WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

IP camera's het grote verschil zit hem in de Chip, Lees snel hoe je een miskoop voorkomt

Een IP-camera is een camera die verbonden is met een netwerk, waardoor de beelden vanaf afstand bekeken kunnen worden. Om optimaal gebruik te maken van deze beelden is een chip aan de binnenkant van de IP-camera essentieel. Maar wat is een chip eigenlijk en hoe werkt deze? In dit artikel zoomen we verder in op de techniek van IP-camera’s en bespreken we de beeldsensor, de belangrijkste chip in een IP-camera.

 

 

 

Wat is een chip en hoe werkt deze? 

Simpel gezegd is een chip een klein plaatje van silicium met ontzettend veel elektronische schakelingen die allerlei functies vervult, zoals het creëren van extra geheugen en het verwerken van beelden. Bijna alle elektrische toestellen, zoals wasmachines en telefoons, hebben tegenwoordig minimaal één chip.

 

De belangrijkste chip in een IP-camera is de beeldsensor, die ook wel de ziel van de camera wordt genoemd. De lichtgevoelige schakelingen in deze chip verwerken de beelden die de lens maakt tot digitale signalen. Met andere woorden, de sensor zet de beelden om in een digitaal signaal, zodat deze elektronisch kunnen worden vastgelegd en bekeken op een apparaat. Hoe beter de sensor, hoe meer details de beelden kunnen weergeven.

 

 

De beeldsensor in een IP-camera

De beeldsensor is de belangrijkste chip in een IP-camera en wordt ook wel de ziel van de camera genoemd. De lichtgevoelige schakelingen in deze chip verwerken beelden die de lens maakt tot digitale signalen. De sensor vangt beelden op en zet deze om in een digitaal signaal, zodat de beelden elektronisch kunnen worden vastgelegd en bekeken op een device. Hoe beter de sensor is, hoe meer details de beelden weergeven.

Camerainstallatie.nl

De meest gebruikte beeldsensoren in IP-camera’s

De meest gebruikte beeldsensoren in IP-camera’s zijn de CCD-chip (Charge Coupled Device) en de CMOS-chip (Complementary Metal Oxide Semiconductor). De CCD is een van de oudste technologieën voor het vastleggen van beeldmateriaal in camera’s en geeft vaak een ruisloos beeld. Het nadeel van deze chip is dat deze relatief duur is en veel stroom verbruikt. De CCD heeft daardoor inmiddels concurrentie van de CMOS, die goedkoper geproduceerd kan worden en energiezuiniger is.

 

 

 

Betere beeldkwaliteit door nieuwe chips

De ontwikkeling van de chip in IP-camera’s is nog lang niet ten einde. Er wordt voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de beeldkwaliteit. Onlangs werd de ARTPEC-5-chip aangekondigd, die zorgt voor een betere beeldkwaliteit van netwerkvideocamera’s en video-encoders. Deze chip verbruikt weinig stroom en is gebaseerd op een dual-core multiprocessorarchitectuur met een groter cachegeheugen en een hogere geheugendoorvoer. Dit betekent dat de chip meer kracht heeft voor intelligente videoprocessing en videoanalyse-toepassingen, en betere prestaties levert. Bovendien maakt de ARTPEC-5-chip de installatie van extra intelligente videotoepassingen mogelijk. Deze ontwikkeling is aangekondigd door Axis Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideo-oplossingen.

 

Met de juiste chip kan een IP-camera dus betere prestaties leveren en een hogere beeldkwaliteit bieden. Kies daarom de beste chip voor jouw IP-camera om de beste resultaten te behalen.

 

 

 

Marcel

Welke chips gebruikt Dahua in hun IP-camera's?

Ontdek waarom Dahua’s chips uniek en goed zijn en waarom Hanwha en Hikvision ook goede opties zijn.

 

Dahua Technology is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige beveiligingsoplossingen en -systemen en is wereldwijd bekend om hun geavanceerde technologie. Bij de productie van hun IP-camera’s maakt Dahua gebruik van een reeks chips om ervoor te zorgen dat de camera’s uitstekende prestaties leveren.

 

 

Een van de meest gebruikte chips in Dahua’s IP-camera’s is de Ambarella chip. Deze chip is bekend om zijn uitstekende beeldkwaliteit en lage stroomverbruik. De Ambarella chip wordt voornamelijk gebruikt in hogere segmenten van Dahua’s producten en biedt een hoge mate van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

 

 

Een andere chip die Dahua gebruikt is de Sony Exmor R CMOS-sensor. Deze sensor is geoptimaliseerd voor gebruik bij weinig licht en biedt uitstekende beeldkwaliteit in situaties met weinig omgevingslicht. Het gebruik van deze sensor zorgt ervoor dat Dahua’s IP-camera’s goed presteren in verschillende lichtomstandigheden en dat de beelden altijd helder en scherp zijn.

 

 

Hoewel Dahua’s chips uniek en goed zijn, zijn er ook andere merken die uitstekende chips produceren. Zo gebruikt Hanwha Techwin de Wisenet-chips in hun IP-camera’s. Deze chips zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de beveiligingsindustrie en bieden uitstekende prestaties. Hikvision, een andere grote speler op de markt, maakt gebruik van de Darkfighter- en Lightfighter-technologieën in hun IP-camera’s. Deze technologieën bieden uitstekende prestaties bij weinig licht en bieden ook de mogelijkheid om gezichten en nummerplaten vast te leggen bij snel bewegende objecten.

 

 

Dahua maakt gebruik van een breed scala aan chips om ervoor te zorgen dat hun IP-camera’s uitstekende prestaties leveren. Hoewel Dahua’s chips uniek en goed zijn, zijn er ook andere merken zoals Hanwha en Hikvision die uitstekende chips produceren en de moeite waard zijn om te overwegen bij het selecteren van de juiste IP-camera. Bij Camerainstallatie adviseren we u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw beveiligingsbehoeften.

Dahua Full color installatie

 

Dahua Full color installatie

 

TOP 10 Beste Beveiligingscamera's van 2023 met krachtige chips en betaalbare prijzen

Bij het kiezen van een beveiligingscamera voor uw woning of bedrijf, zijn de beeldkwaliteit en functies van de camera van groot belang. De krachtige chip in de camera bepaalt de beeldkwaliteit en de mogelijkheden van de camera. Wij hebben een lijst samengesteld met de 10 beste beveiligingscamera’s van 2023 die een krachtige chip hebben en tegelijkertijd betaalbaar zijn.

 

Een van de belangrijkste factoren is de chip die in de camera is ingebouwd, omdat deze bepalend is voor de beeldkwaliteit en het vermogen om beelden vast te leggen en te verwerken. Daarnaast zijn er tal van andere functies die de algehele prestaties en bruikbaarheid van een beveiligingscamera bepalen, zoals nachtzicht, bewegingsdetectie, wifi-connectiviteit en mobiele toegang.

 

 

TOP 2

 1. Dahua IPC-HDW2431RP-ZS De Dahua IPC-HDW2431RP-ZS is een uitstekende camera met een krachtige chip en uitgebreide functies. Deze camera heeft een 4MP-sensor en ondersteunt intelligente functies zoals gezichtsherkenning en bewegingsdetectie. Deze camera is bovendien zeer betaalbaar.
 2. Hikvision DS-2CD2143G0-I De Hikvision DS-2CD2143G0-I is een populaire camera met een 4MP-sensor en een krachtige chip. Deze camera heeft een IP67-classificatie en is bestand tegen water en stof. De camera heeft ook functies zoals bewegingsdetectie en gezichtsherkenning.

 

 

Om u te helpen bij het vinden van de beste beveiligingscamera’s die betaalbaar zijn en toch krachtige chips en geavanceerde functies bieden, hebben wij een top 10 samengesteld:

 

 1. Dahua IPC-HDW2439T-AS-S2
 2. Hikvision DS-2CD2143G0-I
 3. Reolink RLC-810A
 4. Amcrest 4MP UltraHD
 5. Swann SWIFI-4KMSB-US
 6. Zmodo Outdoor WiFi
 7. Wyze Cam Pan
 8. Blink XT2 Outdoor/Indoor
 9. TENVIS PTZ Dome
 10. Anpviz PTZ Speed Dome

De allerbeste IPcamera van 2023 is de Dahua 5 serie Full Color camera

Een van de nieuwste en meest geavanceerde camera’s van Dahua is de Full Color AI Camera, die niet alleen de allerbeste getest is, maar ook de nieuwste op de markt.

 

De Full Color AI Camera van Dahua is een hoogwaardige beveiligingscamera die is ontworpen om in bijna alle lichtomstandigheden heldere en kleurrijke beelden vast te leggen. De camera is uitgerust met geavanceerde AI-technologieën en slimme algoritmen die de beeldkwaliteit en prestaties verder verbeteren.

Wat deze camera zo speciaal maakt, is dat deze in staat is om levendige kleuren vast te leggen, zelfs bij weinig licht. Dit betekent dat de camera perfect is voor gebruik in omgevingen waar het licht niet optimaal is, zoals in parkeergarages, magazijnen en andere binnenruimtes. De Full Color AI Camera heeft een maximale resolutie van 4K Ultra HD en biedt een helder en gedetailleerd beeld, zelfs bij weinig licht.

 

 

De Dahua 5 Serie Full Color camera’s bieden verschillende voordelen voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardige videobewakingoplossing. Hieronder zijn enkele belangrijke voordelen van de Dahua 5 Serie Full Color camera’s:

 

 1. Hoge beeldkwaliteit: De Dahua 5 Serie Full Color camera’s bieden een hoge beeldkwaliteit, met een resolutie tot 4K Ultra HD, waardoor het gemakkelijk is om beelden te bekijken en te identificeren. Bovendien bieden de camera’s een brede kijkhoek, waardoor gebruikers een beter overzicht hebben van de bewakingsomgeving.

   

 2. Full-color weergave: In tegenstelling tot traditionele bewakingscamera’s die zwart-witbeelden produceren bij weinig licht, bieden de Dahua 5 Serie Full Color camera’s full-color weergave, zelfs bij weinig licht. Dit betekent dat gebruikers een duidelijker beeld hebben van hun bewakingsomgeving en gemakkelijker verdachte activiteiten kunnen identificeren.

   

 3. Efficiënte compressie: De Dahua 5 Serie Full Color camera’s maken gebruik van efficiënte compressietechnologieën zoals H.265+ en Smart H.264+, waardoor de benodigde opslagcapaciteit voor de opgeslagen videobeelden aanzienlijk wordt verminderd. Dit betekent dat gebruikers meer videobeelden kunnen opslaan zonder dat ze extra opslagruimte nodig hebben.

   

 4. Geavanceerde functies: De Dahua 5 Serie Full Color camera’s bieden geavanceerde functies zoals gezichtsherkenning, object- en persoonsdetectie, en bewegingsdetectie. Hierdoor kunnen gebruikers snel verdachte activiteiten identificeren en ingrijpen indien nodig.

   

 5. Duurzaamheid: De Dahua 5 Serie Full Color camera’s zijn ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden en vandalisme. Ze zijn gebouwd met stevige materialen en zijn water- en stofbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik binnen en buiten.

   

 6. Eenvoudige installatie: De Dahua 5 Serie Full Color camera’s zijn eenvoudig te installeren en vereisen minimale configuratie. Dit betekent dat gebruikers snel aan de slag kunnen gaan met het opzetten van hun videobewakingssysteem zonder dat ze veel technische kennis nodig hebben.

 

Adviseur Sander van Camerainstallatie.nl

 

Dahua best geteste camera

Betaalde Software voor bewakingscamera systemen en IP camera's

Er zijn verschillende soorten software beschikbaar voor bewakingscamera’s, waaronder Netwerk Optix, Milestone, en andere grote spelers in de markt. Hieronder worden enkele belangrijke voor- en nadelen van deze verschillende softwarepakketten besproken:

 

Netwerk Optix:
Netwerk Optix is een populaire video management software (VMS) oplossing die wordt gebruikt voor bewakingscamera’s. Het biedt uitgebreide functies zoals geavanceerde videoanalyse, gezichtsherkenning, en een intuïtieve gebruikersinterface. Bovendien ondersteunt Netwerk Optix een breed scala aan cameramerken en -modellen, waardoor het compatibel is met de meeste videobewakingsopstellingen. Een ander voordeel van Netwerk Optix is de eenvoudige installatie en configuratie.

 

 

Milestone:
Milestone is een andere populaire VMS-oplossing voor bewakingscamera’s. Het biedt geavanceerde functies zoals slimme zoekopdrachten, gezichtsherkenning en objectdetectie. Milestone heeft ook een breed scala aan compatibiliteit met cameramerken en -modellen. Een van de voordelen van Milestone is de modulaire opbouw, wat betekent dat het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie.

 

 

Andere grote spelers:
Naast Netwerk Optix en Milestone zijn er ook andere grote spelers in de markt voor VMS-software, zoals Genetec, Avigilon, en Exacq. Genetec is bekend om zijn innovatieve functies, zoals de mogelijkheid om videobeelden in real-time te streamen naar mobiele apparaten. Avigilon heeft geavanceerde videoanalysefuncties en biedt naadloze integratie met andere beveiligingssystemen. Exacq heeft een eenvoudige gebruikersinterface en biedt flexibele licentie-opties.

 

 

Voordelen van software voor bewakingscamera’s:

 

 • Geavanceerde functies zoals videoanalyse en gezichtsherkenning
 • Compatibiliteit met een breed scala aan cameramerken en -modellen
 • Eenvoudige installatie en configuratie
 • Modulaire opbouw, aanpasbaar aan de specifieke behoeften van een organisatie
 • Naadloze integratie met andere beveiligingssystemen

Nadelen van software voor bewakingscamera’s:

 

 • Kosten: sommige softwarepakketten kunnen duur zijn, afhankelijk van de functies en het aantal camera’s dat wordt ondersteund.
 • Technische kennis: sommige softwarepakketten vereisen technische kennis voor installatie en configuratie.
 • Onderhoud: het onderhouden van de software kan tijd en middelen vergen.

 

network optix nx witness

network optix nx witness

Voordelen van gratis software voor camerabeveiliging systemen met IP camera's

Dahua en Hikvision zijn twee van de grootste fabrikanten van bewakingscamera’s ter wereld. Naast hun hardwareproducten bieden ze ook gratis softwarepakketten aan, zoals Smart PSS van Dahua en de Hikvision software. Hieronder worden enkele voordelen van deze alternatieve softwarepakketten besproken:

 

 1. Geen licentiekosten: Een groot voordeel van het gebruik van deze gratis softwarepakketten is dat er geen licentiekosten aan verbonden zijn. Dit kan aanzienlijk besparen op de kosten van videobewakingsoplossingen voor kleine bedrijven of thuisgebruikers. 
 2. Compatibiliteit met meerdere merken: Zowel Smart PSS als de Hikvision software zijn compatibel met meerdere merken bewakingscamera’s en kunnen dus gebruikt worden in combinatie met verschillende systemen. 
 3. Geavanceerde functies: Smart PSS en de Hikvision software bieden geavanceerde functies, zoals remote access, camera configuratie en opslagmanagement. Met deze functies kunnen gebruikers op afstand de bewakingscamera’s beheren en hun systeem optimaliseren. 
 4. Eenvoudig te installeren en gebruiken: Beide softwarepakketten zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Smart PSS van Dahua heeft een intuïtieve interface en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd op een computer. De Hikvision software heeft ook een eenvoudig te begrijpen gebruikersinterface en kan worden geïnstalleerd op een pc of mobiel apparaat. 
 5. Ondersteuning en updates: Hoewel de software gratis is, bieden Dahua en Hikvision wel ondersteuning en updates aan voor hun producten. Gebruikers kunnen contact opnemen met de klantenservice van de fabrikant voor technische ondersteuning en firmware-updates om de software up-to-date te houden.

 

De voordelen van de gratis Smart Pss software van Dahua

Smart PSS is een gratis videobewakingssoftware die door Dahua wordt aangeboden en die speciaal is ontworpen om de videobewakingsoplossingen te beheren en te bewaken. Hieronder volgen enkele belangrijke functies van Smart PSS:

 

 

 1. Live view: Met Smart PSS kunnen gebruikers in real-time video bekijken vanuit de aangesloten bewakingscamera’s. Hiermee kunnen gebruikers een oogje houden op hun eigendommen of locaties vanaf elke locatie met een internetverbinding. 
 2. Remote playback: Smart PSS biedt ook de mogelijkheid om op afstand opgenomen beelden af te spelen. Gebruikers kunnen opnames selecteren op datum en tijdstip en deze op afstand bekijken. 
 3. Multi-screen: Met Smart PSS kunnen gebruikers meerdere bewakingscamera’s tegelijkertijd bekijken op één scherm. Gebruikers kunnen verschillende lay-outs selecteren en aanpassen, afhankelijk van hun behoeften. 
 4. Alarmmeldingen: Smart PSS heeft een ingebouwd alarmsysteem waarmee gebruikers direct op de hoogte worden gebracht van gebeurtenissen die door de bewakingscamera’s worden gedetecteerd. Deze alarmmeldingen kunnen per e-mail of pushmelding naar een mobiel apparaat worden verzonden. 
 5. PTZ-bediening: Met Smart PSS kunnen gebruikers de pan-tilt-zoom (PTZ) functies van hun bewakingscamera’s op afstand bedienen. Hiermee kunnen gebruikers de camera op afstand draaien, kantelen en inzoomen om een ​​beter zicht te krijgen op specifieke gebieden.

 

 

Goed advies en gratis offerte

Als je op zoek bent naar een bewakingscamera om je huis, bedrijfspand of andere eigendommen te beveiligen, is het belangrijk om goed advies in te winnen voordat je een aankoop doet. Dit is vooral belangrijk als je niet veel kennis hebt van bewakingscamera’s en niet weet wat je precies moet kopen. Goed advies kan je helpen bij het maken van de juiste keuze, zodat je uiteindelijk een bewakingscamera koopt die past bij jouw behoeften en budget.

 

 

Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een bewakingscamera, zoals de resolutie, het type lens, de kijkhoek, de opslagcapaciteit en de prijs. Daarnaast zijn er ook andere factoren, zoals de locatie van de camera, de omgeving en de verlichting, die van invloed kunnen zijn op de keuze van de juiste bewakingscamera.

 

 

Dahua Full color installatie

 

Het is belangrijk om het juiste model te kiezen op basis van jouw specifieke beveiligingsbehoeften en budget. Een goedkoper model kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor eenvoudige binnentoepassingen, terwijl een duurder model geschikt kan zijn voor complexere en uitdagende omgevingen. Daarnaast kunnen sommige modellen geavanceerde functies hebben, zoals gezichtsherkenning en automatische tracking, die nuttig kunnen zijn in bepaalde situaties.

 

 

Echter, het is ook belangrijk om op te merken dat het duurdere modellen niet altijd de beste optie zijn. Het is mogelijk dat een goedkoper model voldoet aan jouw specifieke behoeften en dat een duurder model overbodige functies bevat waar je geen gebruik van zult maken. Daarom is het belangrijk om altijd te overwegen wat je nodig hebt voordat je een beslissing neemt.

 

dahua camera's met velle kleuren op achtergrond

Er zijn veel verschillende merken en modellen bewakingscamera’s op de markt, waaronder die van Dahua. Het is belangrijk om te beseffen dat er veel verschil zit in de kwaliteit en functionaliteit van deze modellen. Een goed advies kan je helpen om de verschillen tussen de modellen te begrijpen en de juiste keuze te maken.

 

 

 • Dahua IPC-HDW2431T-ZS-S2: Dit is een 4 MP bullet-camera met een gemotoriseerde varifocale lens van 2,7 mm tot 13,5 mm. Het heeft ook een infraroodbereik van 50 meter en ondersteunt PoE (Power over Ethernet). Het is geschikt voor buitenomgevingen en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd.
 • Dahua IPC-HFW2831T-ZAS-S2: Dit is een 8 MP bullet-camera met een gemotoriseerde varifocale lens van 2,8 mm tot 12 mm. Het heeft ook een infraroodbereik van 60 meter en ondersteunt PoE. Het is ook geschikt voor buitenomgevingen en kan worden geïnstalleerd met behulp van de Dahua Smart PSS-software.
 • Dahua DH-SD59430U-HNI: Dit is een 4K PTZ-dome-camera met een optische zoomlens van 30x. Het heeft ook een infraroodbereik van 100 meter en ondersteunt PoE+. Het kan 360 graden horizontaal en 90 graden verticaal roteren en kan worden bediend met een joystick of de Dahua Smart PSS-software.
 • Dahua IPC-HDW1431S: Dit is een goedkope 4 MP dome-camera met een vaste lens van 2,8 mm. Het heeft ook een infraroodbereik van 30 meter en ondersteunt PoE. Dit model is geschikt voor binnengebruik en is eenvoudig te installeren en te gebruiken.
 • Dahua IPC-HDBW4433R-ZS: Dit is een middenklasse 4 MP dome-camera met een gemotoriseerde varifocale lens van 2,8 mm tot 12 mm. Het heeft ook een infraroodbereik van 50 meter en ondersteunt PoE. Dit model is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en kan worden bediend met de Dahua Smart PSS-software.
 • Dahua IPC-HFW4831E-S: Dit is een hoogwaardige 8 MP bullet-camera met een vaste lens van 3,6 mm. Het heeft ook een infraroodbereik van 50 meter en ondersteunt PoE. Dit model is geschikt voor buitengebruik en heeft een robuuste behuizing die bestand is tegen vandalisme en weersinvloeden.
 • Dahua SD6AL830V-HNI: Dit is een topklasse 4K PTZ-dome-camera met een optische zoomlens van 30x. Het heeft ook een infraroodbereik van 150 meter en ondersteunt PoE+. Dit model is geschikt voor buitengebruik en kan worden bediend met een joystick of de Dahua Smart PSS-software. Het heeft ook geavanceerde functies zoals gezichtsherkenning en automatische tracking.
 • Dahua IPC-HFW5442E-ZE Full-Color: Deze camera heeft een 4 MP resolutie en ondersteunt Full-Color technologie. Het biedt uitstekende prestaties bij weinig licht, zelfs zonder infraroodverlichting. Het Full-Color beeld is helder en levendig, waardoor het gemakkelijker is om objecten te identificeren en details te bekijken. Het belangrijkste nadeel van deze camera is de hoge prijs in vergelijking met andere modellen.
 • Dahua IPC-HDW5442T-ASE Full-Color: Dit is een 4 MP dome-camera met Full-Color technologie. Het biedt vergelijkbare prestaties als de IPC-HFW5442E-ZE maar heeft een iets lagere prijs. Het belangrijkste nadeel van deze camera is dat het een vast gemonteerde lens heeft, waardoor het minder flexibel is in het aanpassen van het beeld.
 • Dahua IPC-HFW7442H-Z TIOC: Deze 4K bullet-camera ondersteunt TIOC-technologie en kan objecten detecteren en tellen met behulp van geavanceerde software-algoritmen. Het heeft ook een gemotoriseerde varifocale lens en infraroodbereik van 60 meter. Het belangrijkste voordeel van deze camera is de TIOC-functie, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarin het nodig is om objecten te tellen en bewegingen te detecteren. Het nadeel is dat het een hogere prijs heeft dan sommige andere modellen.
 • Dahua DH-IPC-HDW3541TMP-AS-LED-S2 Full-Color: Dit is een 5 MP dome-camera met Full-Color technologie en ingebouwde LED-verlichting voor betere prestaties bij weinig licht. Het biedt scherpe en levendige kleuren en kan werken zonder infraroodverlichting in de meeste situaties. Het belangrijkste nadeel van deze camera is dat het een vaste lens heeft en duurder is dan sommige andere Full-Color modellen.

 

 

Dahua vs andere merken

Dahua concurreert op dit moment met verschillende andere populaire merken op de markt voor bewakingscamera’s, zoals Hikvision, Hanwha Techwin (voorheen bekend als Samsung Techwin), Axis Communications, Bosch Security Systems, en Avigilon.

 

 

Het grote verschil tussen deze merken ligt voornamelijk in de kwaliteit, functionaliteit, en prijs van hun producten. Dahua wordt beschouwd als een van de meest kosteneffectieve merken in de beveiligingsindustrie en biedt een breed scala aan producten met geavanceerde functies en prestaties. Het bedrijf richt zich op innovatie en R&D om de nieuwste technologieën in zijn producten te integreren, zoals Full-Color en TIOC-technologieën.

 

 

Het is ook vermeldenswaard dat Dahua-camera’s zijn ontworpen om gemakkelijk te integreren met andere beveiligingsapparatuur, waardoor het een populaire keuze is bij installateurs en systeemintegrators. Het bedrijf biedt een uitgebreide reeks van oplossingen, van kleinere woningbeveiligingssystemen tot grote industriële beveiligingssystemen.

 

 

Hoewel andere merken op de markt ook kwalitatief hoogwaardige producten kunnen bieden, kan Dahua een betere keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar kosteneffectieve beveiligingsoplossingen die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd en aangepast aan de specifieke behoeften van hun beveiligingstoepassingen. Het is altijd belangrijk om te kijken naar de specifieke kenmerken, functies en prijzen van elke concurrent om de juiste keuze te maken voor jouw beveiligingsbehoeften.

Lokale opslag vs cloud opslag voor een Ip camera - beveiligingscamera

Er zijn twee belangrijke manieren om beeldmateriaal van bewakingscamera’s op te slaan: cloudopslag en lokale opslag met een Network Video Recorder (NVR).

Cloudopslag is een methode waarbij beeldmateriaal van de camera’s wordt opgeslagen op servers die zich op afstand bevinden, meestal op de servers van de fabrikant of op een andere externe locatie. Deze servers zijn toegankelijk via internet, zodat je overal ter wereld toegang hebt tot jouw beelden.

 

 

Lokale opslag met een NVR is een methode waarbij beeldmateriaal van de camera’s wordt opgeslagen op een fysieke opslagapparaat dat op locatie is geplaatst. De NVR kan lokaal worden geconfigureerd en beheerd, zonder dat je afhankelijk bent van internetverbindingen. Bovendien kan de NVR worden geconfigureerd om het beeldmateriaal automatisch te back-uppen naar een andere locatie, zodat het veilig is in geval van storingen of andere problemen.

 

 

Ons advies is om te kiezen voor lokale opslag met een NVR. Er zijn verschillende redenen waarom lokaal opslaan beter is dan cloudopslag:

 1. Kosten: Cloudopslag kan duurder zijn dan lokale opslag, vooral als er veel camera’s in gebruik zijn.
 2. Bandbreedte: Cloudopslag vereist een constante internetverbinding, waardoor de bandbreedte kan worden beperkt. Dit kan leiden tot trage verbindingen en beeldverlies.
 3. Privacy en veiligheid: Cloudopslag betekent dat beeldmateriaal op externe servers wordt opgeslagen, wat een risico kan vormen voor de privacy en veiligheid van de gebruiker.
 4. Beperkingen: Cloudopslag kan beperkt zijn in termen van opslagcapaciteit en de mogelijkheden voor het delen van beelden en video’s.

 

 

In tegenstelling tot cloudopslag biedt lokale opslag met een NVR meer flexibiliteit en controle over jouw beeldmateriaal, waardoor het gemakkelijker is om te configureren, beheren en beveiligen. Het is ook mogelijk om het beeldmateriaal gemakkelijk te back-uppen, zodat het veilig blijft in geval van storingen of andere problemen.

Zwarte dahua recorder