WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
De WIFI specialisten

Wifi laten installeren zonder gedoe - De draadloze netwerken monteur

Camerainstallatie.nl | IT / ICT WIFI monteurs
IT / ICT WIFI monteurs
Camerainstallatie.nl | Advies & Offerte
Advies & Offerte
Camerainstallatie.nl | Een eigen helpdesk die voor u klaar staat
Een eigen helpdesk die voor u klaar staat
Camerainstallatie.nl | 23 jaar ervaring
23 jaar ervaring
Advies en ondersteuning

Al onze systemen worden geïnstalleerd door onze eigen monteurs die u zullen ontzorgen in het beveiligen van uw huis of bedrijf.

Afspraak maken Offerte aanvragen
Hoogste kwaliteit van Nederland
Camerainstallatie.nl | Hoogste kwaliteit van <span>Nederland</span>
Binnen een week geplaatst
Camerainstallatie.nl | Binnen een week <span>geplaatst</span>
Afspraak maken Offerte aanvragen Camerainstallatie.nl

Uw draadloze netwerk ( wifi ) laten installeren door onze monteurs

Een dekkend en snel wifi-netwerk is essentieel in een slimme woning. Thuiswerken, online vergaderen en ontspanning via het internet zijn immers niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Bij camerainstallatie.nl begrijpen wij hoe belangrijk een goede internetverbinding is en bieden wij de oplossing voor jouw wifi-problemen.

 

 

Onze jarenlange ervaring in het installeren van wifi-netwerken in woningen en bedrijven zorgt ervoor dat wij precies weten wat nodig is voor een dekkend en snel wifi-netwerk in jouw slimme woning. Het begint bij de kabels. Een draadloze versterker lijkt een snelle oplossing, maar een kabel is de basis voor een goede internetverbinding. Bij camerainstallatie.nl zorgen wij ervoor dat de kabels op de juiste manier worden getrokken en de wifi-zenders op de juiste plekken worden geplaatst.

 

 

Goede wifi zonder gedoe

 

Maar daar houdt het niet op. Wij bieden ook oplossingen om het bereik van het wifi-netwerk te vergroten met behulp van access points. Op deze manier kunnen wij een dekkend en snel wifi-netwerk realiseren in jouw slimme woning, zonder gedoe.

Bij camerainstallatie.nl begrijpen wij dat een goede internetverbinding onmisbaar is voor thuiswerken, online vergaderen en ontspanning. Daarom bieden wij oplossingen op maat voor jouw slimme woning. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Onze super snelle WIFI service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Wifi specialisten zorgen voor uw wifi installatie

Een slecht functionerende wifi-verbinding kan voor veel frustratie en ongemak zorgen in verschillende situaties. Zo kan het bijvoorbeeld voor kinderen heel vervelend zijn als zij hun online games niet kunnen spelen of als hun online lessen steeds onderbroken worden. Ook voor volwassenen kan een slechte wifi-verbinding problemen opleveren, bijvoorbeeld als zij vanuit huis werken en regelmatig videoconferenties hebben. Een haperende internetverbinding kan dan zorgen voor miscommunicatie en vertragingen in het werkproces.

 

 

Daarnaast kan het streamen van films en series op tv of laptop een uitdaging worden met een slechte wifi-verbinding. Dit kan zorgen voor frustratie en kan de kijkervaring aanzienlijk verminderen.

 

 

Een goede wifi-installatie is dan ook van groot belang. Bij camerainstallatie.nl begrijpen wij als geen ander dat een betrouwbare internetverbinding onmisbaar is in het dagelijks leven. Wij kunnen zorgen voor een dekkend en snel wifi-netwerk in jouw woning. Wij beginnen altijd met het trekken van kabels, omdat dit de basis is voor een stabiele internetverbinding. Daarna plaatsen wij wifi-zenders op strategische plekken in de woning, zodat er overal in huis een sterk signaal is. Wij maken hierbij gebruik van access points om het bereik van het wifi-netwerk te vergroten.

 

 

Wij bouwen professionele wifi netwerken zodat je verzekerd bent van een betrouwbare internetverbinding in jouw woning of bedrijfspand.

 

 1. Inventarisatie van de situatie: Allereerst doen wij een grondige inventarisatie van de situatie om te bepalen wat nodig is voor een optimaal wifi-netwerk. We houden daarbij rekening met de grootte van de woning, de bouwmaterialen en eventuele obstakels die het signaal kunnen verstoren.
 2. Advies op maat: Na de inventarisatie geven wij een advies op maat over de beste oplossing voor een dekkend en snel wifi-netwerk. Hierbij kijken we onder andere naar de benodigde capaciteit, het aantal gebruikers en de gewenste snelheid.
 3. Plaatsing van wifi-zenders: Vervolgens plaatsen wij op strategische plekken wifi-zenders in de woning. Wij maken hierbij gebruik van kabels, omdat dit de basis is voor een stabiele internetverbinding. We zorgen ervoor dat de kabels op de juiste manier worden getrokken en de wifi-zenders op de juiste plekken worden geplaatst.
 4. Access points: Om het bereik van het wifi-netwerk te vergroten maken we gebruik van access points. Deze plaatsen we op verschillende plekken in de woning, zodat het wifi-signaal overal sterk is.
 5. Configuratie en testen: Nadat de wifi-zenders en access points zijn geplaatst, configureren we het netwerk en testen we de verbinding uitgebreid. Zo kunnen we garanderen dat het wifi-netwerk optimaal functioneert en voldoet aan de gestelde eisen.

Het geheim van goede wifi

Het geheim van goed wifi ligt in de juiste aanpak. Bij camerainstallatie.nl begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk een betrouwbare internetverbinding is in onze hedendaagse maatschappij.

 

 

 1. Basis van bekabeling: Het geheim van goed wifi begint bij de basis: de bekabeling. Een stabiele internetverbinding kan alleen gegarandeerd worden als er goede bekabeling aanwezig is. Daarom maken wij altijd gebruik van bekabeling voor onze wifi-netwerken. Hiermee creëren we een betrouwbare en stabiele verbinding.
 2. Strategische plaatsing: Een ander belangrijk aspect is de strategische plaatsing van de wifi-zenders. Wij zorgen ervoor dat de wifi-zenders op de juiste plekken worden geplaatst, zodat er overal in huis een sterk signaal is. We houden daarbij rekening met de grootte van de woning, de bouwmaterialen en eventuele obstakels die het signaal kunnen verstoren.
 3. Access points: Om het bereik van het wifi-netwerk te vergroten maken we gebruik van access points. Deze plaatsen we op verschillende plekken in de woning, zodat het wifi-signaal overal sterk is. Ook hierbij kijken we naar de strategische plaatsing om het beste resultaat te behalen.
 4. Configuratie: Nadat de wifi-zenders en access points zijn geplaatst, configureren we het netwerk en testen we de verbinding uitgebreid. Zo kunnen we garanderen dat het wifi-netwerk optimaal functioneert en voldoet aan de gestelde eisen.
 5. Onderhoud: Tot slot is goed onderhoud van het wifi-netwerk belangrijk om een betrouwbare internetverbinding te behouden. Bij camerainstallatie.nl bieden wij daarom ook onderhoud aan, zodat je verzekerd bent van een goed werkend wifi-netwerk

 

 

Vroeger was alles beter behalve de wifi !

Het is een uitspraak die we vaak horen: “Vroeger was alles beter.” Maar als het gaat om technologie en het internet, is dat niet altijd waar. Vroeger hadden we geen smartphones, tablets of slimme apparaten die allemaal verbonden zijn met het internet. De meeste huizen hadden slechts één computer en we gebruikten het internet alleen om te surfen en te e-mailen. Maar er was één groot probleem dat we allemaal kunnen herinneren: de wifi was verschrikkelijk.

 

Herinner je je die dagen nog waarin we moesten inbellen op het internet via onze telefoonlijn? Het was traag en instabiel, en als iemand in huis de telefoon opnam, werd de verbinding verbroken. En toen we eindelijk overstapten op breedbandinternet, leek de wifi-verbinding nog steeds niet beter te worden. Er waren altijd plekken in huis waar het signaal zwak was en we waren gedwongen om dicht bij de router te zitten om verbinding te kunnen maken.

 

Maar tegenwoordig is er één groot verschil: we hebben een grotere behoefte aan goede wifi. We streamen films en tv-programma’s in HD-kwaliteit, spelen online games, videobellen met vrienden en familie over de hele wereld, en gebruiken talloze slimme apparaten die allemaal verbonden zijn met het internet. Zelfs het thuisonderwijs van onze kinderen is afhankelijk van een stabiele en snelle wifi-verbinding.

Top 5 beste wifi netwerk merken

Er zijn vele merken die wifi-netwerken aanbieden, elk met hun eigen kenmerken en specificaties. Bij camerainstallatie.nl hebben wij veel ervaring met het installeren en configureren van verschillende merken wifi-netwerken. Hieronder vind je een overzicht van de top 5 meest bekende merken die professioneel gebruikt worden, met Unifi en Omada als de top twee.

 

 1. Unifi: Unifi is een merk van het bedrijf Ubiquiti en biedt professionele wifi-oplossingen aan voor bedrijven en thuisgebruikers. Het Unifi-systeem staat bekend om de betrouwbare en stabiele verbindingen en de mogelijkheid om meerdere wifi-netwerken tegelijkertijd te beheren. Het systeem is daarnaast ook nog eens eenvoudig in gebruik en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 2. Omada: Omada is een merk van het bedrijf TP-Link en biedt professionele wifi-oplossingen voor bedrijven en thuisgebruikers. Het Omada-systeem staat bekend om zijn uitgebreide mogelijkheden voor netwerkbeheer en de mogelijkheid om meerdere wifi-netwerken tegelijkertijd te beheren. Het systeem heeft daarnaast ook nog eens een gebruiksvriendelijke interface en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Cisco Meraki: Cisco Meraki is een merk van Cisco en biedt professionele wifi-oplossingen aan voor bedrijven. Het Meraki-systeem staat bekend om zijn geavanceerde functies en mogelijkheden voor netwerkbeheer. Het systeem is daarnaast ook nog eens schaalbaar en kan aangepast worden aan de wensen van het bedrijf.
 4. Aruba Networks: Aruba Networks is een merk van Hewlett Packard Enterprise en biedt professionele wifi-oplossingen aan voor bedrijven. Het Aruba-systeem staat bekend om zijn hoge beveiligingsniveau en betrouwbare verbindingen. Het systeem heeft daarnaast ook nog eens een uitgebreide set aan functies voor netwerkbeheer.
 5. Ruckus Wireless: Ruckus Wireless is een merk van CommScope en biedt professionele wifi-oplossingen aan voor bedrijven. Het Ruckus-systeem staat bekend om zijn hoge snelheid en betrouwbare verbindingen, zelfs in omgevingen met veel interferentie. Het systeem heeft daarnaast ook nog eens uitgebreide mogelijkheden voor netwerkbeheer.

 

Het verschil tussen Unifi en Omada

Als je op zoek bent naar een professionele wifi-oplossing voor jouw bedrijf of thuisnetwerk, dan ben je waarschijnlijk wel eens de merken Unifi en Omada tegengekomen. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee merken? In dit artikel zullen we dit voor je uitleggen.

 

 

Unifi

Unifi is een merk van het bedrijf Ubiquiti en biedt professionele wifi-oplossingen aan voor zowel bedrijven als thuisgebruikers. Het Unifi-systeem staat bekend om zijn betrouwbare en stabiele verbindingen, de mogelijkheid om meerdere wifi-netwerken tegelijkertijd te beheren en de eenvoudige interface. Het systeem is daarnaast betaalbaar en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Het Unifi-systeem maakt gebruik van een controller die kan worden geïnstalleerd op een computer of in de cloud. De controller maakt het mogelijk om alle Unifi access points centraal te beheren en te monitoren. Daarnaast biedt het systeem verschillende functies, zoals gastnetwerken, VLANs, firewall en een hotspot portal.

 

 

Omada

Omada is een merk van het bedrijf TP-Link en biedt ook professionele wifi-oplossingen aan voor zowel bedrijven als thuisgebruikers. Het Omada-systeem staat bekend om zijn uitgebreide mogelijkheden voor netwerkbeheer en de mogelijkheid om meerdere wifi-netwerken tegelijkertijd te beheren. Het systeem heeft daarnaast een gebruiksvriendelijke interface en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Het Omada-systeem maakt gebruik van een controller die kan worden geïnstalleerd op een computer of in de cloud. De controller maakt het mogelijk om alle Omada access points centraal te beheren en te monitoren. Daarnaast biedt het systeem verschillende functies, zoals gastnetwerken, VLANs, firewall en een captive portal.

