WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

Camera’s moeten overlast verminderen

Veiligheid wordt ook in Waregem belangrijker na meldingen van vechtpartijen, zoals in het park Casier. Tijd voor camerabewaking of andere maatregelen?
N-VA/Open Vld wil meer camerabewaking. “Zo melden handelaars in winkelcentrum Het Pand regelmatig vandalisme of sporen van druggebruik”, zegt lijsttrekker Michiel Vandewalle. “Aan bepaalde winkels in het centrum ligt er ’s morgens hopen vuil. We willen een doordacht lik-op-stukbeleid. Jongeren die betrapt worden na bijvoorbeeld vandalisme of het spuiten van graffiti krijgen naast een GAS-boete ook een taakstraf om hen te laten inzien dat wat ze doen niet kan. We richten buurtinformatienetwerken op, samen met de politie en de wijkagenten, om allerlei overlast het hoofd te bieden. Sensibiliseren is belangrijk, maar onvoldoende. Zo moeten sluikstorters meteen geverbaliseerd worden. Dat verhoogt ook het veiligheidsgevoel van de burgers.”
Camerainstallatie.nl

Onze super snelle service

Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Camerainstallatie.nl

Vaste camera’s

Burgemeester Kurt Vanryckeghem sust. “Laat ons niet overdrijven”, zegt de CD&V-lijsttrekker. “Zo is er geen grote criminaliteit in Het Pand. Er waren wel enkele vechtpartijen en opstootjes, maar die zijn meteen doorgegeven en opgelost. Verder lieten tieners zich een tijdje geleden in de bib opmerken door kwajongensstreken, maar ook dat is onder controle. Het stadscentrum krijgt tegen begin 2019 vijftien vaste camera’s. De stad maakt daarvoor honderdduizend euro vrij. De stad huurt al camera’s voor de Koerse Feesten en de Cyclocross Masters bijvoorbeeld, maar het komt goedkoper uit om ze zelf te kopen. Er komen er onder andere op de Markt, in park Casier, in de Stations- en Holstraat, aan de hippodroom in de Zuiderlaan en aan het Regenboogstadion aan de rotonde met de Verbindingsweg. Vergeet ook de camera’s met nummerplaatherkenning aan de op- en afritten E17/N382 niet.”

 

Sp.a wil verder gaan. “We stellen een nieuwe politiezone met Waregem, Deerlijk, Harelbeke en eventueel ook Wielsbeke voor, wat een beter geheel vormt dan nu het geval is”, vindt kopman Tom Demunter.

“Zwevegem hoort eerder bij Kortrijk en Anzegem, Avelgem en Spiere-Helkijn kunnen samen met andere gemeenten een nieuwe zone vormen. Waregem moet over minstens 76 agenten beschikken, zodat de politie na een oproep binnen de vijftien minuten aan je deur staat. Er mag geen afstand zijn tussen politie en inwoners. Richt een politiepost in het centrum in, bijvoorbeeld in Het Pand. De verhuis van het commissariaat naar de rand is goed, maar het centrum mag niet onbemand achterblijven. En voer ook weer stadswachten in om de wijkpolitie te versterken.”

 

* Camerabewaking is een ultiem middel om daders snel te kunnen pakken, de pakkans met een bewakingscamera is dan ook vele malen groter dan zonder een bewakingscamera. De inzet van een bewakingscamerasysteem voor ondernemers is dan ook een veel gebruikte preventie maatregel.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant