WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Oosterhout krijgt met de dag meer beveiligingcamera’s

Toename cameratoezicht

 

In totaal zijn er in Noord-Brabant nu 43.869 camera’s van particulieren, bedrijven en de overheid geregistreerd in de politiedatabase ‘Camera in Beeld’. Dit en meer blijkt uit cijfers van de politie, die VPNGids.nl opvroeg via een Wob-verzoek. In heel Nederland is het aantal beveiligingscamera’s dat bij de politie geregistreerd staat, toegenomen met 50.458. Momenteel zijn er landelijk 278.988 camera’s in de politiedatabase opgenomen.

Camerainstallatie.nl

Grote verschillen per gemeente

 

De verandering in het aantal geregistreerde beveiligingscamera’s verschilt sterk per gemeente. In Woensdrecht nam het aantal camera’s het sterkst toe, van 163 in november 2019 tot 315 camera’s in mei 2021 (+93,3%). In Vught nam het aantal camera’s juist licht af, namelijk met 1,7%. In Veldhoven lopen inwoners de grootste kans dat zij op camerabeelden worden vastgelegd. In deze gemeente zijn namelijk 398 camera’s per 10.000 inwoners geregistreerd bij de politie. Ook in Helmond zijn relatief veel camera’s (383 per 10.000 inwoners). Inwoners van Geertruidenberg lopen de minste kans: in hun gemeente zijn 56 camera’s per 10.000 inwoners.

33,7% meer camera’s in Oosterhout

 

In Oosterhout steeg het aantal geregistreerde camera’s bij de politie de afgelopen anderhalf jaar met 33,7%. In 2019 waren er 463 camera’s geregistreerd en dat aantal is in 2021 opgelopen naar 619 geregistreerde camera’s. Deze beelden worden volgens het onderzoek gemiddeld 24 dagen bewaard voordat ze worden gewist of worden overschreven. Dat is 1 dag meer dan het landelijke gemiddelde van 23 dagen, iets meer dan drie weken. Particulieren, bedrijven of overheidsinstanties kunnen meerdere camera’s tegelijk registreren. Per registratie houdt de politie bij of een van de aangemelde camera’s op de openbare weg gericht staat. Uit de data blijkt dat bij 87,9% van de landelijke registraties één of meerdere camera’s beelden van de openbare weg vastleggen.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant