WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Draadloze bewakingscamera kopen en installeren: tips (wifi camera)

Op zoek naar een bewakingscamera? Er zijn talloze opties beschikbaar, van goedkope tot hoogwaardige en van compact tot groot formaat. Draadloze bewakingscamera’s zijn vaak de meest betaalbare optie en dus populair bij veel consumenten. Maar hoe betrouwbaar zijn deze draadloze camera’s nu echt? En is het verstandig om hierin te investeren?

 

In deze blog delen wij enkele handige tips om de beste draadloze bewakingscamera te kiezen en miskopen te voorkomen. Ook bespreken we de voor- en nadelen van draadloze camera’s, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van een bewakingscamera die past bij jouw behoeften en budget. Zo weet je zeker dat je investeert in een kwalitatieve bewakingscamera die jouw huis of bedrijf optimaal beveiligt.

Camerainstallatie.nl

Bewakingscamera kiezen: draadloos met wifi of bekabeld met een UTP-kabel?

Het kan lastig zijn om een bewakingscamera te kiezen als je geen ervaring of kennis hebt op dit gebied. In de winkel of online zie je door de bomen het bos niet meer, er zijn goedkope en dure modellen, met cloud opslag of USB-stick, SD-kaart of zelfs een recorder. Wat zijn de voordelen en nadelen? De keuze is overweldigend, maar dat maakt het zeker niet makkelijker.

 

Wij hebben in de loop der jaren veel merken kunnen uitproberen en uit eigen ervaring de voor- en nadelen kunnen ervaren. We zijn niet echt positief over draadloze modellen, ze werken soms wel, maar vaak ook niet. Als ze werken, kan er storing optreden en vallen verbindingen weg. Veel beveiligingscamera’s werken op 2,4 GHz, wat vaak het probleem is. Soms zijn ze 5 GHz, dan gaat het beter. Maar als je meerdere wifi camera’s hebt, heb je meerdere problemen, zoals wegvallende verbindingen en een trager wifi-netwerk of internet vanwege de hoeveelheid data die de camera’s gebruiken. Dit kan resulteren in klachten van kinderen over traag werkend YouTube. Kortom, een wifi camera is leuk voor hobbygebruik, maar niet voor betrouwbaarheid op de lange termijn. Wil je zekerheid? Dan is een bekabelde camera de beste optie.

Draadloze beveiligingscamera: met of zonder kabel?

Een draadloze bewakingscamera kan klinken als de perfecte oplossing, maar hoe goed zijn deze camera’s eigenlijk? Laten we beginnen met een opmerkelijk feit: een draadloze camera is niet echt draadloos, omdat er altijd een voedingskabel aan zit. Meestal is dit een kort kabeltje waarop je een voedingskabel kunt aansluiten, en dit is vaak zichtbaar en niet erg esthetisch.

 

Op de foto hiernaast is een voorbeeld te zien van een draadloze camera, met de voedingskabels al klaar om aangesloten te worden. Maar laten we eerlijk zijn, mooi is het niet. We begrijpen dat een draadloze camera een snelle en betaalbare oplossing kan zijn als je niet te veel geld wilt uitgeven, en vooral als de camera niet permanent hoeft te hangen.

 

Echter, als je om je huis geeft, wil je geen lelijke beveiligingscamera aan de muur hebben, want het oog wil ook wat.

  Mooie draadloze camera

Top 10 betaalbare wifi draadloze beveiligingscamera's voor buiten

Hoewel wij geen voorstander zijn van draadloze wifi beveiligingscamera’s, hebben wij een TOP 10 samengesteld van de meest betaalbare wifi draadloze camera’s. Het gebruik van dit soort camera’s kan leuk zijn om mee te spelen of voor tijdelijk gebruik, maar het is belangrijk om te onthouden dat draadloze camera’s niet altijd betrouwbaar zijn. Het is goed om in gedachten te houden dat iets wat goedkoop klinkt en ook daadwerkelijk goedkoop is, vaak minder van kwaliteit kan zijn.

 

Wansview Outdoor beveiligingscamera – te koop vanaf +-  €30-€40

Victure Outdoor beveiligingscamera- te koop vanaf +- €40-€50

ZOSI Outdoor beveiligingscamera – te koop vanaf +- €35-€45

HeimVision HM241 Wireless Camera – te koop vanaf +- €60-€70

Conico Outdoor beveiligingscamera – te koop vanaf +-  €40-€50

Zmodo Outdoor beveiligingscamera – te koop vanaf +-  €30-€40

SV3C Outdoor beveiligingscamera – te koop vanaf +-  €40-€50

ieGeek Outdoor beveiligingscamera – te koop vanaf +-  €30-€40

Anpviz Outdoor beveiligingscamera – te koop vanaf +-  €35-€45

Foscam Outdoor beveiligingscamera – te koop vanaf +-  €50-€60

Top 10 wifi camera's voor binnen (o.a. als nannycam of als dierencamera)

Het is toch wel handig om een camera te hebben die je gemakkelijk kunt oppakken en verplaatsen naar een handige locatie op dat moment. Met een verplaatsbare wifi camera kun je bijvoorbeeld de hond, kat of kinderen/baby in de gaten houden. Met deze camera’s kun je snel en gemakkelijk op afstand live kijken, bijvoorbeeld in de tuin, in bed, in bad of op het werk.

 

Bovendien kunnen de draadloze camera’s van Imou, Dahua of Hikvision worden aangesloten op een harde schijf recorder of intercom scherm, waardoor je de beelden kunt opnemen en later kunt bekijken op een monitor of tv. Dit is ideaal als je camerabewaking en babyfoon wilt combineren.

 

Dahua

Hikvision

Imou

Nest Cam Indoor

Arlo Q

TP-Link Kasa Cam

Wyze Cam Pan

Logitech Circle 2

Ring Indoor Cam

Amcrest ProHD Indoor Camera

Voor- en nadelen van draadloze camera's

Voordelen van draadloze camera’s:

 1. Gemakkelijk te installeren: Draadloze camera’s zijn veel gemakkelijker te installeren dan bedrade camera’s. Je hoeft geen kabels door muren of plafonds te trekken, wat veel tijd en moeite bespaart. Dit maakt ze ook gemakkelijker te verplaatsen naar een andere locatie indien nodig. 
 2. Flexibiliteit: Met draadloze camera’s kun je ze op veel verschillende plaatsen in en rondom je huis of bedrijf plaatsen. Ze zijn niet gebonden aan de locatie van stopcontacten of bekabeling. Dit geeft je de flexibiliteit om ze te plaatsen waar je ze nodig hebt voor optimale dekking. 
 3. Gemakkelijke toegang: Met draadloze camera’s kun je via een app op je smartphone of tablet eenvoudig de live beelden bekijken. Dit geeft je altijd en overal toegang tot de beelden. 
 4. Lagere installatiekosten: Doordat er geen kabels geïnstalleerd hoeven te worden, zijn de installatiekosten van draadloze camera’s vaak lager dan die van bedrade camera’s.

Nadelen van draadloze camera’s:

 1. Signaalinterferentie: Draadloze camera’s werken via wifi-signalen, wat betekent dat ze gevoelig zijn voor storingen door andere wifi-apparaten in de buurt. Dit kan leiden tot slechte signaalsterkte en beeldstoringen. 
 2. Beperkte batterijduur: Sommige draadloze camera’s werken op batterijen, wat betekent dat ze een beperkte levensduur hebben. Je moet de batterijen regelmatig vervangen of opladen. 
 3. Minder betrouwbaarheid: Draadloze camera’s zijn minder betrouwbaar dan bedrade camera’s omdat het signaal kan worden verstoord of onderbroken door interferentie of zwakke wifi-signalen. 
 4. Beperkte bereik: Draadloze camera’s hebben een beperkt bereik en kunnen daarom minder geschikt zijn voor grotere gebieden of lange afstanden. 
 5. Kwetsbaarheid voor hacking: Draadloze camera’s zijn kwetsbaarder voor hacking dan bedrade camera’s. Als ze niet goed beveiligd zijn, kunnen hackers gemakkelijker toegang krijgen tot de beelden en audio.

Handige tips om de beste draadloze bewakingscamera te kiezen en miskopen te voorkomen

Een draadloze bewakingscamera kan een waardevolle investering zijn om je huis, bedrijf of eigendommen te beveiligen. Maar met zoveel opties op de markt kan het kiezen van de juiste camera een uitdaging zijn. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen de beste draadloze bewakingscamera te kiezen en miskopen te voorkomen:

 

 

 1. Bepaal je behoeften: Voordat je begint met het zoeken naar een draadloze camera, is het belangrijk om te bepalen wat je precies nodig hebt. Wil je binnen of buiten bewaken? Wil je een camera die bewegingsdetectie heeft? Hoeveel opslagruimte heb je nodig? Door je behoeften te definiëren, kun je gerichter zoeken naar de juiste camera.
 2. Kies een betrouwbaar merk: Kies voor een gerenommeerd merk zoals Dahua, Hikvision, Imou of andere bekende merken. Dit zorgt ervoor dat je een product krijgt van hoge kwaliteit met betrouwbare technologie en uitgebreide garantie.
 3. Let op de resolutie: Een hogere resolutie zorgt voor duidelijkere beelden, wat belangrijk is als je het beeldmateriaal wilt gebruiken als bewijsmateriaal. Kies voor een camera met ten minste 1080p resolutie, maar als je hogere kwaliteit wilt, kies dan voor een 4K-camera.
 4. Kijk naar de lens: De lens van de camera bepaalt het beeldbereik en de kijkhoek. Zorg ervoor dat de lens van de camera voldoet aan jouw behoeften.
 5. Controleer de nachtzichtkwaliteit: Als je ook ’s nachts wilt bewaken, is het belangrijk om te zorgen dat de camera nachtzichtfunctie heeft en dat de kwaliteit van de nachtzicht goed is.
 6. Let op de opslag: Er zijn verschillende opties voor opslag zoals cloudopslag, een SD-kaart of een NAS-opslag. Kies een optie die bij je past en zorg ervoor dat de opslagcapaciteit voldoet aan jouw behoeften.
 7. Check de compatibiliteit: Controleer of de camera compatibel is met jouw apparaat zoals een smartphone, tablet of computer en of de bijbehorende app makkelijk te gebruiken is.
 8. Overweeg professionele installatie: Draadloze camera’s kunnen eenvoudig te installeren zijn, maar als je niet bekend bent met het installeren van camera’s, overweeg dan professionele installatie om ervoor te zorgen dat de camera correct is geplaatst en werkt.

 

Door deze tips in gedachten te houden, kun je een goede draadloze bewakingscamera vinden die aan jouw behoeften voldoet en kun je voorkomen dat je een miskoop doet.

Bekabelde of draadloze camera

Als het gaat om het kiezen van een bewakingscamera, is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen of u kiest voor een bekabelde of draadloze camera. Het is een beslissing die vaak wordt beïnvloed door de beschikbaarheid van bekabeling, de kosten en de gewenste functionaliteit. Maar wat adviseert de professional? Moet u kiezen voor een wifi camera of een bekabelde netwerk camera?

 

Een bekabelde netwerk camera heeft een fysieke verbinding nodig om te werken. Dit betekent dat er een netwerkkabel moet worden geïnstalleerd tussen de camera en de router of recorder. Het voordeel van deze bekabelde verbinding is dat het stabiel is en niet onderhevig is aan storingen. Dit is vooral belangrijk als de camera permanent wordt geïnstalleerd en het niet mogelijk is om deze te verplaatsen.

 

Een wifi camera, daarentegen, maakt gebruik van een draadloze verbinding om te communiceren met het netwerk en de recorder. Dit biedt flexibiliteit bij het installeren en verplaatsen van de camera. Ook is het niet nodig om kabels te trekken, wat vaak kostbaar en tijdrovend kan zijn. Het nadeel van draadloze camera’s is dat ze vatbaarder zijn voor storingen, zoals signaalverlies en interferentie.

 

Als het gaat om beeldkwaliteit, zijn bekabelde netwerk camera’s vaak beter dan wifi camera’s. Dit komt omdat bekabelde camera’s meer bandbreedte hebben en daarom hogere resoluties en framesnelheden kunnen ondersteunen. Dit is vooral belangrijk als u gedetailleerde beelden nodig heeft, zoals bij gezichtsherkenning of het lezen van kentekenplaten.

 

Als het gaat om beeldkwaliteit, zijn bekabelde netwerk camera’s vaak beter dan wifi camera’s. Dit komt omdat bekabelde camera’s meer bandbreedte hebben en daarom hogere resoluties en framesnelheden kunnen ondersteunen. Dit is vooral belangrijk als u gedetailleerde beelden nodig heeft, zoals bij gezichtsherkenning of het lezen van kentekenplaten.

 

Als we kijken naar de kosten, dan zijn wifi camera’s vaak goedkoper dan bekabelde camera’s. Dit komt omdat er geen kabels hoeven te worden geïnstalleerd. Ook is het mogelijk om meerdere wifi camera’s te installeren zonder extra kabels te hoeven leggen.

 

Als het gaat om de professionele markt, zoals bij bedrijven en overheidsinstellingen, dan worden vaak bekabelde netwerk camera’s gebruikt. Dit komt omdat de stabiliteit en betrouwbaarheid van de bekabelde verbinding van groot belang zijn voor deze toepassingen. Echter, voor huishoudelijk gebruik en kleine bedrijven zijn wifi camera’s vaak voldoende.

Als professionele installateur hebben wij enkele tips voor de installatie van een wifi of draadloze camera:

 1. Plaatsing: Zorg ervoor dat de camera op een strategische locatie wordt geplaatst, zodat deze het hele gebied kan bestrijken dat u wilt bewaken. Houd er rekening mee dat de camera moet worden geplaatst op een hoogte die moeilijk toegankelijk is voor indringers en dat de camera zo min mogelijk wordt belemmerd door obstakels.
 2. Signaalsterkte: Controleer voordat u de camera installeert de signaalsterkte op de plaats waar u de camera wilt installeren. Dit kan worden gedaan met een smartphone of een laptop met wifi. Zorg ervoor dat de signaalsterkte sterk genoeg is om de camera te laten werken.
 3. Wachtwoordbeveiliging: Zorg ervoor dat u het standaard wachtwoord van de camera verandert in een sterk wachtwoord. Het is belangrijk om een sterk wachtwoord te hebben om te voorkomen dat ongeautoriseerde personen toegang krijgen tot uw camera.
 4. Firmware updates: Controleer regelmatig of er firmware-updates beschikbaar zijn voor uw camera. Firmware-updates kunnen de beveiliging van uw camera verbeteren en eventuele kwetsbaarheden in de beveiliging oplossen.
 5. Encryptie: Controleer of uw camera gebruik maakt van encryptie om de videostream te beveiligen. Encryptie zorgt ervoor dat de videostream alleen kan worden bekeken door geautoriseerde personen.
 6. Voeding: Zorg ervoor dat u de camera aansluit op een stabiele voedingsbron. Een onstabiele voeding kan leiden tot storingen in de videostream.

Waar koop je een wifi-camera?

Er zijn verschillende manieren om een bewakingscamera aan te schaffen. Je kunt ervoor kiezen om deze te kopen in een winkel, zoals een bouwmarkt of elektronicawinkel. Ook kun je terecht bij gespecialiseerde zaken die zich richten op beveiligingsapparatuur. Online webshops bieden ook een ruim aanbod aan bewakingscamera’s.

 

Echter, er zijn ook nadelen aan deze manieren van aankoop. In winkels en bouwmarkten is er vaak weinig specifieke kennis over de producten aanwezig en is het aanbod beperkt. Bij elektronicawinkels is er wel meer keuze, maar ook hier is de kennis vaak niet gespecialiseerd op het gebied van bewakingscamera’s.

 

Online webshops bieden daarentegen vaak wel een breed scala aan keuzes en prijsklassen. Maar er is wel een risico op namaakproducten en onbetrouwbare verkopers.

 

Een andere optie is om naar een gespecialiseerd installatie bedrijf te gaan, zoals camerainstallatie.nl. Hier zijn adviseurs aanwezig die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast beschikken zij over eigen voorraad en eigen monteurs die de installatie van de bewakingscamera kunnen verzorgen. Ook bieden zij een helpdesk voor eventuele problemen en storingen.

 

De voordelen van het aanschaffen van een bewakingscamera bij een gespecialiseerd installatiebedrijf zijn dus duidelijk. Je hebt de zekerheid van deskundige begeleiding bij de aankoop en installatie, een uitgebreide keuze uit hoogwaardige producten en een garantie op betrouwbare service en ondersteuning.

Dahua Full color installatie

 

Een wifi camera is een type draadloze beveiligingscamera dat gebruikmaakt van het bestaande wifi-netwerk om verbinding te maken met het internet. Het voordeel hiervan is dat er geen lange netwerkkabels nodig zijn om de camera te installeren en te gebruiken. Dit geeft u meer vrijheid in de plaatsing van uw beveiligingscamera en maakt het gemakkelijker om uw huis of kantoor te beveiligen tegen inbrekers.

 

Er zijn verschillende soorten wifi camera’s beschikbaar, zoals dome of bullet camera’s, bestuurbare PTZ wifi ip-camera’s en onopvallende mini wifi-camera’s. Bij camerainstallatie.nl kunt u kiezen uit een breed assortiment wifi camera’s van bekende merken zoals Dahua, Hikvision en Ezviz. Er zijn wifi camera’s beschikbaar voor zowel binnen als buiten, en sommige camera’s hebben zelfs nachtzicht, bewegingsdetectie en ingebouwde microfoons en speakers voor tweewegcommunicatie.

 

Een groot voordeel van wifi camera’s is dat u via een app op uw smartphone altijd en overal de camerabeelden kunt bekijken. Sommige camera’s hebben zelfs de mogelijkheid om te communiceren met een persoon in de buurt van de camera. Om het signaal van de camera sterk te houden, is het belangrijk om deze dichtbij de router te positioneren. Er zijn wifi camera’s die verbinding kunnen maken via ethernet, maar over het algemeen hebben deze camera’s amper kabels nodig.

 

Het kopen van een wifi camera kan op verschillende plaatsen, zoals in een elektronica- of bouwmarkt, bij een specialistische winkel of webshop, en zelfs bij AliExpress. Het nadeel van sommige van deze opties is dat er mogelijk namaakproducten worden verkocht. Een veiligere optie is om uw wifi camera te kopen bij een gespecialiseerd installatiebedrijf zoals camerainstallatie.nl. Hier vindt u adviseurs, helpdesk, voorraad en eigen monteurs, waardoor u zeker weet dat er bij eventuele problemen altijd een oplossing beschikbaar is.

Als u een hond of kat heeft en graag toezicht wilt houden terwijl u even niet thuis bent, dan zijn IP-camera’s een handige oplossing om uw huisdier in de gaten te houden. De Dahua Full HD WiFi Binnencamera is een uitstekende optie met een bereik van 10 meter, zelfs in het donker. Daarnaast is de Dahua Mini Full HD WiFi Binnencamera een compacte en verplaatsbare optie met bewegingsdetectie, two-way audio en geluidsalarm. Met de ingebouwde speaker van de Dahua Full HD WiFi Binnencamera kunt u zelfs gemakkelijk communiceren met uw huisdier, ook als u even weg bent.

 

Als u beelden van uw wifi bewakingscamera wilt opslaan, zijn er verschillende opties beschikbaar. Veel camera’s hebben een SD-kaartsleuf waar u een micro SD-kaart in kunt plaatsen voor het opnemen van beelden. Het is ook mogelijk om de camerabeelden op te slaan met behulp van een computer, hoewel deze wel aan moet blijven staan om beelden op te kunnen nemen. Sommige wifi-camera’s bieden ook de optie om beelden in de cloud, digitale recorder of op een NAS op te slaan.

 

Als u op zoek bent naar meer opslagcapaciteit, dan kunt u kiezen voor een wifi NVR recorder. In de recorder zit een optionele harde schijf waar de beelden worden opgeslagen. Een groot voordeel van een recorder is de mogelijkheid om de beelden van meerdere camera’s tegelijk op te slaan.

 

Een wifi camera kunt u draadloos aansluiten op uw huidige netwerk. De camerabeelden worden via wifi verzonden naar een smartphone, tablet, pc of NVR. Het aansluiten van een wifi-camera is eenvoudig en vereist geen netwerkkabel. De camera heeft wel stroom nodig om te kunnen functioneren. Met een 12V adapter kunt u de camera van stroom voorzien, en als het snoer van de adapter niet lang genoeg is, kunt u een 12V verlengsnoer gebruiken.

 

Sommige wifi-camera’s hebben een oplaadbare batterij, zodat de camera geheel draadloos is. Dit type IP-camera is ideaal voor het beveiligen van uw eigendommen in ruimtes waar geen stroomvoorziening beschikbaar is, maar wel een netwerkverbinding mogelijk is. Om de verbinding met de wifi-camera tot stand te brengen, moet u enkele stappen doorlopen. U kunt de camerabeelden bekijken via een app op een pc, laptop, smartphone of tablet. Kortom, met een wifi-camera kunt u gemakkelijk en efficiënt uw huisdieren in de gaten houden, waar u ook bent.