WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
CameraInstallatie.nl

TP-Link Omada en Ubiquiti UniFi, wat zijn de verschillen?

Camerainstallatie.nl | Eigen opgeleide wifi monteurs
Eigen opgeleide wifi monteurs
Camerainstallatie.nl | Vrijblijvend wifi advies op locatie
Vrijblijvend wifi advies op locatie
Camerainstallatie.nl | Een eigen wifi helpdesk die voor u klaar staat
Een eigen wifi helpdesk die voor u klaar staat
Camerainstallatie.nl | 23 jaar ervaring
23 jaar ervaring
Kies voor vrijblijvend wifi advies op locatie!

Al onze wifi systemen worden geïnstalleerd door onze eigen monteurs die u zullen ontzorgen in het beschikbaar maken van écht goede wifi in uw huis of bedrijf.

Afspraak maken Offerte aanvragen
Hoogste Wifi kwaliteit van Nederland
Camerainstallatie.nl | Hoogste Wifi kwaliteit van <span>Nederland</span>
Binnen een week goede wifi geplaatst
Camerainstallatie.nl | Binnen een week goede wifi <span>geplaatst</span>
Afspraak maken Offerte aanvragen Camerainstallatie.nl

TP-Link Omada en Ubiquiti UniFi, wat zijn de verschillen?

Het opzetten van een draadloos netwerk voor bedrijven is essentieel geworden, en er zijn verschillende opties op de markt. Twee van de populairste systemen zijn de TP-Link Omada en de Ubiquiti UniFi. In deze blog zullen we deze systemen vergelijken en de belangrijkste verschillen bespreken.

 

 

 

Hardware:

De TP-Link Omada maakt gebruik van een controller die verbinding maakt met de access points en switches. Het biedt ook eenvoudige en goedkope AP’s. De Ubiquiti UniFi heeft echter meer high-end hardware, zoals de UniFi Switch Pro 48, die krachtiger is dan de Omada Switches.

 

Software:

De software van TP-Link Omada is gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor het eenvoudig is om het netwerk op te zetten en te beheren. De software van Ubiquiti UniFi is uitgebreider, waardoor meer aanpassingen mogelijk zijn. Dit kan echter ook tot meer complexiteit en een steilere leercurve leiden.

 

Beheersbaarheid:

TP-Link Omada is ontworpen om eenvoudig te gebruiken te zijn en biedt dus minder opties voor aanpassing en monitoring. Dit betekent echter ook dat het gemakkelijker te beheren is en minder onderhoud nodig heeft. Ubiquiti UniFi biedt meer controle en aanpassingsmogelijkheden, maar dit kan meer tijd en aandacht vragen om te beheren.

 

Betrouwbaarheid:

Zowel TP-Link Omada als Ubiquiti UniFi bieden betrouwbare prestaties, maar er zijn enkele verschillen. TP-Link Omada staat bekend om zijn stabiliteit en betrouwbaarheid, terwijl Ubiquiti UniFi soms te maken heeft met bugs en softwareproblemen.

 

Compatibiliteit:

TP-Link Omada is compatibel met apparaten van derden, maar niet zo uitgebreid als Ubiquiti UniFi. Ubiquiti UniFi biedt volledige integratie met veel andere apparaten en services, waardoor het aantrekkelijk is voor bedrijven met meer complexe IT-omgevingen.

 

Kosten:

TP-Link Omada is over het algemeen goedkoper dan Ubiquiti UniFi, vooral omdat het eenvoudiger is en minder aanpassingsmogelijkheden biedt. De uiteindelijke keuze tussen de twee hangt af van de specifieke behoeften van het bedrijf en het budget.

Onze super snelle Wifi service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Dieper in op de techniek: wat is het verschil in snelheid tussen Omada en Unifi?

De chipsets:

Omada en UniFi zijn twee populaire merken voor het opzetten van netwerken en WiFi-oplossingen. Beide merken maken gebruik van verschillende chipsets in hun apparatuur, die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de snelheid en betrouwbaarheid van het netwerk.

Omada maakt bijvoorbeeld gebruik van Qualcomm chipsets, terwijl UniFi gebruikmaakt van Broadcom chipsets. Over het algemeen wordt aangenomen dat Qualcomm chipsets betere prestaties leveren op het gebied van doorvoersnelheid en signaalsterkte, terwijl Broadcom chipsets beter zijn in het beheren van meerdere apparaten en het verminderen van signaalinterferentie.

 

Verschil in snelheden:

Een ander belangrijk aspect is de snelheid van de chipsets. De Omada AC AP’s hebben een maximale doorvoersnelheid van 1.750 Mbps, terwijl de UniFi AP’s een maximale doorvoersnelheid van 1.300 Mbps hebben. Dit betekent dat de Omada AP’s betere prestaties leveren als het gaat om het overbrengen van grote hoeveelheden gegevens, zoals video of audio.

 

Software en beheer:

Daarnaast hebben beide merken verschillende oplossingen voor het beheer en de monitoring van het netwerk. Omada maakt gebruik van een centrale controller voor het beheer van alle access points, terwijl UniFi gebruikmaakt van een cloud-based controller. Dit betekent dat UniFi betere schaalbaarheid biedt voor grotere netwerken, terwijl Omada betere controle biedt over individuele apparaten.

 

Uiteindelijk hangt de keuze tussen Omada en UniFi af van de specifieke behoeften en vereisten van het netwerk. Voor bedrijven die veel gebruik maken van zware toepassingen of waarbij grote hoeveelheden gegevens worden overgedragen, kan Omada een betere keuze zijn vanwege de hogere doorvoersnelheid. Voor bedrijven die een groter netwerk willen opzetten en beheren, kan UniFi een betere optie zijn vanwege de cloud-based controller en schaalbaarheid. Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en de juiste keuze te maken op basis van de specifieke behoeften en vereisten van het netwerk.

Wij zijn gecertificeerd Omada en Unifi installateur

Camerainstallatie.nl is een trots onderdeel van de Megasnel ICT groep, dat al sinds 1999 actief is in de IT-branche. Door de jaren heen hebben we een geweldige reputatie opgebouwd als een betrouwbare installateur van beveiligingscamera’s en andere netwerkapparatuur.

 

 

Als gecertificeerde installateur van Omada en Unifi netwerkapparatuur bieden wij onze klanten de beste technologie die momenteel beschikbaar is. We zijn trots op onze technische expertise en onze bekwaamheid om grote en kleine netwerken te onderhouden. Onze technici hebben jarenlange ervaring in het installeren en configureren van complexe netwerken.

 

 

 

Bij Camerainstallatie.nl zijn we toegewijd aan het bieden van de best mogelijke service aan onze klanten. Onze helpdesk is altijd beschikbaar om eventuele vragen of problemen die u ondervindt te beantwoorden en op te lossen. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe wifi installatie of hulp nodig heeft bij het onderhouden van uw bestaande wifi netwerk, wij zijn er om u te helpen.

 

 

Wij zijn er trots op om onze klanten te voorzien van de beste kwaliteit en service die mogelijk is. Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor uw netwerk- en beveiligingsbehoeften, neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Camerainstallatie.nl |

23+ jaar ervaring

Camerainstallatie.nl |

Professionele oplossingen

Camerainstallatie.nl |

Direct contact

Camerainstallatie.nl |

Oplossingen op maat

Ieder netwerk begint met een netwerk kabel

Een goede wifi-verbinding is tegenwoordig onmisbaar, zowel thuis als op kantoor. Maar het opzetten van een goed werkend netwerk is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het vereist kennis van zaken en ervaring om een stabiele en veilige verbinding op te zetten die aan de huidige behoeften voldoet.

 

Bij camerainstallatie.nl begrijpen we dit als geen ander. Wij zijn onderdeel van de Megasnel ICT groep en hebben sinds 1999 ervaring in het leveren en onderhouden van kleine en grote netwerken. Als gecertificeerd Omada en Unifi installateur weten wij precies wat er nodig is om een betrouwbaar en veilig wifi-netwerk op te zetten.

 

Wij bieden een totaalpakket aan, van levering tot installatie en bekabeling. Want hoewel wifi draadloos is, begint ieder netwerk toch met een kabel. Daarom zorgen wij ervoor dat de bekabeling op de juiste wijze wordt aangelegd, zodat de signaalsterkte optimaal is en het netwerk niet wordt verstoord door interferentie of storingen.

 

Het is belangrijk om te beseffen dat het opzetten van een goed wifi-netwerk meer is dan alleen het toevoegen van een zender. Er zijn verschillende factoren die de signaalsterkte en snelheid beïnvloeden, zoals interferentie van andere netwerken en obstakels in het signaalpad. Onze experts hebben de kennis en ervaring om deze problemen te identificeren en op te lossen, zodat u kunt genieten van een betrouwbaar en snel netwerk. Dus als u op zoek bent naar een betrouwbare partner om uw wifi-netwerk op te zetten of te onderhouden, neem dan gerust contact op met ons. Wij bieden niet alleen een uitgebreid advies op maat, maar zorgen ook voor een vakkundige installatie en nazorg. Zo kunt u zonder zorgen genieten van een snel en betrouwbaar wifi-netwerk.

 

Een goed wifi netwerk is tegenwoordig van essentieel belang in verschillende situaties. Of het nu gaat om een druk kantoor, een groot magazijn, een hotel of een groot huis, iedereen wil snel en betrouwbaar internet. Een goed wifi netwerk zorgt ervoor dat je op meerdere plekken tegelijk kan werken en altijd snel toegang hebt tot internet, zonder onderbrekingen of vertragingen. In een kantooromgeving is dit essentieel om de productiviteit van de medewerkers hoog te houden. In een magazijn zorgt een goed wifi netwerk ervoor dat de voorraadbeheersystemen goed werken en er geen vertragingen ontstaan bij de logistieke processen. In een hotel is het belangrijk om gasten snel en betrouwbaar internet te kunnen bieden, zodat zij zich verbonden voelen met de buitenwereld en hun eigen werkzaamheden kunnen uitvoeren.

 

Omada en Unifi zijn beide goede keuzes voor het opzetten van een goed wifi netwerk. Beide systemen zijn zeer betrouwbaar en bieden een goede dekking en snelheid. Het verschil zit hem vooral in de functionaliteiten en de schaalbaarheid. Omada is een goed systeem voor kleinere netwerken tot 1000 gebruikers, terwijl Unifi beter geschikt is voor grotere netwerken tot 5000 gebruikers.

 

Bij Camerainstallatie.nl begrijpen we dat het opzetten van een goed wifi netwerk geen eenvoudige taak is. Daarom bieden wij een totaaloplossing aan, van advies tot installatie en bekabeling. Onze gecertificeerde installateurs hebben de kennis en ervaring om jouw netwerk optimaal te laten functioneren en te zorgen voor een goede dekking en snelheid.

 

Als onderdeel van de Megasnel ICT groep kunnen wij ook helpdesk ondersteuning bieden, mocht er onverhoopt toch iets misgaan met het netwerk. Door te kiezen voor Camerainstallatie.nl, kies je voor een betrouwbare partner voor al jouw wifi-netwerk behoeften.

Uitleg: Een roaming wifi netwerk wat is dat?

Een roaming wifi netwerk is een netwerk waarbij meerdere wifi-zenders worden gebruikt om een groot gebied te dekken, in plaats van één wifi-zender of wifi-versterkers. Hierdoor zijn er verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele methode:

 

 

 1. Naadloze overgang: Met een roaming wifi-netwerk hoef je niet handmatig te switchen tussen verschillende wifi-zenders wanneer je van de ene ruimte naar de andere gaat. Het netwerk zorgt ervoor dat je apparaat automatisch verbinding maakt met de sterkste zender, zonder onderbreking van het signaal.
 2. Betere dekking: Het gebruik van meerdere wifi-zenders zorgt voor een betere dekking en signaalsterkte in het hele gebied, waardoor er minder dead zones zijn en de gebruikerservaring verbetert.
 3. Hogere snelheid: Door het gebruik van meerdere wifi-zenders wordt de belasting van één zender verminderd, waardoor de snelheid van het netwerk toeneemt en er minder vertraging optreedt.
 4. Efficiënter gebruik van frequenties: Met een roaming wifi-netwerk worden de frequenties efficiënter gebruikt omdat het signaal van één wifi-zender niet hoeft te worden versterkt om een groot gebied te dekken.

 

Omada en Unifi zijn goede keuzes voor een roaming wifi-netwerk, omdat ze speciaal zijn ontworpen voor grote netwerken en complexe omgevingen. Als onderdeel van de Megasnel ICT groep en als gecertificeerde installateur van zowel Omada als Unifi, kunnen wij u helpen bij het installeren en onderhouden van een efficiënt roaming wifi-netwerk.

Genoeg van al die beunhazen?
Pakket samenstellen

De verschillen tussen wifi 5 vs wifi 6

Wifi 5, ook bekend als 802.11ac, en Wifi 6, ook bekend als 802.11ax, zijn de nieuwste normen voor draadloze netwerken. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de snelheid en efficiëntie van de netwerken.

Wifi 5 maakt gebruik van de 5 GHz frequentieband en kan theoretisch snelheden tot 3,5 Gbps bereiken. Wifi 6 maakt gebruik van zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz frequentiebanden en kan theoretisch snelheden tot 9,6 Gbps bereiken.

 

Een ander verschil tussen Wifi 5 en Wifi 6 is de efficiëntie in het omgaan met meerdere apparaten. Wifi 6 maakt gebruik van MU-MIMO-technologie (Multi-User Multiple Input Multiple Output), die de netwerkcapaciteit kan verhogen en meerdere apparaten tegelijkertijd kan bedienen. Dit is vooral nuttig in omgevingen met veel apparaten die gebruikmaken van hetzelfde netwerk, zoals een kantoor of een drukke huishouden.

 

Als het gaat om de verschillen tussen de zenders van Omada en UniFi op het gebied van Wifi 5 en Wifi 6, zijn er enkele belangrijke verschillen.

Omada biedt access points met Wifi 5 en Wifi 6, maar hun Wifi 6 access points hebben een hogere doorvoercapaciteit dan hun Wifi 5 access points. Dit betekent dat ze beter in staat zijn om hoge snelheden te leveren in omgevingen met veel apparaten die gebruikmaken van het netwerk.

 

UniFi biedt ook access points met Wifi 5 en Wifi 6, maar hun Wifi 6 access points hebben een aantal extra functies, zoals de mogelijkheid om meer apparaten te ondersteunen en het gebruik van DFS-kanalen (Dynamic Frequency Selection) voor een betere prestatie in drukke draadloze omgevingen.

 

Over het algemeen biedt Wifi 6 betere prestaties en efficiëntie dan Wifi 5. Als u veel apparaten heeft die gebruikmaken van hetzelfde netwerk, kan het upgraden naar Wifi 6 de moeite waard zijn. Het is ook belangrijk om te overwegen welke functies specifieke zenders bieden bij het kiezen van een access point.

Wifi en de toekomst, hoe gaat die er uit zien?

De toekomst van wifi belooft spannende ontwikkelingen en verbeteringen in termen van snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie. Hier zijn enkele mogelijke trends en ontwikkelingen die we in de toekomst kunnen verwachten:

 

 1. Hogere snelheden: Hoewel Wifi 6 al aanzienlijke snelheidsverbeteringen heeft gebracht, zullen verdere verbeteringen in de technologie de snelheden nog verder verhogen. Sommige experts voorspellen dat in de toekomst wifi snelheden tot 40 Gbps zou kunnen bereiken.
 2. Grotere dekking: Een ander gebied waarop wifi in de toekomst zal verbeteren, is de dekking. Nieuwe technologieën zoals mesh-netwerken kunnen de dekking van wifi uitbreiden en zorgen voor een betere verbinding in grotere gebieden, zoals kantoren en stadions.
 3. Betere energie-efficiëntie: Een andere belangrijke trend in de toekomst van wifi is het verbeteren van de energie-efficiëntie van draadloze netwerken. Efficiëntere apparaten zullen minder energie verbruiken, wat de levensduur van de batterijen verlengt en de totale energiekosten verlaagt.
 4. Meer apparaten: De toekomst van wifi omvat ook het beter kunnen ondersteunen van een groter aantal apparaten op hetzelfde netwerk. Dit is vooral belangrijk in huishoudens en kantoren waar een groot aantal apparaten gebruikmaken van hetzelfde wifi-netwerk.
 5. Beveiliging: Beveiliging blijft een belangrijk aandachtspunt in de toekomst van wifi. Nieuwe beveiligingsprotocollen en -technologieën zullen ervoor zorgen dat draadloze netwerken veiliger en betrouwbaarder zijn.
 6. Integratie met andere technologieën: Wifi zal in de toekomst nauwer integreren met andere technologieën, zoals het Internet of Things (IoT), 5G-netwerken en kunstmatige intelligentie (AI). Dit zal zorgen voor een betere verbinding en een naadloze integratie van verschillende apparaten en systemen.

Wifi specialisten

Als wifi-specialisten bieden wij op maat gemaakte wifi-oplossingen voor diverse situaties en locaties, zoals scholen, magazijnen, woningen, bedrijven, hallen, loodsen, terreinen en nog veel meer. Wij begrijpen dat elk project uniek is en vereist daarom een zorgvuldige analyse en planning om tot de beste oplossing te komen.

 

Onze ervaring en expertise stellen ons in staat om de beste wifi-apparatuur te selecteren en deze te installeren en configureren voor optimale prestaties. Wij garanderen betrouwbare wifi-connectiviteit voor studenten, docenten en personeel in het onderwijs, en geavanceerde inventory tracking en monitoring in magazijnen en bedrijven. Daarnaast bieden wij naadloze en betrouwbare wifi-connectiviteit voor woningen, hallen, loodsen, terreinen en andere locaties voor een breed scala aan toepassingen.

 

Onze oplossingen voldoen aan de hoogste normen en wij werken nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat elke oplossing naadloos aansluit op hun specifieke behoeften en budget. Wij zijn trots op onze ervaring, expertise en toewijding aan klanttevredenheid en zijn de ideale partner voor organisaties die op zoek zijn naar betrouwbare en schaalbare wifi-oplossingen.

Unifi vs Omada vergelijkingstabel

Kenmerken

 

Omada

 

Unifi

 

Installatie

 

Eenvoudig te installeren en configureren via de Omada Controller software Installatie en configuratie kunnen complex zijn voor beginners, maar biedt meer opties en controle
Apparaatbeheer

 

Geschikt voor het beheer van kleine tot middelgrote netwerken Biedt de mogelijkheid om grote netwerken met meerdere locaties te beheren
Schaalbaarheid

 

Beperkte schaalbaarheid voor grote netwerken Kan eenvoudig worden uitgebreid en geschaald voor grote netwerken
Prijs

 

Gunstig geprijsd Iets hogere prijs
Gebruikersinterface  

 

Eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface Meer geavanceerde gebruikersinterface, vereist meer technische kennis
Ondersteuning

 

Goede klantenservice en technische ondersteuning Redelijke klantenservice en technische ondersteuning

 

Voordelen van Omada:

 • Eenvoudige installatie en configuratie
 • Geschikt voor kleine tot middelgrote netwerken
 • Gunstig geprijsd
 • Eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface
 • Goede klantenservice en technische ondersteuning

 

Nadelen van Omada:

 • Beperkte schaalbaarheid voor grote netwerken

 

Voordelen van Unifi:

 • Biedt de mogelijkheid om grote netwerken met meerdere locaties te beheren
 • Kan eenvoudig worden uitgebreid en geschaald voor grote netwerken
 • Meer geavanceerde gebruikersinterface, biedt meer opties en controle

 

Nadelen van Unifi:

 • Installatie en configuratie kunnen complex zijn voor beginners
 • Iets hogere prijs dan Omada
 • Vereist meer technische kennis voor het beheer van het netwerk.
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant