WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

Maatregelen om inbraken te voorkomen

‘Bij ons valt niets te halen, wij hebben niks van waarde in huis’ is een uitspraak die vaak terugkomt bij klantgesprekken. Maar de echte vraag is natuurlijk wat de inbreker krijgt voor zijn buit.

 

Enige tijd geleden had een politieagent een goed gesprek met een inbreker, nadat deze was aangehouden. Toen de agent en de inbreker in het politiebusje zaten te wachten, vertelde de inbreker dat hij alle goederen voor minimaal ¼ van de waarde kon verkopen. Sieraden worden per gram gewicht verkocht en elektronica wordt gewoon op marktplaats gezet.

Camerainstallatie.nl

Dieven komen regelmatig terug

Bij één op de twaalf mensen die slachtoffer worden van een inbraak, wordt binnen korte tijd opnieuw ingebroken. Uit cijfers van het Verbond voor Verzekeraars blijkt dat in 8% van de inbraakclaims sprake was van inbraak op een adres waar al eerder is ingebroken. Bij ruim de helft van alle ‘herhaalinbraken’ vond de tweede inbraak binnen één jaar plaats.

Criminele kennen de plek, ze hebben de woning immers al eerder geobserveerd, en weten wanneer de bewoners afwezig zijn, hoe zij binnen kunnen komen, hoe het huis ingericht is en waar zij op moeten letten. Soms komen de inbrekers terug voor waardevolle spullen die zij de eerste keer niet mee konden nemen. In andere gevallen wachten de criminelen een tijdje voordat ze weer terugkomen, in de hoop dat de slachtoffers de gestolen goederen van de eerste inbraak vervangen hebben. Deze goederen kunnen de inbrekers dan weer opnieuw stelen.

Ook buren worden doelwit

Nadat er ingebroken is, nemen de slachtoffers in bijna alle gevallen maatregelen om een nieuwe inbraak te voorkomen. Hierbij kun je denken aan het aanleggen van een alarmsysteem, camerabewaking of betere sloten. Een belangrijk gevolg hiervan is dat de buren van het huis waar ingebroken is, in de periode daarna ook meer risico lopen op inbraak. De criminele zijn dan eigenlijk van plan om bij hun eerdere doelwit toe te slaan, maar wijken door de nieuwe alarmsystemen vaak uit naar de buren.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant

Wij streven ernaar om binnen 24 uur te antwoorden

Het liefste vertellen wij u persoonlijk over onze passie voor techniek. Neem contact met ons op voor advies of ondersteuning.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Camerainstallatie.nl