WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Camera's met digitale intelligentie zijn de toekomst

Door gebruik te maken van digitale intelligentie heeft Dahua een robuuste oplossing ontwikkeld die het personeel actief kan beschermen en de apparatuur in de fabriek voortdurend kan bewaken om een veilige en ordelijke productiewerkplek te garanderen.

 

In het algemeen worden werknemers in de traditionele industrie, zoals ijzer- en staalproductie, dagelijks geconfronteerd met arbeidsrisico’s en -gevaren. Apparatuur en machines zijn gevoelig voor storingen als ze niet goed worden gecontroleerd. Daarom is het van het grootste belang dat bedrijven ervoor zorgen dat hun werknemers veilig zijn in hun gebouwen en dat alle apparatuur goed wordt onderhouden.

Camerainstallatie.nl

Slimme Detectie van Veiligheidswerkkleding & -Toestellen

Het correct dragen van veiligheidsuitrusting, zoals helm en masker en werkuniform in productieruimten wordt door het systeem van Dahua gedetecteerd. Als iemand de regels overtreedt, gaat er een alarm af en wordt er een melding gestuurd naar het beveiligingspersoneel. Zo detecteert de oplossing in een staalfabriek het dragen van een brandmasker en brandpak in kritieke gebieden met hoge temperaturen. Het biedt ook veiligheidsdetectie van speciaal gereedschap en gasdetectoren in besloten ruimtes.

 

In een energiecentrale biedt de oplossing een intelligent closed-loop management dat real-time monitoring, detectie van overtredingen, registratie, rapportage en afhandeling van een gebeurtenis omvat. Het versterkt de vroegtijdige waarschuwing voor veiligheidsrisico’s om de veiligheid van personeel te garanderen.

 

Toezicht op productieapparatuur

In de traditionele zware industrie is de veiligheid van apparatuur absoluut noodzakelijk om een efficiënte en veilige productie in de fabriek te garanderen. Door digitale transformatie kunnen intelligente apparatuur en oplossingen tegelijkertijd de veiligheid van productieapparatuur bewaken om een veilige en ordelijke werking te garanderen.

In een krachtcentrale worden verschillende HD-camera’s, patrouillerobots, sonar en andere intelligente apparaten gebruikt om audio- en videogegevens op het terrein te verzamelen. Intelligente herkenning en vroegtijdige waarschuwing van de status van apparatuur worden gegenereerd door middel van op AI gebaseerde visuele, auditieve en warmtebeeldtechnologieën voor temperatuurbewaking. De integratie en koppeling van primaire en secundaire systemen realiseert onbemande driedimensionale patrouilles en de bediening op afstand van apparatuur en faciliteiten. Het biedt een basis voor besluitvorming, maakt gemakkelijke bediening en onderhoud van apparatuur mogelijk, versnelt de reactie op noodsituaties en waarborgt de veiligheid van alle apparatuur.

 

Algemene controle

De oplossing maakt gebruik van digitale technologieën om informatie te verzamelen over productiescenario’s, personeel, voertuigen en objecten om een algemene controle te bereiken in termen van real-time monitoring, intelligente vroegtijdige waarschuwing, automatische systeemcontrole en meer.
In een magazijn detecteert een intelligent apparaat de omgevingstemperatuur in real-time en stuurt het een alarm als rook of een abnormale temperatuur worden gedetecteerd. Het systeem toont de alarmlocatie op het platform om hulpverleners te helpen, waardoor brand in een vroeg stadium kan worden voorkomen.

Chemische onderneming

De oplossing biedt voor de chemische industrie een AR panoramisch zicht voor gevaarlijke chemische fabrieken door middel van video- splicing-technologie. Ook biedt het volledige globale controle van apparatuurzones op hoge punten, bereikt het dynamische online ‘elektronische kaart’ en voorkomt het dat mensen en voertuigen verboden gebieden betreden door intelligente tripwire-technologie. Met behulp van AR-tags en IoT-technologie kunnen video’s en IoT-datatags van de scène worden overlapt en weergegeven op het scherm, waardoor een gedetailleerde weergave van beeld tot beeld wordt bereikt, de efficiëntie van het beheer wordt verbeterd en de veiligheid op de werkplek van chemische fabrieken wordt beschermd.

 

Veiligheid is het eeuwige thema van de productie; de productie moet veilig zijn en veiligheid bevordert de productie. Met behulp van digitale intelligentie heeft Dahua zich verdiept in verschillende scenario’s in de energie-, productie- en andere industrieën om een efficiënter beheersysteem voor het personeel, een intelligenter bedienings- en onderhoudssysteem voor apparatuur en een duurzamere en veiligere productiewerkplek voor iedereen te creëren.

 

 

Dahua logo zwart rood