WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Wat is camerabewaking eigenlijk en wat doet een goed werkend beveiligingssysteem?

Wat is camerabewaking eigenlijk? Camerabewaking is een vorm van beveiliging via het opnemen van videobeelden. Hoe herken je dan een bewakingscamera? Volgens de camerawet is een bewakingscamera elk observatiesysteem dat beelden verzamelt, verwerkt of bewaart om bijvoorbeeld misdrijven zoals inbraak te voorkomen of het vast stellen van beelden en uiteindelijk het te kunnen oplossen. Maar ook word camerabewaking ingezet om overlast te voorkomen of om dit vast te kunnen stellen op beeld. Ook worden bewakingscamera’s gebruikt om orde te handhaven zoals in een winkelcentrum bijvoorbeeld.

 

Een beveiligingssysteem kan bestaan uit meerdere verschillende producten en kan op vele manieren worden gebruikt. In deze tekst behandel ik een beveiligingssysteem met camera’s.Vanaf de buitenkant zie je alleen een bewakingscamera zoals hier op de onderstaande foto.

Camerainstallatie.nl

Draadloos of bedrade camera’s
Je ziet hier inderdaad alleen een bewakingscamera. Maar wat zit er achter deze bewakingscamera? Eerst zullen we onderscheid moeten maken tussen draadloze (wifi) camera’s en bedrade camera’s. Een Wifi camera kan direct via uw draadloos netwerk worden verbonden. Dit is zo eenvoudig als inloggen. Een bedrade camera moet naar uw router worden geleid. Dit betekent dat u een kabel door uw huis moet trekken om de beveiligingscamera op het router aan te sluiten. Uit mijn eigen ervaring heb ik gemerkt dat wifi camera’s (draadloos) minder goed werken als bekabelde bewakingscamera’s. Dit komt omdat een netwerk kabel altijd sneller zal zijn als draadloos internet (Wifi).

 

Ook is het veiliger om via een kabel te werken omdat het voor hackers vele male makkelijker is om in jou wifi netwerk te komen. Ook gebruiken inbrekers soms stoorzenders voor wifi camera’s dit is een apparaat wat heel makkelijk te verkrijgen is helaas. Met een bedrade camera moet de inbreker de kabel doorknippen wat vaak lastig is aangezien de kabels vaak weg gewerkt worden. Er komt ook nog bovenop dat bij een draadloze camera (wifi) de verbinding altijd goed moet zijn, dus als er 3 bewoners van hetzelfde onderkomen Netflix aan het kijken zijn (dit vraagt veel internetverbruik) is er een grote kans dat er een vertraging ontstaat in de camerasysteem. Een praktisch voorbeeld hiervan zou zijn : een pakketbezorger belt aan, de gebruiker van het camerasysteem wilt graag weten wie er voor de deur staat en kijkt op zijn mobiele APP de camerabeelden. De bewoner ziet echter niemand voor de deur staan en vertrouwt het niet. Pas 30 seconden later komt de postbode aan op de Videobeelden van de camera en de bewoner is te laat met open doen.

 

Dit komt door de vertraging die een wifi netwerk kan aanrichten bij een camerasysteem. We weten dus nu dat een camerasysteem via kabel vele male sneller en veiliger is, vandaar dat de rest van de tekst gericht is op het best mogelijke beveiligingssysteem : bedrade camera’s.

Hoe installeer je een beveiligingssysteem
wat zit er nou achter een camera? Veel meer dan je zou denken op de onderstaande foto zie je duidelijk wat er allemaal komt kijken bij een camerasysteem. op de foto zie je een theoretisch voorbeeld van een camerasysteem. Dit zou in de praktijk bijvoorbeeld om een grote woning kunnen gaan of om een bedrijf. Er zijn 8 camera’s die hangen rondom het pand. Deze camera’s zijn allemaal bekabeld met een netwerk kabel en gaan door spouwmuren en kabelgoten heen zodat het mooi is afgewerkt en ook veilig is (dit zodat niemand makkelijk bij de kabels kan). Dan komen we bij de recorder. Vanuit elke camera gaat een netwerk kabel in de recorder. Dit is het grote apparaat in het midden. Deze moet goed bewaard worden en op een veilig plekje staan. Niet op een plek waar het vochtig kan zijn zoals in een schuur of waar de recorder makkelijk gestolen kan worden.

 

Vanuit de recorder kan er gemonitord worden naar een beeldscherm. Zodat u bijvoorbeeld vanaf een bepaalde plek waar de eindklant het fijn vind alle beelden overzichtelijk kunt monitoren. Ook is er vaak nog een muis aangesloten aan de recorder om de instellingen te kunnen doen. Op de recorder staat ook een barcode voor het aansluiten van het camerasysteem op de mobiele APP zodat u vanaf u telefoon ook alles in de gaten kunt houden waar u ook maar bent. Het opslaan van de beelden gaat via een interne harde schijf deze gaat in de recorder. Ook de interne harde schijf kent meerdere soorten met verschillende capaciteiten. Ook de recorder is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo heb je een 8 kanaals recorder, het woord zegt het al 8 kanalen dit betekent dat er plek is voor 8 aansluitingen oftewel 8 camera’s. Recorders zijn verkrijgbaar in 8,16 en 14 kanaals.

 

Het installeren van een camerasysteem is ook niet makkelijk als je het nog nooit eerder heb gedaan. Niet alleen het aanleggen van het systeem is moeilijk maar om de software en firmware goed te laten werken heb je ook ervaring nodig of hulp van iemand. Zo heeft elke camera een eigen IP adres nodig om te werken en zo zijn er nog een aantal punten waar je goed op moet letten bij het installeren van een camerasysteem.

Welke Soorten bekabelde camerabewaking zijn er?

 

Intelligente camera’s : dit type camera word aangestuurd door goede software waardoor mogelijkheden en opties onbeperkt worden.

 

–  Gezichtsherkenning

–  Objecten volgen

–  Verloren object detectie

–  Een koffer die vergeten word op Schiphol kan worden teruggevonden d.m.v.
intelligente camera’s

–  Elektronisch hek

–  Waarschuwing zones

–  Bezoekers tellen en registreren

–  En nog veel meer

 

Analoog camerasysteem & CCTV-camerasysteem : deze camera’s vallen onder de bekabelde systemen. Dit om de beeldkwaliteit zo goed mogelijk van de camera naar de recorder over te brengen.

 

–  Budgetvriendelijk

–  Goede beeldkwaliteit bij verlichting

–  Bekabeling nodig

–  Niet draadloos

–  Verouderd principe

–  Lagere beeldresolutie

IP camerabewaking : dit is naar mijn mening een van de betere oplossingen. Het word opgebouwd zoals een computernetwerk. Het is de ideale oplossing voor gebruikers met hoge eisen op gebied van beeldscherpte, brandbreedte, opslagmogelijkheden en visuele controle op afstand.

 

–  Zowel voor binnen als buiten geschikt

–  Hoge resolutie & goede herkenning

–  Rechtstreekse verbinding met netwerk/internet

–  Minder kabels nodig

–  Lagere ‘cost of ownership’ t.o.v. analoge camera’s

–  Veel mogelijkheden met 1 camera

–  Iets duurder

–  Heeft hogere beveiliging nodig

–  Complexe installatie

 

–  De IP camerabewaking is beschikbaar in :

–  Dome camera

–  Bullet camera

–  Turret camera

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant