WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Toegangscontrole systeem: Case study Stichting School

CameraInstallatie.nl is een installateur uit Almere die in opdracht van Stichting SchOOL in Lelystad een ACT365 systeem heeft geïnstalleerd op meerdere locaties.

 

Stichting SchOOL heeft CameraInstallatie.nl benaderd voor het vinden van een passende oplossing voor het sleutelbeheerplan van de diverse schoolpanden. In het verleden is er tijdens een inbraak een complete bos met sleutels gestolen, waarmee toegang werd verleend tot verschillende scholen. Om zo’n vervelende gebeurtenis te voorkomen, moest er worden nagedacht over een definitieve oplossing.

Camerainstallatie.nl

Voor CameraInstallatie.nl was dit een project met meerdere uitdagingen; meerdere schoollocaties, veel verschillende medewerkers en externe partijen, zoals schoonmakers, schilders en facilitaire medewerkers. In de dagelijkse praktijk komt het bij Stichting SchOOL met enige regelmaat voor dat er een sleutel kwijt raakt, niet wordt teruggegeven of niet op tijd wordt opgehaald op een bepaalde locatie. CameraInstallatie.nl en Stichting SchOOL hebben samen gekeken naar alle mogelijke producten die er op de markt te verkrijgen zijn. Mede in overleg met Jeroen Vons van SmartSD is gekozen voor ACT365 van Vanderbilt als totaaloplossing, vooral omdat de hybride cloud oplossing en remote beheer het systeem een echte meerwaarde geven.

De grote uitdaging zat hem verder in de duizend-en-één verschillende soorten en afmetingen van deuren. Bij een bezoek aan de facilitaire beurs in Utrecht bleek al snel dat een dag- en nacht meerpuntssluiting slot, draadloos en op accu, zo goed als geen oplossing was. Om verschillende redenen, maar voornamelijk het gebrek aan een pasklare oplossing, is er gekozen voor een maatwerkoplossing. Iedere deur is afzonderlijk aangepakt, ingefreesd en voorzien van een elektronische meerpuntssluiting. Een gigantische operatie, want het ging om verschillende locaties en reeds bestaande panden van Stichting SchOOL. Geen deur was hetzelfde qua maatvoering/materiaal en vereiste een andere aanpak.

Toegangscontrole in de cloud

Inmiddels is de migratie naar het ACT365 platvorm afgerond en zijn er naar aanleiding hiervan nieuwe opdrachten binnengekomen bij CameraInstallatie.nl. De opdrachtgever is meer dan tevreden met de volledige controle over het digitale sleutelplan. Het aanmaken van nieuwe gebruikers, het deactiveren van tags van ex-medewerkers en verloren tags is nu een koud kunstje.

 

Marc Herdes, eigenaar van CameraInstallatie.nl over het ACT365 platform: “Een project als dit verloopt altijd in nauwe samenwerking. Als installateur moet je out of the box kunnen denken en tegelijkertijd blijven meedenken met de klant om een creatieve en flexibele oplossing te kunnen bieden. Los van Stichting SchOOL implementeren wij deze configuratie nu ook voor allerlei andere organisaties die een sleutelplan wensen dat in de Cloud beheerd kan worden.

 

Gesplitste afbeelding. Een groep met handen op elkaar, iemand die een gele deur openhoudt, en een bus van camerainstallatie.nl

ACT365 een ideale oplossing voor toegangscontrole

Voor CameraInstallatie.nl is ACT365 een ideale oplossing om een klant naar de Cloud te migreren. Er is enkel internet nodig om de deurcontroller te koppelen. De configuratie is zeer gebruiksvriendelijk, wat uiteindelijk veel tijd bespaart.”

 

 

ACT 365 is volledig encrypted, wordt gehost in het Microsoft Azure datacenter en is daardoor voor de klant een veilige, volledig Cloud-based toegangscontrolesysteem. Het geheel is te beheren via een webapplicatie en de ACT 365 app voor mobiele apparaten, voor zowel de eindgebruiker als de installateur.

Toegangscontrole heeft veel voordelen voor scholen

 

Toegangscontrole op een school biedt vele voordelen. Allereerst zorgt het voor een verhoogde veiligheid van zowel leerlingen als docenten. Alleen geautoriseerde personen hebben toegang tot het gebouw, waardoor onbevoegden buiten de deur worden gehouden. Dit vermindert het risico op inbraak, vandalisme en geweldsincidenten.

 

 

Daarnaast biedt toegangscontrole op een school meer controle over wie waar en wanneer naar binnen mag. Het is mogelijk om bepaalde ruimtes af te sluiten voor onbevoegden en bepaalde tijden in te stellen waarop leerlingen en docenten toegang hebben tot het gebouw. Hierdoor kan er efficiënter worden omgegaan met de beschikbare ruimte en wordt het bijvoorbeeld lastiger om leerlingen te spijbelen.

 

 

Met toegangscontrole kunnen bezoekers ook beter worden gemonitord en geregistreerd. Het is mogelijk om bezoekers te registreren en ze toegang te geven tot specifieke delen van het gebouw. Hierdoor wordt het eenvoudiger om bijvoorbeeld ouders en andere bezoekers te scheiden van leerlingen en docenten.

 

 

Bovendien kan toegangscontrole op een school worden gekoppeld aan andere systemen, zoals een camerasysteem of een intercomsysteem. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de deur te openen na het controleren van de identiteit van de bezoeker of om bepaalde gebieden alleen toegankelijk te maken voor geautoriseerde personen.

 

 

Kortom, toegangscontrole op een school biedt vele voordelen op het gebied van veiligheid, controle en monitoring. Het is een belangrijke investering om de veiligheid en efficiëntie van een school te verbeteren.

Toegangscontrole

Een goede installateur is ook een partner

Een goede installateur is een belangrijke partner voor een school als het gaat om het installeren van toegangscontrolesystemen. Allereerst is een goede installateur op de hoogte van de nieuwste technologieën en kan hij/zij de school helpen bij het kiezen van het meest geschikte systeem dat voldoet aan de specifieke behoeften van de school. Daarnaast kan een professionele installateur het toegangscontrolesysteem zo configureren dat het perfect aansluit bij de huidige beveiligingsinfrastructuur van de school, en kan deze eventueel integreren met andere systemen, zoals alarmsystemen of camerasystemen.

 

 

Een professionele installateur kan ook zorgen voor een vakkundige installatie van het systeem en zorgen voor een goede afstemming met het onderhoud van het systeem, waardoor de school altijd verzekerd is van een goed functionerend toegangscontrolesysteem. Dit vermindert niet alleen het risico op ongeoorloofde toegang, maar verhoogt ook de veiligheid van leerlingen en personeel op school.

 

 

Ten slotte, een goede installateur biedt vaak ook training en ondersteuning na de installatie, zodat het schoolpersoneel weet hoe het systeem werkt en hoe het onderhouden kan worden. Dit draagt bij aan een soepele werking van het systeem en minimaliseert eventuele storingen.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant