WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Camerabewaking bij u thuis laten plaatsen: de tips en installatie mogelijkheden

Veel mensen kiezen vandaag thuis voor camerabewaking om hun woning extra te beveiligen. Bij het kiezen van camerabeveiliging is het belangrijk om steeds rekening te houden met je eigen noden en verwachtingen. In dit artikel vind je meer informatie over camerabeveiliging bij je thuis, de pakketten, uitbreidingsmogelijkheden en prijzen.

 

Gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen voor camerabewaking thuis kan via onze offerte tool

Camerainstallatie.nl

Analoog of digitaal?

 

Vroeger was analoge camerabeveiliging de standaard, maar er zijn tegenwoordig heel wat digitale camera’s die scherpere beelden leveren.

 

Hoewel analoge camerabewaking nog bestaat, bijvoorbeeld onder de vorm van de HDCVI camera, die wel beelden in HD kan maken, kiezen veel mensen vandaag eerder voor digitale camera beveiliging thuis. Voorbeelden hiervan zijn de HD SDI camera en de IP camera (Internet Protocol camera).

 

Een IP camera heeft een netwerkaansluiting, die op een computernetwerk kan functioneren. Deze digitale bewakingscamera heeft een uitstekende resolutie,  waardoor je camerabeelden van een erg goede kwaliteit zijn. De beelden die de camerabewaking registreert, worden vervolgens doorgestuurd via netwerk bekabeling (UTP) of draadloos via WiFi.

Draadloze camerabeveiliging of met kabel?

 

Bij een HD SDI worden de beelden in HD via een zogenaamde coaxkabel verzonden. Bij een ip camera, die aangesloten wordt op het internet, kan je kiezen voor een draadloze of bekabelde aansluiting. Draadloze camerabewaking is erg handig want je hoeft geen breekwerken uit te voeren om bekabeling te voorzien.

 

Heel wat mensen kiezen vandaag dan ook vaak voor draadloze camerabeveiliging. Toch zijn er voor- en nadelen die je best in overweging neemt alvorens een keuze te maken.

Voordelen van draadloze camerabewaking thuis

 

– Draadloze camera’s zijn vaak goedkoper dan de bekabelde variant.

– Aangezien er geen bekabeling vereist is, hoef je geen kap- of breekwerken uit te voeren.

– Draadloze camera’s kan je snel en eenvoudig monteren.

– Je kan de camera’s makkelijk verplaatsen.

– Talloze merken die draadloze IP camera’s aanbieden, voorzien ook een app. Zo kan je de beelden ook bekijken via je smartphone, tablet of computer. Dat is erg handig als je zelf niet ter plaatse bent.

Nadelen van draadloze camerabeveiliging

 

– Je bent afhankelijk van de kwaliteit van je draadloze internetverbinding.

– Onderbrekingen of een slechte verbinding hebben ook een invloed op de camerabeelden die je ontvangt.

– Een draadloos netwerk kan bij onvoldoende beveiliging gemanipuleerd worden door buitenstaanders.

Camerabewaking thuis prijs

 

De prijzen voor een enkelvoudige digitale camera beginnen bij ongeveer 185 euro. Dat is de prijs voor de camera zelf. Het is ook een goed idee om te investeren in opnameapparatuur. Daarom wordt vaak aangeraden om meteen ook een recorder aan te schaffen. Afhankelijk van de software, opslagcapaciteit en de camera waarvoor de recorder bedoeld is, betaal je hiervoor al snel gemiddeld 300 euro.

 

Je doet best een beroep op een professionele beveiligingsadviseur voor de installatie van de camera’s. Hij houdt rekening met je wensen en zorgt ervoor dat de installatie van de camerabeveiliging bij je thuis vlekkeloos verloopt. CameraInstallatie.nl is een van deze professionele camerabewaking installatie partners. Zo loop je minder risico op slecht werkende of kwetsbare apparatuur. Plaatsingskosten schommelen meestal tussen de 375 en 750 euro voor een complete installatie van 2 tot 5 camera’s , trekken van de kabels en volledig werkende maken van de camerabewaking set.

De startprijs voor de installatie van een pakket met 1 digitale camera, recorder en eventuele accessoires ligt dus rond 700 euro. Een beveiligingscamera laten installeren lijkt een makkelijke klus, echter als u dit nog niet eerder gedaan heeft kan het toch een aardige opgave zijn.

 

Overweeg je camerabewaking voor thuis of voor je bedrijf? Maak dan nu gebruik van onze online offertedienst en ontvang voorstellen op maat van een erkende installateurs. Prijzen, advies, camerabewakingssystemen en merken vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

 

Ultrahoge beveiligingscamera HD resolutie & kwaliteit

 

Onze Full-HD tot 4K camerabewaking sets zijn uitgerust met de laatste technologiën op het gebied van videobewaking. De camera’s presteren zowel in het licht als donker optimaal onder alle lichts-omstandigheden. De camera’s zijn tevens voorzien van 3D ruisonderdrukking & BLC (Backlight Compensation)

Zowel ‘s nachts als overdag haarscherpe beelden

 

Wanneer het donker wordt, schakelen de bewakingscamera’s automatisch over op nachtzicht. De camera past zichzelf aan de lichts omstandigheden aan waar deze zich in bevind. Een echt goede beveiligingscamera kan zeer goed zicht geven ook als het erg donker is. Doordat de camera is voorzien van infrarood, WDR, BLC & DNR zijn ook de beelden ‘s nachts optimaal!

Waterdicht en vandaalbestendig

 

Onze camera’s voldoen aan de IP67-certificering en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Van storm tot ijskou & extreme hitte. De behuizing is gemaakt van robuust metaal en de rest van de behuizing bestaat uit polycarbonaat. Hierdoor zijn de camera’s zeer vandaalbestendig. Kortom, niet kapot te krijgen!

Wekenlang opnemen in de hoogste resolutie

 

De opname recorder wordt standaard voorzien van:
✓ 1000GB opslag – bij 1 tot 4 camera’s.
✓ 2000GB  – bij 5 tot 8 met
✓ 4000GB  – Meer dan 8 camera’s
✓ Opslagcapaciteit is ook achteraf te upgraden voor extra lange beeldopslag.

 

De beelden worden in de hoogste kwaliteit vloeiend & veilig opslagen. Zodra de opslag vol is worden de oudste beelden automatisch overschreven voor nieuwe camerabeelden.

 

Installatiekosten & een gratis offerte ( Wat kost een beveiligingscamera )

 

U heeft interesse in een beveiligingscamera / camerabewaking set & besluit een offerte aanvraag hiervoor te doen. U heeft twee rechterhanden en kennis van zaken, maar simpelweg niet de tijd of energie om het systeem netjes te installeren en te configureren.

Wij bieden een complete installatieservice hiervoor, Van A tot Z. Wij komen vrijblijvend langs voor advies op maat. Zo bent u er van verzekerd van de meest optimale installatie. Onze adviseur werkt samen met u een plan uit voor de beveiliging & voorziet u ter plekke van de installatie kosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent!

 

Recorder wordt ingesteld en netjes weg gebouwd
De camerabewaking set wordt zorgvuldig afgemonteerd, aangesloten & geconfigureerd
De app wordt ingesteld op uw mobiele telefoon & andere gewenste apparaten
Onze monteur legt u uit hoe u het systeem kunt bedienen en legt de functies uit
Alle camera’s worden afgericht en bekeken in overleg met u.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant