WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

beveiligingstechniek de oplossing van de toekomst

Videobewakingstechnologie is de afgelopen decennia aanzienlijk gegroeid. Analoge camera’s die zijn aangesloten op speciale gesloten circuits zijn vervangen door netwerkbeveiligingscamera’s die objecten en gedragingen kunnen herkennen bijvoorbeeld een beweging of gezichtsherkenning. Videobeelden die vroeger op VHS-tape werden opgenomen, worden nu opgeslagen in de Cloud en op gedistribueerde systemen die gelijktijdige toegang vanaf verschillende locaties en met verschillende toegangsrechten mogelijk maken. De toekomst van beveiligingstechniek beloofd veel goeds.

Camerainstallatie.nl

Kansen en mogelijkheden 

Snelle ontwikkelingen

 

De snelheid van de technologische ontwikkeling in de netwerkcamera markt heeft zorgt voor grote voordelen voor eindgebruikers van beveiliging. Beveiligingsmanagers kunnen op afstand locaties op mobiele toestellen bekijken, waarschuwingen voor verschillende incidenten of gebeurtenissen maken en activiteiten duidelijk bekijken met een betere beeldkwaliteit en resolutie. De volgende evolutie van de cameramarkt zal verdere voordelen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en connectiviteit met zich meebrengen. Zoals bij elke technologische evolutie, zullen er kansen en mogelijkheden zijn.

 

Camera’s met een hogere kwaliteit zullen oplossingen nodig hebben om de bandbreedte te verminderen, overheidsvoorschriften zullen technologieën vereisen om de privacy te beschermen en operationele reacties zullen nodig zijn voor toekomstige integratie-uitdagingen. Deze oplossingen zullen steeds vaker op dezelfde camera moeten worden gebruikt. Er zijn marktkansen voor leveranciers die deze uitdagingen kunnen aangaan.

Kernboodschappen

 

De ontwikkeling van netwerkcamera technologie biedt een kans om nieuwe uitdagingen voor eindgebruikers op het gebied van fysieke beveiliging aan te gaan met nieuwe oplossingen. Uitdagingen kunnen technologisch, netwerk gebaseerd, regelgevend zijn, gerelateerd aan beeldkwaliteit en de fysieke omgeving of operationeel zijn. Het oplossen van deze uitdagingen is zowel een kans voor zakelijk succes als voorklanten voor de videobewakingsbranche.

 

Individuele beveiligingscamera’s zijn nodig om de uitdagingen van meerdere eindgebruikers te verminderen en unieke oplossingen te bieden, allemaal op hetzelfde apparaat. Deze benadering van kamtechnologieën op één beveiligingscamera zal de installatie efficiënter maken en zorgen voor een meer geïntegreerde oplossing.

Ontwikkeling van de markt voor netwerkbeveiligingscamera’s

 

Bewakingscamera’s hebben geprofiteerd van de opkomst van IoT-markttoepassingen (Internet of Things). In het afgelopen decennium zijn in bijna elk denkbaar implementatiescenario analoge camera’s met een lage resolutie vervangen door netwerkcamera’s met een hogere resolutie.

 

De volgende periode van netwerkcamera technologie is het tijdperk van kunstmatige intelligentie. De gegenereerde namelijk aangestuurd door object metadata wordt voor detectie en gedragsanalyse en stelt AI in staat om andere functies te bieden. Voorbeelden zijn verbeteringen in beeldcodering, big data-analyse en centra voor voorspellende criminaliteit, evaluaties van onderhoud op afstand en verbeteringen in de beeldkwaliteit.

De netwerkcamera markt zal ook blijven doorzetten op de IoT-trend om meer te bieden dan alleen fysieke beveiligingsfunctionaliteit. In de detailhandel is business intelligence al een erkend applicatietype. In de markten van veilige en slimme steden zal de netwerkcamera in toenemende mate fungeren als de visie van het systeem en nieuwe operationele functionaliteit helpen leveren in toepassingen zoals parkeerbeheer, afvalbeheer, verkeersbeheer en handhaving van bouwvoorschriften.

 

Over het algemeen hebben deze opkomende technologieën duidelijke voordelen voor een fysieke beveiligingsoplossing. Voor eindgebruikers en systeemintegrators die deze technologie willen installeren en gebruiken, is het van cruciaal belang om de belangrijkste toepassingen voor elke uitdaging te identificeren, evenals hoe deze technologieën het beste kunnen worden gecombineerd.

Uitdagingen en kansen voor eindgebruikers

 

Eindgebruikers van beveiliging worden geconfronteerd met een grote lijst met bedreigingen voor hun mensen, gebouwen en fysieke locaties. Deze bedreigingen variëren van het identificeren en onderscheppen van indringers, het beheren van risico’s en veiligheid, het beschermen van afgelegen locaties tegen aanvallen en gereguleerde verantwoordelijkheden om te voldoen aan overheidswetgeving of verzekeringseisen.

 

Als reactie hierop hebben eindgebruikers zich tot videobewakingsapparatuur gewend om deze bedreigingen te helpen verminderen. Netwerkcamera’s bieden een reeks oplossingen voor elk type bedreiging. In de volgende sectie worden enkele van de uitdagingen besproken waarmee eindgebruikers worden geconfronteerd, gevolgd door voorbeelden van hoe netwerkcamera technologie kan helpen het leven van een eindgebruiker van beveiliging of systeemintegrator gemakkelijker te maken

 

Prijsontwikkeling

 

Naarmate de netwerk cameratechnologie zich heeft ontwikkeld, is de gemiddelde verkoopprijs van een camera gedaald. Deze trend heeft op zijn beurt geleid tot acceptatie bij nieuwe klanten en eindgebruikersindustrieën. Een gevolg van het toegenomen aantal camera’s is dat het moeilijker is geworden om door de gegevens en afbeeldingen van deze camera’s te zoeken. Handmatig zoeken naar video feeds is arbeidsintensief en duur geworden.

 

Beeldkwaliteit

 

Zoals eerder vermeld, is de resolutie van beveiligingscamera’s in de loop van de geschiedenis van de branche verbeterd. Momenteel zijn de meeste geïnstalleerde netwerkcamera’s geschikt voor HD-resolutie (hoge definitie).
Dit is geweldig bij daglicht. Dreigingsincidenten vinden echter vaak ’s nachts plaats, wanneer het veel moeilijker is om objecten en mensen te zien, te herkennen en te categoriseren. Beeldsensoren hebben een wisselwerking tussen een hogere resolutie en prestaties bij weinig licht. Naarmate er meer pixels in sensoren worden geperst om een hogere resolutie te bieden, worden de pixels kleiner en minder gevoelig voor licht.

Oplossing

 

Veel netwerkcamera’s worden geleverd met geavanceerde functionaliteit bij weinig licht om eindgebruikers in deze omstandigheden te helpen. Technologieën kunnen worden ontworpen om het ontvangen optische signaal te verbeteren of de ruis op de sensor te verminderen – waardoor het licht pad bij de lens en het filter wordt geoptimaliseerd. In de afgelopen jaren werd de marketing van geavanceerde functionaliteit bij weinig licht gekenmerkt door het vermogen van de oplossing om kleurenafbeeldingen te bieden bij weinig licht in plaats van traditionele monochrome afbeeldingen bij weinig licht. Ten slotte kunnen verlichters, zoals ingebouwde of externe LED-verlichting, worden gebruikt om de beveiligingscamera te helpen bij het detecteren en leveren van een duidelijker beeld in moeilijke omstandigheden. Deze oplossingen worden gecombineerd om de beeldkwaliteit in uitdagende omstandigheden te verbeteren en uiteindelijk de beveiligingsoplossing te verbeteren.

Oplossing communicatie

 

Een oplossing wordt steeds vaker in de netwerkcamera ingebouwd. Audiomogelijkheden geven het operatieteam dat in het commando- en controlecentrum zit de mogelijkheid om direct in realtime te communiceren met een indringer. Bi-directionele audiomogelijkheden zijn nu te vinden op de meeste netwerkcamera’s die wereldwijd worden geleverd. Met dit type systeem kan de operator rechtstreeks communiceren met de indringer en zijn reactie horen. Het opnemen van de audio op de camera betekent echter een minder gecompliceerde integratie en systeembediening. Een andere belangrijke benadering is het gebruik van een waarschuwingslampje om te reageren tijdens een incident en om indringers te waarschuwen. Vergeleken met wit licht, knipperende blauwe en rode lichten zijn over het algemeen beter zichtbaar in mist- en mistscenario’s. Nogmaals, door dit op de camera te integreren, kan de installatie en bediening worden vereenvoudigd.

Operationeel

Naarmate videobewakingssystemen meer technologische functies toevoegen, worden ze ook complexer om te integreren. Bovendien kunnen systemen van verschillende apparatuur fabrikanten, leveranciers van softwareplatforms en andere kanaalpartners nodig zijn om video-analyse, beeldverbeteringstechnologie, audiofuncties en andere functionaliteit te ondersteunen.

Camerainstallatie.nl

Operationeel

Naarmate videobewakingssystemen meer technologische functies toevoegen, worden ze ook complexer om te integreren. Bovendien kunnen systemen van verschillende apparatuur fabrikanten, leveranciers van softwareplatforms en andere kanaalpartners nodig zijn om video-analyse, beeldverbeteringstechnologie, audiofuncties en andere functionaliteit te ondersteunen.

Oplossing

 

Het opnemen van meerdere technologische oplossingen op één apparaat heeft verschillende voordelen. Ten eerste is de integratie vooraf geïnstalleerd en is de kans groter dat deze effectief werkt. Ten tweede zijn de installatietijd en complexiteit lager, waardoor beveiligingssystemen sneller kunnen worden ingezet. Ten derde kan nieuwe functionaliteit worden gecreëerd door deze technologiefuncties op hetzelfde apparaat te combineren. Leveranciers van apparatuur hebben het potentieel om nieuwe oplossingen te bouwen door technologie die al aanwezig is op de beveiligingscamera te combineren om te voldoen aan nieuwe en opkomende toepassingen.

Dahua’s TiOC-aanpak

Technologische functies op één apparaat

 

Veel van de technologiefuncties die in het witboek worden besproken, worden geleverd door leveranciers van videobewakingsapparatuur die op de markt actief zijn. Dahua heeft echter een nieuwe camera gebouwd die op unieke wijze drie belangrijke technologische kenmerken op hetzelfde apparaat combineert: full colour beeldvorming om het zicht te verbeteren; deep learning-algoritmen voor verbeterde detectie; en waarschuwingslichtfunctionaliteit om indringers op afstand te waarschuwen en te waarschuwen.

 

TiOC

 

Dahua heeft TiOC ontwikkeld, ook wel bekend als drie-in-één cameraserie, om meerdere uitdagingen voor eindgebruikers op één apparaat aan te gaan. TiOC integreert 24/7 full-colour monitoring, actieve afschrikking en AI in één oplossing.

Volle kleur

 

Full-colour-technologie betekent 24/7 kleurmonitoring, waardoor de kans op het verzamelen van geldig menselijk, voertuig- en gebeurtenisbewijs wordt vergroot. Met een supergroot diafragma van F1.0 verzamelt de camera 2,5 keer zoveel licht als een diafragma van F1.6. Meer licht betekent helderdere beelden. Bovendien verbetert de geïntegreerde Dahua ISP 4.0 en high performance sensor (30% toename in lichtgevoelige capaciteit met een groter sensordeel) de signaal-ruisverhouding (SNR), biedt een hoge kleurweergave en prestaties bij weinig licht voor een levendiger en helderder beeld. .

Kunstmatige intelligentie

 

TiOC ondersteunt SMD 2.0 en Perimeter Protection (beide AI-algoritmen) die helpen bij het filteren van valse alarmen die worden veroorzaakt door niet-betrokken doelen. Ze kunnen ook mensen en voertuigen beter herkennen. Beide functies helpen het aantal valse alarmen onder de 2% te houden. SMD 2.0 vergroot ook de detectieafstand met meer dan 185%. Deze voordelen verlagen de kosten voor de klant.

Actieve afschrikking

 

Dahua’s sirene en lichtactieve afschrikkingstechnologie ondersteunt lichtalarm en gesproken woord ontruiming wanneer zich een incident voordoet om effectieve interventie te bieden. Zowel SMD 2.0 als Perimeter Protection ondersteunen nauwkeurige classificatie en detectie van mensen en voertuigen en kunnen op intelligente wijze meerdere soorten indringers analyseren.

 

Verschillende soorten geluiden en waarschuwingslichten kunnen worden ingesteld volgens gedefinieerde, erkende indringersclassificaties in de TiOC. Dit kan worden gebruikt om doelen beter af te schrikken en om incidenten effectief te voorkomen. Bovendien ondersteunt de sirene- en lichtalarmtechnologie ook de configuratie van verschillende spraakformaten die door de gebruiker zijn ingesteld, evenals waarschuwingen voor verschillende alarmregels. Het geluidsvolume kan worden aangepast zodat het apparaat flexibel kan worden toegepast in verschillende scenario’s.

 

In dezelfde installatie kunnen alarmen die voor verschillende tijdsperioden zijn geconfigureerd, verschillende effecten hebben. Tijdens kantooruren van een winkel kan de stem bijvoorbeeld mild en uitnodigend zijn. Buiten kantooruren kan het waarschuwingsgeluid worden gebruikt. Hierdoor kan één camera voor meerdere doeleinden worden gebruikt, wat een meer economische oplossing oplevert.

TiOC is de nieuwe oplossing voor vele problemen

TiOC is zowel geschikt voor openbare locaties als voor privégebouwen zoals winkels en magazijnen waar de camera’s zijn geïnstalleerd om de orde te handhaven en indringers te waarschuwen. In een villaproject in Zuid-Afrika is TiOC ingezet om de volgende problemen aan te pakken:

Identificeer verdachten bij weinig licht. 

 

Betrouwbare informatie is de sleutel tijdens het ophalen van bewijsmateriaal. De Dahua TiOC kan dag en nacht kleurenafbeeldingen leveren, waardoor het vermogen om verdachten te identificeren wordt verbeterd, terwijl de kwaliteit van videobewijs wordt verhoogd. Volgens de eindgebruiker waren er diefstalincidenten in de villa voordat het systeem werd ingezet. Met traditionele infraroodcamera’s werd er beperkte informatie over de functie vastgelegd, zoals het algemene uiterlijk of een beschrijving van de kleding van de indringer. Dit maakte het moeilijk om een ​​positief resultaat in het onderzoek te geven. Met behulp van TiOC kon de nachtelijke beeldvorming de kledingkleur van de mensen die werden bewaakt vastleggen, waardoor de politie het doelwit beter kon traceren, waardoor de kans op een oplossing voor de zaak werd vergroot.

 

Snelle reactie wanneer zich een incident voordoet binnen een groot geografisch gebied. 

 

In plaats van te vertrouwen op de opgenomen video als bewijs na een gebeurtenis, staat de TiOC een reactie toe tijdens de gebeurtenis met zijn actieve afschrikkende en realtime alarmfuncties. Deze functies helpen gebruikers zich veiliger te voelen omdat ze direct kunnen reageren op een indringer. Als de inbraak ergens in de villa plaatsvindt, zal TiOC een geluids- en lichtalarm activeren en real-time alarmberichten naar de smartphone van de eindgebruiker sturen, zodat deze de gebeurtenissen kan zien. Voor indringers die nog steeds niet vertrekken, kan een tweerichtingsgesprekfunctie worden gebruikt om de indringer op te bellen en direct aan te spreken. De rode en blauwe knipperende waarschuwingslichten in de TiOC zijn helderder dan wit licht, zelfs bij dichte mist en hevige regen.

 

Filter valse alarmen uit en zoek snel naar doelen. 

 

Bij traditionele beveiligingsalarmsystemen kan tijd verloren gaan bij vals alarm. Gebruikers ontvangen vaak veel alarmmeldingen binnen een dag, maar slechts een klein aantal zijn daadwerkelijke gebeurtenissen. Volgens feedback van de eigenaar van de villa zouden kleine dieren die ’s nachts het hek overstaken een alarm afgeven. Elke gebeurtenis moest worden gecontroleerd, wat vaak ’s avonds laat was en vermoeiend om te doen. Het aantal valse alarmen is verminderd door TiOC, wat de eindgebruiker zowel tijd als energie bespaart. Indien nodig kunnen ze na een gebeurtenis ook snel een doelwit lokaliseren in een massa opgenomen videobeelden.

Gevolgtrekking

 

Vooruitgang in de netwerkcameratechnologie heeft de acceptatie van videobewakingscamera’s vergroot. Ze hebben ook eindgebruikers van beveiliging en systeemintegratoren geholpen om de verschillende fysieke beveiligingsbedreigingen die altijd aanwezig zijn, beter te beheren. Deze bedreigingen kunnen worden aangepakt door technologie die momenteel op de markt bestaat. Ze kunnen echter effectiever worden aangepakt door meerdere technologieën en functionaliteit op hetzelfde apparaat te integreren, zodat één product de technologische, netwerk-, regelgevings-, beeldkwaliteit-, milieu- en operationele uitdagingen van netwerkcamera-implementaties kan ondersteunen.

 

Eindgebruikers hebben verschillende bedreigingen, afhankelijk van de branche en het risiconiveau. Beveiligingscamera’s zijn echter vaak nodig om met vergelijkbare uitdagingen om te gaan, of ze nu worden ingezet door transport-, nutsbedrijven, commerciële of retailklanten.

 

Het bouwen van meerdere technologieën in één camera biedt eindgebruikers de kans om hun faciliteiten te beschermen en op een meer geïntegreerde en samenhangende manier op bedreigingen te reageren.

 

Het biedt ook een kans voor leveranciers van apparatuur om verschillende uitdagingen voor eindgebruikers aan te gaan zonder dat de klant verschillende apparaten hoeft te kopen. Dit verhoogt de efficiëntie van de installatie en kan de totale kosten verlagen.

 

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant