WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

Wat doet een CameraInstallatie monteur om een bewakingscamera te monteren

Het lijkt zo simpel een bewakingscamera monteren, even wat kabels trekken en je bent er… Maar de praktijk is toch net even wat anders. Dat even wat kabels trekken is al snel bij een paar bewakingcamera’s een volle dag werk. En laten we niet vergeten als je dat niet iedere dag doet dan is dat even kabels trekken toch best een opgave.

 

Welke netwerk kabel gebruik je nu voor het aansluiten van een bewakingscamera en moet je ook een stroomkabel trekken en wat houd CPR en of NEN8012 in en de kleurcode van een netwerk kabel om deze goed te knippen. Een kleine fout en het werkt niet of gaat de camera zelfs stuk door kortsluiting.

 

Is het dus handig om zelf dit te gaan monteren nog even los van het resultaat waar wij voor garant staan dat het echt 100% in orde is en echt super netjes er  uit komt te zien.

Maximumlengte

Des te langer de datakabel, des te slechter het signaal. Er is namelijk altijd een beetje weerstand en storingen die de kwaliteit doen dalen. Daarom moet je rekening houden met een maximumlengte van 100 meter per kabel. Dat is meer dan voldoende voor een doorsnee woning. Het plaatsen van UTP-kabels in grotere projecten, zoals een kantoorgebouw, vraagt soms wat extra planning.

 

Snelheden

Een snelle internetverbinding is tegenwoordig bijna een basisbehoefte geworden, net als onderdak en voeding. Voor een optimale snelheid hou je best rekening met het type UTP-kabel dat je koopt.

Dit is een overzicht van de snelheden van de meest populaire types:

Type Snelheid Bandbreedte
CAT5 Tot 100 Mbit/s 100mhz
CAT5E Tot 1000 Mbit/s 100mhz
CAT6 Tot 1000 Mbit/s 250mhz
CAT6A Tot 10.000 Mbit/s 500mhz
CAT7 Tot 10.000 Mbit/s 600mhz

Wat meer informatie over het tabel:

 

-Snelheid wordt uitgedrukt in Mbit/s. Dat is niet te verwarren met Megabytes (MB). Er gaan 8 Mbits in 1 Megabyte. Hoger is beter.

 

Bandbreedte is de hoeveelheid data die over een bepaalde verbinding kan worden overgedragen. Vergelijk het met een autostrade. CAT5E en CAT6 hebben dezelfde maximumsnelheid, maar CAT6 heeft meerdere baanvakken (hogere bandbreedte) waardoor er een hogere datatransfer mogelijk is.

 

Welke internetkabel heb je nodig voor Telenet, Proximus of een andere provider? Wel, wij raden minstens een CAT5E aan. Maar met het oog op de toekomst is het geen slecht idee om te investeren in een CAT6 of CAT6A kabel. Die zijn iets duurder in aankoop, maar laten binnen enkele jaren hogere snelheden toe.

Een UTP-kabel aansluiten

Een UTP-kabel aansluiten is niet zo moeilijk. Maar het vraagt wel wat fijn handwerk.

Zo ga je te werk:

1 – Kabel strippen

Strip de UTP-kabel zodat de gekleurde aders zichtbaar zijn. Verwijder enkel de buitenmantel. Individuele aders moet je niet strippen.

 

2 – Volgorde bepalen

Draai de aders uit elkaar en leg ze op volgorde (van links naar rechts): wit/oranje, oranje, wit/groen, blauw, blauw/wit, groen, bruin/wit, bruin. Knip ze daarna op dezelfde lengte.

 

Nadat de netwerk kabels voor de bewakingscamera getrokken zijn, gaan we de IPcamera monteren op de plek waar de kabel al naar toe getrokken is en sluiten wij deze aan. Het programmeren van de camera, instellen van de regels en IVS en wat algemene beeld instellingen, opname schema’s en rechten wie wat wel en niet mag. En uiteindelijk koppelen wij de recorder aan uw modem en maken wij de mogelijkheid beschikbaar dat u via internet de beelden kan bekijken en zelfs oudere beelden kan terug kijken.

De beveiligingscamera voor iedere woning een oplossing

De beveiligingscamera monteren op een woning maar dan wel zo dat het ook echt netjes er uit ziet en er goed bij past. Wanneer de woning, winkel of het bedrijfspand van u een extra beveiliging kan gebruiken, is het plaatsen van een of meer beveiligingscamera’s een zeer goede oplossing.

 

Er zijn echter zoveel verschillende soorten en vooral ook merken camera systemen (Dahua, Hikvision, Axis en vele andere ) en mede door de verschillende camera systemen die er op de markt te koop zijn en iedere situatie er net weer een is die anders is dan andere is het enorm lastig om als consument de juiste beveiligingscamera te kiezen. Een snel gemaakte fout is puur te gaan op uiterlijk of te kiezen voor een zeer aantrekkelijke goedkope aanbieding. Online zijn er vele beveiligingscamera en camerasystemen te koop de een nog goedkoper dan de ander.

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant