WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Olympic Hotel – Aanleg netwerk, camerabewaking en toegangscontrole

Het Olympic Hotel in Amsterdam is met meer dan 300 kamers een zeer groot hotel. Voor dit hotel hebben wij een hoop werk mogen verrichten: de bekabeling en gehele IT-infrastructuur voor de wifi, het internet en de computers van zowel gasten als medewerkers is door ons met ruim 180 wifi-zenders geïnstalleerd.

 

Daarnaast hebben wij 56 netwerkswitches en 118 stuks dahua 4K bewakingscamera’s geleverd en geïnstalleerd. De installatie van het gehele proces heeft ruim 3 maanden geduurd incl het trekken van ruim 1200 netwerk kabels, maar het resultaat mag er zeker wezen!

 

Een modern en snel netwerk, met snelheden tot zelfs 10Gbit, wat onderling met glasvezel verbonden is en op piekmoment meer dan 1500 apparaten op het wifi-netwerk kan bedienen.

 

Voor dit luxe en grote hotel hebben wij camerabewaking met gezichtsherkenning mogen plaatsen. De speciale gezichtsherkenning kan geselecteerde personen opslaan in de database en plaatsen op de zwarte lijst, waardoor er een melding binnenkomt als deze persoon het hotel betreedt.

Logo van het Olypic Hotel in Amsterdam

De voordelen van wifi en camerabewaking in een hotel

Het gebruik van wifi en camerabewaking in hotels is tegenwoordig van groot belang. Gasten verwachten een snelle, betrouwbare internetverbinding en willen zich veilig voelen tijdens hun verblijf. Als hotelier wilt u uw gasten deze ervaring bieden, maar het kan een uitdaging zijn om alles zelf te regelen. Het inhuren van een bedrijf dat alles uit handen kan nemen, van advies tot installatie, kan een slimme zet zijn. In dit blog zullen we bespreken waarom wifi en camerabewaking in een hotel belangrijk zijn en waarom het inhuren van een bedrijf een slimme keuze kan zijn.

 

 

Allereerst is een snelle en betrouwbare wifi-verbinding essentieel in hotels. Gasten gebruiken hun mobiele apparaten om te communiceren, werken en te ontspannen. Een zwakke of niet-bestaande internetverbinding kan frustrerend zijn en de algehele ervaring van een gast beïnvloeden. Een goede wifi-verbinding kan ook helpen om positieve recensies en mond-tot-mondreclame te genereren, wat kan leiden tot meer boekingen en hogere omzet.

 

 

Camerabewaking is ook belangrijk in hotels. Het biedt niet alleen beveiliging voor gasten en personeel, maar kan ook helpen bij het oplossen van problemen. Bijvoorbeeld, in het geval van een diefstal of andere criminaliteit, kunnen de beelden van bewakingscamera’s worden gebruikt om de dader te identificeren en te straffen. Bovendien kan camerabewaking ook bijdragen aan de veiligheid van de gasten door het aantal ongewenste bezoekers te verminderen.

 

 

Het installeren van wifi- en camerabewakingssystemen kan echter een complex en tijdrovend proces zijn. Daarom kan het inhuren van een bedrijf dat alles uit handen neemt, van advies tot installatie, voordelen hebben. Zo’n bedrijf heeft de expertise en ervaring om de juiste systemen te selecteren, te installeren en te onderhouden, wat u tijd en moeite bespaart. Het bedrijf kan ook zorgen voor de beveiliging van uw netwerk en uw gasten, en kan u adviseren over de juiste procedures en protocollen voor het gebruik van wifi en camerabewaking.

 

 

Bovendien kan het inhuren van een bedrijf ook zorgen voor kostenbesparingen op de lange termijn. Een goed geïnstalleerd en onderhouden systeem zal minder storingen en onderhoud nodig hebben, wat kan leiden tot lagere kosten op de lange termijn. Bovendien kan een professioneel geïnstalleerd systeem beter werken en meer veiligheid bieden, wat kan leiden tot tevreden gasten en positieve recensies.

wifi ophangen aan muur
Camerainstallatie.nl |

Eigen helpdesk

Het liefste vertellen wij u persoonlijk over onze passie voor techniek, maar de helpdesk staat altijd voor u klaar.

Camerainstallatie.nl |

23+ jaar ervaring

Al meer dan 23 jaar leveren en installeren wij camerabewaking systemen bij onze klanten.

Camerainstallatie.nl |

Eigen monteurs

In één dag gemonteerd. Snel en vakkundig geïnstalleerd door onze monteurs.