WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
CameraInstallatie.nl

Wat je wel en wat je niet mag doen met je bewakingscamera's TIPS

Camerainstallatie.nl | Eigen opgeleide monteurs
Eigen opgeleide monteurs
Camerainstallatie.nl | Vrijblijvend advies op locatie
Vrijblijvend advies op locatie
Camerainstallatie.nl | Een eigen helpdesk die voor u klaar staat
Een eigen helpdesk die voor u klaar staat
Camerainstallatie.nl | 23 jaar ervaring
23 jaar ervaring
Kies voor vrijblijvend advies op locatie!

Al onze systemen worden geïnstalleerd door onze eigen monteurs die u zullen ontzorgen in het beveiligen van uw huis of bedrijf.

Afspraak maken Offerte aanvragen
Hoogste kwaliteit van Nederland
Camerainstallatie.nl | Hoogste kwaliteit van <span>Nederland</span>
Binnen een week geplaatst
Camerainstallatie.nl | Binnen een week <span>geplaatst</span>
Afspraak maken Offerte aanvragen Camerainstallatie.nl

Wat je wel en wat je niet mag doen met je bewakingscamera's TIPS

Het gebruik van bewakingscamera’s wordt steeds meer gemeengoed, zowel op openbare plaatsen als op privéterreinen. Bij het gebruik van bewakingscamera’s zijn er echter enkele belangrijke regels waar je je aan moet houden. Hieronder vind je enkele tips en richtlijnen voor het gebruik van bewakingscamera’s.

 

 

Wat je WEL mag doen met bewakingscamera beelden:

 

 • Beelden gebruiken voor de veiligheid van personen en eigendommen: bewakingscamera’s mogen gebruikt worden om personen en eigendommen te beschermen tegen mogelijke criminaliteit of schade. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij winkels, banken, of inbraakgevoelige woningen.

 

 • Beelden bewaren voor een beperkte periode: de beelden die door bewakingscamera’s worden opgenomen, mogen bewaard worden voor een beperkte periode van enkele dagen tot enkele weken. Het is belangrijk om duidelijk te communiceren hoe lang de beelden bewaard worden en waarom.

 

 • Beelden delen met politie of justitie: in geval van een misdrijf mogen de beelden gedeeld worden met de politie of justitie om het onderzoek te helpen. Hierbij moet wel zorgvuldig omgegaan worden met de privacy van de betrokken personen.

 

 

Wat je NIET mag doen met bewakingscamera beelden:

 

 • Beelden gebruiken voor andere doeleinden dan beveiliging: de beelden die door bewakingscamera’s worden opgenomen, mogen niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan beveiliging. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om beelden te gebruiken voor marketingdoeleinden of om werknemers te controleren.

 

 • Beelden langer bewaren dan nodig: de beelden mogen alleen bewaard worden voor de tijd die nodig is om de veiligheid van personen en eigendommen te waarborgen. Het is dus niet toegestaan om de beelden voor langere tijd te bewaren zonder goede reden.

 

 • Beelden zonder reden delen met derden: het is niet toegestaan om beelden zonder goede reden te delen met derden. Dit kan de privacy van personen schenden en leiden tot mogelijke aansprakelijkheid.

Kies voor een installatiebedrijf als je bewakingscamera's wil laten plaatsen

Een goed installatie bedrijf kan van onschatbare waarde zijn bij het installeren van bewakingscamera’s. Allereerst hebben professionele installateurs veel ervaring en kennis op het gebied van de verschillende soorten camera’s en systemen. Zij kunnen adviseren welk type camera en systeem het meest geschikt is voor jouw situatie en zorgen voor een vakkundige installatie.

 

Daarnaast kunnen zij je helpen bij het opstellen van een plan voor de optimale plaatsing van de camera’s en het instellen van de juiste kijkhoeken. Een goede installateur zorgt er ook voor dat de bekabeling netjes en veilig wordt weggewerkt, wat het risico op storingen en storingen vermindert.

 

Bovendien kan een goed installatie bedrijf je helpen bij het instellen van het bijbehorende beveiligingssysteem en het geven van advies over hoe je het systeem het beste kunt onderhouden. Het is belangrijk om te beseffen dat het installeren van bewakingscamera’s en bijbehorende systemen niet alleen gaat om het aansluiten van kabels en het ophangen van camera’s, maar dat het ook gaat om het waarborgen van privacy en het voldoen aan wet- en regelgeving.

 

Een professioneel installatie bedrijf zorgt ervoor dat de installatie voldoet aan de wettelijke eisen en dat je je geen zorgen hoeft te maken over het overtreden van de privacyregels. Ten slotte bieden veel installateurs ook service- en onderhoudscontracten aan, zodat je er zeker van kunt zijn dat je camera’s altijd optimaal blijven functioneren.

 

Kortom, het inhuren van een professioneel installatie bedrijf voor het installeren van bewakingscamera’s biedt vele voordelen en kan je helpen om de veiligheid van jouw eigendommen te waarborgen en je gemoedsrust te vergroten.

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Tips bij het gebruik van bewakingscamera's:

 1. Plaats de camera’s op een strategische locatie: Plaats de camera’s op een locatie waar ze een goed overzicht hebben van het gebied dat je wilt beveiligen. Vermijd het filmen van gebieden waar mensen privacy verwachten.

   

 2. Communiceer duidelijk over het gebruik van de camera’s: Zorg ervoor dat de aanwezigheid van de camera’s duidelijk wordt gecommuniceerd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van waarschuwingsborden.

   

 3. Bewaar de beelden op een veilige manier: Zorg ervoor dat de beelden veilig worden opgeslagen en alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde personen. Houd rekening met de wettelijke bewaartermijnen van de beelden.

   

 4. Houd je aan de wettelijke richtlijnen: Houd je aan de wettelijke richtlijnen met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera’s en de bescherming van de privacy van personen. Raadpleeg eventueel een juridisch adviseur als je twijfelt over de wettelijke richtlijnen in jouw specifieke situatie.
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant