WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Steeds vaker een bewakingscamera ingezet bij een burenruzie: wij filmen alles

Bij burenruzies worden steeds vaker beveiligingscamera’s aangeschaft om te bewijzen dat buurman ‘fout’ zit. Dat melden beveiligingsbedrijven en woonrechtadvocaten aan RTL Nieuws. De camerabeelden duiken steeds vaker op tijdens rechtszaken.

 

Camerainstallatie.nl

Camerabewaking voor of tegen de buren

Ook bij ons merken we steeds vaker dat klanten een camera bewaking systeem wensen om hun buren in de gaten te willen houden, sommige mensen willen een complete set: een camera en recorder die ook nog eens verbinding leggen met hun mobieltje. Wij krijgen iedere week meerdere installatie afspraken van particulieren die een camera aanschaffen om aan te tonen dat hun buurman hen benadeelt (denk aan de auto vernielen, pestgedrag, scheldpartijen). Een bewakingscamera inzetten om bewijslast te verkrijgen is iets dat een oplopende trend is. Ons bedrijf Camerainstallatie.nl bestaat reeds 20 jaar en de groei van camera systemen is ieder jaar merkbaar. De kunst van een goede investering in een camerabewaking systeem is het kiezen voor kwaliteits materialen maar ook de installatie door een professional welke weet waar die mee bezig is.

 

Werkt het nu goed , zo’n camera?

“In een rechtszaak draait het om bewijslast”, zegt ​Marcel van Wezel, advocaat vastgoedrecht bij Tomlow Advocaten. “Camera’s worden ingezet om bijvoorbeeld te bewijzen dat vuil over de schutting wordt gegooid. Dus niet alleen per se tegen inbrekers.”

Er wordt veel geprocedeerd over burenoverlast: er worden door de Nederlandse rechters per jaar ongeveer vierduizend burenrechtszaken behandeld. “Soms tonen hierin de bewakingsbeelden aan wat er is misgegaan”, weet Van Wezel.

 

De laatste burenrechtszaak die Van Wezel deed, was twee maanden geleden. Er was sprake van een eenzijdige burenruzie in Bunnik, Van Wezels cliënt was naar eigen zeggen slachtoffer van allerlei treiterijen: harde muziek, het dumpen van afval, etensresten en eieren in de tuin. “Er was dagelijks wel wat.” Vervolgens zijn camerabeelden opgevraagd en geluidsopnames van de pesterijen gemaakt. “Uiteindelijk won mijn cliënt en zijn de bad guys verhuisd.”

 

Volgens Van Wezel kunnen camera’s het verschil maken in bewijslast. Toch kunnen buren ook zeggen dat de beelden waarop zij staan, onrechtmatig zijn verkregen. Dat is een discussiepunt, volgens Van Wezel. “Maar rechters negeren die bezwaren vaak. In het civiele recht mag vrij veel. In het strafrecht zijn de regels strenger, want dan heeft het Openbaar Ministerie ermee te maken.”

Burenterreur

​Rosanne is zo’n particulier die een camera voor aan huis kocht. Ze kwam vier jaar geleden met haar gezin in een ‘mooi huis in een leuke buurt’ wonen. “Maar we woonden naast mensen die het hun buren al jarenlang onmogelijk maakten”, vertelt ze. “Toen we dit huis kochten, wisten we dit niet.”

 

Het was treitergedrag en terreur, volgens Rosanne begonnen met het parkeren van de auto voor hun huis. “Door de auto van de buurvrouw kon ik moeilijk van de afrit af.” Na drie maanden vroeg ze de buren of ze de auto een stukje konden verplaatsen. “Eerst negeerden ze ons. Ze groetten ons niet meer. Later gingen ze schelden, daarna volgden een middelvinger, eieren en emmers water. De buurvrouw zei letterlijk: ik ga uw leven tot een hel maken.”

Wanhopig

Rosanne en haar man schakelden de wijkagent in. “We zouden incidenten melden en ons werd aangeraden om een bewakingscamera op te hangen. Dat deden we. Maar na onze meldingen volgen represailles van onze buren.” Het werd erger en erger, het gezin werd ‘echt wanhopig’. Toen stapte het stel naar advocaat Van Wezel.

 

“We hebben vooral bruikbare opnames van wat er vanaf de oprit gebeurde. Er zijn ook veel scheldpartijen op de beelden te horen. En ik heb een middelvinger vastgelegd, het keihard dichtslaan van de poortdeuren.” De rechter hoorde en zag het ook. De buren van Rosanne kregen een sanctie opgelegd en zijn twee weken geleden verhuisd.

 

Bron: RTLnieuws

Weten hoe klanten over Camerainstallatie denken bekijk onze referenties 

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant