WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
Een die echt snel is?

Bent u op zoek naar een goede WiFi verbinding?

Dat snappen wij heel goed, want niemand wil thuis een traag wifi netwerk. Dat levert nog maar al te vaak klagende kinderen thuis op. Of op kantoor een slecht wifi netwerk waardoor er niet goed gewerkt kan worden, is ons ook niet vreemd.

 

Een goed en stabiel snel wifi netwerk aanleggen daar is kennis en ervaring voor nodig. Dat is niet zomaar “even” gedaan, want: de juiste apparatuur, de juiste instellingen en dit alles ook nog op de juiste manier op elkaar afstellen. Dat is soms niet eenvoudig, maar wel van groot belang. Iedereen kan bij wijze van spreken de mediamarkt binnenlopen en de duurste wifi zender kopen. Maar wanneer u die zender niet op de juiste manier afstelt, zal deze ook nooit het gewenste resultaat geven.

 

Gelukkig installeren wij al sinds 2004 wifi netwerken en weten wij echt waar we over praten.

Camerainstallatie.nl

WIFI-systeem

Camerainstallatie.nl | 2,4Ghz, 5Ghz of 6Ghz
2,4Ghz, 5Ghz of 6Ghz
Camerainstallatie.nl | App verkrijgbaar
App verkrijgbaar
Camerainstallatie.nl |  Compleet pakket
Compleet pakket
Camerainstallatie.nl | Groot gebruiksgemak
Groot gebruiksgemak
Camerainstallatie.nl |  Geschikt voor prive en zakelijk
Geschikt voor prive en zakelijk
Camerainstallatie.nl | Op maat
Op maat
Camerainstallatie.nl |

23+ jaar ervaring

Camerainstallatie.nl |

Professionele oplossingen

Camerainstallatie.nl |

Direct contact

Camerainstallatie.nl |

Oplossingen op maat

Welke WiFi zender past er bij mijn situatie?

Op gebied van professionele oplossingen, zijn er verschillende merken te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ubiquiti (Unifi), Omada, Aruba of Cisco. Wij kijken samen met u welk merk het beste bij uw situatie of wens past.

 

Wat voor merk of product er bij u past, hangt namelijk van verschillende factoren af. Dat kan te maken hebben met hoe uitgebreid het netwerk dient te worden, hoeveel en wat voor lagen u in wenst te richten of wat u belangrijk vindt in de beveiliging van het netwerk. Daarnaast kijken wij ook bijvoorbeeld naar welke snelheid er voor u het beste zou zijn; is dat 2,4Ghz, 5ghz of 6Ghz of een combinatie hiervan?

 

Daarom vinden wij het belangrijk om eerst de wensen van te stellen, zodat wij u kunnen voorzien van een voorstel op maat.

Camerainstallatie.nl

Hoe installeren wij deze super snelle wifi verbindingen?

De basis van een goed en stabiel wifi netwerk is een netwerk begint bij de kabel. Dat klinkt misschien een beetje gek, want het is toch draadloos internet? Toch is het zo, want om een goed en stabiel wifi netwerk te installeren zullen er meerdere accespoints geplaatst moeten worden, die samen een groot netwerk vormen. Dit is te vergelijken met het 5G netwerk, dat uiteindelijk ook uit diverse zendmasten bestaan, welke samen één groot netwerk vormen. Iedere zender zal door middels van een netwerk kabel verbonden moeten worden zodat ze elkaar kunnen zien/vinden.

 

Dit noemen ze een roaming netwerk (of ook wel een mesh netwerk). De verschillende wifi zenders samen, vormen het netwerk. Echter zullen de apparaten zoals uw laptop, tv, telefoon of welk wifi apparaat ook wel bij de juiste zender terecht moeten komen. Hiervoor gebruiken wij een wifi controller. Dat is het hart van uw netwerk, de processor.

Camerainstallatie.nl

Monteur programmeert met zijn laptop een installatie

Iedere zender zal middels een netwerk kabel verbonden moeten worden zodat ze elkaar zullen vinden.
Dit noemen ze een Roaming netwerk (of ook wel een Mesh netwerk). De verschillende wifi zenders zijn samen een groot netwerk geworden, echter uw laptop, Tv, Telefoon, of welk wifi-apparaat dan ook zal wel op de juiste zenders terecht moeten komen, hiervoor gebruiken wij een WIFI
controller, het hart van uw netwerk, de processor.

 

Met de informatie die u hier verkrijgt, kunnen onze adviseurs met u mee kijken naar het juiste advies. Zeker wanneer u te maken heeft met wet- en regelgeving, is kennis en ervaring goud waard!

Kies voor vrijblijvend advies op locatie!

Camerainstallatie.nl

Waarom is dit alles nodig voor mijn wifi netwerk? Vroeger was dat helemaal niet nodig.

Een goede en ook terechte opmerking, want ja internet is toch nog steeds gewoon internet? Dat klopt deels, maar daarbij wordt er geen rekening gehouden dat “vroeger, toen alles beter was…” het internet ook een stuk minder snel was en minder belast werd. Er maakten toen veel minder mensen gebruik van, want computers waren toen nog niet op iedere werkplek (of tegenwoordig zelfs 2 per persoon, op kantoor en thuis!), laat staan in ieder huishouden te vinden. De behoefte naar internet was toen dus ook veel minder groot. Er waren geen snelle telefoons, smart tv’s, domotica of video’s die in hoge kwaliteit gestreamd moesten worden. Vroeger was één enkel accespoint voldoende voor de gehele woning, tegenwoordig zijn dat er al gauw 2 of 3.

 

Een vrij standaard situatie: een gezin met 2 kinderen, vader en moeder. De een werkt (deeltijd) thuis, de kids kijken elke dag Netflix. Ze hebben diverse tv’s, computers, laptops, tablets en telefoons in huis. De een werkt (deeltijd) thuis, de kids kijken elke dag Netflix. Een dergelijke situatie heeft al snel 30 apparaten via wifi verbonden. Dat is geeft best veel belasting, zeker als ze allemaal super snel willen verbinden en verbonden willen blijven.

Voorbeeld 4 wifi routers in een huis

De wifi controller, het hart van het super snelle wifi netwerk

Wij verzorgen voor het complete totaalplaatje. Dat wil zeggen dat wij niet alleen de wifi zenders installeren, maar ook de kabels trekken. Wij installeren en configureren de wifi controller, welke nodig is om het wifi netwerk optimaal en super snel te houden. Door deze controller kunnen wij er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw telefoon gaat “roamen”. Dat houdt in, wanneer u door uw woning verplaatst, de telefoon automatisch zal overschakelen naar de juiste zender in de buurt waardoor u contstant de beste verbinding zal hebben.

Onze ICT-monteur regelt alles

ICT is best een ingewikkeld vakgebied met veel informatie en een hoop techniek. Daarom regelen wij van A tot Z alles voor u en denken wij mee naar de juiste oplossing voor uw vraagstuk. Aan het eind van het project, heeft u een wifi netwerk zonder klachten of problemen en kan alles functioneren zoals het hoort te doen.

 

Logischerwijze helpen wij vaak met de eerste installatie en soms ook met verdere ondersteuning. Vaak voegen klanten later nog apparaten toe aan het netwerk, ontstaat er wel eens een storing of moet er iets gewijzigd worden.  Daarvoor hebben wij een supportdesk ingericht, waar u een ticket kunt indienen en zo verder geholpen kunt worden.

Genoeg van al die beunhazen?
Bekijk onze pakketten

Een Wifi netwerk doormeten/site survey wifi

Naast de aanleg en ondersteuning van een wifi netwerk, doen wij ook aan troubleshooting of meedenken in verbeteringen. Wij bezitten speciale meet apparatuur waarmee wij netwerk in kaart kunnen brengen en storingen (of snelheid/dekkingsproblemen) inzichtelijk kunnen maken.

 

Waar moet u dan aan denken? Wij komen geregeld tegen dat een klant al in bezit is van een wifi netwerk, maar dat dit toch niet helemaal functioneert zoals het zou moeten. Of, voorafgaand aan een installatie van voornamelijk grotere of complexere netwerken zoals hotels, bedrijven, fabrieken of warehouses kan er een meting uitgevoerd worden waar de meeste demping van signaal plaats vind zodat er een plan op maat gemaakt kan worden. Maar ook worden wij veel uitgenodigd door campings en grote terreinen, waar vaak gemixt moet worden tussen het vaste netwerk en straalverbindingen of waar dit al aanwezig is, maar toch geen goed resultaat oplevert.

 

In zulke geval, geldt: meten is weten! Daarom maken wij een duidelijke rapportage met in begrijpelijke taal wat er fout gaat met uw wifi netwerk en hoe dit op te lossen is.

 

 

Zakelijke wifi netwerken en woningen

 

Wij zijn gewend te werken voor bedrijven, magazijnen, terreinen maar ook voor woningen. Niks is ons te gek, en wij houden wel van een uitdaging.

Camerainstallatie.nl |

Dual-band WIFI 6

Camerainstallatie.nl |

Tot 6Ghz

Camerainstallatie.nl |

App

Camerainstallatie.nl |

Op maat

Camerainstallatie.nl