 

 

 

Verschillen tussen Unifi en Omada

Hoewel Unifi en Omada veel overeenkomsten hebben, zijn er toch een aantal verschillen tussen deze merken. Zo heeft het Unifi-systeem een grotere community en biedt het meer verschillende access points aan. Daarnaast heeft het Unifi-systeem een eenvoudigere interface en is het makkelijker in gebruik.

 

Omada daarentegen heeft meer geavanceerde functies voor netwerkbeheer en biedt meer verschillende access points aan die hogere snelheden kunnen behalen. Daarnaast heeft het Omada-systeem een uitgebreidere supportpagina en biedt het meer mogelijkheden voor troubleshooting.

 

Is Unifi beter dan Omada ? 

Het kiezen van het juiste wifi-systeem hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het netwerk, de gewenste functies en het budget. Beide Unifi en Omada bieden betrouwbare en stabiele wifi-oplossingen aan voor zowel bedrijven als thuisgebruikers. Het Unifi-systeem is eenvoudiger in gebruik en heeft een grotere community, terwijl het Omada-systeem meer geavanceerde functies voor netwerkbeheer heeft.

Gun jezelf een Wifi monteur in huis of op kantoor

Een goed wifi-netwerk is tegenwoordig onmisbaar. We gebruiken het voor thuiswerken, videobellen met familie en vrienden, streamen van films en tv-programma’s, en het aansturen van slimme apparaten in huis. Maar als je thuis problemen hebt met je wifi-verbinding, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Er is niets zo vervelend als een slechte verbinding die steeds wegvalt of langzaam is. Gelukkig is er een oplossing: huur een wifi monteur en gun jezelf een goed wifi-netwerk.

 

 

Een wifi monteur kan ervoor zorgen dat je wifi-netwerk optimaal werkt. Hij kan bijvoorbeeld een wifi-analyse uitvoeren om te bepalen waar in huis de wifi-verbinding zwak is en hoe dit opgelost kan worden. Ook kan hij ervoor zorgen dat je wifi-netwerk veilig is en de beste apparatuur gebruiken voor jouw specifieke situatie. Door te werken met een wifi monteur ben je verzekerd van een stabiele, snelle en veilige wifi-verbinding in je hele huis.

 

 

Bij Camerainstallatie.nl begrijpen we hoe belangrijk een goede wifi-verbinding is voor jouw dagelijkse leven. Daarom bieden wij professionele wifi-installaties voor bedrijven en particulieren. Onze ervaren wifi monteurs zorgen voor een naadloze installatie van het wifi-netwerk en helpen je bij eventuele problemen. Bovendien werken wij alleen met de beste apparatuur van bekende merken zoals Unifi en Omada, zodat je verzekerd bent van kwaliteit.

 

 

Gun jezelf dus een goed wifi-netwerk en huur een wifi monteur. Zo kun je genieten van een snelle, stabiele en veilige wifi-verbinding in je hele huis. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Welk type wifi verbinding is de juiste om te kiezen ?

Wilt u altijd en overal toegang hebben tot een snel en betrouwbaar draadloos internet? Dan is een roaming wifi netwerk de ideale oplossing voor u. In tegenstelling tot een enkele modem of wifi zender, zorgt een roaming wifi netwerk voor een naadloze verbinding in uw hele huis of bedrijf.

 

 

Een roaming wifi netwerk bestaat uit meerdere draadloze toegangspunten die strategisch door uw gebouw zijn geplaatst. Deze toegangspunten zijn verbonden met een enkele router en werken samen om een ​​uniform signaal te leveren. Dit betekent dat u altijd en overal in uw huis of bedrijf verbinding kunt maken met internet, zonder vertragingen of onderbrekingen.

 

 

Een ander voordeel van een roaming wifi netwerk is dat het de belasting op uw enkele modem vermindert. Wanneer u meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt, kan een enkele modem overbelast raken, waardoor uw internetverbinding traag wordt of zelfs helemaal uitvalt. Met een roaming wifi netwerk kunnen meerdere toegangspunten de belasting verdelen, waardoor uw internetverbinding sneller en betrouwbaarder wordt.

 

 

Bovendien is een roaming wifi netwerk eenvoudig te beheren. Met een enkele router kunt u de instellingen en verbindingen van alle toegangspunten beheren, wat het onderhoud en de probleemoplossing vereenvoudigt. Dit is vooral handig voor bedrijven die meerdere toegangspunten moeten beheren en ervoor moeten zorgen dat hun werknemers overal toegang hebben tot internet.

 

 

 

Gebruik nooit losse wifi zenders of wifi zenders van verschillende merken

Een wifi-netwerk opzetten met meerdere merken wifi-zenders of losse wifi-zenders zonder een controller kan leiden tot een complete puinhoop. Dit komt doordat deze zenders niet in staat zijn om naadloos samen te werken, waardoor u te maken krijgt met inconsistenties en storingen in uw netwerk.

 

 

Een van de belangrijkste redenen waarom een wifi-netwerk met meerdere merken wifi-zenders of losse wifi-zenders zonder een controller een puinhoop is, is vanwege de verschillende technologieën en instellingen die door de verschillende fabrikanten worden gebruikt. Elk merk heeft zijn eigen software, firmware en hardware, en elk apparaat heeft zijn eigen manier van werken en communiceren met andere apparaten. Dit betekent dat de verschillende zenders niet met elkaar kunnen samenwerken om een naadloze ervaring te bieden.

 

 

Een ander probleem is dat de verschillende zenders vaak niet in staat zijn om dezelfde draadloze instellingen en configuraties te gebruiken. Dit kan leiden tot overlapping van wifi-kanalen en interferentie, wat de prestaties van uw netwerk aanzienlijk kan verminderen. Dit kan leiden tot inconsistenties in de verbinding en trage internetsnelheden.

 

 

Bovendien kan het ontbreken van een controller de netwerkbeheerder geen centrale controle bieden over de verschillende zenders in het netwerk. Dit maakt het moeilijker om de prestaties van het netwerk te monitoren en de instellingen van elk apparaat afzonderlijk te beheren. Dit kan leiden tot problemen met de beveiliging, zoals het niet kunnen uitvoeren van beveiligingsupdates en het niet kunnen identificeren van zwakke plekken in het netwerk.

 

 

Een wifi-netwerk met meerdere merken wifi-zenders of losse wifi-zenders zonder een controller kan een puinhoop worden vanwege de verschillende technologieën en instellingen die elk apparaat gebruikt. Het kan leiden tot inconsistenties in de verbinding, trage internetsnelheden en problemen met de beveiliging. Als u op zoek bent naar een betrouwbaar en efficiënt netwerk, is het aanbevolen om te kiezen voor een wifi-oplossing van één merk met een centrale controller.

Waar komen wifi storingen toch vandaan ?

Een goed functionerend wifi-netwerk is essentieel voor de moderne manier van leven en werken. Het stelt ons in staat om verbonden te blijven met onze digitale apparaten, het internet te gebruiken en te genieten van ononderbroken streaming van multimedia-inhoud. Helaas kunnen storingen in het wifi-signaal de werking van het netwerk aanzienlijk verminderen. In deze blog bespreken we waar wifi-storingen vandaan kunnen komen en hoe u deze kunt oplossen.

 

 

Een van de meest voorkomende oorzaken van wifi-storingen is een slechte signaalsterkte. Dit kan worden veroorzaakt door obstakels tussen de router en het apparaat, zoals muren, plafonds en meubels, die het signaal kunnen blokkeren of verstoren. Om dit probleem op te lossen, moet u proberen de router op een hogere plaats te plaatsen en op een centrale locatie in uw huis of kantoor. Dit helpt het signaal beter te verspreiden en te voorkomen dat het geblokkeerd wordt door obstakels.

 

 

Een andere veelvoorkomende oorzaak van wifi-storingen is interferentie van andere apparaten, zoals magnetrons, draadloze telefoons, babyfoons en Bluetooth-apparaten. Deze apparaten gebruiken dezelfde frequentie als uw wifi-netwerk en kunnen interferentie veroorzaken, waardoor het signaal wordt verstoord. Om dit probleem op te lossen, kunt u proberen de router verder weg te plaatsen van deze apparaten en de frequentieband te wijzigen naar een minder drukke frequentie.

 

 

Een goed geïnstalleerd wifi-netwerk kan op afstand worden bediend door onze helpdesk, waardoor het oplossen van storingen snel en eenvoudig wordt. Met een goede monitoring kunnen we het netwerk op afstand bewaken en de oorzaak van eventuele storingen snel identificeren en oplossen. Dit bespaart u tijd en geld en zorgt ervoor dat uw wifi-netwerk altijd optimaal presteert.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant