepgaande risicoanalyse uit om potentiële veiligheids- en privacyrisico’s te identificeren.

Vervolgens gaan we op zoek naar betrouwbare alternatieven van gerenommeerde merken zoals Hanwha, Honeywell, Bosch en Axis, die voldoen aan uw specifieke eisen en behoeften. We raadplegen experts op het gebied van beveiliging en IT om advies te krijgen over geschikte alternatieven en implementatiestrategieën.

Op basis van deze analyse ontwikkelen we een gedetailleerd vervangingsplan, inclusief budget, planning, installatieprocedure en eventuele training die nodig is voor uw personeel. Communicatie met alle betrokken partijen staat hierbij centraal, zodat iedereen op de hoogte is van het vervangingsproces en de redenen achter de overstap naar alternatieve merken.

Zodra het plan is opgesteld, voeren we de vervanging stap voor stap uit volgens het opgestelde plan. We zorgen ervoor dat de installatie van de nieuwe camera’s zorgvuldig wordt uitgevoerd en dat eventuele integratie met bestaande systemen soepel verloopt.

Na de implementatie testen we grondig alle nieuwe camera’s om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren en aan uw verwachtingen voldoen. We evalueren het proces en eventuele knelpunten voor toekomstige verbeteringen.

Tot slot regelen we regelmatig onderhoud en zorgen we ervoor dat alle camera’s up-to-date blijven met de nieuwste firmware-updates en beveiligingspatches om mogelijke kwetsbaarheden te minimaliseren.

Bij Camerainstallatie.nl streven we ernaar om uw bedrijf te voorzien van hoogwaardige camerabeveiligingsoplossingen die uw gemoedsrust waarborgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we u kunnen helpen uw beveiligingsdoelen te bereiken.

Professioneel advies?
Neem contact op!

Wat Betekent "NDAA Compliant"?

“NDAA compliant” klinkt misschien als een ingewikkelde term, maar eigenlijk is het vrij eenvoudig. Het verwijst naar het naleven van de regels en voorschriften vastgesteld in de National Defense Authorization Act (NDAA) in de Verenigde Staten. Maar wat houdt dat precies in?

 

 1. Land van Herkomst: Sommige versies van de NDAA leggen beperkingen op aan het gebruik van producten uit specifieke landen, zoals China, of van bepaalde bedrijven. Dit kan invloed hebben op de keuze van netwerkcamera’s voor bepaalde toepassingen.
 2. Cybersecurity en Gegevensbescherming: NDAA compliant netwerkcamera’s moeten robuust beveiligd zijn tegen hackers en andere cyberaanvallen. Daarnaast moeten ze zorgen voor veilige opslag van gevoelige informatie om de privacy te waarborgen.
 3. Beveiliging van de Leveringsketen: Fabrikanten moeten aantonen dat hun netwerkcamera’s veilig zijn gedurende het hele productieproces. Dit betekent dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat schadelijke onderdelen worden toegevoegd aan de camera’s.

Dus, wanneer een netwerkcamera “NDAA compliant” is, geeft dat aan dat de camera aan deze regels voldoet en als veilig en betrouwbaar wordt beschouwd volgens de normen van de Amerikaanse overheid.

Het is dus niet alleen een labeltje, maar een belangrijke indicator van veiligheid en betrouwbaarheid in de wereld van netwerkcamera’s.

namaak beveiligingscamera

Het proces van het vervangen van de Chinese beveiligingscamera's door nieuwe merken zoals Honeywell en Hanwha verloopt als volgt:

 

 1. Demontage: Een team van experts verwijdert zorgvuldig de oude Chinese beveiligingscamera’s. De kabels worden behouden voor hergebruik, waardoor er geen onnodige kosten ontstaan.
 2. Installatie van nieuwe merken: Na de demontage worden de nieuwe Honeywell- en Hanwha-camera’s gemonteerd op strategische locaties. Deze merken zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun betrouwbaarheid en kwaliteit.
 3. Programmeren en configureren: Nadat de nieuwe camera’s zijn geïnstalleerd, worden ze geprogrammeerd en geconfigureerd om naadloos samen te werken met het bestaande videomanagementsysteem. Dit kan Milestone, NX Witness of een ander VMS naar keuze zijn. Het team van experts heeft uitgebreide kennis van verschillende systemen en kan deze efficiënt integreren.

inbreker is op beeld te zien

Neem gewoon eens contact met ons op voor het beste advies

Waarom zou je niet vrijblijvend contact met ons opnemen? We staan klaar om persoonlijk bij je langs te komen en de situatie te bekijken. Tijdens een informele ontmoeting onder het genot van een kop koffie kunnen we kennismaken en zien of er een klik is. Vervolgens gaan we samen aan de slag om een doordacht beveiligingsplan op te stellen dat perfect aansluit bij jouw behoeften. Hierbij maken we gebruik van hoogwaardige materialen en worden de systemen geïnstalleerd door onze ervaren en deskundige monteurs. Zo ben je verzekerd van een professionele aanpak en optimale beveiliging voor jouw woning of bedrijf.

Beveiligingscamera en beveiliging advies marc herdes en eline klaver

Veel niet-Chinese merken van beveiligingscamera’s genieten wereldwijd een goede reputatie vanwege hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Enkele van deze merken zijn:

 1. Honeywell: Een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn breed scala aan beveiligingsoplossingen, waaronder camerasystemen van hoge kwaliteit.
 2. Hanwha Techwin (voorheen bekend als Samsung Techwin): Hanwha is een Zuid-Koreaans bedrijf dat geavanceerde beveiligingsoplossingen biedt, waaronder hoogwaardige beveiligingscamera’s.
 3. Bosch: Bosch staat bekend om zijn innovatieve technologieën en betrouwbare producten, waaronder beveiligingscamera’s van professionele kwaliteit.
 4. Axis Communications: Een toonaangevende leverancier van netwerkcamera’s en andere beveiligingsoplossingen van hoge kwaliteit, gevestigd in Zweden.
 5. Sony: Sony is een Japans technologiebedrijf dat een breed scala aan beveiligingscamera’s produceert, waaronder hoogwaardige IP-camera’s en CCTV-systemen.
 6. Panasonic: Een ander Japans bedrijf, Panasonic, biedt geavanceerde beveiligingsoplossingen, waaronder bewakingscamera’s van uitstekende kwaliteit voor zowel binnen als buiten.
 7. Vivotek: Vivotek is een Taiwanese fabrikant van IP-camera’s die bekend staat om zijn innovatieve technologieën en uitstekende beeldkwaliteit.
 8. Avigilon (een Motorola Solutions Company): Avigilon, gevestigd in Canada, produceert geavanceerde beveiligingsoplossingen, waaronder high-definition IP-camera’s en videomanagementsystemen.
 9. Pelco by Schneider Electric: Pelco is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige beveiligingscamera’s en videosurveillance-oplossingen.
 10. Mobotix: Mobotix, gevestigd in Duitsland, staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve IP-camera’s met geïntegreerde intelligentie en geavanceerde videobewakingstechnologieën.

Verschillende cameramodellen

Enkele specifieke redenen waarom overheden, bedrijven en organisaties ervoor kiezen om geen Chinese beveiligingscamera's meer te gebruiken:

De reden dat Chinese beveiligingscamera’s niet meer worden toegestaan, komt voort uit zorgen over privacy, veiligheid en mogelijke geopolitieke risico’s.

 1. Privacyrisico’s: Er zijn zorgen over de mogelijke betrokkenheid van Chinese fabrikanten bij het verzamelen van gevoelige informatie via de beveiligingscamera’s. Er bestaat de angst dat deze gegevens kunnen worden gebruikt voor spionageactiviteiten of andere ongeautoriseerde doeleinden.
 2. Cyberbeveiligingsrisico’s: Chinese beveiligingscamera’s kunnen kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen, zoals hacking en malware-infecties. Er zijn gevallen geweest waarbij Chinese apparaten werden geïnfiltreerd door kwaadwillende actoren, wat resulteerde in datalekken en andere beveiligingsincidenten.
 3. Geopolitieke spanningen: De toenemende geopolitieke spanningen tussen China en andere landen hebben geleid tot bezorgdheid over de afhankelijkheid van Chinese technologie. Als gevolg hiervan zijn overheden en organisaties voorzichtiger geworden met het gebruik van Chinese producten en technologieën, waaronder beveiligingscamera’s.
 4. Beperkingen op toegang tot updates en ondersteuning: In sommige gevallen kunnen Chinese fabrikanten beperkingen opleggen aan de toegang tot firmware-updates en technische ondersteuning voor hun producten. Dit kan leiden tot verouderde beveiligingscamera’s die kwetsbaar zijn voor beveiligingsrisico’s.

 

Al deze redenen hebben bijgedragen aan het besluit van veel overheden, bedrijven en organisaties om geen Chinese beveiligingscamera’s meer toe te staan en in plaats daarvan te kiezen voor alternatieve merken van betrouwbare en niet-Chinese fabrikanten. Dit helpt hen om de privacy en veiligheid van hun systemen te waarborgen en het risico op potentiële beveiligingsincidenten te verminderen.

zieke slechte beveiligingscamera

Met Onvif komt alles weer goed

Onvif, wat staat voor Open Network Video Interface Forum, is een wereldwijd consortium dat zich richt op de ontwikkeling van standaarden voor IP-gebaseerde beveiligingsproducten. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Onvif-standaarden is dat het interoperabiliteit mogelijk maakt tussen verschillende merken en modellen van beveiligingscamera’s, ongeacht de fabrikant.

 

Met Onvif kunnen beveiligingscamera’s van verschillende merken eenvoudig met elkaar communiceren en integreren in een enkelvoudig systeem. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot slechts één merk of type camera bij het bouwen van een beveiligingsinfrastructuur. In plaats daarvan kun je kiezen voor de beste camera’s die voldoen aan jouw specifieke eisen en budget, zonder je zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

 

Een goed en stabiel softwarepakket, zoals NX Witness, kan deze interoperabiliteit verder optimaliseren. NX Witness biedt een gebruiksvriendelijke interface voor het beheer en de monitoring van beveiligingscamera’s, en ondersteunt naadloze integratie met Onvif-compatibele apparaten. Hierdoor kun je eenvoudig beveiligingscamera’s van verschillende merken toevoegen aan je systeem en ze centraal beheren vanuit één enkel platform.

 

Door te kiezen voor Onvif-compatibele beveiligingscamera’s en een betrouwbaar softwarepakket zoals NX Witness, ben je verzekerd van een flexibele en schaalbare beveiligingsoplossing die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van interoperabiliteit, functionaliteit en stabiliteit. Dit stelt je in staat om een effectief beveiligingssysteem te bouwen dat voldoet aan jouw specifieke behoeften en vereisten.

Camerabewaking software gratis

We are here to help ! De migratie is kinderspel voor ons

Als bedrijf gespecialiseerd in beveiligingscamera’s begrijpen we dat migratie van oude naar nieuwe systemen een complex proces kan zijn. Daarom zijn we er om te helpen bij elke stap van de migratie, van planning tot implementatie en ondersteuning achteraf.

 

 

 1. Voorbereiding en planning: We beginnen met een grondige analyse van het bestaande camerasysteem en de behoeften van de klant. Dit omvat het identificeren van oude camera’s die moeten worden vervangen, het beoordelen van de huidige infrastructuur en het vaststellen van de vereisten voor het nieuwe systeem. Op basis hiervan ontwikkelen we een gedetailleerd migratieplan.
 2. Selectie van nieuwe apparatuur: We helpen bij het selecteren van de juiste beveiligingscamera’s voor de specifieke behoeften van de klant. Dit omvat het aanbevelen van merken en modellen die voldoen aan de gewenste specificaties en budgettaire overwegingen.
 3. Installatie en configuratie: Ons ervaren team van installateurs zal de oude camera’s demonteren en de nieuwe apparatuur installeren op de aangewezen locaties. We zorgen ervoor dat alle nieuwe camera’s correct zijn geconfigureerd en geoptimaliseerd voor maximale prestaties.
 4. Integratie met bestaande systemen: Indien nodig integreren we de nieuwe camerasystemen met bestaande beveiligingsinfrastructuur, zoals videomanagementsystemen (VMS), toegangscontrolesystemen en alarmsystemen. We zorgen ervoor dat alles naadloos samenwerkt voor een geïntegreerde beveiligingsoplossing.
 5. Training en ondersteuning: We bieden uitgebreide training aan het personeel van de klant om ervoor te zorgen dat ze vertrouwd zijn met het gebruik van het nieuwe camerasysteem. Bovendien bieden we doorlopende technische ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal blijft presteren.

Portret van adviseur Koen

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant