WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Videowall installatie en levering als oplossing voor megascherm

Steeds vaker leveren wij een videowall, dit komt vooral ook omdat het steeds betaalbaarder aan het worden is een videowall aan te schaffen en te laten installeren. Het leuke van een videowall is dat de vorm en grote modulair aan te passen zijn en ook later dus uit te breiden is.

 

Multi inzetbaar zijn deze videomuur  oplossingen zeker te noemem. Zo kunnen er videos op worden afgespeeld, games worden gespeeld, camerabewaking systemen op worden aangesloten, of voetbal wedstrijden worden gekeken.

Camerainstallatie.nl

Wat is een Videowall?

Een videowall is een groot scherm dat bestaat uit meerdere kleinere schermen die naadloos naast elkaar worden geplaatst. Deze technologie biedt een haarscherpe resolutie en de mogelijkheid om content dynamisch weer te geven over een groot oppervlak. Het is niet zomaar een groot scherm; het is een canvas voor creativiteit en effectieve communicatie.

 

 

Camerainstallatie.nl

Toepassingen van een Videowall

 

 1. Commerciële Reclame: “In de wereld van adverteren draait alles om aandacht trekken. Een videowall in een winkelcentrum of langs drukke straten transformeert een gewone advertentie in een opvallend visueel spektakel dat je niet kunt negeren.”
 2. Educatieve Doeleinden: “Scholen en universiteiten gebruiken videowalls om interactieve leerervaringen te creëren. Stel je voor dat je een hele muur hebt voor gedetailleerde anatomische afbeeldingen tijdens een biologieles of historische reconstructies in een geschiedenisles!”
 3. Evenementen en Beurzen: “Van concerten tot beurzen, videowalls zijn cruciaal voor het weergeven van live-beelden, tweets van bezoekers, of schema’s. Ze verhogen de betrokkenheid en zorgen ervoor dat niemand iets mist, ongeacht hoe groot de menigte is.”
 4. Kunst en Cultuur: “Voor kunstinstallaties bieden videowalls kunstenaars de mogelijkheid om digitale kunst op een schaal en manier te presenteren die met traditionele media niet mogelijk is. Musea gebruiken ze om boeiende tentoonstellingen te creëren die bezoekers meenemen door tijd en ruimte.”
 5. Sportbars en Arena’s: “Sportliefhebbers kunnen dankzij videowalls elke actie van dichtbij volgen. In sportbars zorgt het voor een meeslepende ervaring waarbij elke hoek van het spel zichtbaar is, alsof je zelf in het stadion zit.”
Camerainstallatie.nl

Een videowall kan meet dan u zou denken, denk creatief en alles is mogelijk

Videowalls bieden onbegrensde mogelijkheden voor creatieve en innovatieve toepassingen, waarbij technologie en design samenkomen om unieke visuele ervaringen te creëren. Hier zijn enkele fascinerende ideeën die laten zien hoe veelzijdig videowalls kunnen zijn:

 1. Virtuele Ramen: Stel je voor dat je een ruimte zonder ramen hebt en je wilt toch het gevoel van natuurlijk licht creëren. Een videowall kan dienen als een ‘nep-raam’, waarbij live videobeelden van buitenaf via een camera worden getoond. Dit kan een rustgevend uitzicht zijn op een bos, een levendige stadsgezicht of een rustige strandscene, afhankelijk van de locatie en voorkeur. Dit soort toepassingen kan vooral waardevol zijn in kelders, ondergrondse ruimtes of ziekenhuizen waar natuurlijk licht beperkt is.

 

 1. Interactieve Presentatieschermen: Voor bedrijven en onderwijsinstellingen kan een gigantische videowall fungeren als een dynamisch presentatiemedium. Deze grote schermen kunnen gebruikt worden voor interactieve presentaties waarbij deelnemers via hun eigen apparaten kunnen inloggen en deelnemen aan polls, vragen kunnen stellen of zelfs content kunnen delen op het grote scherm. Het maakt de presentaties meer betrokken en boeiend.

 

 1. Digitale Aquariums en Terrariums: Een videowall kan transformeren in een levendige onderwaterwereld of een exotisch landschap, compleet met bewegende beelden van vissen of wilde dieren. Dit soort digitale installaties zijn perfect voor omgevingen waar een echt aquarium of terrarium onpraktisch zou zijn vanwege onderhoud, kosten of logistiek. Ze kunnen een ontspannende sfeer creëren in wachtkamers, hotels, of zelfs in huizen.

 

 1. Artistieke Displays en Digitale Kunstwerken: Kunstenaars en ontwerpers kunnen videowalls gebruiken als een medium voor digitale kunstinstallaties. Dit kan variëren van rustige, meditatieve visuals tot complexe, verhalende animaties die reageren op de bewegingen of interacties van de toeschouwers. Dergelijke installaties zijn ideaal voor musea, galeries of openbare ruimtes, en bieden een moderne twist aan traditionele kunsttentoonstellingen.

 

 1. Reclame en Mode Displays: In de detailhandel kan een videowall dienen als een opvallend platform voor het tonen van de nieuwste modecollecties of reclames. Dynamische en high-definition visuals kunnen de kenmerken en details van producten beter naar voren brengen en de aankoopervaring verbeteren. Zo’n display kan ook de essentie van een merk versterken en een boeiende atmosfeer creëren die klanten aantrekt.

 

 1. Thematische Omgevingen: Voor themaparken en entertainmentcentra kunnen videowalls unieke, meeslepende omgevingen creëren. Ze kunnen worden gebruikt om fantasiewerelden tot leven te brengen, bezoekers een kijkje te geven in historische taferelen, of zelfs virtuele achtbaanritten te simuleren.
Camerainstallatie.nl

Wij installeren uw videowall van A tot Z zonder gezeur of gedoe

Installeren van schermen. Het is een totaalervaring die begint bij een idee en pas eindigt wanneer dat idee volledig tot leven is gekomen.

 

 

 1. Ontwerp: Alles begint met uw visie. Ons team werkt nauw met u samen om uw ideeën te vertalen naar een haalbaar ontwerp dat niet alleen technisch uitvoerbaar is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Of u nu een digitaal venster, een interactief presentatiemiddel, of een artistieke installatie voor ogen heeft, wij helpen met het vormgeven van deze ideeën.
 2. Technische Realisatie: Met onze diepgaande technische expertise zorgen we ervoor dat alle componenten van de videowall naadloos samenwerken. Van de keuze voor de juiste schermen tot de integratie van software die het beheer van content vereenvoudigt, wij zorgen voor een soepele en functionele uitvoering.
 3. Installatie: Ons team van deskundige installateurs zorgt voor een vlekkeloze montage, waarbij elk aspect van de installatie wordt overwogen, van elektrische vereisten tot structurele integriteit. We garanderen niet alleen dat alles perfect werkt, maar ook dat het veilig en duurzaam is.
 4. Content Creatie en Management: Een videowall is zo dynamisch als de content die het toont. Ons creatieve team kan u helpen bij het ontwikkelen van boeiende, high-definition content die specifiek is ontworpen om het maximale uit uw videowall te halen. Bovendien bieden we oplossingen voor contentbeheer die het eenvoudig maken om uw displays up-to-date te houden.
 5. Onderhoud en Ondersteuning: Na de installatie blijven we betrokken om ervoor te zorgen dat uw videowall optimaal blijft presteren. Ons onderhouds- en ondersteuningsteam staat altijd klaar om eventuele problemen snel en efficiënt op te lossen.

 

Bij Camerainstallatie.nl zijn we trots op onze capaciteit om complexe technologische projecten van concept tot voltooiing te beheren. Wij zorgen ervoor dat elke stap van het proces met de grootste zorg en aandacht voor detail wordt behandeld, zodat u een eindresultaat krijgt dat niet alleen aan uw verwachtingen voldoet, maar deze overtreft. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we uw ruimte kunnen transformeren met de kracht van een videowall.

Camerainstallatie.nl

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

De installatie van de videoschermen kan zowel tegen een bestaande muur aan of via een losse constructie. Veel komt het voor dat grotere bedrijven kiezen voor een videowall om de controle kamer van een fabriek om processen in de gaten te kunnen houden, of om voor de beveiliging de camera beelden duidelijk en overzichtelijk te maken.

 

De manier zoals wij dit leveren en installeren is zeer betaalbaar te noemen er zijn verschillende manieren van installeren en de te gebruiken hardware maar door de juiste samenstelling en een slimme manier van installeren kunnen wij juist deze kosten laag houden.

 

De inzet van een videomuur als zeer groot scherm om b.v. camerabewaking in de gaten te kunnen houden is een veel gebruikte oplossing om overzicht te kijken.

Maar zeker ook in kantine’s of recepties worden de grote schermen steeds vaker gebruikt om op te vallen of om bezoekers een extra dementie te geven of van informatie te voorzien.

 

Wenst u meer informatie wat een videowall voor u kan betekenen en wat dit voor u zou kosten wij helpen u graag verder.

 

Als Dahua installatie specialist weten wij als geen ander u van het juiste advies te voorzien.

 

Meldkamer inrichting, camerabewaking scherm, camerabewaking systeem. videobewaking kamer, inrichting van cctv ruimte, bewakingscamerasysteem.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant