WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Een beveiligingscamera buiten: Wie niet weg is, is gezien!

Het leven van een inbreker wordt er niet makkelijker op nu er steeds meer mensen  een beveiligingscamera buiten hebben. Toch zien ze nog steeds kans om jaarlijks 65.000 keer met succes in te breken, volgens de cijfers van het CBS.

 

De hoogste tijd dus om in actie te komen als je nog geen beveiligingscamera buiten hebt. Daarmee geef je inbrekers geen kans, tenminste, als de camera of camera’s naar behoren functioneren en op de juiste plaats zijn geïnstalleerd.

 

Camerainstallatie.nl

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een beveiligingscamera voor buiten?

 

Beveiligingscamera’s voor buiten zijn er in soorten en maten en in alle prijsklassen. Wanneer je besluit dat het tijd is voor bewakingscamera’s, om je huis of bedrijf te beschermen tegen inbrekers, doe je er goed aan eerst de markt te verkennen. Ga niet alleen af op de prijs, maar kijk ook naar de kwaliteit en de functionaliteit. Laat je niet verleiden door goedkope camera’s die op de welbekende Chinese websites worden aangeboden. De kwaliteit daarvan laat doorgaans veel te wensen over. Die camera’s kunnen vaak gemakkelijk worden gehackt en software updates worden onduidelijk- of helemaal niet gecommuniceerd. Heb je een camera gevonden waarvan je denkt dat die voldoet aan jouw wensen, neem dan nog even de moeite om online op te zoeken wat anderen ervan vinden. Uit de reviews kun je ook opmaken hoe de helderheid van het beeld overdag en ’s nachts is.

 

De ene beveiligingscamera buiten
is de andere niet

 

Nog altijd zijn er mensen en ook bedrijven die het al snel goed vinden. Zij denken dat de camera’s op zich al afschrikwekkend genoeg zijn. Ook voor de plaatsing en de installatie van de camera’s wordt vaak geen professioneel advies ingewonnen. Helaas komt dat ze vaak duur te staan. De keren dat de politie na een inbraak niets heeft aan de camerabeelden zijn nog altijd talrijk. Een gemiste kans dus om je waardevolle spullen ooit weer terug te zien en de inbreker in te rekenen.

 

Waar moet ik de bewakingscamera’s buiten plaatsen

 

De locatie van de camera’s is van groot belang. Je wilt natuurlijk wel dat inbrekers of andere ongenode gasten goed in beeld komen. Daarom is het goed om te weten hoe een inbreker doorgaans aan het werk gaat. Favoriet bij inbrekers is het om gewoon door de voor- of achterdeur naar binnen te gaan. Als dat geen optie is, wordt uitgeweken naar andere mogelijkheden, zoals de ramen. Het beste kun je hiervoor professioneel advies inwinnen.

 

Beveiligingscamera’s buiten: Zelf doen, of uitbesteden?

 

Beveiligen is erg belangrijk. Niet alleen vanwege de schade die vaak wordt aangericht tijdens een inbraak, of de goederen die ontvreemd worden, maar ook voor de gemoedsrust. Wie zijn of haar huis of bedrijf goed wil beveiligen is daarvoor beter af bij een professional. Die beschikt over de benodigde kennis van zaken en zorgt ervoor dat alles snel en goed wordt geregeld. Van de aankoop van de materialen tot aan de installatie en de uitleg.

Regels voor het plaatsen van beveiligingscamera’s buiten

 

Met het oog op de privacy, worden de regels voor het hebben van beveiligingscamera’s buiten steeds verder aangescherpt:

 

 • Je bent verplicht om bij de toegangsdeur van het pand een sticker of bordje op te hangen waarop je kenbaar maakt dat er beveiligingscamera’s hangen;
 • De beelden die je maakt, mag je niet langer dan 28 dagen bewaren;
 • De beelden mogen niet bereikbaar zijn voor derden. Oppassen dus dat je een goede inlogcode hebt en niet 0000 of 1111;
 • Je mag alleen opnames maken van je persoonlijke eigendommen. In een enkel geval mag op deze regel een uitzondering worden gemaakt. Bijvoorbeeld als je alleen je oprit in beeld kunt brengen als er ook een deel van de stoep op staat.

 

Onze experts weten precies hoe deze regels geïnterpreteerd moeten worden.

 

Onze werkwijze

Als je op zoek bent naar beveiligingscamera’s voor buiten, zie je voordat je het weet door de bomen het bos niet meer. Dat is logisch, wat het aanbod is enorm. De één belooft je nog meer dan de ander. Wij nemen de tijd voor je om goed in beeld te krijgen wat je precies wilt en adviseren je dan één van onze pakketten, of maken een aanbieding op maat. Dat kan aan de telefoon, maar ook bij jou op locatie. We denken graag met je mee, dat kost niets, ook niet als we langs komen. Vervolgens bestellen we alle benodigde materialen en wordt de beveiligingscamera, -of camera’s- vakkundig geïnstalleerd. We gaan pas weg als alles naar behoren functioneert en jij weet hoe je de beelden op één of meerdere devices kunt bekijken.

 

Zullen we eens afspreken?

 

Beveiligingscamera's tips

Beveiligingscamera’s zijn een essentieel onderdeel geworden van moderne beveiligingssystemen. Of je nu een bedrijfseigenaar bent die zijn eigendom wil beschermen of een huiseigenaar die zijn gezin en huis wil beschermen, het kiezen van de juiste beveiligingscamera kan een groot verschil maken. Hieronder vindt u enkele nuttige tips voor het selecteren en gebruiken van beveiligingscamera’s.

 

 1. Bepaal het doel: Voordat u een beveiligingscamera aanschaft, moet u nadenken over wat u ermee wilt bereiken. Wilt u bijvoorbeeld alleen een afschrikmiddel of wilt u ook beelden opnemen om indien nodig te kunnen terugkijken?

 

 1. Kies de juiste locatie: De locatie van uw beveiligingscamera is cruciaal voor het behalen van de beste resultaten. Plaats de camera op een strategische plek waar het het hele gebied kan zien dat u wilt bewaken.

 

 1. Kies het juiste type: Er zijn veel verschillende soorten beveiligingscamera’s, waaronder IP-camera’s, draadloze camera’s, bullet-camera’s en dome-camera’s. Zorg ervoor dat u het type camera kiest dat het beste past bij uw beveiligingsbehoeften.
 2. Kies voor hoge kwaliteit: Bezuinig niet op de kwaliteit van uw beveiligingscamera. Kies voor een camera met een hoge resolutie en goede nachtzichtmogelijkheden, zodat u altijd duidelijke beelden kunt zien.

 

 1. Houd de camera schoon: Zorg ervoor dat u de lens van uw beveiligingscamera regelmatig schoonmaakt, om ervoor te zorgen dat u altijd heldere en duidelijke beelden ontvangt.

 

 1. Bewaar de beelden op een veilige plaats: Als u ervoor kiest om de beelden van uw beveiligingscamera op te nemen, zorg er dan voor dat u een veilige en betrouwbare opslaglocatie kiest om ervoor te zorgen dat u altijd toegang heeft tot de beelden wanneer u ze nodig heeft.

 

 1. Test uw systeem: Zorg ervoor dat u regelmatig uw beveiligingscamera’s test om er zeker van te zijn dat ze nog steeds goed werken. Het is beter om eventuele problemen vroegtijdig te ontdekken dan pas wanneer het te laat is.

 

Door deze tips te volgen, kunt u er zeker van zijn dat u de beste beveiligingscamera kiest voor uw situatie en dat u uw eigendom en gezin kunt beschermen.

Alarm of Camera systeem

Hoewel beide opties effectief kunnen zijn, zijn er enkele voordelen aan het kiezen van
beveiligingscamera’s in plaats van een alarm systeem.

 

 

Een van de belangrijkste voordelen van beveiligingscamera’s is dat ze zowel preventief als reactief werken. Met een beveiligingscamera kunt u potentiële indringers afschrikken door ze te laten weten dat ze worden bekeken. Als er toch een inbraakpoging plaatsvindt, kunt u dankzij de camera de inbreker identificeren en de beelden gebruiken om de politie te helpen bij het opsporen van de dader. Dit is in tegenstelling tot een alarmsysteem, dat alleen reageert nadat een indringer al is binnengekomen en het alarm heeft geactiveerd.

 

 

Daarnaast bieden beveiligingscamera’s de mogelijkheid om live beelden te bekijken en op te nemen. Dit betekent dat u op elk moment van de dag of nacht toegang heeft tot de beelden van uw eigendom, zelfs als u niet thuis bent. Dit kan u gemoedsrust geven en u in staat stellen om snel te handelen in geval van een incident. Met een alarmsysteem bent u afhankelijk van een alarmmelding om op de hoogte te worden gebracht van een inbraak.

 

 

Bovendien zijn moderne beveiligingscamera’s gemakkelijker te installeren en te gebruiken dan ooit tevoren. Draadloze camera’s vereisen geen complexe bedrading en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd door iemand met een beetje doe-het-zelf kennis. Daarnaast bieden de meeste beveiligingscamera’s mobiele apps waarmee u de camera’s kunt bedienen en bekijken vanaf uw smartphone, tablet of computer.

 

 

Ten slotte zijn beveiligingscamera’s ook een veelzijdige oplossing. Naast het beschermen van uw eigendommen tegen inbraak, kunnen ze ook worden gebruikt om het gedrag van personeel te controleren, uw huisdieren in de gaten te houden of gewoon om een oogje in het zeil te houden als u niet thuis bent.

 

 

Hoewel een alarm systeem nog steeds een effectieve manier kan zijn om uw huis of bedrijf te beschermen, bieden beveiligingscamera’s enkele voordelen die een alarm systeem niet kan bieden. Door te kiezen voor beveiligingscamera’s kunt u een effectieve en veelzijdige oplossing voor uw beveiligingsbehoeften hebben.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant