WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
Dan weet je wat er speelt!

Camerabewaking vluchtelingenopvang

Voor de één is het vanzelfsprekend, de ander vindt het misschien een inbreuk op de privacy: camerabewaking bij vluchtelingenopvang. Over één ding is iedereen het wel eens: alle vluchtelingen, omwonenden en medewerkers van de azc’s hebben het recht om veilig en ongestoord hun leven te kunnen leiden.

 

In veel gevallen lukt dat helaas niet en hebben mensen te maken met diefstallen, bedreigingen en andere illegale activiteiten (zelfs de zogenaamde loverboys schromen niet om zich onder de vluchtelingen te begeven). Naar de oorzaak van de gewelddadige en criminele activiteiten die zich in en om de azc’s afspelen, kan men vaak slechts raden.

Camerainstallatie.nl

Van de regen in de drup

De meeste vluchtelingen komen naar ons land omdat ze een veilig onderkomen zoeken. Het is een trieste zaak dat vluchtelingen, medewerkers van azc’s en omwonenden regelmatig te kampen hebben met relschoppers. De schokkende beelden en berichtgeving in de media laten zien dat deze onruststokers nergens voor terugdeinzen.

 

Al met al veroorzaken zij een maatschappelijk probleem dat steeds groter wordt. De betrokkenen voelen zich niet meer veilig of worden zelfs bedreigd, mishandeld of bestolen. Logistiek is het in veel gevallen ook problematisch, omdat er simpelweg niet voldoende mensen beschikbaar zijn om in te zetten voor de beveiliging.

De oplossing: camerabewaking

Strategisch geplaatste camera’s kunnen een hoop akelige incidenten voorkomen. Daarnaast zijn beveiligingscamera’s een zeer goede en betrouwbare tool om de aanstichters en daders te kunnen identificeren. Dankzij de identificatie kan voorkomen worden dat de daders onbeperkt hun gang kunnen blijven gaan.

 • Bewakingscamera’s bewijzen op meerdere manieren hun toegevoegde waarde:
 • Op de locaties waar de camera’s hangen zijn minder mensen nodig om te surveilleren;
 • Er kan doelgericht worden ingegrepen op het moment dat misstanden zich voordoen;
 • Het aantal incidenten zal afnemen op locaties waar de camera’s hangen. Niemand wil tenslotte voor het oog van de camera criminele activiteiten verrichten of mensen lastigvallen;
 • De daders van opruiende en criminele activiteiten kunnen vaker worden opgespoord;
 • Vluchtelingen, medewerkers en omwonenden voelen zich veiliger en beter op hun gemak, waardoor de sfeer in het azc zal verbeteren.

Strategische plaatsing beveiligingscamera’s voor optimaal succes

Het spreekt voor zich dat beveiligingscamera’s voor azc’s door professionals geplaatst worden. Denk alleen maar eens aan behuizingen en bevestigingsmaterialen die bestand moeten zijn tegen vandalisme. Even belangrijk is een strategische plaatsing van de camera’s. Door de camera’s op doordachte plaatsen te monteren, is het zicht veel breder en het effect veel groter.

 

Nooddeur verklikkers

De nooddeuren van azc’s zijn populair voor het smokkelen van drugs, gestolen goederen, dames die zich prostitueren en andere illegale activiteiten. Nooddeur verklikkers zijn daarom een uitstekende aanvulling op beveiligingscamera’s. Door verklikkers op de nooddeuren te monteren, weet de beveiliging precies wanneer de deuren open of dicht gedaan worden en of dit de bedoeling is.

 

Alles-in-één leverancier

Bij ons kunt u terecht voor complete camerasystemen, nooddeurverklikkers, andere beveiligingstools én een vakkundige installatie. Desgewenst komen we bij u op locatie om uw wensen en alle mogelijkheden die er zijn in kaart te brengen. Voor vragen, advies en informatie staan wij van harte voor u klaar.

Afspraak maken? Neem gerust contact met ons op!

Monteur van camerainstallatie hangt dome beveiligings camera op

De Kracht van Camerabewaking in Vluchtelingenopvang: Snelheid, Flexibiliteit en Betrouwbaarheid

In een tijd waarin de veiligheid en het welzijn van mensen in vluchtelingenopvangcentra van cruciaal belang zijn, biedt camerabewaking een essentiële laag van bescherming en gemoedsrust voor zowel de bewoners als het beheer. Bij Camerainstallatie.nl begrijpen we de unieke uitdagingen die komen kijken bij het waarborgen van veiligheid in deze omgevingen. Daarom bieden we snelle, flexibele en betrouwbare camerabewakingssystemen die zijn ontworpen om aan elke behoefte te voldoen – of het nu gaat om tijdelijke oplossingen of permanente installaties.

 

 

Snelle Levering en Installatie: Wij zijn ons bewust van de urgente behoefte aan veiligheidsmaatregelen in vluchtelingenopvangcentra. Daarom zetten wij ons in voor een snelle levering en installatie van camerabewakingssystemen. Ons doel is om binnen enkele dagen na aanvraag een volledig operationeel systeem te leveren en te installeren, zodat u niet langer dan nodig zonder beveiliging zit.

 

 

Flexibele Oplossingen voor Elke Behoefte: Of u nu op zoek bent naar een tijdelijke beveiligingsoplossing of een permanent camerabewakingssysteem, wij hebben de flexibiliteit om aan uw eisen te voldoen. Onze systemen zijn beschikbaar voor koop, huur of lease, waardoor u de vrijheid heeft om de beste optie voor uw situatie te kiezen.

 

 

Complete Systemen Zonder Gezeur: Wij begrijpen dat het implementeren van beveiligingsmaatregelen complex kan zijn. Daarom leveren wij complete camerabewakingssystemen die eenvoudig te beheren zijn, zonder gezeur en gedoe. Onze pakketten omvatten alles wat nodig is voor een effectieve bewaking, van hoogwaardige camera’s tot opnameapparatuur en monitoringsoftware.

Voordelen van Camerabewaking in Vluchtelingenopvang

 • Verbeterde Veiligheid: Camerabewaking werkt preventief tegen misdrijven en zorgt voor een veiligere omgeving voor de bewoners.
 • Bewijsverzameling: In het geval van incidenten bieden camerabeelden cruciaal bewijs dat kan helpen bij onderzoeken.
 • Gemoedsrust: Zowel het personeel als de bewoners genieten van een groter gevoel van veiligheid, wetende dat er maatregelen zijn genomen om hun welzijn te beschermen.
 • Flexibele Monitoring: Onze systemen bieden de mogelijkheid om op elk moment en vanaf elke locatie toezicht te houden, wat bijdraagt aan een efficiëntere beveiligingsstrategie.

 

 

Situaties Waar Camerabewaking het Verschil Maakt

 • Preventie van Conflicten: Door gebieden met een hoog risico op conflicten te monitoren, kunnen potentiële problemen vroegtijdig worden geïdentificeerd en aangepakt.
 • Bescherming van Eigendommen: Camerabewaking helpt bij het beschermen van eigendommen binnen de opvang tegen diefstal of vandalisme.
 • Toezicht op Algemene Veiligheid: Het monitoren van in- en uitgangen, evenals openbare ruimtes, draagt bij aan de algehele veiligheid en ordelijkheid binnen de opvang.

Beveiliging op Maat voor Vluchtelingenopvang: Camerasystemen die Veiligheid Waarborgen

In de dynamische en vaak onvoorspelbare omgeving van vluchtelingenopvangcentra speelt beveiliging een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van alle bewoners. Camerainstallatie.nl begrijpt de complexe behoeften van deze centra en biedt daarom op maat gemaakte camerabeveiligingssystemen aan, die zowel te koop als te huur zijn. Onze oplossingen zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de uitdagingen waarmee gemeentes en organisaties geconfronteerd worden in het beheren van vluchtelingenopvangcentra.

Situaties waarin Onze Beveiligingscamera’s Essentieel Zijn

Toezicht op Openbare Ruimtes: Voor de veiligheid van zowel de bewoners als het personeel is het van belang om openbare ruimtes binnen de opvangcentra continu te monitoren. Dit helpt bij het voorkomen en snel reageren op mogelijke incidenten.

Controle van In- en Uitgangen: Het beveiligen van de toegangspunten zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen het terrein kunnen betreden of verlaten, wat bijdraagt aan een veiligere omgeving.

Preventie van Diefstal en Vandalisme: Met behulp van cameratoezicht kunnen eigendommen binnen de opvang beter beschermd worden tegen diefstal en vandalisme, wat zorgt voor een gevoel van zekerheid bij zowel bewoners als beheerders.

Ondersteuning bij Incidenten: In het geval van een incident bieden de opgenomen beelden waardevol bewijsmateriaal dat kan worden gebruikt bij het onderzoek en de afhandeling ervan.

Onze Diensten: Koop, Huur en Flexibele Opties

 

Wij begrijpen dat elke vluchtelingenopvang uniek is en daarom bieden we flexibele aankoop- en huuropties aan om aan verschillende budgetten en behoeften te voldoen. Gemeentes en organisaties kunnen kiezen voor een kortetermijnhuur voor tijdelijke opvanglocaties of investeren in een permanente beveiligingsoplossing door het systeem aan te kopen. Onze leaseopties bieden tevens een uitstekende middenweg voor diegenen die op zoek zijn naar flexibiliteit zonder een grote initiële investering.

 

Waarom Kiezen voor Camerainstallatie.nl?

 • Snelle en Efficiënte Installatie: Ons team van professionals zorgt voor een snelle en efficiënte installatie, waardoor uw beveiligingssysteem zo snel mogelijk operationeel is.
 • Hoogwaardige Technologie: Wij gebruiken alleen de nieuwste en meest betrouwbare technologieën in onze camerabewakingssystemen, wat zorgt voor heldere beelden en betrouwbare opnames.
 • Op Maat Gemaakte Oplossingen: We begrijpen dat geen twee vluchtelingenopvangcentra hetzelfde zijn. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn ontworpen om aan uw unieke eisen te voldoen.
 • Ondersteuning en Onderhoud: Onze dienstverlening stopt niet bij de installatie. We bieden uitgebreide ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat uw systemen optimaal blijven functioneren.

 

Nieuwsberichten over beveiliging op locaties vluchtelingen opvang / COA

Recente incidenten in opvanglocaties voor vluchtelingen hebben verschillende uitdagingen en zorgen aan het licht gebracht met betrekking tot de veiligheid en het welzijn van bewoners. In Leiden vond ’s avonds een steekincident plaats in een vluchtelingenopvang, waarbij één persoon lichtgewond raakte en behandeld werd door ambulancepersoneel. De politie is een onderzoek gestart naar het incident, hoewel er geen arrestaties zijn verricht.

 

 

Bij een ander incident in Groningen werd een persoon aangehouden bij een opvanglocatie voor vluchtelingen na een voorval. De situatie betrok een aanzienlijke politieaanwezigheid, inclusief agenten in kogelvrije vesten en hondengeleiders, hoewel de stand-by zijnde hulpdiensten niet in actie hoefden te komen. De details van het incident werden niet bekendgemaakt, maar de politie startte een onderzoek om de details te achterhalen.

 

 

Verder zijn er talrijke meldingen geweest over onveilige situaties in een vluchtelingenopvang nabij Walibi in Biddinghuizen. Klachten omvatten beschuldigingen van racisme door beveiligingspersoneel, onhygiënische omstandigheden in toiletten en douches, en zorgen over ongelijke behandeling bij huisvestingstoewijzingen, met name van invloed op LGBTQ+ asielzoekers. De accommodatie, die onlangs is geopend, is bekritiseerd als “extreem onveilig”, vooral voor kwetsbare groepen. Ondanks deze rapporten verklaarde de organisatie verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers in Nederland (COA) dat zij geen officiële klachten hadden ontvangen, wat wijst op een discrepantie tussen gerapporteerde ervaringen en formele erkenning​.

 

 

Deze incidenten onderstrepen het belang van het waarborgen van de veiligheid, waardigheid en eerlijke behandeling van alle personen in vluchtelingenopvanglocaties. Ze benadrukken ook de noodzaak van responsieve en proactieve maatregelen door autoriteiten en organisaties om dergelijke situaties aan te pakken en te voorkomen.

 

 

 

Wifi in hotel en beveiligingscamera

Marc Herdes en Eline Klaver van Camerainstallatie.nl staan bekend om hun expertise en passie voor beveiligingstechnologie. Eline Klaver, niet alleen een specialist maar ook partner van een van de eigenaren, is zeer toegewijd aan haar klanten, biedt dag en nacht ondersteuning en gaat ver voor hen. Ze is deskundig op het gebied van alarm– en camerasystemen, brand- en elektro-installaties, en staat bekend om het aanbieden van nuttig advies en het vinden van alternatieve oplossingen die vaak kostenbesparend zijn. Klanten waarderen de samenwerking met Eline voor haar vermogen om op maat gemaakte oplossingen te bieden en de wijze waarop ze meedenkt over installatieprocessen, wat resulteert in een hoge tevredenheid over de geleverde diensten​​.

Camerainstallatie.nl onderscheidt zich door een focus op persoonlijke advisering en kwaliteit boven kwantiteit, in tegenstelling tot bedrijven die zich richten op het verkopen van producten in grote volumes. Het bedrijf streeft ernaar om klanten eerlijk en oprecht te adviseren, soms zelfs klanten door te verwijzen naar andere bedrijven als dat beter past bij hun behoeften. Deze aanpak benadrukt hun commitment aan kwaliteit en klanttevredenheid​​.

 

Het bedrijf biedt geavanceerde beveiligingsoplossingen, waaronder camerasystemen met moderne functies zoals auto-focus, slimme bewegings- en lijndetectie, en opnamerecorders met capaciteiten tot 200TB opslag. Deze systemen ondersteunen slimme intelligentie zoals gezichtsherkenning, kentekenregistratie, heatmapping, en verloren objecten, en zijn centraal te beheren via software en apps. Deze technologische mogelijkheden illustreren de expertise en het brede aanbod van Camerainstallatie.nl in het leveren van op maat gemaakte beveiligingsoplossingen​​.

 

Marc Herdes en Eline Klaver, ondersteund door hun team bij Camerainstallatie.nl, zijn toegewijde professionals met een diepe passie voor technologie en klantenservice, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige beveiligingsoplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van hun klanten.

Marc Herdes en Eline klaver beveiligingscamera en beveiliging specialisten

 

 

 

Vrouw in de techniek, ziet vaak "net" dat beetje meer detail

Een leuk weetje is dat Eline Klaver haar MBV (Monteur Beveiligingssystemen) en TBV (Technicus Beveiligingssystemen) diploma’s heeft behaald. Deze certificeringen duiden op een gespecialiseerde kennis in het installeren, onderhouden en repareren van beveiligingssystemen (MBV), en een diepgaand technisch inzicht in de ontwerp- en beheeraspecten van beveiligingssystemen (TBV). Het feit dat Eline deze diploma’s heeft, onderstreept haar status als een echte vakexpert in de beveiligingstechniek.

 

Van jongs af aan heeft Eline een passie voor bouwen ontwikkeld; als klein meisje hielp ze haar vader al met hamer en spijkers. Die vroege ervaringen hebben een solide basis gelegd voor haar latere carrière. Tegenwoordig staat ze letterlijk ‘met de schoenen in de klei’, waarbij ze actief betrokken is bij het realiseren van projecten op locatie. Eline vindt het bouwen van echte projecten het leukste aspect van haar werk, wat haar onderscheidt als vrouw in een technisch veld.

 

Haar aanwezigheid en expertise in de techniek bewijzen dat vrouwen niet alleen een oog hebben voor detail – vaak zelfs beter dan mannen – maar ook een bron van motivatie en inspiratie kunnen zijn voor hun mannelijke collega’s. Eline Klaver is hiermee een inspirerend voorbeeld van een vrouw die met kennis van zaken en een praktische instelling haar weg vindt in de technische sector.

Eline klaver beveiliging advies

 

 

 

COA-locatie beveiligingscamerasysteem

Er zijn ongeveer 200 asielzoekerscentra (azc’s) verspreid over Nederland, beheerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Deze locaties variëren in grootte en functie en bieden onderdak aan asielzoekers tijdens verschillende stadia van hun asielprocedure.

 

beveiligingscamera's: de regels wat mag wel en wat mag niet ?

Op basis van beschikbare informatie en recente nieuwsberichten zijn er incidenten gemeld in vluchtelingenopvanglocaties in Leiden, Groningen, en bij Walibi in Biddinghuizen. Deze incidenten variëren van steekincidenten tot meldingen over onveilige situaties en ongelijke behandeling.
Voorbeelden van steden waar vluchtelingenopvang is gevestigd, zijn onder andere Almere, Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam, en Utrecht.

In de context van een COA-locatie kan een beveiligingscamerasysteem bijdragen aan de veiligheid van zowel bewoners als personeel door het monitoren van openbare ruimtes, toegangspunten en perimeters. Het kan helpen bij het voorkomen van ongeautoriseerde toegang, het detecteren van verdachte activiteiten, en het verhogen van de algehele veiligheidsperceptie. Daarnaast kunnen opgenomen beelden waardevol zijn voor het onderzoeken van incidenten en het verstrekken van bewijs bij juridische kwesties.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant

Wij streven ernaar om binnen 24 uur te antwoorden

Het liefste vertellen wij u persoonlijk over onze passie voor techniek. Neem contact met ons op voor advies of ondersteuning.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Camerainstallatie.nl