WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
Camerabewaking

Camerabewaking: de voordelen van bekabelde camera's en alarmsystemen ten opzichte van de draadloze systemen van Verisure

Camerainstallatie.nl | Pakketprijs v.a. € 1.099,- incl. btw
Pakketprijs v.a. € 1.099,- incl. btw
Camerainstallatie.nl | Opgeleide monteurs
Opgeleide monteurs
Camerainstallatie.nl | Advies op locatie
Advies op locatie
Pakket samenstellen Pakket samenstellen Camerainstallatie.nl

Wel of geen Verisure? De voor- en nadelen

In de zoektocht naar een nieuw beveiligingssysteem kom je ze altijd wel tegen: de mannen van Verisure. De vraag is echter zijn ze wel “zo veilig” en wat is er goed of slecht aan een systeem van Verisure? Wat zijn de voor- en nadelen van een systeem van Verisure en doet u er goed aan een dergelijk systeem te kopen als u uzelf wenst te beveiligen?

Pakket samenstellen
Pakket samenstellen

De nadelen van een Verisure systeem

Accu vervangen

Eén van de meest gemelde problemen die wij tegenkomen, is het nadeel van een snel door de monteur geplaatste draadloze IP-camera. De camera is middels wifi verbonden en gevoed door een Accu. Eens in de aantal weken moet u zelf even de trap op om de accu te vervangen: wel zo makkelijk en snel voor uw monteur want die is zo klaar, maar erg vervelend voor u als klant om vaak zelf de accu op te moeten laden.

 

De camerabeelden doen het niet

Ook horen wij vaker dat de camerabeelden het even niet doen, omdat de wifi of het internet niet lekker werken, of omdat de accu weer leeg was. Maar er zal maar net wat gebeuren als de camera het weer niet doet.

 

Verkoopgerichte installateurs en gebrek aan vakmanschap

Klanten hebben ook gemeld dat de installateurs van Verisure voornamelijk adviseurs en verkopers zijn, in plaats van oplossings- of kwaliteitsgerichte professionals. Dit kan leiden tot minder vakkundige installaties, die niet op het niveau zijn van een echte vakman.

 

Hoge maandkosten voor het gehuurde systeem

Een ander pijnpunt voor klanten zijn de dure maandkosten die gepaard gaan met het huren van het Verisure systeem. Deze terugkerende kosten kunnen een aanzienlijke financiële last vormen op de lange termijn.

Waarom je ALTIJD moet kiezen voor bekabelde camerasystemen

Betrouwbaarheid en geen batterijvervanging:
Een bekabelde camerasysteem van biedt betrouwbaarheid, omdat er geen behoefte is aan frequente batterijvervangingen. De camera’s worden gevoed via een vaste stroombron, waardoor klanten zich geen zorgen hoeven te maken over uitval van de beveiliging.

 

Verbeterde beeldkwaliteit:
Met bekabelde camera’s kunnen klanten genieten van superieure beeldkwaliteit en betrouwbare opnames. Dit verhoogt de effectiviteit van het beveiligingssysteem en maakt het identificeren van verdachte activiteiten veel gemakkelijker.

Vakmanschap en oplossingsgerichte dienstverlening

Je gaat de bakker om de hoek toch niet inhuren om je huis te laten schilderen? Vakmanschap is belangrijk, ook als je wilt dat je alarmsysteem of camerasysteem keurig geïnstalleerd zal worden, er geen kabeltje te zien zal zijn en het systeem altijd werkt.. Een goede adviseur is geen installateur en een goede installateur is weer niet de persoon die goed een offerte in elkaar kan zetten.

 

Nette afwerking en professionele installatie:
CameraInstallatie.nl hecht veel belang aan een nette afwerking van de installatie van alarm- en camerasystemen. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijke oplossing, maar ook voor een optimale werking van het beveiligingssysteem.

 

Vakmanschap en oplossingsgerichte dienstverlening:
CameraInstallatie.nl biedt installateurs die vakmanschap en oplossingsgerichte diensten leveren. De klant staat centraal en er wordt gezorgd voor een vakkundige en professionele installatie.

 

Geen maandelijkse kosten:
In tegenstelling tot Verisure, rekent CameraInstallatie.nl geen maandelijkse kosten. Na de eenmalige aanschaf zijn er geen extra terugkerende uitgaven, wat aanzienlijke besparingen betekent voor klanten.

De verleiding van kortingen bij Verisure

Hoewel Verisure grote kortingen biedt, moeten klanten zich afvragen of goedkope beveiliging wel zo goed is als het lijkt. Het feit dat er kortingen worden gegeven op het product kan vragen oproepen over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het systeem.

 

De werkwijze van een Verisure adviseur, die zowel de rol van adviseur als installateur vervult en op basis van provisie wordt beloond, roept enkele vragen op over de objectiviteit en integriteit van het advies dat klanten kunnen verwachten. Omdat de beloning afhangt van het aantal en de kwaliteit van de verkopen, bestaat de mogelijkheid dat de focus van de adviseur meer gericht is op het maximaliseren van zijn omzet in plaats van het bieden van de beste oplossing voor de klant.

 

In dit soort scenario’s bestaat het risico dat de adviseur mogelijk bepaalde producten of pakketten aanbeveelt die meer winstgevend zijn voor het bedrijf, zelfs als deze niet volledig aansluiten bij de specifieke behoeften van de klant. Het advies kan dus worden beïnvloed door de persoonlijke financiële belangen van de adviseur, wat de objectiviteit van de aanbevelingen in twijfel kan trekken.

 

Dit soort beloningsstructuren kan leiden tot druk op de adviseur om meer te verkopen, ongeacht of dit in het beste belang van de klant is. Klanten kunnen zich afvragen of ze wel het meest geschikte beveiligingssysteem voor hun specifieke situatie krijgen, of dat ze simpelweg worden gestuurd naar de producten die de meeste provisie opleveren voor de adviseur.

 

Als klant is het essentieel om kritisch te zijn en meerdere bronnen van advies te raadplegen voordat je een beslissing neemt over beveiligingsoplossingen. Het kan nuttig zijn om verschillende aanbieders te vergelijken, advies in te winnen bij meerdere experts en klantbeoordelingen te lezen om een weloverwogen beslissing te nemen. Het is belangrijk om te kiezen voor een beveiligingsbedrijf dat transparant is over hun beloningsstructuren en zich inzet voor het bieden van oplossingen die echt aansluiten bij de behoeften en wensen van de klant.

Vergelijking van beveiligingscamera opties en dienstverlening

 1. Draadloze camera’s:
  • Voordelen: Eenvoudige installatie zonder bedrading, flexibele plaatsing, gemakkelijk te verplaatsen of uit te breiden.
  • Nadelen: Afhankelijk van batterijen, kan uitvallen bij lege batterijen, kan storing ondervinden van wifi-signalen.
 2. Camera’s op accu:
  • Voordelen: Draadloos en gemakkelijk te installeren, geen bekabeling nodig, gemakkelijk te verplaatsen.
  • Nadelen: Regelmatig batterijen vervangen, kan uitvallen bij lege batterijen, beperkte levensduur van de accu.
 3. Bekabelde camerasystemen:
  • Voordelen: Betrouwbaar en continu actief, geen gedoe met batterijen, meestal betere beeldkwaliteit.
  • Nadelen: Vereist bekabeling tijdens de installatie, minder flexibel in plaatsing.
 4. Professionele monteur of een verkoper die ook gaat installeren:
  • Voordelen van professionele monteur: Vakkundige installatie, technische expertise, zorgt voor een optimale werking van het systeem.
  • Voordelen van een verkoper die ook installeert: Goed begrip van de producten, kan aanbevelingen doen op basis van ervaring.
  • Nadelen: Een verkoper die ook installeert kan mogelijk meer gericht zijn op verkoop dan op het bieden van de beste oplossing.
 5. Persoonlijk contact, vast aanspreekpunt of een nummer bij een bedrijf:
  • Voordelen van persoonlijk contact/vast aanspreekpunt: Gemakkelijk communiceren met iemand die bekend is met je situatie, snellere service en betere klantrelatie.
  • Voordelen van een nummer bij een bedrijf: Snellere toegang tot klantenservice, mogelijk efficiëntere communicatie.
  • Nadelen: Persoonlijk contact kan soms minder direct beschikbaar zijn, terwijl een nummer bij een bedrijf mogelijk minder gepersonaliseerd is.
 6. Maandelijkse kosten of eenmalige aanschaf:
  • Voordelen van maandelijkse kosten: Vaak inclusief monitoring en onderhoudsdiensten, spreiding van kosten.
  • Voordelen van eenmalige aanschaf: Geen terugkerende uitgaven, voordeliger op lange termijn.
  • Nadelen: Maandelijkse kosten kunnen oplopen, eenmalige aanschaf vergt een grotere initiële investering.
 7. Offerte met eerlijke prijs en kwaliteitsproducten of een mega korting op een pakket:
  • Voordelen van eerlijke prijs en kwaliteitsproducten: Betere garantie op prestaties, duurzamer, betrouwbaarder.
  • Voordelen van een mega korting op een pakket: Initieel goedkoper, aantrekkelijk voor budgetbewuste klanten.
  • Nadelen: Korting op een pakket kan soms leiden tot compromissen in kwaliteit en functionaliteit, terwijl een eerlijke prijs garant staat voor kwaliteit zonder concessies.

Ik wil meer weten!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul het formulier in, wij bellen je zo snel mogelijk terug!

Camerainstallatie.nl

Kies voor merkonafhankelijke oplossingen en vraag meerdere offertes aan

Merkonafhankelijk advies biedt klanten een scala aan voordelen en mogelijkheden bij het kiezen van het juiste beveiligingssysteem. Het vergelijken van verschillende merken zoals Dahua, Hikvision, Sony, Samsung, Ipdoor, Ajax, Risco, Honeywell, Hanwha en anderen biedt klanten keuzevrijheid en de mogelijkheid om het meest geschikte systeem te vinden dat aan hun specifieke behoeften voldoet.

 

 1. Flexibiliteit en Keuzevrijheid: Door merkonafhankelijk advies te ontvangen, kunnen klanten kiezen uit een breed scala aan beveiligingsproducten en -oplossingen. Dit stelt hen in staat om te vergelijken, te evalueren en het meest geschikte systeem te kiezen op basis van hun persoonlijke voorkeuren en budget.
 2. Betere Oplossingen: Een specialist die merkonafhankelijk is, zal in staat zijn om objectief te kijken naar de behoeften van de klant en op basis daarvan het beste beveiligingssysteem aanbevelen. Dit zorgt ervoor dat klanten een oplossing krijgen die perfect aansluit bij hun specifieke situatie.
 3. Kwaliteit en Betrouwbaarheid: Door meerdere merken te vergelijken, kunnen klanten de kwaliteit en betrouwbaarheid van verschillende producten beoordelen. Dit is vooral belangrijk bij beveiligingssystemen, omdat de betrouwbaarheid van cruciaal belang is voor de veiligheid van het huis of bedrijf.
 4. Prijsvergelijking: Offertes met meerdere opties stellen klanten in staat om prijzen van verschillende merken en dienstverleners te vergelijken. Dit helpt klanten om een eerlijke prijs te krijgen voor het gewenste beveiligingssysteem.
 5. Maatwerk en Advies: Merkonafhankelijke adviseurs hebben vaak een brede kennis van de beveiligingsindustrie en kunnen op maat gemaakte oplossingen bieden. Ze kunnen met de klant meedenken en advies geven dat perfect is afgestemd op hun behoeften.
 6. Vertrouwen en Veiligheid: Het kiezen van een merkonafhankelijke adviseur stelt klanten gerust, omdat ze weten dat ze objectief advies krijgen en dat de adviseur hun belangen op de eerste plaats zet. Dit helpt hen zich veilig te voelen bij de persoon die hun huis of bedrijf komt beveiligen.
 7. Persoonlijke Kennismaking: Het ontmoeten van de adviseur voordat de installatie plaatsvindt, geeft klanten de mogelijkheid om een vertrouwensband op te bouwen en vragen te stellen over het beveiligingsproces. Dit verhoogt het gevoel van comfort en vertrouwen bij de klant.

 

In het streven naar de beste beveiligingsoplossing voor hun behoeften, is het essentieel dat klanten meerdere aanbieders vergelijken, meerdere offertes aanvragen en in gesprek gaan met de adviseurs. Een beveiligingssysteem is een belangrijke investering en het kiezen van de juiste persoon en het juiste merk is van cruciaal belang voor een optimale beveiliging en gemoedsrust.

Ook klanten die wel tevreden zijn met een systeem van Verisure

Absoluut, het is belangrijk om te benadrukken dat er ook tevreden klanten zijn met de oplossingen van Verisure. Elk beveiligingsbedrijf heeft zijn eigen sterke punten en benaderingen die bij verschillende
klanten passen. Wat voor de ene persoon misschien niet ideaal is, kan voor een andere klant juist een perfecte match zijn.

 

 1. Flexibele betalingsmogelijkheden: Het feit dat Verisure de mogelijkheid biedt om de bedragen in termijnen te betalen, kan aantrekkelijk zijn voor klanten die liever geen grote eenmalige uitgaven doen. Het past bij hun budget en stelt hen in staat om kwaliteitsbeveiliging te krijgen zonder financiële druk.
 2. Gemak van advies en installatie in één persoon: Voor sommige klanten kan het erg handig en efficiënt zijn om zowel de adviseur als de installateur in één persoon te hebben. Dit zorgt voor een directe communicatielijn en een soepeler beveiligingsproces, omdat er geen tussenpersonen zijn.
 3. Geschikt voor specifieke doelgroepen: De aanpak van Verisure kan bijzonder goed passen bij bepaalde doelgroepen. Bijvoorbeeld klanten die weinig ervaring hebben met beveiligingssystemen en graag een complete oplossing willen zonder veel gedoe.
 4. Bepaalde functionaliteiten: Verisure biedt mogelijk specifieke functionaliteiten of diensten die aantrekkelijk kunnen zijn voor bepaalde klanten. Dit kan bijvoorbeeld een specifieke app, camerafunctie of monitoringdienst zijn.
 5. Service en ondersteuning: Tevreden klanten van Verisure kunnen mogelijk positieve ervaringen hebben gehad met de service en ondersteuning die het bedrijf biedt. Snelle reacties op vragen, goede klantenservice en betrouwbare ondersteuning kunnen de tevredenheid van klanten vergroten.
 6. Gevoel van veiligheid: Voor sommige klanten is het hebben van een Verisure-systeem voldoende om een gevoel van veiligheid en gemoedsrust te ervaren. Het feit dat ze weten dat hun huis of bedrijf wordt bewaakt, kan een positieve impact hebben op hun gevoel van veiligheid.

 

Het is waar dat niet alle ervaringen met Verisure negatief zijn en dat sommige klanten zeer tevreden kunnen zijn met hun beveiligingsoplossingen. Zoals je terecht opmerkte, is iedereen anders en wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor een ander. Het is essentieel dat klanten hun behoeften en voorkeuren goed begrijpen en verschillende aanbieders vergelijken om de beste beveiligingsoplossing te vinden die bij hen past.

Genoeg van al die beunhazen?
Pakket samenstellen

Verkopers van alarmsysteem Verisure aan de deur vlak na overval: 'Niet sjiek'

Een week na een gewapende woningoverval in je straat staat er een verkoper van een alarmcentrale voor je deur: “Wil je je huis beter beveiligen?” Het gebeurde vorige week in Amstelveen en het lijkt een veelvoorkomende strategie van verkopers van beveiligingssysteem Verisure te zijn. Toezichthouder ACM heeft meerdere klachten gekregen, maar is het slim of schaamteloos? “In ieder geval niet sjiek”, stelt consumentenpsycholoog Patrick Wessels.

 

Een 82-jarige man werd twee weken geleden met grof geweld in zijn huis in Westwijk, Amstelveen overvallen. Vier gewapende en gemaskerde mannen drongen de woning binnen, nadat ze zich hadden voorgedaan als postbezorger. De overvallers eisten onder dreiging van vuurwapens waardevolle spullen van de bejaarde man. Een heftige gebeurtenis, waar de buurt volgens Geertje – die in dezelfde straat woont als de 82-jarige man – ‘nog steeds van natrilt’, vertelt ze aan RTL Nieuws.

 

Een week later gaat de deurbel

Tot Geertjes verbazing zag ze een week na de overval opeens verkopers van alarmsysteem Verisure in haar straat rondlopen. Ook bij haar belde een verkoper aan: “Hij gaf aan dat onze wijk opeens op plek twee staat van meest onveilige wijken van Nederland. Dat betwijfel ik sowieso, maar hij wilde natuurlijk iets verkopen.”

 

“Ik gaf aan niet geïnteresseerd te zijn. Hij reageerde verbijsterd: ‘Bent u niet geïnteresseerd in uw eigen veiligheid?!’ De verkoper paste alle trucs toe om uit gevoel van angst mij iets aan te praten.” Geertje deed na een tweede ‘nee’ de deur dicht, en kreeg nog snel een folder in haar handen gedrukt.

 

‘Je kan bijna geen nee zeggen’

Ze stond even met haar mond vol tanden: “Ze gebruiken de angst die mensen hebben na zo’n gebeurtenis om iets te verkopen. Je kan bijna geen nee zeggen, en dat vind ik moreel niet netjes. Hier wonen ook veel ouderen, ik kan me voorstellen dat zeker zij nu denken: straks ben ik de volgende, laat ik maar zo’n systeem kopen.”

 

Niet alleen bij Geertje verscheen een verkoper van een alarmcentrale voor de deur na een woningoverval. Op sociale media staan meerdere soortgelijke verhalen, en een verkoper van Verisure zelf beaamt de verkooptactiek op Facebook. “WAKKER WORDEN ROCKANJE”, schrijft hij aan inwoners van het dorp. Hij stelt dat de inbraakcijfers van Rockanje ‘er niet om liegen’, net als die van omliggende dorpen. “In verband met de fikse stijging van woninginbraken zijn wij momenteel heeeeel actief in die regio”, schrijft hij.

 

Consumentenpsycholoog Patrick Wessels noemt het uit commercieel oogpunt slim wat Verisure doet, vertelt hij aan RTL Nieuws. Maar hij vraagt zich eveneens af of het wel moreel verantwoord is. 

 

‘Verkopen een gevoel’

Hij legt uit: “Ze verkopen een oplossing voor angst. Verkopen een gevoel van rust. En dat is extra waardevol en urgent als je onrust ervaart: de week na zo’n overval in je straat. Maar had je dit product ook gekocht als je je niet onrustig had gevoeld?”

 

En juist daar zit nou net de crux, stelt Wessels: “Kun je jezelf als consument wapenen tegen deze psychologische beïnvloeding? Uit veel literatuur blijkt dat dat maar heel beperkt kan. Iemand schetst in dit geval dus een gevaar, en jij wil bescherming zoeken. Het is echter maar de vraag of zo’n alarmsysteem die bescherming ook daadwerkelijk geeft. Volgens mij moeten we de consument daarom beter beschermen in dit soort situaties, want het is op z’n minst niet netjes te noemen wat hier gebeurt.”

 

Op basis van klantenreviews zijn er enkele negatieve ervaringen met Verisure. Klachten variëren van slechte service en moeilijke bereikbaarheid tot het niet nakomen van afspraken en hoge kosten. Vooral de after-sales service en de manier waarop het bedrijf omgaat met opzeggingen en contracten lijken punten van frustratie. Klanten ervaren ook problemen met de installatie en de beloofde functies van het systeem, waarbij bepaalde toezeggingen niet waargemaakt worden

Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant