WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

Maatregelen om inbraken te voorkomen

‘Bij ons valt niets te halen, wij hebben niks van waarde in huis’ is een uitspraak die vaak terugkomt bij klantgesprekken. Maar de echte vraag is natuurlijk wat de inbreker krijgt voor zijn buit.

 

Enige tijd geleden had een politieagent een goed gesprek met een inbreker, nadat deze was aangehouden. Toen de agent en de inbreker in het politiebusje zaten te wachten, vertelde de inbreker dat hij alle goederen voor minimaal ¼ van de waarde kon verkopen. Sieraden worden per gram gewicht verkocht en elektronica wordt gewoon op marktplaats gezet.

Camerainstallatie.nl

Dieven komen regelmatig terug

Bij één op de twaalf mensen die slachtoffer worden van een inbraak, wordt binnen korte tijd opnieuw ingebroken. Uit cijfers van het Verbond voor Verzekeraars blijkt dat in 8% van de inbraakclaims sprake was van inbraak op een adres waar al eerder is ingebroken. Bij ruim de helft van alle ‘herhaalinbraken’ vond de tweede inbraak binnen één jaar plaats.

Criminele kennen de plek, ze hebben de woning immers al eerder geobserveerd, en weten wanneer de bewoners afwezig zijn, hoe zij binnen kunnen komen, hoe het huis ingericht is en waar zij op moeten letten. Soms komen de inbrekers terug voor waardevolle spullen die zij de eerste keer niet mee konden nemen. In andere gevallen wachten de criminelen een tijdje voordat ze weer terugkomen, in de hoop dat de slachtoffers de gestolen goederen van de eerste inbraak vervangen hebben. Deze goederen kunnen de inbrekers dan weer opnieuw stelen.

Ook buren worden doelwit

Nadat er ingebroken is, nemen de slachtoffers in bijna alle gevallen maatregelen om een nieuwe inbraak te voorkomen. Hierbij kun je denken aan het aanleggen van een alarmsysteem, camerabewaking of betere sloten. Een belangrijk gevolg hiervan is dat de buren van het huis waar ingebroken is, in de periode daarna ook meer risico lopen op inbraak. De criminele zijn dan eigenlijk van plan om bij hun eerdere doelwit toe te slaan, maar wijken door de nieuwe alarmsystemen vaak uit naar de buren.

Top 10 wat inbrekers het liefst meenemen tijdens een inbraak

Inbrekers nemen het liefste goederen mee die snel en makkelijk te verhandelen zijn.
Maar vergeet ook niet dat inbrekers ook goederen kunnen stelen die tijdens een andere
inbraak of overval handig kunnen zijn ( denk aan snelle auto’s als voorbeeld )

 

 

 1. Sieraden: Kleine, waardevolle en draagbare sieraden zijn aantrekkelijk voor inbrekers.
 2. Contant geld: Geld is altijd een verleidelijk doelwit, omdat het snel en gemakkelijk te verbergen is.
 3. Elektronica: Draagbare elektronica zoals laptops, tablets, smartphones en camera’s hebben een hoge doorverkoopwaarde.
 4. Wapens: Gestolen wapens kunnen worden doorverkocht op de illegale markt en kunnen ook worden gebruikt bij andere criminele activiteiten.
 5. Designerkleding en accessoires: Populaire merkkleding en accessoires zijn in trek op de zwarte markt.
 6. Kunstwerken: Diefstal van kunstwerken komt voor vanwege hun hoge waarde en het relatief gemakkelijke transport.
 7. Zilverwerk: Traditioneel werd zilverwerk vaak gestolen vanwege de waarde van het metaal, maar dit komt tegenwoordig minder vaak voor.
 8. Antiek: Antieke voorwerpen hebben soms een hoge waarde op de markt, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor inbrekers.
 9. Horloges: Luxe horloges kunnen duizenden of zelfs miljoenen dollars waard zijn, afhankelijk van het merk en het model.
 10. Medicijnen: Sommige inbrekers richten zich op medicijnen vanwege de waarde ervan op de zwarte markt.

beveiliging advies Eline Klaver camerainstallatie.nl

Top 10 van maatregelen die je kunt nemen om je eigendom te beveiligen

Het beveiligen van je bedrijf of woning is van cruciaal belang om inbraken te voorkomen. Hier is een top 10 van maatregelen die je kunt nemen om je eigendom te beveiligen, en hoe een camerainstallatie van een beveiligingsbedrijf hierbij kan helpen:

 

 

 1. Beveiligingssysteem: Investeer in een betrouwbaar beveiligingssysteem met inbraakdetectoren, bewegingssensoren, deur-/raamcontacten en een alarmsysteem.
 2. Camera’s: Plaats bewakingscamera’s op strategische locaties rondom het pand. Ze fungeren als een afschrikmiddel en kunnen verdachte activiteiten vastleggen.
 3. Verlichting: Zorg voor voldoende buitenverlichting, vooral bij toegangspunten. Goed verlichte gebieden schrikken potentiële inbrekers af.
 4. Toegangscontrole: Gebruik toegangscontrolesystemen, zoals elektronische sleutelkaarten of biometrische identificatie, om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 5. Stevige sloten: Installeer hoogwaardige, stevige sloten op alle deuren en ramen van het gebouw.
 6. Omheiningen: Plaats omheiningen rondom het terrein om onbevoegden buiten te houden en het pand af te bakenen.
 7. Beveiligingspersoneel: Als het budget het toelaat, overweeg dan de inzet van beveiligingspersoneel om het pand te bewaken en verdachte activiteiten te monitoren.
 8. Alarmmonitoring: Abonneer je op een professioneel alarmmonitoringsysteem, zodat je direct op de hoogte wordt gesteld van een inbraakpoging en de juiste stappen kunt ondernemen.
 9. Bewust personeel: Zorg ervoor dat medewerkers en bewoners zich bewust zijn van de beveiligingsprotocollen en het belang van het melden van verdachte activiteiten.
 10. Camerainstallatie door een beveiligingsbedrijf: Het inhuren van een professioneel beveiligingsbedrijf voor de camerainstallatie biedt tal van voordelen. Ze kunnen advies geven over de beste cameraopstelling, hoogwaardige apparatuur leveren en zorgen voor een correcte installatie. Bovendien bieden veel beveiligingsbedrijven ook alarmmonitoringdiensten, zodat ze snel kunnen reageren in geval van een noodgeval.

Een camerainstallatie laten installeren  door een beveiligingsbedrijf kan helpen
bij het beveiligen van je bedrijf of woning door:

 

 • Afschrikking: Zichtbare camera’s schrikken potentiële inbrekers af, omdat ze weten dat ze worden vastgelegd.
 • Bewijsmateriaal: Camerabeelden kunnen waardevol bewijsmateriaal zijn in geval van een inbraak, wat kan helpen bij het oplossen van de misdaad en het identificeren van de daders.
 • Realtime monitoring: Met een camerabeveiligingssysteem kun je jouw eigendom in realtime monitoren, waar je ook bent, via een smartphone-app of online platform.
 • Snelle respons: Als je het alarmmonitoringsysteem hebt geïntegreerd, kan het beveiligingsbedrijf snel reageren op een alarmmelding en indien nodig hulpdiensten inschakelen.

Het hebben van een alarm- of camerasysteem kan aanzienlijk de pakkans van een inbreker vergroten. Deze systemen fungeren als actieve en passieve afschrikmiddelen, en ze kunnen in combinatie met andere beveiligingsmaatregelen het risico voor inbrekers vergroten. Hier zijn enkele redenen waarom de pakkans toeneemt:

 

 

 1. Afschrikking: Zichtbare alarmen en camera’s geven inbrekers het gevoel dat ze waarschijnlijk worden opgemerkt en dat hun criminele activiteit niet onopgemerkt zal blijven. Dit kan hen ontmoedigen om een poging tot inbraak te doen.
 2. Bewijsmateriaal: Camerasystemen leggen verdachte activiteiten en inbraakpogingen vast op video. Deze beelden kunnen later worden gebruikt als bewijsmateriaal bij het onderzoeken van de misdaad en het identificeren van de daders.
 3. Alarmmeldingen: Als een inbreker een alarmsysteem activeert, zal het luide alarm mensen in de omgeving waarschuwen, evenals beveiligingsbedrijven als je gebruikmaakt van alarmmonitoringdiensten. Een snelle reactie kan dan worden geactiveerd om de politie op de hoogte te stellen en naar het pand te sturen.
 4. Realtime monitoring: Moderne camerasystemen kunnen realtime monitoring bieden, zodat je jouw eigendom vanaf elke locatie kunt bekijken via je smartphone of computer. Als je verdachte activiteiten opmerkt, kun je onmiddellijk reageren door de juiste autoriteiten te waarschuwen.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat de effectiviteit van alarm- en camerasystemen afhangt van verschillende factoren, waaronder:

 • De kwaliteit van de apparatuur: Hoogwaardige camerasystemen met heldere beelden vergemakkelijken het identificeren van verdachten.
 • Plaatsing: De strategische plaatsing van camera’s kan helpen om essentiële gebieden te bewaken en blinde vlekken te minimaliseren.
 • Snelheid van reactie: Het is van cruciaal belang dat er snel wordt gereageerd op alarmmeldingen om een snelle interventie mogelijk te maken.
 • Samenwerking met beveiligingsbedrijven: Als je kiest voor alarmmonitoringdiensten, is het essentieel om samen te werken met een betrouwbaar beveiligingsbedrijf dat snel kan reageren op meldingen.

 

 

In het algemeen kunnen alarm- en camerasystemen aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen van inbraken en het verhogen van de pakkans van inbrekers. Het hebben van deze systemen als onderdeel van een uitgebreide beveiligingsstrategie kan een aanzienlijk verschil maken om jouw bedrijf of woning te beschermen tegen criminele activiteiten.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant

Wij streven ernaar om binnen 24 uur te antwoorden

Het liefste vertellen wij u persoonlijk over onze passie voor techniek. Neem contact met ons op voor advies of ondersteuning.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Camerainstallatie.nl