WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

Top 10 plekken waar een bewakingscamera vaak geplaatst worden

Bent u op zoek naar manieren om uw eigendom en uw dierbaren te beschermen? Dan is het installeren van een bewakingscamera een slimme zet. Maar waar moet u beginnen met het plaatsen van uw camera’s? Hier zijn de top 10 plekken waar een bewakingscamera vaak geplaatst wordt.

Camerainstallatie.nl
 1. Bij de voordeur – De voordeur is een populaire plek voor een bewakingscamera, omdat dit de belangrijkste toegangspoort tot uw huis of bedrijf is. 
 2. Achtertuin of parkeerplaats – Bewakingscamera’s die gericht zijn op de achtertuin of parkeerplaats kunnen helpen bij het opsporen van indringers of dieven die uw eigendom proberen binnen te dringen. 
 3. Oprit of toegangsweg – Een camera gericht op de oprit of toegangsweg kan helpen bij het opsporen van verdachte voertuigen of personen die uw eigendom proberen te betreden. 
 4. Bij het zwembad of andere recreatiegebieden – Bewakingscamera’s die gericht zijn op recreatiegebieden kunnen helpen bij het voorkomen van ongelukken en bij het handhaven van de veiligheid van uw gasten. 
 5. In de woonkamer – Een bewakingscamera in de woonkamer kan helpen bij het opsporen van indringers die het huis binnenkomen via een raam of deur. 
 6. In de kinderkamer – Bewakingscamera’s in de kinderkamer kunnen ouders helpen om hun kinderen in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. 
 7. In de garage – Een camera in de garage kan helpen bij het opsporen van inbrekers die proberen uw auto of andere waardevolle spullen te stelen. 
 8. In de gangen of trappenhuizen – Bewakingscamera’s in de gemeenschappelijke ruimtes van appartementencomplexen of kantoren kunnen helpen bij het opsporen van verdachte activiteiten en kunnen bijdragen aan de algemene veiligheid. 
 9. In de winkel of het magazijn – Bewakingscamera’s in de winkel of het magazijn kunnen helpen bij het opsporen van dieven die proberen goederen te stelen. 
 10. In de receptie of lobby – Bewakingscamera’s in de receptie of lobby kunnen helpen bij het opsporen van verdachte personen of activiteiten in bedrijfsgebouwen of hotels.

Marcel

Voorbeelden van situaties waarbij een camerabewakingssysteem heeft geholpen de dader te pakken

Een goed werkend camerabewakingssysteem is niet alleen handig om de veiligheid van uw eigendom te waarborgen, maar kan ook helpen bij het oplossen van misdaden. Hier zijn een aantal voorbeelden van situaties waarbij een camerabewakingssysteem heeft geholpen de dader te pakken:

 

 1. Winkeloverval: Een dief die een winkel overvalt, denkt vaak dat hij ongezien kan ontsnappen. Maar een goed geplaatste bewakingscamera kan ervoor zorgen dat de dader duidelijk in beeld komt en daardoor makkelijker gepakt kan worden. 
 2. Inbraak: Inbrekers hebben vaak de neiging om te kijken of er niemand thuis is voordat ze toeslaan. Maar als u een camerabewakingssysteem heeft, kunt u de dader op heterdaad betrappen en de beelden gebruiken als bewijsmateriaal. 
 3. Vandalisme: Het is frustrerend om uw eigendom beschadigd te zien worden door vandalen. Maar met een camerabewakingssysteem kunt u de dader opsporen en aansprakelijk stellen voor de schade. 
 4. Geweldsdelicten: Helaas komen geweldsdelicten nog steeds voor. Maar met de beelden van een bewakingscamera kunt u de dader identificeren en de politie helpen bij hun onderzoek. 
 5. Bedrijfsfraude: Het is belangrijk om het vertrouwen in uw werknemers te hebben, maar soms kan er sprake zijn van fraude. Met een camerabewakingssysteem kunt u verdachte activiteiten in de gaten houden en bewijsmateriaal verzamelen om eventuele fraudeurs te ontmaskeren.

camerabewaking dierenbescherming Nederland

Een verhaal dat bij ons is blijven hangen: De Jaloerse buurman

Op een zonnige dag kwam de buurman trots zijn nieuwe auto voorrijden. De auto was glimmend en zag eruit alsof hij net uit de fabriek was gerold. De buurman kon niet wachten om ermee te pronken en hem aan iedereen te laten zien.

 

Maar zijn buurman aan de overkant van de straat was niet blij met zijn nieuwe aanwinst en was stiekem jaloers. In de nacht sloop hij naar buiten, pakte een mes en prikte de banden van de auto lek. Vervolgens haalde hij een pot verf tevoorschijn en gooide die over de auto, waardoor de mooie glans verdween.

 

De buurman was in shock toen hij de volgende ochtend zijn auto zag. Hij was boos en verdrietig en begreep niet waarom iemand zoiets zou doen. Maar hij liet het er niet bij zitten en besloot om een bewakingscamera te plaatsen.

 

En dat bleek een slimme zet te zijn, want toen de dader weer toesloeg en de camera het vastlegde, kon de buurman eindelijk bewijs tonen van wie zijn auto had beschadigd. Hij confronteerde de buurman aan de overkant van de straat en uiteindelijk gaf die toe dat hij jaloers was en dat hij de fout had begaan.

De buurman was opgelucht dat de waarheid boven tafel was gekomen en dat hij zijn auto weer kon laten repareren. Het bewakingscamera-systeem had zijn waarde bewezen en de buurman voelde zich nu veel veiliger en zekerder in zijn eigen huis.

Verf op de auto jaloerze buurman

Een verhaal dat bij ons is blijven hangen: De boze EX

Het begon met een lekke band. De klant, Anouk, stapte in haar auto en merkte al snel dat de band zacht was. Ze dacht er niet veel van, waarschijnlijk een spijker of een scherp steentje op de weg. Maar het was slechts het begin van een nachtmerrie.

 

De volgende dag merkte Anouk dat er verf op haar auto zat. Ze had geen idee waarom iemand zoiets zou doen, maar ze besloot om er geen aandacht aan te besteden. Maar de volgende dag was het weer raak, en deze keer waren haar spiegels kapot.

 

De situatie herhaalde zich dag na dag, en Anouk begon zich af te vragen wie er achter deze vandalistische daden zat. Het begon haar leven te beheersen en ze voelde zich onveilig. Ze had een vermoeden dat haar ex-vriendje, die moeite had met de breuk tussen hen, er iets mee te maken had, maar ze had geen bewijs.

 

Gelukkig kwam ze in contact met Camerainstallatie.nl. Na een grondige inspectie van haar huis en de omgeving, adviseerde de expert om een bewakingscamera te plaatsen. Anouk was blij dat ze eindelijk iets kon doen aan haar situatie en kocht het aanbevolen camerasysteem.

 

Schade aan auto door vervelende ex

 

Het bleek een wijze beslissing te zijn, want toen de dader de volgende nacht terugkeerde en opnieuw probeerde om Anouks auto te vernielen, werden zijn bewegingen opgenomen door de camera. De beelden waren duidelijk en het was inderdaad Anouks ex-vriendje.

 

Met het bewijs kon Anouk naar de politie stappen en haar ex-vriendje aanklagen. Het kwam tot een rechtszaak, waarbij de dader uiteindelijk schuldig werd bevonden. Hij werd gedwongen om de volledige schade aan Anouks auto te vergoeden en kreeg een boete opgelegd.

 

auto met schade opgelost met IP camera

 

Anouk was opgelucht dat ze de dader eindelijk had kunnen identificeren en dat hij nu verantwoordelijk werd gehouden voor zijn daden. Dankzij het camerasysteem voelde ze zich nu veel veiliger en zekerder in haar eigen huis en omgeving. Ze raadt iedereen aan om te investeren in een professioneel bewakingscamera-systeem, zodat ze altijd een oogje in het zeil kunnen houden.

Ex is boos maar camera ziet alles van camerainstallatie.nl